• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dayanamıyorum

  • Konu Sahibi Konu Sahibi Shurup
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi Shurup
  • #21
herkes oğlan annesinden şikayetçi,benimki de annesine değil ablasına bağlı,her şeyde ablasına danışır, benimle ilgili konularda bile,çok korkuyor ondan,ama Allah kayınvalidemden razı olsun şeker gibi kadın,ben de görümce kurbanıyım yani,daha çok kırgınlıklarım var görümcemle ilgili ama susayım ben..arkadaşım Allah yar ve yardımcın olsun,ağırlığını hissettir ama eşinin ailesi yüzünden eşini kırma,ben görümcem yüzünden eşimi kırdığıma pişmanım çünkü
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi Shurup
  • #22
sanırım hamilelikten dolayı fazla duygusalsın
arasalar nolurr aramasalar nolurr
ne güzel senden uzak duruyorlar işte
eşin arar bence bunun için karsı çıkma sonucta annesi
problem edilcek bişi değil
siz evinizdeki huzura bakın
kim aramıs kim aramamıs derdine düşmeyin yerimseniben
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi Shurup
  • #23
offf ya benim geleceğimde böyle olcak bence ssana şunu sormak istiyorum shurup nişanlıyken nasıldı olaylar yine kaynana böyle ilgisizmiydi.bizde herşeyimizi kendimiz alıyoruz ve benim kaynanamda yanı şekilde ne arar ne sorar..ve bende geçen gün aynı şekildearamızda nişanlımla siziki gibi bir konuşma geçti oda bana aynı şekilde NE DEMEK İSTİYORSUN DEDİ :(bilmiyorum korkmaya başladım ben ya canım sende sıkma canını dicem ama off off ne bilieeyim ya
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi Shurup
  • #24
melekscim nişanlıykende böyleydi kayınvalidem ama eşim bu denli düşkün değildi onlara.Hiç ilgilenmediler hiç.bir kibrit çöpü almış değiller evime.buna rağmen her şeyim de dört dörtlük oldu çok şükür.Eşim,ben ve benim ailem sayesinde.Hıııı bir de ilgilenmedikleri gibi aldığımız eşyalara,tuttuğumuz düğün salonuna laf ettiler biliyormusun.Bu kadar para verilirmiymiş,yazıkmış,günahmış.Sanki ceplerinden çıktı o para.Tabiiii verilmez,onlara vermek varken eşyaya,salona paramı verilir değilmi ama ?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi Shurup
  • #25
Kızlar deli olacağım artık.Size de anlatmazsam içime ata ata çıldırıp gideceğim....

Ben 15 aylık evliyim.Eşimle aramda şahsımıza ait bir problem yok.Tartışmalarımızın % 90 ı eşimin ailesi yüzünden.Artık dayanamıyorum ve beni en çok korkutan eşimden de soğuyorum.6 aylık hamileyim bu arada.Çoğu kez bu bebek için daha erkenmiydi diye düşünmekten kendimi alamıyorum.Mutsuzum :(

Eşimin ailesine hiç ısınamadım.Ama saygıda bi kusur da etmedim hiç.Kayınvalidem çok kurnaz,cin fikirli.Ben böyle uyanık,nerden ne koparırım diye uğraşan insanları sevemiyorum.Evlenirken bize hiç destek olmadılar.Her şeyi eşimle ikimiz yaptık.Hala da borçlarımız bitmedi inanın.Eşimin ailesi ise yabancı birinin düğününe gelir gibi geldiler,düğün sonunda da çekip gittiler.Bu da yetmez gibi düğünden sonra kolu komşuyu toplayıp ev göstermeye getirdiler.Sanki bi emeği geçmiş gibi böbürlene böbürlene evimi gezdirdiler.Bunlar basit şeyler biliyorum.

Sorunum şu.Kayınvalidem çok umursamaz bize karşı.Sadece bana karşı değil,eşime karşı da öyle.15 aydır bir kez olsun arayıp da sormuş bir insan değil kendisi.Ama kızlarını hergün arar.Günde 3 kere neredeyse.Anne neden aramıyorsun dediğimizde de amannnn gözüm görmüyo,elim tutmuyor ayağına yatar.

Eşim mi? O hergün arar annesini.Ne yaptığından,hatta ne yediğinden bile haberi vardır hep.O kadar sık arar yani.Geçen bir konuşmamızda sitem ettim eşime.Bebek bebek diye başımızın etini yediler,adım kısıra çıktı neredeyse.Bak 6 aylık hamileyim.Bir kez olsun arayıp sormadılar nasılsın diye dedim.Boşver,seni aramayanı sende arama dedi eşim.Ben zaten aramıyorum,aramicamda ama senin hergün araman zoruma gidiyor senin eşini,çocuğunu sormayan insanları dedim.Ben arama,sorma,ilişkini kes demiyorum.Böyle bir şey de isteyemem zaten.Sadece bi kaç gün aramasan acaba merak edip de arayacaklarmı seni denesen bi dedim.Umurlarındamıyız ya da umurlarındamısın bi baksak dedim.

Bir parladı bana.Ne demek istiyorsun sen.O annem benim.Beni atsada,satsada annem.Ben ararım,buna da kimse engel olamaz.Sen fesatsın.Bilmem neler neler söyledi.Senden soğuyorum ailen yüzünden dedim.Sustu kaldı.

Görümcelerimde öyle.Bir kez olsun arayıp sormazlar.Ama grip olsalar bile eşime sitem ederler.Karın bi arayıp geçmiş olsun demedi diye.Ve eşim de diyemezki abla,anne siz onu arayıp soruyormusunuz diye.

Geçen bi mesaj yakaldım eşimin telinde.Büyük görümce para istemiş borç olarak.bu arada ev kadını kendisi ve eşininde işi yok doğru dürüst.Epey de yüksek bi meblağdı.Ben mesajı görmesem eşim bana söylemeyecekti belki de.Çok sinirlendim.Borç verilir tamam ama sen geri geleceğine inanıyormusun bu paranın dedim.Zaten durumları iyi değil diye,görümcemin çocuklarının ihtiyaçlarını eşim karşılardı hep.Ayakkabılarıydı,pantolonlarıydı.....Hıııı bu arada annesinin tüpünü,kömürünü,elektriğinide öderdi ilk başlarda.Hiç bir şey demezdim önceleri ama hamile kaldıktan sonra durum değişti.

Çocuğumun rızkını eğer ailene veriyorsan benden gizli gizli,asla helal etmem bilmiş ol dedim.Bu dünyada değil belki ama öbür tarafta hesabını sorarım dedim.Şimdiye kadar yardım ettik de ne oldu.Bi teşekkür mü ettiler dedim.Aksine sanki yapmaya mecburmuşuz gibi bir tutum sergilediler üzerimizde.

Üffff yamyam gibi geliyorlar artık gözüme.Hamilelikte bazi şeylerden tiksinilirmişya,bende onlardan tiksindim sanırım.Umarım eşimden de tiksinmem !


ben bu mantığı anlamiyorum gerçekten
onlar arayıp sormuyor diye eşinde annesini aramıcakmı
bende yeri geliyor annemi günde 3-5 kere ararım bazı günler üst üste hep ben ararım ama hiç aaa annem beni bugün niye aramadı diye düşünmem
arıcam tabi ne demek o annem benim
ama eşimin annesini aramam, oda öyle sık sık beni aramaz zaten ama oğlu ile görüşüler eşimde sık sık annesini arar hiç niye sen ariyorsun niye onlar seni merak edip aramiyor diye düşünmedim bugüne kadar, aramasa zaten düşünürdüm bu nasıl birşeyki annesini aramiyor diye
sen anneni aramiyormusun hiç? yada annen seni aramadığı zaman annene ders olsun diye bikaç gün aramiyormusun?
nasıl bişeydir anlamiyorum
hamilelikte onlardan tiskindim diyorsun ama bence bu bir bahane, eşinden tiskinmektende korkuyormusunki buna diyecek hiç bişey yok
hamielikte bende bazı şeylerden tiskindim ama bunlar genelde bazı gıddalar ve kokular oldu hiç insanlardan tiskinmedim
torunları şuan karnında olduğu için arayıp sorsalar bile ne diyecelerki? ha birde doğumuş olsada aramasalar ne var yani çokmu muhtaçsın onların ilgisine sevgisine. Bebeği sen onlar için yapmamısındır eminimki ozaman neden bukadar takıyorsun? bebeğini sen ve eşin düşün bence yeterli başkası arayıp sormasada olur
ablası borç istedi demissin, iyide güzelim ne var bunda demekki zor durumdalar kadında kardeşinden istedi, vermesen canını alıcam dememişki yardım istemiş, sizinde durumunuz müsaitse verirsiniz yoksa kusura bakma bizdede yok dersiniz bukadar üzülecek, tiskinecek ne varki
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi Shurup
  • #26
Shurup boyle duşunme ne olur sızın tuttugunuz salona cok para vermenız onların kaybı olmadıkı demekkı başkalarının sıkıntılarını gorerek sızın salona verılen paranız fazla gelmış...
her olaya nefsıne yenılerek bakma lutfen..
benım yazdıklarım senı anlamıyorum anlamına gelmesın.
kımbılır belkıde senden fazla gelmış gormuş gecırmışımdır gecırmışızdır..
gel bırde Allah ıcın sevmeye calış ne kadar cok haklarında kotu duşunursen o kadar cok yuvanın dagılmasına yaklaşırsın sonra keşkelerde fayda etmez..
her zaman daha ıyılerını degıl senden daha mutsuz olanları duşun..
cokta zor degıl yazdıklarımı hayata gecırmen sadece etrafındakı karamsar duşunen arkadaşlarından vs uzak durursan hıcbır zorlugun kalmaz(ıc hesaplaşmandan başka).
umarım ıyı duşuncelerın on plana cıkar mutlu mesut yaşarsınız sevgıyle kal:)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi Shurup
  • #27
ben seni çok haklı buldum
be erkekler ailelerine nasıl bir gözle bakıyor anlamıyorum
pess
ama eşini ikna etmekten başka çaren yok
en azından sana haklısın diyebilmeli
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi Shurup
  • #28
melekscim nişanlıykende böyleydi kayınvalidem ama eşim bu denli düşkün değildi onlara.Hiç ilgilenmediler hiç.bir kibrit çöpü almış değiller evime.buna rağmen her şeyim de dört dörtlük oldu çok şükür.Eşim,ben ve benim ailem sayesinde.Hıııı bir de ilgilenmedikleri gibi aldığımız eşyalara,tuttuğumuz düğün salonuna laf ettiler biliyormusun.Bu kadar para verilirmiymiş,yazıkmış,günahmış.Sanki ceplerinden çıktı o para.Tabiiii verilmez,onlara vermek varken eşyaya,salona paramı verilir değilmi ama ?

ya benim durummda aynen öyle.nişanlım annesine paa göndermeli yada kendi alığp göndermeliki bir şeyler getirmeli bana elinde olmasa dicem ya ellerinde yok.mesela bu yılbaşıda bana hiç bir şey getirmediler nişanlımda göndermedi ya kaynanamın eline bir kazak alıp gelmek zor gelir.nebilim getirdiği şey hiç önemli değil bana değer verdiği göstersin yeter..senin bu konuyuda okuyunca çok kötü oldum inan benim gelecektiki halim die.off napcam ben yaa ..aynen dediğin gibi kendilerine vermek duruken bana nie bir şey getirsinler demi.çok doğru söylüyon canım ya.:çok üzgünüm:
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi Shurup
  • #29
ay canım ne diyeceğimi bilemedim ben ya.. salla hepsini bebeğini düşün
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi Shurup
  • #30
Bir parladı bana.Ne demek istiyorsun sen.O annem benim.Beni atsada,satsada annem.Ben ararım,buna da kimse engel olamaz.Sen fesatsın.

her erkeğin orjinal lafıdır bunlar :mymeka: ne varmış annesinin ağzına düşecek :1closedeyes: sen hamilesin seninle ilgilenmesi gerekmiyor muydu ..sağlıklıca bebeğinizi dünyaya getirin o zaman peşinde dolanıcaklar sende yapacağını yaparsın canım üzülme
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi Shurup
  • #31
Bir parladı bana.Ne demek istiyorsun sen.O annem benim.Beni atsada,satsada annem.Ben ararım,buna da kimse engel olamaz.Sen fesatsın.

her erkeğin orjinal lafıdır bunlar :mymeka: ne varmış annesinin ağzına düşecek :1closedeyes: sen hamilesin seninle ilgilenmesi gerekmiyor muydu ..sağlıklıca bebeğinizi dünyaya getirin o zaman peşinde dolanıcaklar sende yapacağını yaparsın canım üzülme

arkadaşın eşi onunla ilgilenmemezlik etmemişki onu nerden çıkardın?
tabiki eşinlen heleki hamileyken ilgilenecek ama bu annesini aramasına engel değil bir telefon görüşmesi çat patlasın nekadar sürerki helede bir erkeğin yapacağı telefon görüşme?
açıkcası ben burda kayinvaldenin kötülük adına yaptığı hiç bişey göremedim
her kayinvalde önce kendi kızını düşünür arar eder, benim annemde önce beni çok sonra gelinini düşünür bu çok normal.
arkadaşımız kendi kendine kızıyor kendi kendini huzursuz ediyor
ve tabii bunları yaparken bebeğinide üzüyor
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi Shurup
  • #32
ya benim durummda aynen öyle.nişanlım annesine paa göndermeli yada kendi alığp göndermeliki bir şeyler getirmeli bana elinde olmasa dicem ya ellerinde yok.mesela bu yılbaşıda bana hiç bir şey getirmediler nişanlımda göndermedi ya kaynanamın eline bir kazak alıp gelmek zor gelir.nebilim getirdiği şey hiç önemli değil bana değer verdiği göstersin yeter..senin bu konuyuda okuyunca çok kötü oldum inan benim gelecektiki halim die.off napcam ben yaa ..aynen dediğin gibi kendilerine vermek duruken bana nie bir şey getirsinler demi.çok doğru söylüyon canım ya.:çok üzgünüm:
iyide kaynanan sana bişey getirmek zorunda değil ki?sen niye eline bi hediye alıp onun kapısını çalmadın?koskoca kadınmı senin ayağına gelecek hediye getirmek için?annen hediye vericem diye gelinin ayağına gitse yine böylemi düşünürdün?
burda sana hediye alması gereken nişanlın.o almamış.asıl sorun burda.
sen kayınvalidenle kafa yoracağına nişanlın neden seni önemseyip hediye göndermedi onu düşün bence...

Bir parladı bana.Ne demek istiyorsun sen.O annem benim.Beni atsada,satsada annem.Ben ararım,buna da kimse engel olamaz.Sen fesatsın.

her erkeğin orjinal lafıdır bunlar :mymeka: ne varmış annesinin ağzına düşecek :1closedeyes: sen hamilesin seninle ilgilenmesi gerekmiyor muydu ..sağlıklıca bebeğinizi dünyaya getirin o zaman peşinde dolanıcaklar sende yapacağını yaparsın canım üzülme

verdiğiniz akıl uygunmu sizce?
ne yapacak bebek doğunca?yapacağını yaparsın ne demek?bebeğimi göstermeyecek,gelince huzursuzlukmu yapacak?
sebep ne?eşi annesini aradı diye?
sonrada eşlerimizle aramız niye kötü diye dert yanarız.
zorla huzur bozmak,laf işitmek diye buna derler...
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi Shurup
  • #33
iyide kaynanan sana bişey getirmek zorunda değil ki?sen niye eline bi hediye alıp onun kapısını çalmadın?koskoca kadınmı senin ayağına gelecek hediye getirmek için?annen hediye vericem diye gelinin ayağına gitse yine böylemi düşünürdün?
burda sana hediye alması gereken nişanlın.o almamış.asıl sorun burda.
sen kayınvalidenle kafa yoracaüına nişanlın neden seni önemseyip hediye göndermedi onu düşün bence...



canım zaten ben ona götürüyorum.ayrıca bizim burda adettir yılbaşıda önemli günlerde şunlarda bunlarda nişanlı evi gelirken eli booş gelmez.bizimki boş gelmeyi bırak gelmediler bile.ayrıca benim annemde götürüyor aynı şeilde bizim burda adet olduğu için hiç te kötü olmuyorum.ben bile alırım yani annem götürüken sen yanlış anlaıdn galiba
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi Shurup
  • #34
hemde baya yanlış anlamışsın.tabiki ayağıma gelsin demiyorum ya nasıl anladın gerçekten anlamıyorum..lütfen hemen yargılamayalım insanları önce bir konuyu anlamaya çalışalım lütfen..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi Shurup
  • #35
Arkadaşım PRİNCESS_in_LOVE..... Ya sen beni yanlış anladın,ya da sizinde gelininizden yana sıkıntılarınız var !!! Ben eşime anneni arama sorma,kop onlardan demedim ki....Sadece açık açık umursamadıklarını,gelin olarak beni geçtim,evlat olarak oğullarını bile umursamadıklarını anlattım.Bir kaç gün aramasan çok merak ediyorum arayıpta oğlum hayırdır nerelerdesin sesin soluğun çıkmadı diyecekler mi diye dedim.Neyse seninde düşüncene saygı duyuyorum.

Anne kız ilişkisine gelince.Tabiki gelinle kız ilişkisi bir olmaz.Bende annemle çok iyiyim.Ama kadının varı yoğu kızı olmuş.Kızı hapşırsa üzüntüden yataklara düşer kadın,kızım hapşırdı diye.Durum böyleykende madem her şeyi kızı olmuşsa,kusura bakmasın ama kıçı tutuştuğu zaman hatırlamayacak oğlunu sadece.

Para pul yardım olayıda şöyle...Onlar artık işin yüzsüzlüğüne vurmuşlar.Görümcem evde,gayet dinç sağlıklı,genç.İş bulduk sağdan soldan.Yok hafta sonu tatil istermiş,yok parası azmış.İhtiyacı olan insan çalışır değil mi? Hafta sonunu,parasını,pulunumu arar.Kocası desen ondan beter.İşe girer 3 günden fazla durumaz.Şartları uymaz nedense hep ona.Çocuklarda dayamışlar sırtlarını anneanneye,babaanneye ve benim enayi kocam dayılarına.....Zoruma giden bu anlıyormusun.Ben böyle insana neden yardım edeyim.Eşim yapıyorsa da gizli gizli yine söylüyorum haram zıkkım olsun.

Eşek gibi çalışıyorum.Saatlerim uzun,tatillerim çoğu kez belli değil.Tamam kazanıyorum da ama bi çizme alırken bile bir ay düşünüyorum başka acil ihtiyacım var mı diye.Kendime bile rahat rahat harcama yapamıyorum çünkü biliyorum nasıl kazanıldığını,ne şartlarda kazanıldığını.Onlar öğlene kadar yatsınlar sıcak yataklarında,biz çalışıp didinip onlara harcayalım.hangi mantığa sığar bu?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi Shurup
  • #36
Arkadaşım PRİNCESS_in_LOVE..... Ya sen beni yanlış anladın,ya da sizinde gelininizden yana sıkıntılarınız var !!! Ben eşime anneni arama sorma,kop onlardan demedim ki....Sadece açık açık umursamadıklarını,gelin olarak beni geçtim,evlat olarak oğullarını bile umursamadıklarını anlattım.Bir kaç gün aramasan çok merak ediyorum arayıpta oğlum hayırdır nerelerdesin sesin soluğun çıkmadı diyecekler mi diye dedim.Neyse seninde düşüncene saygı duyuyorum.

Anne kız ilişkisine gelince.Tabiki gelinle kız ilişkisi bir olmaz.Bende annemle çok iyiyim.Ama kadının varı yoğu kızı olmuş.Kızı hapşırsa üzüntüden yataklara düşer kadın,kızım hapşırdı diye.Durum böyleykende madem her şeyi kızı olmuşsa,kusura bakmasın ama kıçı tutuştuğu zaman hatırlamayacak oğlunu sadece.

Para pul yardım olayıda şöyle...Onlar artık işin yüzsüzlüğüne vurmuşlar.Görümcem evde,gayet dinç sağlıklı,genç.İş bulduk sağdan soldan.Yok hafta sonu tatil istermiş,yok parası azmış.İhtiyacı olan insan çalışır değil mi? Hafta sonunu,parasını,pulunumu arar.Kocası desen ondan beter.İşe girer 3 günden fazla durumaz.Şartları uymaz nedense hep ona.Çocuklarda dayamışlar sırtlarını anneanneye,babaanneye ve benim enayi kocam dayılarına.....Zoruma giden bu anlıyormusun.Ben böyle insana neden yardım edeyim.Eşim yapıyorsa da gizli gizli yine söylüyorum haram zıkkım olsun.

Eşek gibi çalışıyorum.Saatlerim uzun,tatillerim çoğu kez belli değil.Tamam kazanıyorum da ama bi çizme alırken bile bir ay düşünüyorum başka acil ihtiyacım var mı diye.Kendime bile rahat rahat harcama yapamıyorum çünkü biliyorum nasıl kazanıldığını,ne şartlarda kazanıldığını.Onlar öğlene kadar yatsınlar sıcak yataklarında,biz çalışıp didinip onlara harcayalım.hangi mantığa sığar bu?

yok vallah gelinimizlen ilgili en ufak bir sorunumuz yok
onun varmi bilmem belki oda burda bizden dert yanıyordur hiç bilmiyorum -tatlicadiarzu-
canım bikaç gün önce bir konu açmıştın hamile olduğunu ve işten ayrılıp ayrılmama konusunda kararsız olduğunu felan
madem eşin bukadar çok iyi kazaniyor hem evini geçindiriyor hem anne babası kardeşlerine yetiyor ozaman sende çık işten keyfine bak? kendini enayi gibi hissediyormusun, kendine bişey alırken 40 kere düşünüyorken kocasının parasını birazda sen harca. Bütün ailesine gül gibi bakan adam sanada kraliçe gibi bakar hem bukadar çalışığ dindiğine üzülmesin kafanda rahat hemde daha rahat bir hamilelik geçirirsin
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi Shurup
  • #37
tek soylenecek kelıme var ALLAH yardımcın olsun
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi Shurup
  • #38
Şurup şekerim..İlk değilsin son da olmayacaksın bu kategoride buna inan..

Neyse sana da yazayım birşeyler..Biraz önce aynı dertten muzdarip bir arkadaşa da yazdım birşeyler..
Aslında kaynana olaylarında gına geldi ama yardımcı olur belki cümlelerimiz diye karalıyoruz işte..

Neyse sadete geldim:
Bak canım..
---Annesini isterse günde 1000 kez arasın, bu sana batmasın lütfen..Sen de ara kendi anneni günde 20 kere..Kim kimi kaç kere isterse arar, o kadar.
---Kayınvaliden, kızlarıyla tabii ki daha fazla ilgilenebilir, insanın kendi doğurduğu ile gelini bir olamaz, her ne kadar kızı gibi sevse de , o kızı..Buna takılma..Benim kayınvalidem her pazartesi görümceme gider ve haftalık yemeklerini yapar kızının..EEeeee bana ne? Kızayım mı şimdi ben , bana neden yemek yapmıyor diye..? (Arada bana da yapmak ister ama ben pek gerek görmem) O kızı..Anladın?..
---Seni aramıyorlarsa, yapacağın tek şey, sen de canının istediği zaman onları ara, istemezsen sen de arama..İlla her dakka araşmanız mı gerekiyor?
---Para konusunda, ben çalışayım, karşımdaki hazıra konsun olayına karşıyım..Kardeşler tabii ki birbirlerine yardım etmeli, kardeş adı üstünde ama ben sıkıntı çekerken, zevki sefa için, karşımdaki hiç çabalamadan, görev haline gelen yardımlara karşıyım..
---Hamilesin, biraz da hamilelik psikolojisi gereği, kafada kurma olayına girmişsin..HİÇ DÜŞÜNCE..ok?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi Shurup
  • #39
Arkadaşım PRİNCESS_in_LOVE..... Ya sen beni yanlış anladın,ya da sizinde gelininizden yana sıkıntılarınız var !!! Ben eşime anneni arama sorma,kop onlardan demedim ki....Sadece açık açık umursamadıklarını,gelin olarak beni geçtim,evlat olarak oğullarını bile umursamadıklarını anlattım.Bir kaç gün aramasan çok merak ediyorum arayıpta oğlum hayırdır nerelerdesin sesin soluğun çıkmadı diyecekler mi diye dedim.Neyse seninde düşüncene saygı duyuyorum.

Anne kız ilişkisine gelince.Tabiki gelinle kız ilişkisi bir olmaz.Bende annemle çok iyiyim.Ama kadının varı yoğu kızı olmuş.Kızı hapşırsa üzüntüden yataklara düşer kadın,kızım hapşırdı diye.Durum böyleykende madem her şeyi kızı olmuşsa,kusura bakmasın ama kıçı tutuştuğu zaman hatırlamayacak oğlunu sadece.

Para pul yardım olayıda şöyle...Onlar artık işin yüzsüzlüğüne vurmuşlar.Görümcem evde,gayet dinç sağlıklı,genç.İş bulduk sağdan soldan.Yok hafta sonu tatil istermiş,yok parası azmış.İhtiyacı olan insan çalışır değil mi? Hafta sonunu,parasını,pulunumu arar.Kocası desen ondan beter.İşe girer 3 günden fazla durumaz.Şartları uymaz nedense hep ona.Çocuklarda dayamışlar sırtlarını anneanneye,babaanneye ve benim enayi kocam dayılarına.....Zoruma giden bu anlıyormusun.Ben böyle insana neden yardım edeyim.Eşim yapıyorsa da gizli gizli yine söylüyorum haram zıkkım olsun.

Eşek gibi çalışıyorum.Saatlerim uzun,tatillerim çoğu kez belli değil.Tamam kazanıyorum da ama bi çizme alırken bile bir ay düşünüyorum başka acil ihtiyacım var mı diye.Kendime bile rahat rahat harcama yapamıyorum çünkü biliyorum nasıl kazanıldığını,ne şartlarda kazanıldığını.Onlar öğlene kadar yatsınlar sıcak yataklarında,biz çalışıp didinip onlara harcayalım.hangi mantığa sığar bu?

kayınvalidenin evlatlarını umursamadıklarını nerden biliyorsun?ayrıca öyleyse bile bunu eşine hatırlatıp zorla aralarına nifak sokmak sanamı kalmış?ister arar,ister aramaz,ister 1 kere arar,ister 1000 kere.buna karışmak senin görevin değil.eşin annesinin ona değer vermediğini anlayıp tavır koysa dahamı iyi olacak?dahamı mutlu olacaksın?dertlerin bitecekmi?
seni ara diye zorlamıyorsa eşin gerisi seni ilgilendirmez.senin kimsenin gözünü açmak gibi bir misyonun yok.
anne-oğul arasına mümkünse girme lütfen.
bence kayınvalideninde senin hakkındaki düşünceleri senin onun hakkındaki düşüncelerinden farklı değil.o yüzden seni arayıp sormuyor.ama mantıklı her kadın gibi oğlu ile bağlarınıda koparmıyor.aranızı bozmaya çalışmadıktan sonra gerisi kimseyi ilgilendirmez.:1closedeyes:
görümcenin çalışmaması ve yan gelip yatması ise ayrı konu.eğer durum böyleyse yanlış yapıyor tabi.çalıabilecek durumdayken başkalarının sırtından geçinmeyi marifet sayıyorsa yardım diye aldığı her kuruş haramdır zaten.dolayısıyla hesabı sorulur.senin dert etmene gerek yok.
ama unutmaki ne kadar kötü olursa olsun,anne annedir,kardeş kardeş.et ve tırnak olayı yani.
onlar seni bu döngüye sokmaya çalışmadıkları sürece bu bağın arasına girmeye çalışmamanı tavsiye ederim...
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi Shurup
  • #40
ya benim durummda aynen öyle.nişanlım annesine paa göndermeli yada kendi alığp göndermeliki bir şeyler getirmeli bana elinde olmasa dicem ya ellerinde yok.mesela bu yılbaşıda bana hiç bir şey getirmediler nişanlımda göndermedi ya kaynanamın eline bir kazak alıp gelmek zor gelir.nebilim getirdiği şey hiç önemli değil bana değer verdiği göstersin yeter..senin bu konuyuda okuyunca çok kötü oldum inan benim gelecektiki halim die.off napcam ben yaa ..aynen dediğin gibi kendilerine vermek duruken bana nie bir şey getirsinler demi.çok doğru söylüyon canım ya.:çok üzgünüm:
önce yukardaki mesajını oku canım.burda sizin ordaki adetlerden,senin ne getirip götürdüğünden falan bahsetmemişsin.eline bi kazak alıp gelmezki demişsin.

canım zaten ben ona götürüyorum.ayrıca bizim burda adettir yılbaşıda önemli günlerde şunlarda bunlarda nişanlı evi gelirken eli booş gelmez.bizimki boş gelmeyi bırak gelmediler bile.ayrıca benim annemde götürüyor aynı şeilde bizim burda adet olduğu için hiç te kötü olmuyorum.ben bile alırım yani annem götürüken sen yanlış anlaıdn galiba

hemde baya yanlış anlamışsın.tabiki ayağıma gelsin demiyorum ya nasıl anladın gerçekten anlamıyorum..lütfen hemen yargılamayalım insanları önce bir konuyu anlamaya çalışalım lütfen..

yani ben yanlış anlamadım canım.sen eksik bilgi verdin.
işnize gelmeyen yorumları hemen yanlış anladın,hemen yargılamayın diye kestirip atmak kolay dimi?
sizin oradaki adetleri bilmem.ama bizim burada yani trabzonda kız ailesi eline hediye alıpta erkeğin evine falan gitmez.kız tarafının bir ağırlığı vardır.ama kaynanada ayağa gelmez.oğlan varsa hediyesi alır götürür.
bayramda seyranda ise eğer dünürlük oluşmuşsa hangisi küçükse o diğer dünürle bayramlaşmaya gider.
yani sizin hediye alıp gitmeniz doğru olmamış bana göre.
kayınvalidenin sana hediye alıp gelmeside saçma olurdu.
burdaki asıl yanlış nişanlının sana bir hediye vermemiş olması.
sen bu sorunu çöz bence...
 
Back
X