DAVA SÜRECİNDE SMS DÖKÜMANI

Bukre11

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2016
1.693
2.426
133
Merhaba öncelikle çok yakın bir arkadaşımın sorunu olduğunu iletmek isterim.Cevap verecek bilgisi olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Arkadasım yaklaşık bir ay önce esının istegı uzerıne evlerinden ayrıldı ve boşanma süreci başladı.Sebep olarak esi artık onu sevmediğini evliliklerinin yürümediğini gösterdi. Arkadaşıma Ayşe eşinede Ahmet diyelim.
Ayşe içi rahat etmediği için Ahmet'in telefon dökümünü ilgili operatör servisinden son 4 hanesi xxxx olacak sekılde çıkardı.(vakti zamanında hat Ayşe'nin annesinin kimliği üzerine alınmış oldugu için kolay olmuş).
Son 4 hane xxxx oldugu için birsey anlamamış yeniden operatör servisini arayıp bunun açtırmak istediğini söyleyince Ahmet in telefonuna onay sms gönderilmiş ve Ahmet onaylamış.
Mail'e yeniden sms ve arama dökümanı bu sefer komple apaçık olarak düşmüş.
Ve telefon numarası Ahmet in çalıştığı yerde çalışan bir kadına ait çıktı.
Arkadasım gece uyurken,sabah işteyken hep mesajlaşılmış ve aranmış bu numara ile.
Sorumuz dava sürecinde sms dökümanı alabilirmi?

Karsı taraftan gelen mesajlarda mevcut.
Aramaların içeriği vs çıkar mı?

başka birini suçlamak için elinizde kesin kanıtlar olması gerekir
o kadın evlimi nedir nasıl bir hayatı var
belki günahı yok Ahmet yazdı kadın tersledi
belki tehdit ediyodu Ahmet onu o da yalvarıyodu
yani sadece o döküman yetmez
olasılıklar çok fazla..ki hat adamın adına dahi değil

Takip olmadığı sürece SMSlerin ve konuşmaların içerikleri çıkmaz.

Mailden dökümanları çıktı alıp mahkemeye sunsun. İçerik olmasa dahi işine yarayacaktır.

Avukatı var mı?

Bir tanidigim esinin kendisini aldattigini boyle ispat etmisti
Ne sartlarda cikariliyor bilmiyorum ama

Takip olmadığı sürece SMSlerin ve konuşmaların içerikleri çıkmaz.

Mailden dökümanları çıktı alıp mahkemeye sunsun. İçerik olmasa dahi işine yarayacaktır.

Avukatı var mı?

Henüz yok.
Kadınla bugun konuştu Ayşe kadın ben konuşmuyorum dedi önce Ayşe dökümandan bir kesit attı. Konuştum eyvallah ama sms yok dedi konuştuğundada Ahmet dert anlatıyormuş dert anlatma süresi max 4 dk olamaz sanırım bir insanın.

Bu olayların çatlak vermesi ile ikiside aynı zamanlarda şehirdısına çıktılar. Ahmet önce döndü. Kadın snap atmış uçak biletini bu sabah ve uçağın kalkışından 10 dakıka öncede Ahmet ile konuşmuş.

Henüz yok.
Kadınla bugun konuştu Ayşe kadın ben konuşmuyorum dedi önce Ayşe dökümandan bir kesit attı. Konuştum eyvallah ama sms yok dedi konuştuğundada Ahmet dert anlatıyormuş dert anlatma süresi max 4 dk olamaz sanırım bir insanın.

Bir avukatla anlaşsın öncelikle. Dediğim gibi konuşmaların ve smslerin içeriği çıkmaz.

Net bir delil olmasa da aldatma durumunu işaret ediyor.

Dosyaya sunulduğunda işe yarayacaktır.

Anlaşmalı boşanacaklarsa uğraşmaya değmez bence , arkadaşın isteklerini protokole döksün , adam imzalasın ve gitsin kendi pisliğinde boğulsun bir zahmet !!! Adam şartları kabul etmez ve çekişmeliye dönüşürse iş mahkeme de işe yarar ve hatta boşanmadan evvel yani şu aşamada kadınla yaşadığı her şey de aldatma sayılır kanun nezdinde.

Detaylı birsey bulunamasada olaylar esnasında esının yazdıgı hakaret içerikli mesajlar ve süre gelen çirkin belirtilerden dolayı da psikolojisi bozulduğu için gördüğü tedaviyi en azından dosyasına ekletmeli :KK14:

Boşanma davalarında SMS ve telefon kayıtlarının içeriği operatörden istenemez. Ceza davalarına konu olan bazı suçlar için geçerli bu.

Fakat gsm operatöründen celbi istenebilir. Bu arama yaptığı numara, görüşme sıklığı, tarihleri vs. Bunları göz önüne alır hakim. Delil niteliğinde sayılır.

Boşanma davalarında SMS ve telefon kayıtlarının içeriği operatörden istenemez. Ceza davalarına konu olan bazı suçlar için geçerli bu.

Fakat gsm operatöründen celbi istenebilir. Bu arama yaptığı numara, görüşme sıklığı, tarihleri vs. Bunları göz önüne alır hakim. Delil niteliğinde sayılır.

Tesekkur ederim

avukatına sorsun
benzerini yakın zaman da duydum
avukat karşı tarafın kullandığı telefon dökümanını istiyor hakimde çıkarttırıyor
mağdur edebiyatı yapan ben aslında iyiyim diyen insan (bayandı) yüklü tazminat ödemeye mahkum bırakılmış ki kadın ben aslında seviyorum bana bakmadı dediği adamdan nafaka alıyordu o duruşmaya kadar faiziyle geri ödemesini de aldılar

öncelikle adam birşey istememesi için üzülüyor gibi görülebilir kanmasın
mal varlıklarına tedbir koysun
evleri ayrıldıktan sonra mal varlığını 1.derecede akraba üzerine yaptıysa mal kaçırmaya girer pes etmesin
tüm hakkını alsın

avukatına sorsun
benzerini yakın zaman da duydum
avukat karşı tarafın kullandığı telefon dökümanını istiyor hakimde çıkarttırıyor
mağdur edebiyatı yapan ben aslında iyiyim diyen insan (bayandı) yüklü tazminat ödemeye mahkum bırakılmış ki kadın ben aslında seviyorum bana bakmadı dediği adamdan nafaka alıyordu o duruşmaya kadar faiziyle geri ödemesini de aldılar

öncelikle adam birşey istememesi için üzülüyor gibi görülebilir kanmasın
mal varlıklarına tedbir koysun
evleri ayrıldıktan sonra mal varlığını 1.derecede akraba üzerine yaptıysa mal kaçırmaya girer pes etmesin
tüm hakkını alsın

Adam nerde mağdur edebiyatı yapıyor yapsa zaten bizim ki kanacak Sıfat değil kişi anlamına adam der olduk kendisine.
Hakaretler sevıyorumlar havada uçuyor hala

Back
X