Daraldım

kiymalibamya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2015
10
3
Selamlar herkese. Eşimle uzun süredir beraberiz. Yaklaşık on yıl oluyor, üç yıldır da evliyiz. Son zamanlarda farklılaşmaya başladı. Yani biz henüz evli değilken yapmadığı bir şeyi yapıyor: beni azarlıyor. Nerede, hangi şartta olursak olalım değişmiyor bu. Bir an çok iyiyiz, ikinci an basit bir lafıma ya da bir hareketime çok fena azarlıyor beni. İlk başta farkında olmadan bir şey mi yapıyorum acaba diye düşündüm (ne bileyim, iş stresinden filan bıkmıştır da ben bunu anlamamışımdır vb vb gibi) ama mesela tuzluk istemek kadar basit bir şeyde bile yapabiliyor bunu. Kendime olan güvenim kırılmaya başlıyor ister istemez. Eşimi cidden seviyorum ama çok ağırıma gidiyor o şekilde benimle konuştuğunda. Daha önceden hiç azarlamazdı beni. Çocuk gibi kalakalıyorum bazen. Ne yapacağımı gerçekten şaşırdım. Durumu konuştum üstelik. Konuştuğumda sessizce dinliyor. İçini çekiyor. O kadar. Sonra yine başka bir konuda başka şekilde azar yiyorum. Daha fazla bu durumun sürmemesi için ne yapacağımı da bilemiyorum. Önerisi olan?

En sinir olduğum erkek tipi:KK12:

Tavrınızı koymalisiniz bence çocuk değilsiniz eşisiniz. Benm eşim yapsa bi trip atarım kafası yarılır bir daha cesaret edemez:63:

Belli ki bilmediğiniz bir sıkıntı var ortada. Bu kadar tahammülsüz olmasının nedenini sorun derim. Ama bunu tartışma esnasında yapmamanızı öneririm. İkiniz de sakinleştikten sonra bu duruma üzüldüğünüzü ve sebebini bilmek istediğinizi söyleyin.

çok uzun yıl birlikteymişsiniz,eskiden böyle değilse şimdi böyle davranıyorsa bir sıkıntısı olabilir, evlendikten sonra bir süre sinirli olabiliyorlar buda geçim sıkıntısı,iş stresi,fazla sorumluluk düşünceli haller doğurabiliyorlar.Buda karşısına kim geliyorsa onda patlamaya neden oluyor. Hoş bir davranış değil tabiki alın karşısınıza bir derdi olup olmadığını sorun. Eşinizi iyi tanıyan biriyseniz hareketlerindende anlarsınız sıkıntısı olup olmadığını... Azarlama içinde ciddi şekilde uyarın.

Seni azarlayınca sen ne yapıyorsun?
Sende ona bagırıyorsan olmaz cunku laçkalaşırsınız.
Susup bir kaç dakika sonra bir sey olmamış gibi davranırsan olmaz. Nasılsa sorun olmuyor der yine yapar.

Açıkçası kriz durumları dışında hemen tepki verebilen biri değilimdir. Çok sinirlendiğimde ya da çok üzüldüğümde resmen çenem kilitlenir. Azar faslından sonra susuyorum (ki son birkaç vakada ben de sinirlendim). Ortalık durulduğunda konuşmaya başlıyorum. Söylediğine göre bir şey yok. enns'in söylediği gibi cidden geçim derdi gibi bir durum gerebilir; insan sonuçta. Halini fark etmemiş olabilirim diye özellikle konuşuyorum. Söylediğine göre iş iyi, sıkıntı yok. Anlatıyorum, bu beni çok fazla üzüyor diye (ki halihazırda dün yine oldu ve ben bugün ruh gibi gezdim resmen :KK61: Belki daha yeni, yine olduğu için şu anda böyle yazıyorumdur, bilmiyorum). O zamanlarda üzgün görünüyor. İçini çekiyor. O kadar. Sonra, başka bir zamanda yine yaşıyoruz aynı olayı.

Açıkçası kriz durumları dışında hemen tepki verebilen biri değilimdir. Çok sinirlendiğimde ya da çok üzüldüğümde resmen çenem kilitlenir. Azar faslından sonra susuyorum (ki son birkaç vakada ben de sinirlendim). Ortalık durulduğunda konuşmaya başlıyorum. Söylediğine göre bir şey yok. enns'in söylediği gibi cidden geçim derdi gibi bir durum gerebilir; insan sonuçta. Halini fark etmemiş olabilirim diye özellikle konuşuyorum. Söylediğine göre iş iyi, sıkıntı yok. Anlatıyorum, bu beni çok fazla üzüyor diye (ki halihazırda dün yine oldu ve ben bugün ruh gibi gezdim resmen :KK61: Belki daha yeni, yine olduğu için şu anda böyle yazıyorumdur, bilmiyorum). O zamanlarda üzgün görünüyor. İçini çekiyor. O kadar. Sonra, başka bir zamanda yine yaşıyoruz aynı olayı.

O zaman adamakıllı pişman olup gönlünü alana kadar konusmayacaksın.
Seni azarladıktan sonra ortalık durulunca normale dönmeyeceksin kırgınlığının kendi kendine gececeğini düşünüyorsa cabalamaya gerek görmez ki.

kolay değil arkadaşım allah yardım etsin. Bizde evliligin ilk zamanları eşim öyledi. Meğerse geçim sıkıntısı, borç vs onu gergin yaptığı için öyleymiş çok sorardım bende bir derdinmi var diye yok derdi... Çıkmaza girince anlattı bana,,, Sen az daha sabret ama onada söyle üzme beni diye,,,

sizden gizlediği birşeyler olabilir mi?
azarlamak dışında başka değişen huyları var mı? eşinizi gözlemliyor musunuz?

Tuzluğu isterken mi azalıyor?
Kalk kendin al de ve içeri git.
Azarladığı zaman odadan çık git, konuşma uzun süre.
Anlar heralde.

Size tahammül edemiyor orası belli ama sebep belli değil. İnsanın aklına bir sürü şey geliyor. Kesin olan tek bir şey varsa o da sorunun tuzluğu verme şekliniz (ve benzerleri) olmadığı. Ortada başka bir şeyler var.o_O

Tuzluk meselesi sadece bir örnek, o kadar basit bir şeye bile yapabiliyor bunu demek istemiştim aslında. Burada yazılan her türlü cevabı kafamda tarttım. Şimdi davranışlarına, anlattıklarına dikkatle yaklaşıyorum. Belki gerçekten anlatamadığı bir şey olabilir... Eşimi gerçekten çok seviyorum ben.

Hepinize gerçekten teşekkür ederim. Sizinmiş gibi ilgilendiniz derdimle. Bunu ailemden kimseye de anlatamamıştım. Gerçekten çok teşekkür ederim. ^^

X