daraldım

eşine uzun zamandır başbaşa hiç zaman geçiremediğinizi söyle kayınvalidenden önce sen plan yap sinema yürüyüş bir arkadaşa gitme yada arkadaşları yemeğe çağırma gibi böyle durumlarda eşin annesine hayır derse belki kayınvaliden de isteklerini azaltır:31:

arkadaşlarınız akrabalarınız filan yokmu ?

her akşam birini davet et evine..

ramazan bitene kadar soğumuş olursunuz böylece :emir_bebek:

bir kaç aylık evli olsan, hadi daha aile bilincine varamamış vs derdim. bu nedir böyle? ailem yemeğe davet edecek, tatlı yemek için kalkacağız. annemin babamın elleri böğründe, arkamızdan bakakalacak.

canım böyle bir şeyi yaşıyor olsam, taktik falan geliştirmem. doğrudan, lafı eğip bükmeden ne söylenmesi gerekiyorsa onu söylerim.

- akşamları evimde oturmak istiyorum. çünkü; evimi, evimde seninle zaman geçirmeyi özlüyorum.
- aileme de yeteri kadar zaman ayırmam gerek, bu benim evlatlık görevim.
- bütün hayatım onlardan ibaret değil.

bitti, nokta!

mesela siz annenlerdeyken gitmeyebilirdin
biz bu akşam buraya davetliyiz annem bak ne güzel ugrasmıs bizim için
yiyip kalkmak ayıp olur tatlı hiç yemediğimiz şey mi zaten midemiz tıka basa oldu
deyip kalkmamasını saglamaya calışabilirdin..
yani bu gibi şeylerle hayır de ona inatla deil tabiki
ben yapamadım malesef :14: sen bunu sağlamaya calış
canım zaten tatlı yiyelim diyerek falan kalkmadı huzursuz oturdu o süre boyunca sonrada ben sabah erken kalkıyorum vs diyerek kalktı ben de annemlerin yanında sıkıntı olmasın diye ses çıkarmdım aarabaya binince surat astım hiç konuşmadım o konuşmaya çalıştı durdu eve yaklaşınca sen gitmek istemiyomusun dedi bende evet dedim tamam 5 dk çıkalım seni sıkmadan kalkarız dedi ben ordada pek konuşmadım az kaldık eve geldik sonrada yaptığının çok anlamsız ve ayıp olduğunu söyledim sonuç da iftara gidilmiş herşey yenmiş tatlı yemeye gidilio dedim o da abartma falan dedi....

Belki kayınvaliden kötü bir amaçla böyle davranmıyor olabilir. Öncelikle iyi niyetli yaklaşmak lazım. Ama yine de mesafeyi korumak lazım. Çünkü kendinizden de taviz veriyorsunuz gibi gözüküyor. Bu verdiğiniz tavizler size ilerde kötü bir şekilde de dönebilir. Çünkü insanlara gereğinden fazla değer vermeye de gelmiyor.
belki kötü niyetli değil ama beni sıkmaya başladı bizimde kendmize ait bi hayatımız var bunu anlamalı o böyle yapınca eşim reddetmiyor bende mecbur kalıyorum dediğin gibi taviz vermiş oluyorum belki ama neasıl davranacağımı bilemiyorum evet desem huzursuzum hayır desem yanlış anlaşılıor ve huzursuzluk çıkıyor

Annenlere iftara gitmişsiniz.Herhalde iyice doymuşsunuzdur ve annen tatlı veya meyva hazırlamıştır.

Eşine şöyle diyebilirdin : Annem o kadar hazırlanmış,şimdi kalkarsak ayıp olur,annenlere başka gün gideriz.
(bu cümlede hiç kıyas yok,kayınvalideden bıkmak veya gitmek istememek yok)

Kayınvaliden plan yapmadan,sen eşini hazırlayabilirsin.
Mesela : Bu akşam,iftardan sonra başbaşa çay içmeye gidelim.Eskisi gibi,sadece ikimiz,sevgiliyken çıktığımız gibi...
ewet hemde nasıl doyduk tatlıyı falanda yemiştik ama k.validem yaptı yapacağını...k.validem planları o kadar hızlı yapıyoki inan hızına yetişemiyorum mesela şöyle oluyor şurda bi yer var çok güzel bi gün beraber gidelim yada eşime ali minnieyle beni şuraya götüsene yazarken bile sinir oldum...

aynen bu şekilde düşünüyorum bende, bir akşam güzel vakit geçirin ve devamının yarın geleceğini söyleyin. eşiniz hayır diyebilmeyi öğrenmeli. ama yinede annenlerde davetliyken kayınvalidenin çağırması hiç hoş değil. eşinin ise itiraz etmeden gtimesi garip, garipten ziyade ayıp. ben olsam anneme söyleyemezdim kayınvalideme tatlı yemeye gidiyoruz diye. sen o an itiraz ettinmi meeşine?
nedense annesine karşı bi türlü hayır demeyi beceremiyor kavınvalideminde eşiminde yaptığı çok ayıptı bunun yüzünden tartıştık zaten kvalidem böyle yaparsa bizim tartışmalarımız sürecek

yerinizde olsam ailemin yanından ailesi için asla!!!!!! kalkmazdım ki her akşam oradaymışsınız
bence bunu kullanın ve problem yapın ne demek aileniz yanından her akşam gittiğiniz yere gitmek o nasıl size 1 akşam mırın kırın edince laf ediyor sizde edin....
mesela bugün yine çağırdıklarında ben gitmeyeceğim deyin ve gitmeyin!!!.... istediği kadar surat yapsın...
biraz zaman geçtikten sonrada konuşun sürekli ailenin yanındayız bir akşam aileme gittk sırf tatlı için yine kalktık, senin ailen istese fizana gidiliyor... ama benim ailemde bir yarım saat oturmayı çok görüyorsun....deyin.....
ben evliliğimiz için hele ki şu mübarek günlerde MO aile gezmeyi kabul ediyorum.... aman sen üzülme aman problem çıkmasın huzursuzluk olmasın diye istemediğim halde tamam diyorum herşeye sen !!!
anladım ki sen beni benim seni düşündüğüm gibi düşünmüyorsun bu yüzden artık hiç yapmak istemedğim şeyler için bende hayır demeyi bilicem.... çünkü sen aile kavramanı hala anne baba olarak görüyorsun ve beni bu ailenin neresine koyuyorsun belli değil ben 2 kişilik ailemizi ailelerimizle büyütüyorum

ya neyse çok uzun oldu... toparla et ama sakın tartışma tarzında olmasın sonra kendi ailesi içn seninle tartışma diyoloğuna girebilir ona bu kozu verme :34:
ewet aileyi kavramı onun için anne baba biz daha aile olamadık maalesef çocuğumuzun olmaması buna etken mi bilmyorum ama ömür boyu böyle vıcık vıcık olmak beni korkutuyor

esine bikac gün tavir yapsan?? bende ise yariyo hemen yelkenler suya :40:
deneyelim bakalım ama işe yarar mı bilemem....mesela iftar sofrasından kalkıyoruz tel çalıyor biz çay içiyoruz gelin daha mutfaktaki bulaşığı kaldırmamışım arıyor ben hangi ara plan yapcam ya

deneyelim bakalım ama işe yarar mı bilemem....mesela iftar sofrasından kalkıyoruz tel çalıyor biz çay içiyoruz gelin daha mutfaktaki bulaşığı kaldırmamışım arıyor ben hangi ara plan yapcam ya

canim kocanin huyunu en iyi sen bilirsin nabzini yokla ver serbeti..herkesin esi bir degilki kimine tatli söz kimine dirdir kiminede biraz tavir..
umarim kocacin seni böyle seylerle bi daha üzmez..
ama belkide kaynananin tek sorunu seni sevmesidir oyüzdende seninle cok vakit gecirmek isteyebilir kizi filanda yoksa ..
bende istese hergün kaynanama gidebilirim ama bazen bikiyo benden kendi eviniz yokmu birazda beraber vakit gecirin hadi kiskis diyo..:1::1::1::1:

seni çok iyi anlıyorum aynı şey benim başımdada var eşimde bende calısıyoruz bir pazar günümüz var ondada hep ailesiyel bişeyler yapıoruz beraber denize gidiyoruz beraber yemege cıkıyoruz.:14: ama ne dersem dıyeyım duzeltemedim umarım sen düzeltirsin canım:40:

kızlar bi olay daha oldu o da bu tatlı olayından 10 gün sonra falan abim şehir dışında yaşaığı için 1 haftalığına izne geldi bende annemlere gittim göreyim diye akşamada yemek için çağırdım eşimi o da ben gelirim ama erken kalkarım dedi bende neden dedim annemler bu gece memlekete gidiyor onları uğurluycam dedi bende ona şimdi vedalaş gel dedim zaten öğlen birbirlerini görebiliyolar çünkü yoksa demem böyle bişey o da yok olmaz öyle akşam uğurlayacam diyor (amaç biraz da oturmak orda vakit geçirip çay may içmek)bende sen gelme hatta sende git onlarla git dedim telefonu kapattım ama sinirden de ağladım resmen anneme de anlattım(normalde hiçbir tartışmamızı bilmez)o da belki ailesi öyle istemiştir boşver takılma dedi.ben bi sürü msj çektim döktüm içimdekileri akşam geldi yemeği falan yedik baya bi oturduk ses çıkaramadı uğurlama falanda olmadı ama tartışmış olduk sayelerinde daha çok tartışcak gibiyiz

canim kocanin huyunu en iyi sen bilirsin nabzini yokla ver serbeti..herkesin esi bir degilki kimine tatli söz kimine dirdir kiminede biraz tavir..
umarim kocacin seni böyle seylerle bi daha üzmez..
ama belkide kaynananin tek sorunu seni sevmesidir oyüzdende seninle cok vakit gecirmek isteyebilir kizi filanda yoksa ..
bende istese hergün kaynanama gidebilirim ama bazen bikiyo benden kendi eviniz yokmu birazda beraber vakit gecirin hadi kiskis diyo..:1::1::1::1:
kızı yok canım ama derdi ben deilim bence:)ama benimle vakit geçirio zaten güne yada başka bi yere çağrınca giderim kırmamaya çalışırım ama annemlerde yemekteyken çağırmasını iyi niyetli bulmadım

seni çok iyi anlıyorum aynı şey benim başımdada var eşimde bende calısıyoruz bir pazar günümüz var ondada hep ailesiyel bişeyler yapıoruz beraber denize gidiyoruz beraber yemege cıkıyoruz.:14: ama ne dersem dıyeyım duzeltemedim umarım sen düzeltirsin canım:40:
ah ya seni çok iyi anlıyorum insan evli olduğunu anlamıyor özelin kalmıyor resmen düzelmez gibi ama çaba göstericm sende göster

canım zaten tatlı yiyelim diyerek falan kalkmadı huzursuz oturdu o süre boyunca sonrada ben sabah erken kalkıyorum vs diyerek kalktı ben de annemlerin yanında sıkıntı olmasın diye ses çıkarmdım aarabaya binince surat astım hiç konuşmadım o konuşmaya çalıştı durdu eve yaklaşınca sen gitmek istemiyomusun dedi bende evet dedim tamam 5 dk çıkalım seni sıkmadan kalkarız dedi ben ordada pek konuşmadım az kaldık eve geldik sonrada yaptığının çok anlamsız ve ayıp olduğunu söyledim sonuç da iftara gidilmiş herşey yenmiş tatlı yemeye gidilio dedim o da abartma falan dedi....

zaten herşeyi biz abartırız herşeyin en iyisini onlar bilir onlar karar verir:47:

nasıl mesafe koyulabilinir ki....
Hele de eşimizin babası yoksa en büyük erkek evladıyla evliysek...
Bende aynı sorunları yaşıyorum çok seviyorum kayınvalidemi ama 2 günde 1 de görüşmek istemiyorum...
Kırılmasından da korkuyorum...

Evli ve tecrübeli olanlar yorumlarınızı merakla takip edeceğim....

Back
X