• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dava süresince evden kim gider

sade2011

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2011
115
31
298
Samsun
2 sene önce kredi çekip ev aldık.ev eşimin üzerineancak ikimizde çalışıyoruz.eşim, her tartıştığımda evden gidecek olan biri varsa onun ben olduğunu söylüyor.ama ben de evden gitmek istemiyorum.bi erkek olarak o daha kolay ev bulur.zaten babasından kalan bir evi daha var.olmadı kiracıyı çıkarıp oraya geçer.veya annesi tek onun yanına geçer. ama gelgelelim eşim hiçbir şekilde gitmeyi kabul etmiyor.mahkeme açılacaksa da ben açacakmışım.mahkemeye başvurmak sorun değilde dava süresince nerede kalacağım.aileme gitmek istemiyorum.kiraya çıksam zor olacak.dava sonuçlanana kadar evde kalamaz mıyım.sonuçta eşyaların yarısını ben aldım yarısını eşim. benim taşınmam zor olur... arabamızda var arabayı değil ama evi düşünüyorum.zaten boşanma zoor bi süreç bi de kaldığım düzenin değişmesini istemiyorum...eşim tartışmada bile evden kovan biri ayrılmaya kalktığımı duyunca beni eve alacağını sanmıyorum kanunlar bu konuda yardımcı olur mu bana...
avukat,mahkeme masrafları derken bi de kira zorlar beni...üstelik dul bir bayanın tanımadığı bir yere çıkması daha zor olmaz mı... cevaplarsanız teşekkürler...

Boşanma davası açtığınızda mahkemeye müşterek olarak kullanılan hanede sizin kalmanız gerektiğini, aksi halde katlanılması zor bir durumda kalacağınızı belirtirseniz sizin evde kalmanıza karar verebilir.

Eşiniz bu karara rağmen ev konusunda sizi rahatsız etmeye yahut terke zorlamaya devam ederse uzaklaştırma talebinde bulunabilirsiniz.

Hak kaybı yaşamamanız için bir avukatla mutlaka yüz yüze konuşmanızı tavsiye ediyorum.

Boşanma davası açtığınızda mahkemeye müşterek olarak kullanılan hanede sizin kalmanız gerektiğini, aksi halde katlanılması zor bir durumda kalacağınızı belirtirseniz sizin evde kalmanıza karar verebilir.

Eşiniz bu karara rağmen ev konusunda sizi rahatsız etmeye yahut terke zorlamaya devam ederse uzaklaştırma talebinde bulunabilirsiniz.

Hak kaybı yaşamamanız için bir avukatla mutlaka yüz yüze konuşmanızı tavsiye ediyorum.

Cevabınız için teşekkürler...Henüz bu yola çıkmadım ama çıkarsam avukata mutlaka danışmayı düşünüyorum...evlilik boyunca çok yalnız hissettim kendimi... bu zor süreçte yalnız olmak istemiyorum...

Back
X