• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dava sırasında çocuğun okul değişikliği

Esrin mine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
1.823
4.607
133
Merhaba, 1 buçuk yıldır devam eden bir dava süreci var. Muhtemelen mart ayındaki celsede sonuçlanacak. Benim sorunum bu süreçle alakalı.

Evi terkettikten sonra aynı mahallenin farklı bir bölgesine taşındım. Doğal olarak çocuğun kayıtlı olduğu okuldan da uzaklaşmış oldum. Adres taşıma işlemi için müdürlükte ya eski eşle beraber herkesin adresini taşımam gerektiğini, ya da sadece kendi adresimi taşıyabileceğimi söylediler. Ben de sadece kendi adresimi taşımayı tercih ettim. Çocuğu eski adresin yakınında olan okula götürüp getiriyorum. Geçen sene pandemiden dolayı okul olmadığı için sıkıntı çıkmadı ama bu sene büyük zorluk çekiyorum.

Sorum şu. Boşanma sonuçlanmadan önce, velayeti bende olan çocuğumun adresini nasıl kendi yanıma alabilirim? Yakın olan okula kaydını almak istiyorum da.

Merhaba ;

Konunuz hakkında bilgim yok. Bilen arkadaşlar konunuzu görsün , konunuz üste çıksın diye yazıyorum.

Merhaba, 1 buçuk yıldır devam eden bir dava süreci var. Muhtemelen mart ayındaki celsede sonuçlanacak. Benim sorunum bu süreçle alakalı.

Evi terkettikten sonra aynı mahallenin farklı bir bölgesine taşındım. Doğal olarak çocuğun kayıtlı olduğu okuldan da uzaklaşmış oldum. Adres taşıma işlemi için müdürlükte ya eski eşle beraber herkesin adresini taşımam gerektiğini, ya da sadece kendi adresimi taşıyabileceğimi söylediler. Ben de sadece kendi adresimi taşımayı tercih ettim. Çocuğu eski adresin yakınında olan okula götürüp getiriyorum. Geçen sene pandemiden dolayı okul olmadığı için sıkıntı çıkmadı ama bu sene büyük zorluk çekiyorum.

Sorum şu. Boşanma sonuçlanmadan önce, velayeti bende olan çocuğumun adresini nasıl kendi yanıma alabilirim? Yakın olan okula kaydını almak istiyorum da.
Nüfus müdürlüğüne gidip ikamet adresi değiştirip diğer okula gidip kaydını aldıracaksınız. Eski okuldan nakil almak gerekiyor mu bilmiyorum.

Ben almıştım boşanmada yoktu ayrılık vardı. Adıma tebligat ihtimaline karşı. Gittim nufüsa avukatımla, kimse bana velayet veyahut mahkeme sonucuda sormadı. Velayet ortak o sırada boşanma olmadığı için. Yani kimliği de bende olduğumdan dolayı . Alamazsın diyende çıkmadı. Ailemin evine taşıdım orda da durmadım ama hatta yani daha davayı açmak için işlem bile başlamamıştı. Bildiğim kadarıyla çocuğun kimliği ile adresini göstereceksiniz , fatura vesair.

Back
X