Davul Fırında hamur işi

niramm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2011
67
0
86
Bolu
Arkadaşlar ben de davul fırın var. Pek hamur işinden anlamam ve davul fırına güvenip bir şey yapamıyorum. Bir kaç bir şey yaptım beğenmedim.

Börek boğaça kek bunların hangileri güzel olur. acemi bir ev kadını olarak kendimi geliştirmek istiyorum. Olmazsa fırın alacam zaten

Canım hepsinide deneyebilirsin. İlk olarak kek yap istersen nasıl kabardıgını görmüş olursun.Aslında biryerde davul fırında pişmiş börek falan yemiştim gayette güzeldi.

K.validem kullanıyor, hepside güzel oluyor.
İçi kendiliğinden dönmüyorsa bir iki defa tepsiyi döndürün ki bazen sadece bir kısmı yanıyor.

bana geçenlerde dayım aldı davul fırın, o kadar seviyorum ki, ocaklı olan fırınım börekleri kurutuyordu, poğaçalar böyle pofuduk pofuduk değil de, daha kıtır oluyordu.
şimdi davul fırın bunları pamuk gibi yapıyor, mesela tavuklu patates falan da onda yapıyorum, lokum gibi oluyor.
ama kek denemedim, sonuçta diğer fırınımın tabanı daha düz, kek sıvı olduğu için zemin düz olmazsa bi tarafa yığılır, gerçi zaten ben keki borcamda ya da kalıpta yapıyorum, o yüzden davul fırına güvenemem, zaten kek açısından memnunum diğer fırınımdan :21:

Daha önce elektrikli firinda yaptigim kek, börek ve pogacayi davul firinda da yaptim. Kek kabardi, pogacalar elektrikli firindakinden cok daha pofuduk ve yumusakti. Börekteki farki anlayamadim bunun sebebi de elektriklide yaptigim peynirli, davulda yaptigim patatesliydi. Sonuc olarak kekin kabarmasi ve pogacadan aldigim harika sonucu göz önünde bulundurursam davul firindan memnunum.

Son düzenleme:
benım davul fırında yaptıgım kek faciaydı... ortası pişmemişti altı yanıktı.. ısıyı düşürdük nedense bi sonuc alamadık..poacamda yanık olmustu ustude altıda..
davul fırında yemın ettım kek poaca yapmamaya...
ama borekte davul fırının ustune yokk

annemde vardı bir ara, sadece fırın yemeklerini güzel ve çabuk pişiriyordu. hamur işlerinden börek bazen güzel oluyordu. ısı ayarı olmadığı için bazen yanıyordu. aç kapa yaparak bir derece durumu kurtarıyorduk :)
kek facia idi, üstü-altı yanıyordu, ortası çiğ kalıyordu( tepside kalın olmamasına rağmen)
lezzet ok ama yanıktan dolayı kekin yarısı çöpe gidiyordu, görünümünden bahsetmiyorum bile :)

davul fırın annemde vardı. sadece börek ve bazı yemekleri (tavuk vs.) güzel pişiriyordu. onun haricinde hele kek kalıbında kek pişirmeyi deneme bile. içini pişirmiyor. ama küçük börek tepsisinde kek pişirebilirsin.

Annem davul fırını yıllardır kullanır pişirmesinden de hamur işlerinin kabarmasından da çok memnundur

Back
X