Darp raporu hakkında bilgisi olan

Aynı evde misiniz şimdi
Ne yapıyor ayı bişey yokmuş gibi mi davranıyor
tabiki aynı evde değilim, kavganın sonrasında babamı aradım taksiyle geldi aldı beni gece 12 de. ama o kadar şaşırdı ki babamı arayıp beni al dememe gitmeme. normalde hep kavga kıyamet hep derdim çeker giderim bak, babamı ararım bak vs dıye. ama yapmazdım alışmış bu nasıl olsa yine gidemez dedi ama haddini baya aştı bu sefer. babam da kendisine baya kızdı konuştu. "ben 36 senelik evliyim o kadar kavgamız oldu sinirden kapıyı kızdım tabakları kırdım yine de bi kere annene el kaldırmadım" dedi.

tabiki aynı evde değilim, kavganın sonrasında babamı aradım taksiyle geldi aldı beni gece 12 de. ama o kadar şaşırdı ki babamı arayıp beni al dememe gitmeme. normalde hep kavga kıyamet hep derdim çeker giderim bak, babamı ararım bak vs dıye. ama yapmazdım alışmış bu nasıl olsa yine gidemez dedi ama haddini baya aştı bu sefer. babam da kendisine baya kızdı konuştu. "ben 36 senelik evliyim o kadar kavgamız oldu sinirden kapıyı kızdım tabakları kırdım yine de bi kere annene el kaldırmadım" dedi.
Rapor alın ki bir daha şiddet olmasın.
Aksi takdirde ses etmediğiniz için şiddet artarak devam eder. İşte o zaman istemeseniz de boşanmak zorunda kalırsınız.
İfade versin ki gözü korksun.

eşimden şiddet gördüm, yarın hastaneye gidip darp raporu alıcam ama şikayet etmek karakolluk olmak falan istemiyorum. darp raporu alıp ayrı kalıp düşünücem, boşanmaya karar verirsem dosyaya koydurucam raporu. lütfen bilgisi olan yazsın hastanenin hangi bölümüne gidip ne demem lazım? ve sadece raporu alıp çıkamaz mıyım polis gelip şikayetçi olmaya zorlar mı işler nasıl yürür?

Öncelikle yarını bekleme hemen en yakın hastaneye git. Bu raporlarda yakın hastane varken uzak hastaneye gitmek bile sorgulanıyor.

Şikayetçi olsan bile hemen işlem yapmıyorlar. Bak bizim akrabamızin başına gelen
- hastaneden darp raporu aldılar ve orada şikayetçi oldular
- hemen akabinde ilgili karakola gidip ifade verdiler
- sonra savcılığa gidip işlemleri takip ettiler vee baktılar hiç bir aksiyon alınmıyor neden sonra avukat tuttular
- avukat tutulduktan 6 ay sonra dava açılabildi

Not: savcıya ilk gidildiğinde uzaklaştırma kararı çıkmıştı. Ama evden gerçekten uzaklaştırılması, polisin tebliği falan bir 20 günü buldu.

Oglum icin darp raporu almistim. Bir hastanenin aciline gittim. Darp raporu almak istiyorum dedim. Doktor oglumu muayene etti. Darp olan yerleri belirletip raporu hazirladi. Ancak raporu bize vermedi. Bizi cocuk subeye yonlendirdi polis. Oglum orada yasadiklarini anlatti, ifade verdi. Sonra polis rapor hastaneden bize geliyor dedi. Biz oglunuzu darp eden cocugun ailesiyle gorusecegiz dedi. Bizde boyle oldu. Raporu biz almadik. Bu arada moraran yerlerinizin fotografini da cekin derim ben. Bizde adli rapor duzenlendi. Sonra mahkeme oldu. Rapor mahkemede sunuldu.
Çok geçmiş olsun. Çocuklar küçük diye düşündüm. Yaşları kaç? Bir de mahkeme de ne oldu?

hayır bazı arkadaşlar sen şikayet etmesen de kamu davası açılıyo doktora bağlı falan demişler ben davalarla uğraşmak istemiyorum sadece elime raporu alıp çıkabilmek istiyorum kararsız kaldım o yüzden
Sadece rapor alip cikamiyosun malesef. Ben de oyle saniyodum ama darp eşe, cocuguna kardeşe, anne babaya olunca kamu davasi aciliyomus.

uff işte bunu istemiyorum bence burdan anladığıma göre doktorun insiyatifine kalmış

Açılsın bir şey olmaz. Mahkemeye gider şikayetçi değilim derseniz konu kapanır. O davanın açılması da aylar buluyor zaten. İyi bir ders vermiş olursunuz eşinize. O size vururken tereddüt etmemiş siz tereddüttesiniz.

Açılsın bir şey olmaz. Mahkemeye gider şikayetçi değilim derseniz konu kapanır. O davanın açılması da aylar buluyor zaten. İyi bir ders vermiş olursunuz eşinize. O size vururken tereddüt etmemiş siz tereddüttesiniz.
Fotoğraf çekin saklayın, ben 5 yıldır korktum şikayetçi olmaktan noldu ? Sizofrensin öyle şeyler yok dedi. Ayrılık zamanı pişman olursun keşke rapor alsaydim diye. Ben pişman oldum, mahkeme fotoğrafı kabul edecek mi o bile şüpheli.

Doktor darp olduguna kesin kanaat getirirse raporu kesin yaziyo zaten. Vucudunun hicbi yerinde iz yoksa, doktor da inanmayip rapor yazmayabilir. En azindan kizariklik olmasi lazim. Benim kizarikti ve hafif sislik vardi, rapora oyle yazdi. El üzerinde morluk ve yuzde kizariklik, btm ile giderildi benzeri bisey yaziyo. Ama o yuzumdeki kizarikliklar bir hafta icinde mora donustu, bi on gune yakin mor kaldi. Bikac gun sonra gitseymisim morarik yazacakti. Yani doktor darp olduguna kanaat getirmeden rapor yazmaz zaten. Esim bacagima da vurmustu zor basiyodum uzerine ama iz olmadığı icin onu yazmadi mesela.

Darp raporunu acilden alın ama karakola gidip şikayetçi olmayın. Öyle olunca dava açılmıyor ama şikayetçi olduğunuz anda şikayeti geri çekseniz de dava oluyor.

Adli vaka oldugu icin doktor polise haber veriyor sen sikayetci olmasan bile kamu davasi aciliyor diye biliyorum canim.
Ama belki yanlisim vardir.

Darp raporu alır almaz doktor hastane polisine bildirmek zorunda yoksa kamu görevlisinin suçu bildirmemeli suçunu işlemiş olur,rapor alınca adli vaka olarak resen işleme başlanır şikayetçi olmasanız da kamu davası açılır,geçmiş olsun

Back
X