Dayanamıyorum artık

Oturup ağlama. Öncelikle derim ki çocukların çok küçük, bir süre bu adamla yaşamak zorunda gibi görünüyorsun. Bu sırada biraz geleceğine yatırım yap. Örneğin herhangi bir iş geliyor mu elinden? Çevrende belediye kursu falan var mı kadınlar için açılan? Onlara başvur. Açık liseye falan yazılabilirsin. Onun sınavları kolay oluyor. Çalışıp okuyabilirsin. Lise diploması ilköğretimden daha iyidir. Bir okula hizmetli olarak girebilirsin ilerde. Gönül isterdi ki devletimiz bizim vergilerimizle sizin gibi kadınlara ev, maaş, kreş ve eğitim hizmeti sağlasın (Avrupa ülkelerinin çoğu böyle), ama maalesef bu hiçbir zaman yapılmadı. Diğer bir tavsiyem de şu: Size bu imkânları sağlayacağına inandığınız kişilere oy verin. Geleceğiniz için, hiç olmazsa çocuklarınız için yapın bunu.

Oturup ağlama. Öncelikle derim ki çocukların çok küçük, bir süre bu adamla yaşamak zorunda gibi görünüyorsun. Bu sırada biraz geleceğine yatırım yap. Örneğin herhangi bir iş geliyor mu elinden? Çevrende belediye kursu falan var mı kadınlar için açılan? Onlara başvur. Açık liseye falan yazılabilirsin. Onun sınavları kolay oluyor. Çalışıp okuyabilirsin. Lise diploması ilköğretimden daha iyidir. Bir okula hizmetli olarak girebilirsin ilerde. Gönül isterdi ki devletimiz bizim vergilerimizle sizin gibi kadınlara ev, maaş, kreş ve eğitim hizmeti sağlasın (Avrupa ülkelerinin çoğu böyle), ama maalesef bu hiçbir zaman yapılmadı. Diğer bir tavsiyem de şu: Size bu imkânları sağlayacağına inandığınız kişilere oy verin. Geleceğiniz için, hiç olmazsa çocuklarınız için yapın bunu.
Iğne oyası örgü fln yapabiliyorum kv olmadan dışarıya çıkamıyorum çünkü izin yok ve kadınlar için burda hmn hmn hiç iş imkanı yok örgü vb gibi yapamam çünkü sabah kalkıyorum çalışıyorum akşam uyuyana kadar

Mrb arkadaşlar hiç uzatmadan konuya giriyorum ilk baştan başlayayım ben daha 15 yaşındayken çok büyümüşüm gibi ailem büyük kız evlilik vakti gelmiş muamelesi yaptılar resmen 16 yaşımda ablamın büyük ısrarı üstüne kabul edilmiş bir evlilik ve nisanlandim 17 yaşımda evlendim ilk 1 senemiz güzel geçti ve bir sene içerisinde anne oldum çocukken çocuk bakmak ne kadar güzelse artık kayinpederlerim evimiz ayrılınca hayatı bana zehir ettiler eşim kayinvalidem bana demedikleri laf kalmadı ben gidip kayinvalidemin temizliğini yapmadım diye kırkı yeni çıkmış gelininin dedikodusunu yapıp yapıp sayesinde eşimden dayak yedim ve çocuğum daha küçükken istemeden hamile olduğumu öğrendim herşey e katlandim ailesiyle iyi geçinmeye başladım yeterki huzurumuz olsun dedim ve ikinci cocugumda doğdu aralarında sadece 1 yaş olan iki çocuk küçüğü 8 aylık bebeklerimi büyütürken eşim yada kv bir el bile atmadilar eşim bebekler ağladığı an küfür etmeye başlıyor susmak bilmiyor 3 senelik evliyim bir kere bile olsun bir yere basbasa gitmedik ve sürekli arkadaşlarıyla geziyor gidelim biraz gezelim diyorum işim var diyip çıkıp gidiyor her gün kavga hiç anlayışlı birisi değil benlik hiç bir sorun yok güzelim çalışkanım ailesine karşı çok iyiyim dün sabah çocukları alıp gitmişim babasının evine oruçlu çalışmışım geceye kadar çıtı mı cikartmamisim evime geldim eşim geldi çocukları aldım gittim odaya uyutmaya uyuturken bende uykuya daldım sahura ilk kaldırdı yine o an uykuya dalmışım bi uyandım küfürlü odaya girdi bağırıp çağırmaya başladı tam dedim bir şeyler hazırladım sofraya geldim bana o sahuru zehir etti bi lokma bir şey yedim şarj makinesini nereye birakmissa bilmiyorum bana bağırıp çağırıp küfür etmeye başladı hergun bu sorunlar ailemin yanına gitsem sizi daha çocukken evlendirmis bi aile size ne kadar bakabilirki çocuklarımı kv verir yeniden evlendirirler ben artık bu adamla yaşamak istemiyorum anne böyle böyle dediğimde kızım erkektir boşver diyo ya sizin böyle bir aileniz ve böyle bir eşiniz olsa ne yaparsınız lütfen yardım edin çok yıprandım bu yaşta psikolojik olarak yerle bir olmuş durumdayım ne hamileliğimde gün yüzü gördüm nede doğumdan sonra bi akıl verin yeter artık

Görünen o ki boşanmak da sizin için çok zor olur. Üstelik henüz çok küçük 2çocuk ve çalışma tecrübesi olmayan biriyken. Ben eşinizin çok da psikopat biri olmadığını umuyorum. Daha çok ailesiyle bir arada yaşadığınız için sıkıntılar yaşıyorsunuz sanırım. Şiddet görmüşsünüz ama umarım bu sıklaşmamıştır. Eşinizi büyük şehire yerleşmeye ikna etseniz. Siz evde ek iş bile yapabilirsiniz mesela eve katkım olur dersiniz, çocuklar için de okul, park gibi imkanları olur, eşinizin kendisinin de daha iyi bir işi hatta ek iş imkanı olabilir gibi maddi konularla bağlasanız. Ailesinden biraz uzaklaşsanız bence bir şekilde eşinizle idare edebilirsiniz. Allah yardımcınız olsun.

Çarelerin tükendiği nokta, ne desek zor Allah yardımcınız olsun.
Eli ekmek tutmadan pembe panjuru aşk yuvası hayali kuran kızlarımız için de ibretlik olsun konunuz. (Siz öyle yaptınız anlamında değil, hayatın gerçeğini gorsunler)

Görünen o ki boşanmak da sizin için çok zor olur. Üstelik henüz çok küçük 2çocuk ve çalışma tecrübesi olmayan biriyken. Ben eşinizin çok da psikopat biri olmadığını umuyorum. Daha çok ailesiyle bir arada yaşadığınız için sıkıntılar yaşıyorsunuz sanırım. Şiddet görmüşsünüz ama umarım bu sıklaşmamıştır. Eşinizi büyük şehire yerleşmeye ikna etseniz. Siz evde ek iş bile yapabilirsiniz mesela eve katkım olur dersiniz, çocuklar için de okul, park gibi imkanları olur, eşinizin kendisinin de daha iyi bir işi hatta ek iş imkanı olabilir gibi maddi konularla bağlasanız. Ailesinden biraz uzaklaşsanız bence bir şekilde eşinizle idare edebilirsiniz. Allah yardımcınız olsun.
Bu konuyu kaç kez açtım biraz uzağa taşınalım dedim ama hiç dinlemiyor hiç bir dediğimi yapmıyor ben bu olmaz diyince sırf bana inat olur diyo çalışmayı çok istedim hem kendisi istemiyor hemde çocuklarıma bakacak kimsem yok

Çarelerin tükendiği nokta, ne desek zor Allah yardımcınız olsun.
Eli ekmek tutmadan pembe panjuru aşk yuvası hayali kuran kızlarımız için de ibretlik olsun konunuz. (Siz öyle yaptınız anlamında değil, hayatın gerçeğini gorsunler)
Bazen etrafımdakiler bnm gülerek geçtiğim konuları yasadiklarinda neymiş çok zorluklar cekiyorlarmis aynen ibret olsun

Kendilerine köşk yaptırdıklarındandır.

Resmi nikahim var

Çıkmıyorlar keşke mutlu huzurlu bi evliliğim ve sahip çıkan bi ailem olsaydı konu açmayı hiç istemiyordum ama gerçekten dayanamadım en azından içimi döküp biraz rahatlamak istedim
Kıyamam sana yüce rabbım senin bu cektıklerını elbet onlardan cıkartacaktır dogru duvar yıkılmaz emin ol bıtanem

Dıyaretli bır kadın ol.öncelikle güclü bır annesın sen .sana yapılmayan herseyı cocukların için yap .bır arkadaşimiz kurslardan bahsetmiş cok haklı hıc bısey ıcın gec degıl sırkelen kendıne gel.sen bır annesın.kımseye ihtıyacın yok.senin yaninda olmak isteyen olur olmayanda .yolu acık olsun.yenı bır sayfa ac.sen kendınden emin ol elbet devran donecektır . yaz geldı.kurslar acılmıstır bıle .kendın ve cocukların için. Yap bunu .kendıne en guzel hedıyeyı vermiş olursun emin ol hersey duzelır .su akar yolunu bulur..kardeşim

Sana bır arkadaş tavsıyesı .eşini yavaş yavaş nakişla sabırla nakişla yavaş yavaş ögret .emin ol degışecektır.senın gıbı zorluk cekmedım.ama bende kayınvalıdemde cok laf yedım .ama sabırla esimi nakışladım .kendıme aliştırdım .ve ben bır asker eşi olarak tam 10 ay yolunu bekledımkı.gorevı bıtsın dıye tam hersey rayına oturmadı ama en azında eskısı gıbı yanlız degılım .eşim ne olursa olsun .arkamda oluyor.onun için hemen pes etme savaş .dırayetli ol .yapabılırım de.sen kendıne guvenmedıgın için seni pasıf goruyorlar.sende bu zıncırlerden kurtul .tek care bu bıtanem .

Ewt o yaşta çocuğu evlendirdikleri için suç ailenizde.
Boşanıp ayrı eve çıksanız 2 küçük çocuk çalışsanız maddi olarak yetebilecek misiniz? Sığınma evleri olabilir.Araştırma imkanınız varsa sorun soruşturun. Allah yardımcınız olsun yaa çok üzüldüm.
O ailenizede çok sinirlendim. Kusura bakmayın.

Back
X