Geçen sene sezon sonundan kendime leopar desenli kumaş babet aldım.alırken denedim,birazcık sıkıyordu,satıcı biraz giyince açılır dedi,ben de inandım aldım.fakat bir iki defa bile giyemedim çünkü uzun süre ayağımda kalınca gerçekten canımı çok acıtıyor. açılsın diye inatla giyeyim dedim fakat imkanı yok dayanamadım.ayakkabıcılara sordum, babet kumaştan olduğu için esnetemeyeceklerini,yırtılabileceğimi söylediler. eğer bunun için bildiğiniz bir metot varsa lütfen bana yardımcı olurmusnuz?? çok severek ve beğenerek almıştım ama şimdi giyemeyince içimde kaldı
Dokuma kumaş olduğu için esneme payı olmaz. Benim tavsiyem, babetleri bir süreliğne (kalıplama amaçlı) ıslatıp ıslakken giymek. Islak vaziyetteyken biraz esneme gösterebilir şansınız varsa,kuruyunca da o halde kalır.
buzdolabına koymayı denemiştim, malesef bir işe yaramadı.onun dışında bu mevsimde evde kalın çorapla deneyebilirim aslında evet:)) ıslatıp giyme konusunda, ayağımda sürekli ıslat birşeyin olması sağlığıma olumsuz etki etmez mi??
Yazın ıslatma yöntemini deneyebilirsiniz, çok tutmazsınız ayağınızda her seferinde 15 dk yetebilir. Evn içinde yürür ayakkabıyı iyice açtırırsınız, sonra birkaç sefer o şekile kuruduğu için ayağınızın şeklini alır.
Yazın ıslatma yöntemini deneyebilirsiniz, çok tutmazsınız ayağınızda her seferinde 15 dk yetebilir. Evn içinde yürür ayakkabıyı iyice açtırırsınız, sonra birkaç sefer o şekile kuruduğu için ayağınızın şeklini alır.
Bilemiyorum ki rugana aşırı soğuk belki zarar verir, buzu görünce parlaklığı kaybolabilir ya da çatlayabilir.
NOT: Sadece buzdolabına koymak işe yaramaz ayakkabılar için, su dolu bir kapta buzluğa atacaksınız ki buz ayakkabıyla beraber donsun. Su donunca (buz haline dönüşünce) hacmi artar, şişer, ayakkabınızı açtırır ve kalıplama yapmış olursunuz.
Bilemiyorum ki rugana aşırı soğuk belki zarar verir, buzu görünce parlaklığı kaybolabilir ya da çatlayabilir.
NOT: Sadece buzdolabına koymak işe yaramaz ayakkabılar için, su dolu bir kapta buzluğa atacaksınız ki buz ayakkabıyla beraber donsun. Su donunca (buz haline dönüşünce) hacmi artar, şişer, ayakkabınızı açtırır ve kalıplama yapmış olursunuz.
cevap için teşekkürler..parlaklığı kaybolsun sorun değil benim için zaten beyaz renk ayakkabı ki bende parlak sevmem pek..en kısa zamanda buzluğa atıcam ayakkabıyı
cevap için teşekkürler..parlaklığı kaybolsun sorun değil benim için zaten beyaz renk ayakkabı ki bende parlak sevmem pek..en kısa zamanda buzluğa atıcam ayakkabıyı
bende duymuştum bu buzluğa koyma işlemini
denemedim ama ayakkabının içine sirkeyle ıslatılmış bezi iyice sıkıştırıp daha sonra bir poşete koyup buzlukta bir gün bekletince farkediyormuş