Arkadaşlar merhaba benim oğlum 6yaşında.2yaşından sonra problemlerimiz başladı.oğlumda dil ve konuşma bozukluğu var.özel eğitim alıyor.ancak bugün Ram a gittik davranış bozukluğu olduğunu söylediler.devamlı inatçı mızmız bir yapısı var hemen küsüyor.bi psikatriste götürdüm 300tl vermeme rağmen 15dk teşhis koydu prozac verdi yolladı.sosyal fobi teşhisi koydu oğlum çok utangaç kendini ifade edemiyor.ne konuştu doğru düzgün ne dinledi oğlumu doktor.neyse ben araştırdım tamam dedim kullanıyım 20gündür kullanıyorum bi etkisi olmadı bikaçgündür uyuyo hep.daha inatçı oldu sanki.dünden örnek veriyim mağazaya girdim eşimle bişeyler bakarken kıyafet masasının altına girmiş muzurluk yapıyo oğlum çık çıkmaz ya bazen mağazada kazakları aşağıya itip Oray'a çıkıp oturuyor.bugün özel eğitimi arayıp bana tavsiye ettiği psikatristin numarasını istedim pazartesiye randevu aldım.ancak arkadaşım böyle yerlere çok götürdü bana dediği şey etkili olmuyor.ama ben merak ediyorum neden böyle yapıyor.hem çok zeki ama davranışsal olarak daha ufak yaş gibi dersleri çok geri.daha yeni hecelemeye başladık.bende hata ettim erken gönderip okula.şimdi size sorum şu bikaç kişi psikatristler anca ayda bir gel deyip para kazanırlar diyolar.her seans 300verip Nasıl başa çıkarım bilmiyorum sizin tavsiyeniz nedir olumlu sonuç aldınızmı problemleri aşabildinizmi tavsiye ettiğiniz biryer varmı lütfen yardım edin.pazartesi gidicez umarım yardımı olur doktorun sizin yaşadıklarınız nedir doktorlarla ilgili?
Sana ben yardım edeyim canım benim oğlum da konuşma problemi vardı. Ankarada gazı tip haccettepe devlet hastanelerine gittik davranış testleri yapıldı sağır ve dilsizler okuluna veya otistik down sendromlularin bireysel ders aldığı okulla yonlendirildik.Neyse benim tayin Hataya çıktı oğlum 2 buçuk yaşındaydı biraz daha bekledim baktım yine aynı yine hastaneye yine davranış testleri Bera işitme testi vb.tetkikler yapıldı ve bireysel eğitim için doktorumuz 2 yıl icon geçici rapor verdi oğlum servisle alınır özel eğitim alırdı haftada 2 gün ve bu arada krese gönderdik bir yıl kadar konuşması düzeldi sosyalleŞti. Oysaki özel pskiyatri ye dahi götürdüm hiperaktif demişti. Size tavsiyem bir devlet has.pskiyatri ye götürüp geçici rapor alıp bireysel eğitim aldirin ozellere giderek hem paranıza hem zamanınız oglunuzuda hasta diye etiketlemelerine izin vermeyin.Bir rehabilitasyon merkezinde tuvalet yeme alışkanlıkları sosyalleşme özel konuşma dersi alır rahat edersiniz
Sosyal fobi derken ? Nasil bu kaniya vardi doktor cocuk okula fln mi gitmek istemiyor?
Bence 6 yasindaki cocugu davranış bozuklugu var diye etiketlemek icin cok erken Cocugu dinlemeden anlayamaz ki.Cocuk konusmuyorsa genelde resim cizdirir cocuk psikiyatrleri ruh halini ogrenmek icin.Bence siz arastirip güvenilir bir doktora gosterin cocugunuzu.
O doktoru gormeden sinir oldum dinlemeden etmeden psikoloterapi vermeden nasil teshis koyabiliyor anlamiyorum.
Sana ben yardım edeyim canım benim oğlum da konuşma problemi vardı. Ankarada gazı tip haccettepe devlet hastanelerine gittik davranış testleri yapıldı sağır ve dilsizler okuluna veya otistik down sendromlularin bireysel ders aldığı okulla yonlendirildik.Neyse benim tayin Hataya çıktı oğlum 2 buçuk yaşındaydı biraz daha bekledim baktım yine aynı yine hastaneye yine davranış testleri Bera işitme testi vb.tetkikler yapıldı ve bireysel eğitim için doktorumuz 2 yıl icon geçici rapor verdi oğlum servisle alınır özel eğitim alırdı haftada 2 gün ve bu arada krese gönderdik bir yıl kadar konuşması düzeldi sosyalleŞti. Oysaki özel pskiyatri ye dahi götürdüm hiperaktif demişti. Size tavsiyem bir devlet has.pskiyatri ye götürüp geçici rapor alıp bireysel eğitim aldirin ozellere giderek hem paranıza hem zamanınız oglunuzuda hasta diye etiketlemelerine izin vermeyin.Bir rehabilitasyon merkezinde tuvalet yeme alışkanlıkları sosyalleşme özel konuşma dersi alır rahat edersiniz
Sosyal fobi derken ? Nasil bu kaniya vardi doktor cocuk okula fln mi gitmek istemiyor?
Bence 6 yasindaki cocugu davranış bozuklugu var diye etiketlemek icin cok erken Cocugu dinlemeden anlayamaz ki.Cocuk konusmuyorsa genelde resim cizdirir cocuk psikiyatrleri ruh halini ogrenmek icin.Bence siz arastirip güvenilir bir doktora gosterin cocugunuzu.
O doktoru gormeden sinir oldum dinlemeden etmeden psikoloterapi vermeden nasil teshis koyabiliyor anlamiyorum.