Merhabalar kızlar, fikirlerinize ihtiyacım var. Biz eski eşimle ayrılalı 1,5 sene oldu. 2 oğlum var biri 10, biri 7 yaşında.. Velayetleri bende. Hafta sonu 1 gün babalarına gidiyorlar.
Ben çalışıyorum, beraber evden çıkıyoruz, onlar okula ben işe gidiyorum, beraberde dönüyoruz. Bu adam beni her yönden çok zorluyor. Geçtiğimiz ekim akında beri nafaka ödemesi yapmıyor. Etüt
ödemeleri, kıyafet (gerekirse) ihtiyacı olursa karşılar ama zorla, mesela benle bir kavga etsin, bu ay etütü ödemiyorum ne halin varsa gör der. Birşey yapar ama yapana kadar
kanser eder. Psikolojik şiddet bildiğiniz yani.. Bu adam boşandıktan 9 ay sonra evlendi. Eşi de şimdi hamile 5-6 aylık gibi. Adamın benle derdi bitmedi. Maddi manevi olarak
özellikle herşeyi üzerime yıkmış durumda.. sen anne misin? sen napıyorsun ki? Senin yaptığın annelik mi? diyen bir insan. Ben de artık mental olarak çökmüş bir durumdaydım
tabi ki önce çocuklarıma sordum hafta içi babasına gitmek ister misiniz diye? bir mutlu oldular, çünkü geçirdikleri zaman yeterli gelmiyor. Bende sana velayeti vereceğim dedim
Beni delirtti çünkü, almamak için her türlü kıvırmayı yaptı. Vermek isteyen sensin sen açacaksın davayı dedi. Yapamaz çünkü bunu biliyorum. Ben ciddi olarak bu konuyu açtıktan
2 ay sonrasında büyük oğlumu yakasından tutup yatağa fırlatmış, boynu tahriş olmuştu, morarmış gibi böyle. çocuk geldi ben dedi babamla birdaha görüşmeyeceğim, istemiyorum
diye, çünkü gururuna dokunmuştu. Aldığın altı üstü bir gün bu hareketi nasıl yapabilirsin? Ben delirdim. O gün tamamen vazgeçtim çocuklarımı vermekten. Dedim ki, 1 gün misafir
gibi gidip gelsinler. Velayet davası açmam, nafaka artırım davası açarım, geçmişe dair ödemediklerini ödesin. En azından parayla bir ver, bir verme olmaz, parayla terbiye etmez.
Ne aldığımı bilirim diye düşündüm. Bana dedi ki bu hafta davayı açtın açtın, açıp çocuklarımı getiriyorsun dedi. Yoksa haftasonu da almam, yazın da almam dedi. Geçen haftasonu
almadı. Çocuk baba neden bizi almadın dediğinde ' Sizi birdaha almıcam, göremiceksiniz beni, demiş.' Demiş ki hesabını annenize sorun? Anneniz sizinle top gibi oynuyor. Bunlar annenizin
yüzünden.. Yahu şimdiye kadar olan herşey, konuşmalar aramızda oldu. Çocuklara yansıyan bişey olmadı. karşı taraf pislik yapıyor. Şimdi çocuklarım hüngür hüngür ağlıyor. Biz babamızı
çok özledik, birdaha göremeyecek miyiz diye? Ben bu adamla şaşırdım ne yapacağımı? Çocukları umursadığını düşünmüyorum. Tek derdi benimle, ben üzüleyimde nasıl olursa olsun.
Sen güçlü annesin sen halledersin diyor herşeyi? Çocuklarıma nasıl konuşmalıyım? Ne yapacağım, akıl fikir verin.. Uzun oldu hakkınızı helal edin..