Konuyu baska yerlere sürüklemek istemem fakat israilin orantisiz güç kullandigi gün gibi ortada. Israil tarafina taslar atildiginda, israil en güçlü roketlerini atiyor. Orda çoçuklarin oldugunu bile bile! Velev ki Hamas çoçuklari umursamiyor, niye Israil bunu düsünmüyor?
Filistinlilerin topragini aldigi, filistinlileri kamplara soktugu, o halka eziyet ettigi gün gibi ortada. Filistinliler bir yerden bir yere gitmek için kaç checkpoint'dan geçmek zorunda kaliyor ve israil askeri tarafindan o anlarda hem fiziksel eziyete maruz kaliyorlar. Bunun üzerine nice belgesel var.
Netanyahu'nun askeri var diye, amerika arkasinda diye "terrorist degil" demiyecem. Terrörist adam. Elbette avrupa, amerika bunu asla kabul edemezler, sonuçta onlarin sayesinde yahudiler israile göc ettiler ve problemler basladi. Ne aci ki, ikinci dünya savasinda, yahudilerin yasadigini, simdi filistinliler yasiyor.
Ha söyle bir durum var. Elbette her savasta kazananlar olurlar. Sonuçta silah satisi felan derken bir savasin arkasinda koca bir ekonomi var, çikarilar var. Ayni zamanda ben filistinde yasasam, 50 yildir sadece savas bilsem, sadece kamp bilsem, sadece koca bir duvar görsem, sadece fakirlik bilsem,... ben ne yapardim bilemiyorum. O psikoloji ile Hamas gibi örgütlerin beni etkilemesi çok kolay olurdu diye düsünüyorum ne yazikki.