Dantel derdi

ben dantelleri yeşil siyah fona çerçevelettim, tablo yaptım yani. küçük küçük ayrı ayrı çerçevelerde. mükemmel oldu. yabancı bir dergiden esinlendim. sen de öyle yap dantel işte burda dersin haha

Tabiki şart değil.
Annemde benim çeyizime çok şey yaptı ama dantel değilde daha modern benim tarzımda şeylerdi, misafir geldiğinde yaymak için. Ayrıca yatak odamıda kimse kurcalamadı, kapıdan bakıp gittiler çeyiz görmeye geldiklerinde. Bazı insanlar çekmece falanda kurcalıyorda ne münasebet millet benim ve eşimin iç çamaşırlarını görecek. Evimin her tarafı misafirlerime açık ama yatak odama küçük çocuk dahi sokmam. Orası eşimle benim özelim, mahrem yerim. Siz doğru düşünüyorsunuz yani, kuzeniniz eskilerde kalmış sanırım :)
He deyıp geccem ona.Allahtan uzak oturcam da hep gelemez bana :)

Dün amca kızım geldi oturmaya.Evlilikten konuşuyorduk.Dedi ki: evlenince gelin mevlüdü oluyo.Baya tülbent ve dantel olması lazım evinde dedi.Sarı beyaz tülbent falan şart dedi.Evimin her yerinde dantel olmalıymış.Mahcup olurmuşum.Yeni gelin olunca millet yatak odana bile girer bakarmış.Bende kilitlerim öyle şey mi olur dedim.Olmaz girilir bakılır dedi.Ben dantel falan sevmiyorum.Şart mı dantel
Şart,yoksa dip bucağın boş kalır,hurçları öteye beriye aktarıp duramazsın.Annenin hevesidir,evden de çıkaramazsın.Nostaljik şeyleri severim,fakat pratikte kullanım sahaları yok.Kızına gösterirsin ancak,annanen özenip yapmıştı diye

Dün amca kızım geldi oturmaya.Evlilikten konuşuyorduk.Dedi ki: evlenince gelin mevlüdü oluyo.Baya tülbent ve dantel olması lazım evinde dedi.Sarı beyaz tülbent falan şart dedi.Evimin her yerinde dantel olmalıymış.Mahcup olurmuşum.Yeni gelin olunca millet yatak odana bile girer bakarmış.Bende kilitlerim öyle şey mi olur dedim.Olmaz girilir bakılır dedi.Ben dantel falan sevmiyorum.Şart mı dantel
Dantel önemli Bursadaysan vereyim ben de bi sandık var :))

Ben dantel seviyorum çok olmasada evde dantel kullanıyorum. Ama başkasının evi beni ilgilendirmez
Kullanmasamda bir sürü oyalı tülbentim var kenarı dantel havlularım var (havluları kullanıyorum) seviyorum kullanmayı
Ama siz sevmezsiniz veya seversiniz ama yoktur evinizde kimseyi ilgilendirmez

benim evde 1 tane dantel yok.. hiç sevmem.

Hayir hic de sart degil. Siz neyi seviyorsaniz odur olmasi gereken. O evi bir gun gelip gorecek insanlara gore duzenleyemezsiniz ki yasayacak olan sizsiniz.

Degil! Mevlut de sart degil. Sen ne istersen o.

Country tarzı evlerde dantel ve kaneviçe kullanılıyor. Hatta çok da beğenirim. Ancak evinize aldığınız mobilyalara uymuyorsa kullanmayın tabii. Benimkilere uymuyor mesela. Tabii bir de bakımı zordur dantel, kaneviçe, iğne oyası gibi el işlerinin. Hele ki çocuklu evde koruyamazsınız bile o el emeği, göz nuru örtüleri.
Ayrıca gelin mevlütünü ilk kez duyuyorum. İstemezseniz yapmazsınız. Doğrusu benim tarzıma uymadığı için çeyiz serme, bebek mevlütü, diş hediği vb. şeyleri hiç yapmadım. Ailem ve eşimin ailesi de tarzımı bildiği için hiç teklif etmedi böyle şeyleri. Kendi hayatınız bu, ayıp olur diye size uymayan etkinlikleri yapmak ya da onlara katılmak zorunda değilsiniz. Ağırlığınızı koyun. Herkes sizi öyle bilsin.

Back
X