Dantel derdi

dantel şart değil. benimkiler boşu boşuna sandıkta duruyo annem sağolsun :işsiz: bunların sanduk bekleyeceğini bilseydim yapmazdım dedi ama ben milyon kere söyledim dantel istemiyorum diye. ben gizli gizli alıp alıp koymuş çeyiz diye

herkes evini istediği gibi döşer öyle kural mural yok dantel seven ortsun kimse karismaz ama illa yeni gelin evinde dantel olacak diye bi kural da yok . dantel kullanan kimse de kalmadı artık. yatak odani kilitli tutarsin zorla girecek halleri yok

Dün amca kızım geldi oturmaya.Evlilikten konuşuyorduk.Dedi ki: evlenince gelin mevlüdü oluyo.Baya tülbent ve dantel olması lazım evinde dedi.Sarı beyaz tülbent falan şart dedi.Evimin her yerinde dantel olmalıymış.Mahcup olurmuşum.Yeni gelin olunca millet yatak odana bile girer bakarmış.Bende kilitlerim öyle şey mi olur dedim.Olmaz girilir bakılır dedi.Ben dantel falan sevmiyorum.Şart mı dantel
mevlud yapmazsiniz siz de . ama misafir geldiginde evi gezdirdiginizde illaki yatak odasina bakiliyor . dantel sart degil manevi degeri oldugunu dusundugunuz seyleri saklarsiniz annenizden kalan bisey varsa . benim evimdeki tulbent sayisi 5 i gecmez

Ay dedikodu yapsalar ne olacak, evinde dantel yoktu diyecekler ee yok ztn ben olmasın istiyorum ortada problem yokki :D :D :D
Evimde 2 yerde örtü serili, biri çamaşır makinesi üstü, eşime aldığım nişan bohçasıydı, kenarlarında zarif bir dantel geçili dertsiz kumaş
Biride düğüne 2 hafta kala aldığım orta sehpa örtüsü. Olmadı bu yeaa boş kaldı burası demiştim.
Hiiç dert etmeyin.

Birincisi benim yatak odama hicc kimse giremez !!!! Öyle kendilerini avutmasinlar benim canımı sikmasinlar !
İkincisi dantel mi kaldı ya ?? Millete gösteriş yapacaz diye kullanmayacağımiz şeylere para niye dokuyoruz ? Kullanmayacagim diye havlu bile yaptirmayi düşünmüyorum ? Millete göre şekil almayı bırakalim artik

Dün amca kızım geldi oturmaya.Evlilikten konuşuyorduk.Dedi ki: evlenince gelin mevlüdü oluyo.Baya tülbent ve dantel olması lazım evinde dedi.Sarı beyaz tülbent falan şart dedi.Evimin her yerinde dantel olmalıymış.Mahcup olurmuşum.Yeni gelin olunca millet yatak odana bile girer bakarmış.Bende kilitlerim öyle şey mi olur dedim.Olmaz girilir bakılır dedi.Ben dantel falan sevmiyorum.Şart mı dantel
Amaaan dantel eziyetten başka bişey değil. Yıkanması ütüsü kolası ayrı dert, dolap vitrin vs silerken her defasında topla yeniden yerine koy vs ayrı dert... Çok gereksiz çok

Yahu cocugum bazen cidden saf misin diye dusunuyorum
Ne alaka yahu
40 yasina 2 evlilik yapmis biri olarak soyliyim , hicbir evimde bir tane bile dantel olmadi
Nasil istiyorsan oyle dose evini , ne seviyorsan o olsun , kimseyi de yatak odana sokma

Ben kendı zevkıme gore döşeyecegım. Gelınce evıme kesın laf yapacak ama umrumda degıl.Ben sormadım.Ben eskıde kaldı koymam ben dedım .O da yok laf dedıkodu olur dedı
Ne dedikodusu olacakmis? Aaa aysnein evinde dantel yok diyecek kadar cahil , vizyonsuz , kucuk dunyali insanlar dedikodunu yapsa ne olur yapmasa ne olur? Bu mudur yani takildigim nokta :)
Bir ogretmene yakisiyor mu sence bu tarz insanlarin hakkinda ne diyebilecegini dusunmek?

Herkes nasıl istiyorsa öyle yapar. Millet ne düşünür yok ayıplarlar ne kadar saçma eski adetler bunlar .Kuzenin geride kalmış boşver yatak odana da girmesinler onlara ne

Benim annem yapmış hatta birini yaparken bana sormuştu gümüş yaldızlı yaptırmıştım şimdi lacivert bir pike takımına taktırdım şahane duruyor he çok eskiden masa örtüsünü bile dantelden yapmış he kullanıcakmıyım hayır ama modanın sürekli eskiye dönmesinden dolayı var olmaları beni rahatsız etmedi kesin ilerde onlarıda kendi kafama göre bir şey çeviririm ben :)

Yatak odası hassasiyetini anlamadım ben yani ne bileyim kapını cekersin insanlar gelince görmek isterse buyrun bakın dersin sonra yine kapıyı cekersin bebeğiyle gelen olur çocuğunu uyutması için kullana bilir mesela kimsenin dolapları açıp bakayım diyeceğini sanmıyorum. Ben bir eve gitsem yatak odası kitli olsa mesela üstüme bir şey döküldü ay dur odayı açayım filan dese ve kilitle açsa harbiden kötü hissederim (insan kapıyı neden kitler kurcalanmasın diye veya bişey çalınmasın diye yani o kadar güven yok fikri gelir aklıma) büyük ihtimal girmem lavaboda filan değiştiririm gelen insanlar arkadaşınız akrabanız sonuçta ne bileyim kitleme olayını hoş bulmam

evimi hazırladıgımızd ayatak odamı kilitlemiştm eşimin akrabaları ben yokken evi görmeye gelmiş odyaa girmeye calışmışlar fln hatta arkamdan vay hain gelin merak ediyoduk fln demişler :D

Annecigim zamaninda islemisti dantel ama asla evime sokmadim annem de zorlamadi..yeni cikan salon ortu takimlarindan almistik hatta cok şık onu bile sermedim..simdiki modern mobilya tarzlarina zaten hic yakismiyor dantel falan..ha bu arada gelin mevludu de yaptirmadim:halay:

Yaw böyle milettin her dediğine göre hayatınızı biçimlendirmesiniz... Biri gelecek danteli bile yoktu zavallının diyecek, öbürü, ıyy her tarafa dantel doldurmuş, ne avam diye burun kıvıracak. Çok mu elzem herkesi memnun etmeye çalışmak? Siz kendi zevklerinize göre yaşasanız.

o sizin yatak odanızı merak etmiş olmasın :KK53:
tam tersi yatak odası gösterilmez çok doğru demişsiniz.
bir de dantelden mahcup mu olunuyomuş?kaçıncı yüzyılda kalmış kafası?

kendi bildiğiniz gibi yapın her şeyi sorunca fikir veren çok oluyor maalesef.en iyisi kimseye sormamak ve kendi bildiğimizi yapmak :KK59:

Back
X