Davutoğlunun Fransa'daki yürüyüşü ve dış basın

• Konu Sahibi Konu Sahibi ema1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
Pro Üye
10 Ağustos 2009
26.179
18.339
823
m.haberler.com/italya-basbakani-davutoglu-nun-paris-teki-yuruyuse-6870932-haberi/

İtalya Başbakanı: Davutoğlu'nun
Paris'teki Yürüyüşe Katılması
Biraz Sırıtıyordu
İtalya Başbakanı Matteo Renzi,
Türkiye'yi temsilen Başbakan
Ahmet Davutoğlu'nun Paris
yürüyüşüne katılmasını eleştirdi.
Fransız Charlie Hebdo adlı mizah
dergisine ve onu takiben
düzenlenen saldırıların ardından
Pazar günü Paris'te yapılan
yürüyüşe katılan liderlerden İtalya
Başbakanı Matteo Renzi,
gazetecilerin tutuklandığı, yayın
kuruluşlarının kapatıldığı
Türkiye'nin liderinin de orada yer
almasının biraz sırıttığını söyledi.
Gazze'de çocukları öldüren İsrail
Başbakanı Netanyahu'nun teröre
hayır yürüyüşünde en önde
yürümesine ses çıkarmayan İtalya
Başbakanı Renzi'nin, Başbakan
Davutoğlu'nu bu şekilde eleştirmesi
'küstahca' bulundu.
EN ÖN SIRADA YER ALMIŞTI
İtalyan La 7 TV'de dün akşam
yayınlanan 'Le Invasioni Barbariche'
adlı programa konuk olan
Başbakan Matteo Renzi, 1.5
milyonu aşkın kişinin katıldığı,
teröre karşı dayanışma mesajının
verildiği Cumhuriyet Yürüyüşü'nde,
aralarında Türk mevkidaşı Ahmet
Davutoğlu'nun da bulunduğu 50
devlet ve hükümet lideriyle birlikte
en ön sırada yer almıştı.
"ORADA OLMASI BİRAZ
SIRITIYORDU"
Programı sunan Daria Bignardi,
yürüyüşün Paris'teki terör
saldırılarında yaşamını yitirenleri
anmak ve aynı zamanda bilgi
verme, basın özgürlüğü için
gerçekleştirildiğini hatırlatan
Renzi'ye, "Rusya Dışişleri Bakanı
Sergey Lavrov, Macaristan
Başbakanı Viktor Orban, Türkiye
Başbakanı Davutoğlu ve Gabon
Cumhurbaşkanı Ali Bongo ile, yani
gazetecilerin dostu olmayan bu
liderlerle yan yana yürümek sizi
rahatsız etmedi mi?" diye sordu.
Renzi, bu soruya şu karşılığı verdi:
"Birçok ülkede çelişkiler yaşanıyor.
Mesela Türk Cumhurbaşkanı
Erdoğan örneğini alalım. Aralık
ayında bazı gazetecilerin
tutuklanması ve yayın
kuruluşlarının kapatılması emrini
verdi. Bu açıkça bir bilgi verme
(basın özgürlüğü) problemi idi. Sen
ise (Davutoğlu) bilgi verme
özgürlüğünü savunmak için
oradasın, çünkü bazı kaçıklar bir
dergi binasına girerek, o bildiğimiz
eylemi yaptılar. Yani bu biraz
sırıtıyor. Fransızlar onları orada
istedi ve davet ettiyse, ben de bunu
sorgulamadım, pirelenmedim."
"O SALDIRGANLAR TANRI'YA EN
BÜYÜK KÜFRÜ ETTİ"
Bazı çevrelerce Paris
saldırganlarının kahraman ilan
edilmesine de değinen Başbakan
Renzi, onların birer kahraman değil,
delice bir düşüncede olduklarını
ifade ederken şöyle konuştu:
"Kim Tanrı adına öldürürse, ona
karşı küfrün de en büyüğünü etmiş
demektir. Bu tutumun hiçbir şekilde
affı yoktur. Sorun İslam değil,
fanatik ideolojidir."
Paris'teki yürüyüşün, insani açıdan
çok büyük anlam ifade ettiğinin
altını çizen Matteo Renzi, "Bize
daha fazla saldırıldıkça, biz de daha
fazla özgürüz mesajı veriyoruz.
Tüm liderleri orada, aynı otobüste
görmek gerçekten çok sürrealdi"
dedi.
Hz. MUHAMMED'Lİ KAPAĞI
YAYINLAYAN GAZETEYİ KUTLADI!
Renzi, İtalya'da, saldırı sonrası
kapağında Hz. Muhammed
karikatürünün çizildiği Charlie
Hebdo'nun özel sayısını ek olarak
veren İl Fatto Quotidiano gazetesini
de kutlarken, "Bu çok güzel bir
girişimdi" dedi.
15 Ocak 2015 Perşembe 15:41

İtalya Başbakanı doğru bir tespitte bulunmuş bence.

Sen ülkende sana veya sömürdüğün dini duygulara en ufak bir eleştiride bulunan gazetecileri kovdur, hapislere at, ekranlara çıkmasını engelle sonra git basın özgürlüğü diye Fransa'daki yürüyüşe katıl.

Sabah akşam karısını döven adamın kadın hakları seminerlerine katılmasına benziyor bu.

Demek ki Davutoglunun elinin sikilmamasi musluman oldugu icin degilmis, disarda iki yuzlu goruldukleri icinmis, gazeteci dusmani olarak tanindiklari icinmis. Hic sasirmadim. Herkes Turk halki gibi uc maymunu oynamak, gozlerini her pislige kapatmak, duyduklarini normalden saymak zorunda degil. Bizim gazeteciler yok yere Silivride kucucuk bir hucrede kac yil gecirdiler? Ne isi varmis Davutoglunun basin ozgurlugu adi verilen bir yuruyuste? Senin yuzun yoksa elalem de bakmaz zaten o yuze..

Başkasının yanlışı üzerinden acı paylaşmak kolaydır. Mühim olan kendi yanlışlarının sorumluluğunu kabul edip yaşattığın acılara ortak olabilmektir, özür dileyebilmektir ve çözüm bulabilmektir ama bunu Akp'den görmek mümkün değil tabi :)

Hadi ordan ya tanrıya küfretmişmiş bilmem ne geçin bunları kaşınanı kaşırlar.... siz provokatörün en alasını yapın sonrada konuşun....

O bu ulkede mumkun degil. Her yaptiklarini alkislayan genis bir kitle var, oyle birseye neden gerek duysunlar ki? adamlar ne yaparsa yapsin basbakanim deyip saygi duyuyorlar ve karsi tarafin da kendileri gibi davranip saymasini bekliyorlar. Trajikomik. Elalem sen herseyi sindirebiliyorsun diye sindirmek, "ben yaptim oldu"culari saymak zorunda degil, olmadiklari gibi artik seni de saymiyorlar, cunki senin kendine lider diye sectigin, seni pesinden surukleyen adamlar bunlar.. sen de aynisin o zaman...

Turkiye'de izin vermeyizmi demis? Inanan olmus mu peki?

Ben sadece Paris’te yürüyorum!

Haftalık mizah dergilerden Penguen, Fransa’da Charlie Hebdo için düzenlenen yürüyüşe katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu’na bir çiziminde yer verdi.

Dergideki çizimde; Fransa‘nın başkenti Paris‘te, ofisine düzenlenen saldırı sonucunda çalışanları katledilen Charlie Hebdo dergisi için düzenlenen ve dünya liderlerinin öncülük ettiği yürüyüşe katılan; Türkiye’ye döndükten sonra ise Charlie Hebdo’ya destek amacıyla derginin son sayısının bir seçkisine yer veren Cumhuriyet gazetesini, “Hz. Peygamber’imize hakarete izin vermeyiz, bu basın özgürlüğüne girmez” diyerek gazeteyi hedef gösteren Başbakan Davutoğlu, “basın özgürlüğü” eylemi düzenleyenlerin eylemine “Ben sadece Paris’te yürüyorum” diyerek karşılık veriyor. Penguen‘de yer alan çizim şöyle:

Netanyahu sırıtmamış mı yürüyüşte?
bana gore siritmamis. Netanyahu terorist basi degil ki. Bir savasin tarafi sadece.. Filistinden guclu, ama gozle gorunen bir ordusu var, askeri var. Filistinli karsisinda ates edebilecegi, ya da tas atabilecegi bir ordu goruyor. Savas acidir, acimasizdir, ezilen taraf cok aci yasar, ezen taraf da aslinda cok mutlu degildir. Aylarca, yillarca surebilir. Teroristin ordusunu goremezsin, kallestir, sinsice bir anda, hic beklemedigin bir anda arkandan vurur kacar, savasta bile degilken hem de.. Dakikalar icinde geride onlarca, bazen yuzlerce cansiz, parcalanmis beden birakir. Neden oldugunu bile bilemezsin. En acisi, cogu zaman sebebin senle alakasi bile yoktur.

bu kadar politik olmaya gerek yok..

Kumsalda oyun oynayan çocukları öldüren biri benim için teröristtir. Savaşın da bir ahlakı vardır. Savaşlar siviller üzerinden yapılmamalı.

Davutoğlu kendini rezil etti. Ona yüz bile vermediler.
Böyle bir hareketi beklemezdim.
Pes vallahi...

Beş para etmez adamların ağzına laf verdi işte. Adam orda elini sıkmamış sen hala dikiliyosun orada. Ne haliniz varsa görün deyip çekip gitseydin ya.

Kumsalda oyun oynayan çocukları öldüren biri benim için teröristtir. Savaşın da bir ahlakı vardır. Savaşlar siviller üzerinden yapılmamalı.
Dedigin olayda Israil hedefin cocuklar degil Hamas oldugunu ve o 5-6 cocugun nasil olup da isabet aldigini arastiracagini ve sorumlulari cezalandiracagini aciklamisti. Savas bu, bilgisayar oyunu degil ki hersey oyunun kurallari icinde ilerlesin, faul yapan oyundan atilsin. Savaslarda en buyuk aciyi kadinlar ve cocuklar ceker, savas nerede olursa olsun. Ister Filistinde, ister Israilde, ister Irakta, isterse de Suriyede gerceklesiyor olsun, hep kadinlar, hep cocuklar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…