Datça da aşçılık okumak . Yaşayanlar artılarını ve eksilerini anlatır misiniz ?

Ailem karışmıyor. Nere olursa git dediler . Anne babamla konuştum . Hatta benden çok hevesliler. Annem. Internetten birsürü valiz bakıyor.aylik gelirimiz iyi şükür. Olmadı ben oralarda yarı zamanlı çalışırım. İş bulması kolay bir yer diye duydum. Başka bölüm istemiyorum. Biran önce mesleğe atılmak istiyorum. Dgs zor olsa bile yapamasam bile en azından bir mesleğim olur . Napayım her yer pahalı.
Ailem her ay yaklaşık 30bin lirayı gözden çıkarır diyorsan git tabi. Bölümünü de istiyorsan senden mutlusu yok

Okulla deniz arası çok değil 3-4 km mesafede, Muttaşlar var onunla ulaşım sağlanır ama Afyondayım dediğiniz için yazıyorum, Datça kira ve geçim olarak Afyon’dan pahalıdır onu bilerek hareket ederseniz iyi olur, Afyon yeme içme olarak daha ucuz diye biliyorum aynı ucuzluğu Datça’da bulamazsınız keza Marmaris’te de pahalı.

3km uzaklıkta. 3 saatte şehir değiştirilir :)

Datça marmarise 1 saat uzaklıkta.
gebito acaba Datça merkeze mi uzak sanarak yazdı konu sahibi 🙄 ve evet 3 saatte şehir değiştiriyorsunuz Ege’de :)))

gebito acaba Datça merkeze mi uzak sanarak yazdı konu sahibi 🙄 ve evet 3 saatte şehir değiştiriyorsunuz Ege’de :)))
Bana merkeze çok uzak dediler . Hatta youtubede bir tane hesap bana 3 saat demişti. Benim de kafam karıştı. Merkezden kastınız ne acaba . Mugla merkeze mi ? Kusura bakmayın bilmiyorum hiç gitmeyince

Şimdi haritalardan baktım, Aydın merkeze 3 saat :))

Bu 3 saat bilgisi yanlış yani, ona takılma :)

atlayıp bir otobüse gitme imkanınız var mı? Yerinde görseniz. Biz tatilde datçayı çok severiz ama kışını, öğrencilik hayatını hiç bilmiyorum.

Şimdi haritalardan baktım, Aydın merkeze 3 saat :))

Bu 3 saat bilgisi yanlış yani, ona takılma :)

atlayıp bir otobüse gitme imkanınız var mı? Yerinde görseniz. Biz tatilde datçayı çok severiz ama kışını, öğrencilik hayatını hiç bilmiyorum.
Babam tercih yap belli olsun neresi çıktığı. Götürüp gezdireyim dedi. Afyondan otobüs kalkıyor mu arastiracagim.teşekkür ederim

Bana merkeze çok uzak dediler . Hatta youtubede bir tane hesap bana 3 saat demişti. Benim de kafam karıştı. Merkezden kastınız ne acaba . Mugla merkeze mi ? Kusura bakmayın bilmiyorum hiç gitmeyince
Muğla merkeze uzaklığını söylemişlerdir, buralarda merkez denilince Büyükşehir merkezinden bahsetmiş oluyorlar, Muğla merkez mesela, Datça Marmaris Bodrum vs ilçeleri.
Okulunuzdan Muğla’ya gitmeniz toplu taşımayla dur kalk yaparak gidince evet 3 saat sürer, Marmaris’e de 1,5 saatte falan gidersiniz.

Datça’nın çarşısı deniziyle okulunuz arasıysa 15-20 dakika ama, hatta yanlış bilmiyorsam Datça devlet hastanesine de yakın okul, ben öyle uzun uzadıya bilmiyorum Datçayı ama az çok fikrim var.

Sizi genel olarak bilgilendirebileceğim konular Ege’de turistik sahil şeritleri, ki buna Datça da dahil kira olarak pahalıdır ayrıca yıllık kiraya veren ev sahibi bulmak biraz zordur zira genelde sezonluk kiraya vermeyi tercih ederler, kış mevsiminde ev boş kalmasın diye kiracı alırlar ama kiracıya Ekim’de eve giriş Mayıs’ta taşınma şartıyla ev kiralıyorlar.

Marmaris Datça’ya nispeten biraz daha kışları da yaşayan bir ilçedir lakin Datça sizin gibi genç biri için kış aylarında sıkıcı gelebilir, kış ayları çok uzun ve afyon kadar soğuk geçmez fakat turistik yer olduğundan kış aylarında mesela toplu taşıma saatleri geriye çekilir, misal yaz aylarında gece 12’ye kadar araç bulabilirken kış aylarında saat 21:00’de son araç kalkar gibi.
Kafe bulursunuz ama hepsi kış mevsiminde açık olmaz, çoğunlukla sezonda açarlar spor salonu da vardır diye düşünüyorum da demek istediğim kış ayları gelince seçenekleriniz azalır, yine örneğin devlet hastanesi var ama her branşta doktor bulamayabiliyorsunuz, yatarak tedavilerde kapasite yetersiz, bazı hastanelerinde yoğun bakım ünitesi olmuyor.

Ama misal Muğla merkezde okusanız imkanlar fazla, Muğla’da okusanız afyonun imkanlarını aramazsınız fakat hepsi turistik çalıştığından egenin birçok sahil şeridinde her şeye anında ulaşma sıkıntısı yaşarsınız, bunları bilip göze alarak karar verin😌

Şimdiden hayırlı olsun başarılar dilerim.

Back
X