Dava ettiğimiz kişi mahkemeye gelmiyor, gidişat ne olur ?

İnşallah tez vakitte sonlanır davanız..
Maddi anlamda sarsması manevi anlamda da yıpratıyor bizi.
Karı koca çalışıyoruz suan ikimizin ortak kazancının bir kısmı bankalara yatıyor mecburen.

Avukat degilim ama nacizane bilgim. Karsi taraf gelmezse davaya ve avukatlarda katilmazsa siziinde delilleriniz varsa dava sizin lehinize sonuclanir. Hakim onlara sure tanimak icin davayi erteler tekrar karsi taraftan belge tanik sunulmazsa davayi kazanirsiniz. Mahkeme bittikten sonrada icra yoluyla alacaklarinizi tanzim etmeye baslarsiniz. Benim babamda is mahkemesine dava acmisti alacaklari icin 2 yila yakin surdu kazandi sonrada dava sonucuyla icra mudurlugune basvurdu. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Avukatınız uyap üzerinden tebliğ gerçekleşmiş mi bunu kontrol etsin öncelikle, meçhul kişi ise tebliğ gerçekleşmemiş olabilir. Yani sizin evini adresini biliyoruz demeniz yeterli değil, bu kadar parayı iç eden bir kimse bunu da göz önünde bulundurmuş olabilir.

Hukuk mahkemelerinde arama(doğrusu yakalama) kararı olmaz. Yazdıklarınızın bir kısmı ceza yargılamasında yapılır. Emin olmadığımız konularda insanları yanlış yönlendirmeyelim lütfen.

Hukuk davasında davalı duruşmaya gelmek zorunda değil, davaya cevap vermemesi, gelmemesi hakkındaki iddiaları reddettiği anlamına gelir. Ceza davasında usulüne uygun tebligata rağmen mazeretsiz duruşmaya katılmayan sanık, tanık , gerek görülürse müşteki zorla getirilir. Hukuk davasında usulüne uygun tebligata rağmen mazeretsiz duruşmaya katılmayan tanık zorla getirilir.
Sizin davada duruşmaya katılmasa da kararı temyiz edebilir davalı. Hukukçuyum bu arada.

Aslı bana mesajla ulaşır mısın.

Son düzenleme:
Avukatımız bu davayı biz kazanacagız demiş hatta bir mahkeme ya da 2 mahkeme daha görülür öngörüm bu diye eklemiş
Gelmediği için suçlu konuma düşüyor diye biliyorum. Çünkü şahit bile olsa tebligat altında bununla ilgili uyarı var. Gelmemesi en fazla mahkeme süresini uzatır. Ama kaç mahkeme onu bilmiyorum malesef. Eninde sonunda polis gider kapısına gelmez ise ama dedim ya kaçıncı mahkemede bilemiyorum. Aslında bunu avukatınızın biliyor olması gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…