• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daraldım...

Ya işte bazen düşünemediğimiz çok şey var işin arkasında. Kocası yok, oturup elinden tutacak dayanağı yok, belki herkes ona karşı gergin ve uzak davrandığı için o da böyle. Oysa yaşlılara nasıl davranırsak onlar da öyle olur. Ben babaanneme iyi davranamadım ergenlik zamanlarımdı. Gerçi yine konuşurduk ama odama çekilirdim çok konuşmazdım, hala hatırladıkça ağlarım keşke daha çok anım olsaydı, keşke daha çok muhabbet etseydim diye. Ama olmadı vefat etti. Şimdi anneannemle deliler gibi muhabbet ediyorum, videoya çekiyorum, şarkılar söylüyoruz dans ediyoruz, muhabbetler ediyoruz, gülüyoruz, her şeyden konuşuyoruz sabah gelip öperek uyandırıyor beni. Benim yanımda çok mutlu.
Aman diyeyim siz de hem kendiniz mutlu olursunuz onu mutlu ederseniz hem de o mutlu olur..
mesela sorun, babaanne senin hamileliğin nasıl geçmişti, şarkı söyler misin, hikaye bilir misin, sence bebeğim nasıl olur. Vs vs . Ona fikrini sorun çok mutlu ve çok daha az aksi olur :KK66:
Haklisiniz gercekten bende pismanlik yasamak istemem :) sizin soylediklerinizi yarin uygulayim belki o da boyle bir adim bekliyordur benden bol bol sohbet ederiz insallah :)

Haklisiniz gercekten bende pismanlik yasamak istemem :) sizin soylediklerinizi yarin uygulayim belki o da boyle bir adim bekliyordur benden bol bol sohbet ederiz insallah :)
İnşallah, yaşlılarda çok müthiş hikayeler var. Hatta yanına uzanın saçınızı okşasın. Ona da çok iyi gelecek :)

Kayinvalidemin neden ayni seyleri on kere sordugunu ve neden her seye küçümser gibi yaklastigini simdi anladim kadinin yillardir yasam enerjisi yokmus megersem :) neyse en azindan o biraz nefes almis oldu
Kayınvalidenize hayran olursunuz artık bu saatten sonra:KK45:Allah kolaylık versin hiç kolay değil
Bi gözünüz ve bi kulağınızı kapatın 2 gün

Evet yaninda uzanmak iyi fikir sonucta iki saatlik bir misafir degil
gençliğini vs sorabilirsin cidden anlatmayı çok sever yaşlılar. babaannem var benimde yaşlı bazen hiç bilmediğim sadece ismini duyduğum insanları sorarım o anlatır. hoşuna da gider bende tanımasam da o mutlu olsun diye dinlerim.

gençliğini vs sorabilirsin cidden anlatmayı çok sever yaşlılar. babaannem var benimde yaşlı bazen hiç bilmediğim sadece ismini duyduğum insanları sorarım o anlatır. hoşuna da gider bende tanımasam da o mutlu olsun diye dinlerim.
Haklisiniz eski gunlerinden bahsediyor bazen dediginiz gibi yapayim biraz icini döksün belki onunda gerginligi gider

Haklisiniz eski gunlerinden bahsediyor bazen dediginiz gibi yapayim biraz icini döksün belki onunda gerginligi gider
belki de unutmamak için anlatmayı seviyorlardır kim bilir. ben giderim babaannemin yanına ellerinden öperim bazen yanımda soyunur memişlere bak sallanıyorlar :D diye espiri yaparım

belki de unutmamak için anlatmayı seviyorlardır kim bilir. ben giderim babaannemin yanına ellerinden öperim bazen yanımda soyunur memişlere bak sallanıyorlar :KK70: diye espiri yaparım
Bende cok severim kendi ananemi ama ananem cok pozitiftir. İnsana moral verir rica eder tatli tatli konusur dinler falan . Ama babaannemiz huysuz azicik :110: bir suyuna gideyim bakalim belki kimseciklerin gormedigi bir tarafini cikartiriz :halay: sizin iliskiniz de cok tatliymis gercekten yaşlılar cogu zaman gercekten cok iyi arkadas oluyorlar

Bende cok severim kendi ananemi ama ananem cok pozitiftir. İnsana moral verir rica eder tatli tatli konusur dinler falan . Ama babaannemiz huysuz azicik :110: bir suyuna gideyim bakalim belki kimseciklerin gormedigi bir tarafini cikartiriz :halay: sizin iliskiniz de cok tatliymis gercekten yaşlılar cogu zaman gercekten cok iyi arkadas oluyorlar

elinde büyüdüğüm için çok çok rahatımdır ben babaannemle birde kıyamam ameliyat oldu hep birlikte bakıp bebek gibi yedirip içiriyoruz daha da pamuk gibi bir kadın oldu :) inşallah o kimselerin görmediği pamuk tarafı sana denk gelir canım :)

elinde büyüdüğüm için çok çok rahatımdır ben babaannemle birde kıyamam ameliyat oldu hep birlikte bakıp bebek gibi yedirip içiriyoruz daha da pamuk gibi bir kadın oldu :) inşallah o kimselerin görmediği pamuk tarafı sana denk gelir canım :)
Ah canim ya tonton :) cok gecmis olsun Allah uzun saglikli omurler versin babaannenize ve bizim babaannelerimize ananelerimize :) insallahhh yarin deneyecegim sansimi :dua:

Merhaba hanımlar. Kk olmasa ne yapacağım bilmiyorum inanin sicaklarla beraber hamilelik gecirmek zor iyice kafayi yiyecek durumdayim. Bu seferki sorunum esimin babaannesi... yaslica kadin ama akli basinda . Kayinvalidem ile kalıyor ama kayinvalidem kizlariyla köye düğüne gitti üç günlüğüne haliyle babaanne bizde kalıyor. Dünden beri sirf rahat etsin diye canim çıkıyor ama yasli ya iste sürekli bir seylere soyleniyor devamli ayni hikayeyi anlatiyor ve her seferinde gülmemi bekliyor ( evet her seferinde guluyorum gönlü kırılmasın diye) hep negatif...... birde mesela hamileyim uzanmak istiyorum odama gidiyorum hemen sesleniyor gece uyuyamazsib uyuma bilmem ne diye devamli yaninda oturayim istiyor :KK43: birde ne zaman telefonum calsa kimle konusursam konusayim bagira cagira bana birseyler anlatmak istiyor ozellikle kendi ailem aradiginda kaynananida ara diye bagiriyor bizimkiler de bozuldu artik aramadilar birdaha. ne yapsam tam tersini yapmami emrediyor resmen. Halbuki ne guzel babaaanneyle otururuz tatli tatli sohbet ederiz eh kendi evim arada gider odama dinlenirim yasli basli kadin bana ne zarari var falan diyordum ama butun yasam enerjimi emdi :KK43: ne olur bana bir akil verin kendimi sakinlestirip nasil kafama takmayabilirim bu huysuz ve tatli kadini :KK43: zira evimden memnun ayrilsin isterim ...
Nekadar temiz bir kalbiniz var.yaslilar malesef böyle oluyorlar benim ananemde öyleydi.cocuk ruhlular malesef belli siz cok vicdanlı birisiniz duymamazliktan gelin pek yapacak birsey yok gibi çünkü...Yasli deyip geçin bence dayanin 3 güncük:KK66:

Nekadar temiz bir kalbiniz var.yaslilar malesef böyle oluyorlar benim ananemde öyleydi.cocuk ruhlular malesef belli siz cok vicdanlı birisiniz duymamazliktan gelin pek yapacak birsey yok gibi çünkü...Yasli deyip geçin bence dayanin 3 güncük:KK66:
Kaldi 2 guuunn :)) cok tesekkur ederim inanin en korktugum sey evime gelen insanin kalbini az bile olsa kirmaktir moralim ne kadar bozuk olursa olsun asla suratim bile dusmez sirf kendini kotu hissetmesin diye :( valla bayagi sabir cektim bugunden insallah iki gun daha dayanip akli selim kalabilirim :)

Aynı şeyleri geçen sene hamileyken kendi babaannemle yaşadım..
Bu sene aramızda değil kendisi
Ani bir şekilde kaybettik:(
İyi ki o zaman kalbini kıracak bir şey dememisim diyorum şimdi...
Ya deseydim,kendimi hiç affetmezdim:KK43:
Üç gün gelir geçer
Lütfen sıkın disinizi

Yaşlanınca çocuklaşıyor insanlar gözlemlediğim. Yetişkin gibi değil de çocuk gibi düşünerek yaklaşsanız? Telefonda bağırırken "ninecim telefondayım birazdan bakıcam sana" falan gibi çocuğa anlatır gibi anlatmayı deneyin. Çocuk gibi düşünürseniz alınmaz kırılmazsınız da hem.

Aaa evet rahmetli dedem de Alzheimer olmuştu , gençliğinden bir iki anı dışında ne bişey hatırlıyor ne de bizi tanıyordu. Bir keyifle anlatıyordu ki o anılarını... arada sinir krizi gibi bişeyler geçiriyordu kimseyi tanımadığından nerede olduğunu anlayamadığından , hemen birimiz gidip eeee dede faytonla nerelere giderdin diye soruyorduk sakinleşip aynı cümlelerle 16000. kez ilk defa anlatır gibi fayton maceralarını anlatıyordu.

Düğününü , kaynanasını falan sorun. Anlatsın anlatabildiğince.

Rahmetli babaannemi hatirlatti bana yazdiklariniz.. Sizi cok iyi anliyorum bazen insanin sabrini deniyorlar, yaşlilar huysuz ve birazda anlayişsiz oluyorlar. Ama birgun vefat ettiklerinde herseyi unutuyorsunuz..

Zaten gecici olarak sizdeymiş, biraz daha sabirli olmaya calisin. İnanin bana birsey ima ederseniz ve kirilirsa sonra uzulursunuz cok..

Back
X