Davetiyeme hangi isimler yazılır?

bewnce sadece soyısımlerı yazıdr,örnekk
yılmazz ve yıldırım aileleri gibi...
ben öyle yaptırdım

Ama işte o zaman Annemin ismide geçmiycek hiiç..
Ve soyisimleri yazdıralım desem nişanlım hayır der kendi ailesinin ismini yazdırmak ister..

Cnm kararını vermişsin sen zaten ama annenin eşini de yazdırman, babana ayıp olmaz mı?

Canım babamın daha haberi yok bu durumdan ama
eminim banabaya tavır alıcak.
Ama.. ne nişanımda nede düğünümde hiç bir şekilde manevi olarak bile uğraşmıyor babam..
Annemin eşi üstlendi hepsini..
Babam sadece nişana misafir gibi geldi..
Şimdi annemin eşini yazdırmazsam ayıp olmaz mı:26:

aslında bu da mantıklı olabılır annenızın şuan kı eşıne nasıl hıtap edıyorsunuz bılmıyorum ama benım aklımada bu geldı :26:

aılesı

anne adı - baba adı

(mesela) abısı .... <yanı annenızın eşı :26: abı çok mu tuhaf durur dıye düşündüm ama ben böyle yapardım galıba :26:

Canım abi diye hitap ediyorum ama abisi diye yazdırmam pek iyi olmaz
nişanlım eşi kısmını bile sildir bence dedi..
Yani sadece babamınadı-soyadı annemin-eşinin-soyadı böyle yazdırıyim diyorum artık öğlen gidip düzelttiricem bakalım

Bence eşi diye yazılması gerekiyor.. Sonuçta anneniz şuan evli ve düğünün herşeyiyle bu kişi ilgileniyor.

Nişanlınız neden buna tepki gösteriyor anlamıyorum.

Annenizin eşiyle bu konuyu konuşup danışsanız, nasıl yazalım diye ?..Size fikir verecektir bence.

Canım babamın daha haberi yok bu durumdan ama
eminim banabaya tavır alıcak.
Ama.. ne nişanımda nede düğünümde hiç bir şekilde manevi olarak bile uğraşmıyor babam..
Annemin eşi üstlendi hepsini..
Babam sadece nişana misafir gibi geldi..
Şimdi annemin eşini yazdırmazsam ayıp olmaz mı:26:

Hmm hadi bakalım hayırlısı o zaman.

ailesi ailesi
anne adı&baba adı& anne adı&baba adı
soyad& soyad
annenin eşi

ben böyle yapardım :44::40:

Son düzenleme:
ne karar verdin canım
bazı insanlar yüce gönüllüdür annenin eşi onlardan biri sanrım
madem sana o destek çıkıyor yazdır adını
annenin ikinci kez evlenmesi ayıp değil ya
çekinme hiç oda mutlu olur böylece
babanda kızmaz bence çünkü kendisinden çok onun destek verdiğnin farkındadır heralde

bewnce sadece soyısımlerı yazıdr,örnekk
yılmazz ve yıldırım aileleri gibi...
ben öyle yaptırdım

bu fikrinize katılıyorum. sadece soyisimlerin olması isim kalabalığını önlediği gibi daha zarif duracaktır

Kızlar, söylediğiniz zarif gözükmesi açısından hoş ama olmaz! Çünkü;

o davetiyeler, dıdısının dıdısına gidiyor. Kalabalık bir sülale/aile iseniz; sadece soyisim görünce, zaten bahar döneminde yada bu aralar düğünler çok arttığından insanların kafası karışabilir, o sülalede aynı soyisme sahip bir sürü kişi olabilir, soyisim tamam ama aynı sülalede o dönem evlenicek bir kaç kişi olabilir. Zaten davetiyeler ortalama 1 ay öncesinden dagıtılıyor. 1 ay içerisinde kimbilir dıdısının dıdıları kaç tane davetiye alıcaklar, kafa karıştırır, olmaz bence..

Kızlar, söylediğiniz zarif gözükmesi açısından hoş ama olmaz! Çünkü;

o davetiyeler, dıdısının dıdısına gidiyor. Kalabalık bir sülale/aile iseniz; sadece soyisim görünce, zaten bahar döneminde yada bu aralar düğünler çok arttığından insanların kafası karışabilir, o sülalede aynı soyisme sahip bir sürü kişi olabilir, soyisim tamam ama aynı sülalede o dönem evlenicek bir kaç kişi olabilir. Zaten davetiyeler ortalama 1 ay öncesinden dagıtılıyor. 1 ay içerisinde kimbilir dıdısının dıdıları kaç tane davetiye alıcaklar, kafa karıştırır, olmaz bence..

Canım aynen senin dediğin gibi yaptım.ilk yorumundaki gibi.

babamınadı-soyadı
anneminadı-eşininadı-soyadı

böyle daha iyi oldu..teşekkür ederim:16:

ayrıca fikirlerini söyleyen yorum yazan bütün arkadaşlarımada teşekkür ederimm çok yardımcı oldunuz gerçektn:16:

Annesi Babası ayrı biri olarak ilerde evlenirsem, isteme muhabbeti nasıl olacak, nişan düğün nasıl olacak diye düşünüyodum da davetiyenin bile sorun olacağını hiç düşünmemiştim. Ne zor işmiş. Bakalım beni nasıl günler bekleyecek... Hakkaten isteme muhabbeti nasıl oldu? Annenden ayrı babandan ayrımı istediler? annenle baban bir araya geldi ortak bir evde mi istediler? Sadece annenden mi istediler? Başka ne sıkıntılar yaşadın???

Annesi Babası ayrı biri olarak ilerde evlenirsem, isteme muhabbeti nasıl olacak, nişan düğün nasıl olacak diye düşünüyodum da davetiyenin bile sorun olacağını hiç düşünmemiştim. Ne zor işmiş. Bakalım beni nasıl günler bekleyecek... Hakkaten isteme muhabbeti nasıl oldu? Annenden ayrı babandan ayrımı istediler? annenle baban bir araya geldi ortak bir evde mi istediler? Sadece annenden mi istediler? Başka ne sıkıntılar yaşadın???

Ahh canım benim kıyamam bende o kadar düşünceler içindeydim ki..
İstemem nasıl olucak diye..
hiç sorun çıkmasa bile en ufak şeyler bile görüldüğü üzre düşündürebiliyo insanı..

Benim istememde sorun olmadı Allaha şükür hiç boşuna o kadar sıkıntıya sokmuşum kendimi..
Çünkü Allah evlenenlere yardım ediyor
Ben annemle eşinden istettim ilk geldiklerinde.
Ertesi günde babamla baabaanneme gittiler istemeye
Nişanlımın ailesi çok anlayışlılar sağolsunlar sorun olmadı.

Öncelikle evlenicen kişinin bunları bilmesi gerek canım
ilerde evlenicen zaman söylersin ilk gün anneme ertesi gün babama gidilicek ailene söyle diye
oda güzelce anlatır ailesine durumu bi sorun olmaz..
:16:

Ahh canım benim kıyamam bende o kadar düşünceler içindeydim ki..
İstemem nasıl olucak diye..
hiç sorun çıkmasa bile en ufak şeyler bile görüldüğü üzre düşündürebiliyo insanı..

Benim istememde sorun olmadı Allaha şükür hiç boşuna o kadar sıkıntıya sokmuşum kendimi..
Çünkü Allah evlenenlere yardım ediyor
Ben annemle eşinden istettim ilk geldiklerinde.
Ertesi günde babamla baabaanneme gittiler istemeye
Nişanlımın ailesi çok anlayışlılar sağolsunlar sorun olmadı.

Öncelikle evlenicen kişinin bunları bilmesi gerek canım
ilerde evlenicen zaman söylersin ilk gün anneme ertesi gün babama gidilicek ailene söyle diye
oda güzelce anlatır ailesine durumu bi sorun olmaz..
:16:

Dereyi görmeden paçayı sıvıyorum. Daha eş aday adayım bile yok :) Cevapladığın için sağol bende ayrı ayrı istenir diye düşünüyorum. Önce anneden sonra babadan... Bakalım mevlam neyler, neylerse güzel eyler... Zaman bana neler yaşatacak... Sanada mutluluklar dilerim. Hayırlı olsun. Allah pişman etmesin. :)

Dereyi görmeden paçayı sıvıyorum. Daha eş aday adayım bile yok :) Cevapladığın için sağol bende ayrı ayrı istenir diye düşünüyorum. Önce anneden sonra babadan... Bakalım mevlam neyler, neylerse güzel eyler... Zaman bana neler yaşatacak... Sanada mutluluklar dilerim. Hayırlı olsun. Allah pişman etmesin. :)

Amin canm benm
Senide iyi insanlarla karşılaştırsın Allah inşallah:)

Back
X