Dayak yedim!!!!!

Annem 50 yıllık evli.
Yoklukta 6 çocuk büyütüp hepsini okuttu.
Tek maaş ile !
Kavga olmadı mı oldu..kırılmadı gücenmedi mi gırla. .
Ama hep şunu yaptı.
İşten gelen, karnı aç olan kocaya herhangi bi sebeple söylenmedi.
O sinirli iken ateşi daha da harlamadi.
Bu pasiflik kendini ezdirme değil..
O an konuşamayacak kavga edeceksiniz ağzınızdan istenmeyen kelimeler çıkacak. .sıkıntınız ne ise daha sakin bi anda konuşmaya çalışın ziťlasmayin der annem.

Günümüz evliliklerinde kadınlar kadar erkekler de tahammülsüz bunu tabiki görüyorum.
Evlerinde alışmışlar anne sevkatine bi anda karşılarında kendini ezdirmemeye programlanmış kadın görünce kaldıramıyor hee belkide taşıyamiyor korkuyor ama bende diyorum ki karakter yarıştırmak catistirmak ile yuvada huzur mu olur?
[/ Bakın çok genel geçer şeyler yazmışım ceavımda ama sinirlenip okumadığınızı düşünüyorum. Yazdığım ceavımda annemi 7 ay önce kaybettiğimden bahsetmiştim. Cevabınızfa annem diye başlamışsınız. Allah tüm annelere sağlık ve uzun ömür versin ancak sizin empati duygunuzda sizce de Bi eksiklik yok mu. Bu konuda da aynen bu şekilde davranmıyor musunuz. Ayrıca konularunızda şu an çalışmadığınızdan, eşinizin evinizin her türlü detayıyla ve işiyle ilgilendiğinden bahsetmişsiniz.Evliyken Siz Bi kuruluşa bağlı olarak mesaili olarak Bi çalışın, üstüne gelip evde çöpü çöp üstüne koymayan Bi eşiniz olsun, halen bu yorumları yapabilir misiniz. Umarım hep mutlu olun eşinizle,kimsenin yuvası dağılmasın, çok zor Bi durum gercekten. Ancak hepimiz insanız ve başımıza gelmeden anlayabileceğimiz durumlar olmalı. Böle yapıldığı için 1 yılda boşanılıyomuş falan çok yazık diil mi bu ithamda. Evlilik özveridir evlilik fedakarlıktır, hani iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta. Bir hanım çalışıyorsa evi için erkeğin de onun üstünden Bi takım yükleri alması lazımdır. He yemek yapamaz, sofrayı kurar, bulaşık makinesini yerleştirir,misal ütüsünü kendi yapar. Temizlik yapamaz, fiziksel güçten dolayı pazarı, marketi halleder. Önemli olan evdeki iş bölümüdür. Çalışan kadına bütün evin sorumluluğunu kadın yapmak durumundadır diye yapıştırmak bana açıkçası büyük vicdan eksikliği olarak geliyor. Karşındaki senin karın, hani kıyamaması lazım eşinin bu duruma. Nice ev hanımları arkadaşlarım var, gece çocuğa mama vermeye eşleri uyanıyor. Bu sevgidir, saygıdır, bu değer vermektir. Böyle bir tutumda da kimse zaten kocasının gözünü oymaya kalkmıyo.

Çalışmak aslında çok güzel ama gerçekten zor iş bir kadın için. Ben seni anlıyorum. Eşinin de iş bölümü yapması şart. Kadına ait değildir ev işleri bir kere bunu kadınlar bile kabul ediyor ya çok hayret ediyorum. Umarım eşinin kalbine merhamet gelir ve seni anlar zamanla.

Back
X