tüm yorumları okuyamadım ama çoğunluk ayrıl, seni aşağılamış felan diyor. bence sakın öyle şey yapma. nişanlın seni aşağılamak istemiyor, o amaçla yapmıyor. türk erkeklerinin çok çok ciddi bir bölümü evleneceği kızın hiç birşey yapmamış olmasını istiyor. sana şunu söyliyim, 3 küsür senelik erkek arkadaşım hala eski sevgilimi takıyor. her zaman elele mi tutuşurdunuz, birlikte ne yapardınız, her zaman görüşürmüydüz, telefonla ne kadar konuşurdunuz hep bunları soruyor. tabii ki özel mahrem şeyleri de sordu. yakın bir kız arakdaşımın 5 senelik sevgilisi hala taa lisedeki görüştüğü çocuğu soruyor kıskanıyor. bu biraz erkeğin kıskançlık düzeyiyle de ilgili. demek ki nişanlın kıskanç ve şimdi askerde de olduğu için bunalımda olabilir. buna takmıştır seni de göremiyor, karşılıklı konuşamıyosunuz içi rahatlayamıyordur. nişanlın zaten eski yaşadığın şeyleri bildiği halde seninle birlikte, seninle nişanlanmış. sadece askerde olmanın da verdiği sıkıntısıyla birleşmiş bu durum. ben de sevgilime diyorum, keşke hayatımda kimse olmasaydı ama o yaşlarda bunu kestiremezdim ki. hayatımda sadece senin olmuş olmanı çok isterdim, senin de sevgilin oldu ve bişeyler yaşadın ben de istemezdim yaşamanı ama hayatımda senin olacağını bilemezdim ki, o zamanlarda bunu kestiremezdim diyorum. o da hak veriyor tabii ki. ama içi rahat etmiyor o ayrı. ben de hala sevgilimin eski sevgilisini düşününce rahatsız oluyorum. tabii ki mantıklı düşüncek olursak vaktinde yaşanmış bitmiş, hepimizin yaşadığı gibi. ama insanın içi rahat olmayabiliyor. bence nişanlınla güzel güzel konuş, o zamanlar hayatımda senin olacağını bilemezdim, senin de sevgilin oldu benim de oldu de. ben de senin sevgilinden rahatsız oluyorum düşününce ama geçmişte yaşananları değiştiremeceğimi biliyorum de. ama sadece ben değilim de, bir şekilde herkesin sevgilisi oluyor geziyor tozuyor bişeyler yaşıyor. seninki bu malum konulara takılmış keşke anlatmasaydın canım. baştan beri anlatmamış olsan daha iyi olurdu, üstten geçiştirseydin keşke o mahrem konuları. bizler eşya değiliz ki kullandıkça eskiyelim yok ikinci el bilmem ne olalım, ki kullanılmış telaffuzu bile saçma. ama gel gör ki bunu erkeklere anlat. bence güzel güzel konuş, etrafında örnekler varsa nişanlının da tanıdığı onlardan örnek ver felan. bir de söyle, bunları düşünmen ve konuşmamız eskileri değiştirmez aksine bize ve ilişkimize zarar verir diye. nişanlına hak vermiyorum ama kendi sevgilimden de ve çevremden de biliyorum ama durum bu canım.