Darbe yıyıp ,acı ceken genc kızlara benden tavsıyeler....

girls_12

Guru
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2011
334
7
296
İstanbul
1 bucuk yıllık bır ılskım olmustu. 17 yasımdan 19 yasıma kadar yanı tam olarak bu sekıl..Acısıyla tatlısıyla bıseyler yasandı kendınce nedenlerı vardı ve bıttı.Bu ayrılıgı kabullenmem benım 11 ayımı aldı. tam tamına. Yenılgıyı zor kabullendım bıraz ısyankar bır yapım var .. neyse o kısıyle suan gorusmuyorum tabıkıde herkes yoluna.. Ben uzerıme dusenı yapmısım..Bırde soyle bır sey var bız kızlar normalde cok gururlu olsakta sevdıgımız kısı olunca gozumuz kor oluyor. Bende hata yaptım.Ama anladım ki o kişilik yoksunu ınsana hıçbırsey degmıyormuş.Bız kızlar normalde kımseye tanımadıgımız hakları sevdıgımız ınsana haklı olsak dahı defalarca sans verme potansıyelındeyız.Yapımız geregı duygusalız.ama degmez..Ben dogruyu yanlıs yaparak buldum ! Yuzsuzluk yaptım ınkar edemem. Kuculdum belkı ona barısmak ıstedıgımı soyleyerek..Ama bunlar benı suanda guclu kıldı. Suanda umrumda degıl o benım gıbı sevenı bulamayacak nasıl olsa. Bulsada benı ılgılendırmez . Demem o ki giden sevgili bırakın gıtsın.Valızını hazırlamış bır yolcuya dur demenın arkasından aglamanın zerre bıze yararı olmuyor, bızı guclendırıyor hayattakı zorluklara bagısıklık kazanmamızı saglıyor. Ama sakına dönmesini istemeyin.Bende istemiyorum.Dönse sanki eskisi gibi cicim aylarımı olacak.Hayır.. He bir güvensizlik hep bir kuşku ve sonuç kaçınılmaz " ayrılık" .. bırakın sizi istemeyenlere tenezzül etmeyin.. Ben suanda üniversiteye yeni başladım.Yeni bir sayfa açtım kendime.. Bankacılık okuyorum.. Eğitimime ,işime adayacagım kendimi.. Hayatımda beni üzen insanlara dakikamı zıyan etmeyecegım bundan sonra.. sizde böyle düşünün mutlu olun.. rabbim gönlümüze güzellikler nasip etsin..

umarım bunları öfkeyle yazmıyorsundur ve gerçekten hayatı erkenden öğrenebilmişsindir :) ama daha bunun gibi çoook kör olup gözlerin yeniden açılacak.bunu şimdiden bilmenin mümkünü yok biten ilişkinde şimdi gördüğünü en baştan görmediğin gibi :)
sen sen ol yalnızca kendi yaşadıklarından değil etrafındaki olup bitenlerden de ders almaya bak derim ben.çünkü her zaman demişimdir saçma sapan kızların yakışıklı bir o kadarda anlayışlı sevecen harika partner bulmaları konusunda -sinirden kıskançlıktan artık her ne dersen de- ; yahu bu kızların 3 tane mi memesi var nedir bunların olayı demem gibi bizimde 3 mememiz yok maalesef :S hayat kıçının üstüne oturup oturup tekrar ayağa kalkmaktan ibaret ! olay bu kadar ....
kusura bakma canım dertliyim bu ara biraz içimi döküverdim böyle

umarım bunları öfkeyle yazmıyorsundur ve gerçekten hayatı erkenden öğrenebilmişsindir :) ama daha bunun gibi çoook kör olup gözlerin yeniden açılacak.bunu şimdiden bilmenin mümkünü yok biten ilişkinde şimdi gördüğünü en baştan görmediğin gibi :)
sen sen ol yalnızca kendi yaşadıklarından değil etrafındaki olup bitenlerden de ders almaya bak derim ben.çünkü her zaman demişimdir saçma sapan kızların yakışıklı bir o kadarda anlayışlı sevecen harika partner bulmaları konusunda -sinirden kıskançlıktan artık her ne dersen de- ; yahu bu kızların 3 tane mi memesi var nedir bunların olayı demem gibi bizimde 3 mememiz yok maalesef :S hayat kıçının üstüne oturup oturup tekrar ayağa kalkmaktan ibaret ! olay bu kadar ....
kusura bakma canım dertliyim bu ara biraz içimi döküverdim böyle

Hayır öfkeli değilim canım .. sakin kafayla yazıyorum bunları :) Çok haklısın hayat bundan ibaret.. Ama napalım ki bizi istmeyenlerı ? Bizde istemeyiz. Bak benim bu düşünceye gelmem hiç kolay olmadı. İlişki geçen sene aralıkta bitti ben daha yeni kendime geldim. Değmezmiş.Allaha havale ettim bitti gitti. :)

gerçekten içten bitti dediğinde O'na karşı nötr olduğunda hissettiğin bütün duygular O'na geçecek ve bu sefer O üzülecek olanlar için.evrende hiçbir enerji boşlukta kalmıyor buna çok inanıyorum.biz bitti gitti desek,Yaradan razı olmamışsa bu durumdan illaki O'na yaşatıyor bizim yaşadığımızın karşılığını.

gerçekten içten bitti dediğinde O'na karşı nötr olduğunda hissettiğin bütün duygular O'na geçecek ve bu sefer O üzülecek olanlar için.evrende hiçbir enerji boşlukta kalmıyor buna çok inanıyorum.biz bitti gitti desek,Yaradan razı olmamışsa bu durumdan illaki O'na yaşatıyor bizim yaşadığımızın karşılığını.

bılmem ayrılalı 11 ay oldu ama hıç pısman oldugunu gormedım.. demekki hayırlı değilmiş benim kaderim baskasıymış..

bılmem ayrılalı 11 ay oldu ama hıç pısman oldugunu gormedım.. demekki hayırlı değilmiş benim kaderim baskasıymış..

sen O'nu hala değer görüp buraya yazabiliyorsan,-belkide kendine de itiraf edemiyorsundur-ne aşk,ne hırs,ne sinir hiçbir şey hissetmediğin zaman O bunları hissetmeye başlayacak.

Sana affedilmeyecek kadar büyük hata yapan birine akıl sınırlarının bittiği yerden başlayacak ceza vermek istiyorsan
Bütün samimiyetinle AFFET.
Hissedilen her şeyi arşivleyen KADER
kendisiyle en iyi biçimde ilgilenecektir...
... Şems'i Tebrizi

bunu hep tekrarlarım kendi kendime ...

Ayy konuyu okuyup konu sahibine baktım, bi'an acaba ben mi yaşmışım zamanında dedim :) Benim de bir buçuk yıllık ilişkim vardı, 17 yaşında başlayıp 19 yaşımda onun sebepleriyle biten...

Şimdi 22 yaşında ayakları yere basan, 4.sınıf öğrencisiyim. Unutmadan yanımda bana her şeyi unutturan sevdiceğimle:nazar::29:

Ben bir yıl ölü gibiydim, ilk kez öyle sevip, güvenmiştim, aniden bitince dumur olmuş uzun zaman kendime gelememiştim. Meğer kısmetim o değilmiş diyorum şimdi...
İnsan o zamanlarda bi'daha öyle sevemem sanıyor ama emin ol öyle birisi çıkıyor ki tam doğru zamanda, sana "ya ben hiç böyle sevmemişim" dedirtebiliyor :)

kızlar hepimiz aynı seyleri yasadık hayat akıp gidiyor karsına herzaman gecmisde yasadıgın seylerin verdigi tecrübesiyle yeni ve daha iyi bir insan cıkıyor önemli olan aska küsüp sırt cevirmemek herzaman bir gün bay mükemmelimi bulucam diyebilmek tabi hayatınıda buna bekliyerek yasamamak akısına bırakmak zaten hic ummadıgın anda karsına bir insan cıkıyor ve seviyor asık oluyorsun gecmisde yasadıkların aklına bile gelmiyor gelsede gülümsüyorsun benimde basıma geldi 3 senelik bir iliskiden cıktım 2 3 sene onun acısını yasadım ve onun acısı bittiginde karsıma yeni biri cıktı ve asık oldum suan o kisiyle evliyim ve simdi gecmis icin ben asık degilmisim diyorum yasadıgım okadar sıkıntıya yanıyorum

seni çok iyi anlıyorum. bende 1 yıl sonra ancak kendime gelebildim yani bu yaz. ama ne olursa olsun yinede herşey için şükretmelisin diye düşünüyorum. çünkü belkide zamanında seni sevdi veya çok sevdi. en azından bu konuda içini rahat tut, en azından seninle başka amaçlar için çıkıp gururunu hayatını yerle bir etmedi. bende bunları atlattım işte. ama şuan çok rahatım ne aklımda ne de kalbimde. olabildiğince uzak olsun benden..

Yazdiklarinizda o kadar haklisiniz ki.. Ben 21 yasindayim. Bu yasima kadar hic terk edilen taraf ben olmamistim. Her yeni iliski birsey ogretiyor. Hepsi bir tecrube ve ben terk edilmeyi bu yasta ogrendigim icin kendimi cok sansli hissediyorum. Soyle ki, senelerce iliski yasayip sonra terk edilmiste olabilirdim ve suan ogrendigim ve yaptgim hatalari o zaman yapabilirdim.

Beni terk eden erkek arkadasimla gercekten cok farkliydik. Hayata bakisimiz, beklentilerimiz vs vs cok farkliydi ama cok iyi anlasiyorduk devam ediyordu. Sonra gorusemedik araya mesafe girdi ve duygulardan cok mantik devreye girince ayrilmaya karar verdi benden. Ben ne yaptim? Ayrilmak istedigini soylediginde Onu mutlu olabilecegimize ikna etmeye calistim. Sonra tamam dedim. 2 hafta sonra faceten sildim. Aradan bir 10 gun daha gecince konusmaya cagirdim. Don demedim ama ayrilik kararini konustum. Tamam dedim.. 1 hafta sonra yine son bi defa konusayim dedim! sisirdikce sisirdim. Sonra da ark kalmaya karar verdik. Arkadasca mesaj attim, gorustum. Hata hata hata!

Hiccc ise yaramiyor hiccc. Birakip gittiyse ne yaparsan yap gelmez. Hatta hicbirsey yapmasan gelme ihtimali daha yuksek! Ama gelse ne olacak? O eski guveni, huzuru, aski, mutlulugu tadabilecek misin? Bu adam beni birakip gitmisti, ya yine giderse diye dusunmeyecek misin? Huzur olmayan iliski yurur mu? Yurumez!

Ne yapmak gerekiyormus peki? Ayrilmak istedigini soylediginde ne hissedersen hisset, soguk kanliligini koruman gerekiyormus! Neden? diye ister sor ister sorma, ama sakin onu ikna etmeye calisma. Tamam de ve git. Uzatma! Cunku bu hic bir zaman ise yaramayacak. Zaten kararini verdiyse nedeni nicini hic onemli degil. Askta gurur olmazmis! Olmaz ama o hala iliski devam ederken gecerli, ve sevgi varken. Hiyarin biri "ben artik yokum" dedikten sonra kal demenin anlami yok. Cunku giden adam sevmiyordur! Sizi sevmeyen adam icin de gururunuzu ayaklar altina almanin hic bir anlami yok!

Benim tek tesellim, yalvarmadim diyorum. Aglamadim, ne olur don falan demedim. Sadece sakin sakin konustum. Sonra arkadas olarak ta gorustum ve eski konulari hic acmadim. Yani beni gulen yuzumle hatirlasin istedim. bun basardiysam da ne mutlu. Bu arada ayrilali iki ay oluyo, ve ben onunla yaklasik 10 gundur hic gorusmedim konusmadim.

Aynen öyle arkadaşlar .. Hepıinize katılmakla kalmıyorum, taktir ediyorum . Hepimiz belki bu kazıkları yemesek gözümüz açılmayacaktı.. Her şerde bir hayır vardır.. Önemli olan önümüzü görmek, geçmişten ders çıkarabildiysek mesele yok... Bunlar insana tecrübe oluyor..

Yazdiklarinizda o kadar haklisiniz ki.. Ben 21 yasindayim. Bu yasima kadar hic terk edilen taraf ben olmamistim. Her yeni iliski birsey ogretiyor. Hepsi bir tecrube ve ben terk edilmeyi bu yasta ogrendigim icin kendimi cok sansli hissediyorum. Soyle ki, senelerce iliski yasayip sonra terk edilmiste olabilirdim ve suan ogrendigim ve yaptgim hatalari o zaman yapabilirdim.

Beni terk eden erkek arkadasimla gercekten cok farkliydik. Hayata bakisimiz, beklentilerimiz vs vs cok farkliydi ama cok iyi anlasiyorduk devam ediyordu. Sonra gorusemedik araya mesafe girdi ve duygulardan cok mantik devreye girince ayrilmaya karar verdi benden. Ben ne yaptim? Ayrilmak istedigini soylediginde Onu mutlu olabilecegimize ikna etmeye calistim. Sonra tamam dedim. 2 hafta sonra faceten sildim. Aradan bir 10 gun daha gecince konusmaya cagirdim. Don demedim ama ayrilik kararini konustum. Tamam dedim.. 1 hafta sonra yine son bi defa konusayim dedim! sisirdikce sisirdim. Sonra da ark kalmaya karar verdik. Arkadasca mesaj attim, gorustum. Hata hata hata!

Hiccc ise yaramiyor hiccc. Birakip gittiyse ne yaparsan yap gelmez. Hatta hicbirsey yapmasan gelme ihtimali daha yuksek! Ama gelse ne olacak? O eski guveni, huzuru, aski, mutlulugu tadabilecek misin? Bu adam beni birakip gitmisti, ya yine giderse diye dusunmeyecek misin? Huzur olmayan iliski yurur mu? Yurumez!

Ne yapmak gerekiyormus peki? Ayrilmak istedigini soylediginde ne hissedersen hisset, soguk kanliligini koruman gerekiyormus! Neden? diye ister sor ister sorma, ama sakin onu ikna etmeye calisma. Tamam de ve git. Uzatma! Cunku bu hic bir zaman ise yaramayacak. Zaten kararini verdiyse nedeni nicini hic onemli degil. Askta gurur olmazmis! Olmaz ama o hala iliski devam ederken gecerli, ve sevgi varken. Hiyarin biri "ben artik yokum" dedikten sonra kal demenin anlami yok. Cunku giden adam sevmiyordur! Sizi sevmeyen adam icin de gururunuzu ayaklar altina almanin hic bir anlami yok!

Benim tek tesellim, yalvarmadim diyorum. Aglamadim, ne olur don falan demedim. Sadece sakin sakin konustum. Sonra arkadas olarak ta gorustum ve eski konulari hic acmadim. Yani beni gulen yuzumle hatirlasin istedim. bun basardiysam da ne mutlu. Bu arada ayrilali iki ay oluyo, ve ben onunla yaklasik 10 gundur hic gorusmedim konusmadim.

Sen çok güçlü bi'kızsın. Bak resmen aynı şeyleri yaşamışız, sen yazdıkça şaşırıyorum. Biz o kadar iyiydik ki kavgayı bırak, surat asmışlığımız yoktu. Mesafe girecek, yıpranıcaz diye özledimlerin, seviyorumların havada uçuştuğu buluşma günümüzde terketmişti beni. O an çok güçlüydüm zira tek bi'şey söylebilmiştim. Sonra eve gelip gülümseyek ablama "ayrıldık biliyo musun" dedim o da hadi ordan gayet iyisin dedi. Yarım saat sonra nefes bile zor alacak şekilde ağlama krizine girmiştim, sonrasında kemiklerim sayılacak şekilde kilo verdim. Çünkü okadar inanmışım ki ona o beni üzemez ki'ler beynimde dalga geçiyodu benimle. Ben arkadaş kalamazdım, senin kadar güçlü değildim. Aradım, açmadı. Toparlanmışım, arayıp, yüzyüze o güzel ilişkinin hakettiği şekilde bitirmek var güya kafamda ama o açmadı bile biliyo musun, konuşmamız iyi olmazmış. Ee her şey içimde kaldı ya uzunca mail yazdım o kadar haklı yazdım ki hep olanı, kötülemeden, "keşke yazmasaydın, biliyorum seni bu kadar üzdüğüm için bi'gün bunu ödiycem zaten ama böyle olmalı" vs vs. Paşa paşa üzüntümü yaşadım. Şimdi o kadar iyiyim ki. Allah büyük gerçekten en zayıf anında tutuyor elinden...

Sonrasında ilişkide zorlanıyor musun zorlanıyorsun. 1 yıldır birlikteyim hala bi'an yüzü asılsa kafamda "heh soğudu, ayrılcak, zaman kolluyo" diye piskopata bağlarken sevdiceğin "nereye daldın herşeyim benim" demesiyle irkiliyorum :16:

Ama geçiyor, bitiyor:nazar:

Rainbow, ayni seyleri yasadim. Ayrilik benim icin o kadar buyuk bi soktu ki konusamadim bile. Zaten gece 10 da soylemisti ayrilmak istedigini. Arkadasimda kalacaktim o gece ve biz hala disardaydik.. Sok oldum, aslinda son 10 gundur aramiz kotuydu ama yinede iliskiyi bitirmesini beklemiyordum. Konusamadim o gece, aglamadim da. Soktaydim. Uyuyamadim. Ancak ertesi gun soku atlatabildim. Sonrasi malum... Daralan gogus, alinamayan nefes, ic cekmeler, aglamalar, ve hizla kilo verme..

Ama ben cabuk atlattigima inaniyorum o kotu gunleri. Kimseyi aglama duvari gibi kullanmadim, kendi kendime agladim sizladim hep. Baskalariyla bu konuyu konusmadim bile. Onun bile beni ne kadar uzdugunden aslinda haberi cok yok. Neyse basa gelen cekilir napalim. Allah beterinden saklasin. Benim meselem daha yeni oldugu icin suanda hic yeni bi iliskiye hazir hissetmiyorum kendimi. Ama umarim bende senin gibi mutlu bir iliski yasarim ilerde :nazar:

Rainbow, ayni seyleri yasadim. Ayrilik benim icin o kadar buyuk bi soktu ki konusamadim bile. Zaten gece 10 da soylemisti ayrilmak istedigini. Arkadasimda kalacaktim o gece ve biz hala disardaydik.. Sok oldum, aslinda son 10 gundur aramiz kotuydu ama yinede iliskiyi bitirmesini beklemiyordum. Konusamadim o gece, aglamadim da. Soktaydim. Uyuyamadim. Ancak ertesi gun soku atlatabildim. Sonrasi malum... Daralan gogus, alinamayan nefes, ic cekmeler, aglamalar, ve hizla kilo verme..

Ama ben cabuk atlattigima inaniyorum o kotu gunleri. Kimseyi aglama duvari gibi kullanmadim, kendi kendime agladim sizladim hep. Baskalariyla bu konuyu konusmadim bile. Onun bile beni ne kadar uzdugunden aslinda haberi cok yok. Neyse basa gelen cekilir napalim. Allah beterinden saklasin. Benim meselem daha yeni oldugu icin suanda hic yeni bi iliskiye hazir hissetmiyorum kendimi. Ama umarim bende senin gibi mutlu bir iliski yasarim ilerde :nazar:

Öyle yap zaten canım ağlayasın geldiyse otur ağla, üzülmeyi erteleme ki bitsin gitsin, tez zamanda soğusun bi'şeyler. Sen akışına bırak doğru zamanda, doğru yerde muhakkak doğru insan çıkacaktır karşına. Allah hayırlısını versin:nazar:

Ben dogruyu
yanlıs yaparak buldum !

İşte bu sözün o kadar uygun ki bana. Sana kesinlikle katılıyorum ve çok iyi anlıyorum canım :13:

öldürmeyen acı güçlendirir bu bir gerçek ve her şerde bi hayır vardır nasip degilmis demek lazım biyerde simdi yasadıgın bu acı sana suanda yakın bir düsünce gelmesede seni olgunlastırıcak baska bir iliskiye hazırlıcak bi nevi ilerde yasıcagın iliskide daha tecrubeli olucaksın aynı hataların olmasını engelliceksin demekki önünde baska bir insan var seni bekleyen öyle bir sey ki zaten sen tam unuttum tamam dediginde yada en dibe vurdugunda biri elinden tutuyor

Back
X