dayanamiyorum

ezra92

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2011
129
5
316
Avusturya
konuya nerden nasil baslicam bilemyiorum.anlatmak istedim okadar cok sey varki. ya ben ailemle ayni cati altini yasamaya artik dayanamiyorum. ne annemle nede babamla anlasabiliyoruz:S hic bir zaman ayni fikirlere sahip olmadik.sorun bu degil, herkesin kendine göre fikirleri, düsünceleri, bakis acilari vardir tabi. sorun onlarin bana ve benim düsüncelerime saygi göstermemeleri. beni oldum gibi hic kabul etmediler. babam cok sinirli, stresli hemen aninda bagirip cagiran birisidir. bu durumdan etkilenen annemde fazlasiyla sinirli. kücüklükten buyana hep bi baskiyla büyüdük kardesim ve ben. ben suan 20 yasindayim ,erkek kardesimde 13. babamin yaninda hep diken üzerindeyim. biraz yüksek sesle adimi cagirsin hemem icim bi tuhaf oluyo,kalbim yerinden cikcakmis gibi atiyo.sanki birsey yaptimda suclu gibiyim. gün gecmiyoki bu evde firca yemeyim. bu yasima kadar onlari ne utandircak, ne üzücek birsey yaptim.bi yandan üniverstede okuyorum, bi yandan calisip onlara yük olmamaya calisiyorum. onlar görürlerde güvenlerini kaybederler diye ne bi erkek arkadasim var nede adam akilli sürekli görüstüm arkadaslarim. yani attim adimlarda hep onlari düsündüm .hep onlarin istedi gibi hareket ettim ama bitürlü yaranamadim. annem en ufak sey icin hemen bagirip cagriyo.kardesim kücük diye kiyamiyo, babama karsi cesareti yok. neolursa olsun benden cikariyo sinirini. bi gün olsun nasilsin, bi derdin varmi diye sormadilar. annem kendi arkadaslarina sürekli akil veren rolünde. onlarla saatlerce konusur, dertlerini dinler ama bana bikere bile sormadi iyimisin diye. kardesimle arasinda farkli bi bag var.kucaklasirlar,öpücükler,sohbetler... anliyamiyorum. ben biraz cvp veren bi tipim.kardesimde tam tersim sessiz bi cocuktur. neymis o cok masum, sessiz ve icinie attan bi cocukmus. ama benim hakkimdan kim gelebilirmiski.
bana karsi hep bi güvensizlik icindeler,daha cok annem öyle.sürekli bi arastirma icinde.sürekli beni hic dogru olmayan seylere sucluyo.ben kendime bakmayi seven bi kizim.makyajimi yapar ve bakimli bi sekilde okuluma giderim. kapidan cikarken hemen lafi soku verir. bu tiple okula gittine beni inadirdinimi zannediyosun felan diye. yada ben sanki senin erkek arkadasinin oldunu bilmiyorummu. ben onlarin korkusuna okuldan bile erkeklerle görüsmezken böyle seyleri duymak cok zoruma gidiyo.
beni hep kotrol altinda tutmaya calisiyolar. cocuklumdan buyana yasaklarla büyüdm. dinlerine bagli olduklarindanda bu konuda cok baski gördüm.zorla namaz kildirmalar,kuran okutmalar. kiyafetimi kisitladilar. say say bitmez...
ben bi adim attim ama onlar bana hic yaklasmadi hep daha fazlasini istiyolar. annem 4 aydir calisiyo,o yoruluyo yetisemiyo diye evi silip süpürüyorum,ardesimle ilgileniyorum, yemekten tutun alisverise kadar herseyi yapiyorum ama eve geldinde hala bütün gün evdeydin insan bi cöpleri cikarar,insan bi sunu yapar bunu yapar diyo. cevap verincede bagriyo cagriyo. onlarla konusamiyorum. önce bagriyolar, sonra baktilar susmuyorum üzerimi yürüyüp korkutuyolar.seni gebertirim, defol git elimde kalirsin. 20 yasinda koca kiza annesi kafasina parfüm sisesi firlatim, sacma sapan birsey icin kendinden zorla nefret etiriyosun diye bagrirmi?:((
beni özgür bi birey olarak kabul etmiyolar....
kizlar siz söyleyin napim???
ayri eve cikmak istiyorum ama söylemeye cesaret edemiyorum:( anneme citlattim biraz,oda tabi bizim yanimizda istenin gibi yiyip icip afederiniz s*camiyosun, her halti yiyemiyosun ya dedi. annem bu evden anca evlenirsen cikarsin diyo...ama benim simdilk öyle bi düsüncem yok,ama artik dayanamiyorum
sürekli mutsuz oldunuz, odanizdan cikmak istemediniz,cikmaya cesaret edemdiniz bi evde hayat gecmiyo...

dinlerine çok düşükun olan ınsanlar evlatlarına bu denlı davranabılırlermı ya? kafasına parfum şişesi atacak kadar bu tarz muhabbetler nasıl edebılıyolr? şaşırdım ya... ayrı ev olayı okadarda kolay bişey değil...

Sizin için en sağlıklısı ayrı eve çıkmak olur aslında
Bi şekilde bunu başarabilseniz
Hem ailenizde yokluğunuzda hatalarını farkeder belki

o evden ayrılman mümkün değil gibi görünüyor.zaten pek doğru da değil.ama annenle uygun bir uslupla konuşmayı deneyebilirsin belki.babana kızma anneler nasıl kurarrsa babalar öyle çalar.onlar için yaptığın fedakarlıklardan bahset ama unutna asla sen dili kullanma annene kendinden bahset nekadar kırıldığından üzüldüğünden mutsuz olduğundan ama mutlaka ben dilini kullan onu suçlama ters teper.

konusmayida denedim ama bazen bende kendimi kaybedebiliyorum.sesimi yükseltiyorum ama ben zaten hemen pisman olup özür dileyen birisiymidir. ama onlar hic altan almiyolar. ben hatami kabul ediyorum onlar kesinlikle altan almiyolar. anneme diyorum ben mutsuz ve huzursuzum bu evde.dayanamiyorum.niye böyle yapiyosunuz? burdan kurtulmak icin evlenip gidicem görüceksin diyorum. millette seninle evlenmek icin kapida bekliyodu diyo. ters ters cevaplar veriyo. babam karsi hic birsey diyemiyorum cünkü cesretim yok. sebebini bilmiyorum ama ondan cok korkuyorum, karsisinda bogazim düyümleniyo hemen gözlerim doluyo. sadece fikirlerimden .hayata bakis acimdan dolayi allah bizi senin gibi bi evlatla siniyo felan gii kirici seyler söylüyolar. evden cikma sebebimden birde son aylarda kendimi pek iyi hissetmem.saglik sorunlari yasiyorum ama daha cok piskolojik oldunu düsünmeye basladim. cünkü doktorumun yapti tahlillerde hic birsey cikmadi.

o evden ayrılman mümkün değil gibi görünüyor.zaten pek doğru da değil.ama annenle uygun bir uslupla konuşmayı deneyebilirsin belki.babana kızma anneler nasıl kurarrsa babalar öyle çalar.onlar için yaptığın fedakarlıklardan bahset ama unutna asla sen dili kullanma annene kendinden bahset nekadar kırıldığından üzüldüğünden mutsuz olduğundan ama mutlaka ben dilini kullan onu suçlama ters teper.

bizim evde herseyi babam yönetir,annemde biraz onun baskisi yüzünden böyle. bu evlilik, bu hayat onu cok yipratmis. ama asil bu yüzden bana daha cok destek ollmasini bekliyorum.ondan daha güclü biri olmam icin cabalamsini isterdim.

banada öyle geliyo ama bunu nasil basarabilirim onu bilmiyorum...
daha önce okul gezileri, yatililar felan derken en fazla 3 hafta ayri kaldik. eve döndükten 2 gün sonra hersey eskiye dönüyo...

dinlerine çok düşükun olan ınsanlar evlatlarına bu denlı davranabılırlermı ya? kafasına parfum şişesi atacak kadar bu tarz muhabbetler nasıl edebılıyolr? şaşırdım ya... ayrı ev olayı okadarda kolay bişey değil...

evt dinlerine düskünler ama biraz islerine geldi gibi davraniyolar. ben koca kiz oldum ama babam hala ne banyoya girerken ne benim odama girerken kapi felan calmaz.pat diye dalar iceri. bende korkuyorum üzerimi felan giyinirken bi gün dalcak diye. hep hizli hizli giyinirim. yada kafasina göre odama girip bisey alir benden istemek yerine. ben dogru bulmuyorum cünkü genc kizim sonucta. mesela gecenlerde cekmecemi acti ordada ic camasirlarim vardi cok utandim.hemen kapatip cikti odadan.belki bi daha yapmaz dedim ama nerdeee...

Yapmanız gereken sadece ekonomik özgürlüğünüzü aldıktan sonra o evden çıkmanız olur ancak...

Üniversite eğitiminize sımsıkı sarılın; onları elde değil ama hoş görmeye çalışın. Yanlış bir eğitim veriyorlar ama kendilerince doğru olduğunu sanıyorlar...

Ne yazık ki insanları değiştirme lüksümüz yok,ama biraz bakış açısı ve tavır değiştirerek biraz olsun kendimizi rahatlatabiliriz.

Bu arada bu yaşınızda duygusal ilişkiler yaşamak elbette normal,kendinizi bu kadar cendere altına sokmayın.

Aklı başında ne yaptığını ve istediğini bilen bir insan olduktan sonra,seçimlerinizi düşünerek yaptıktan sonra duygusal bir ilişki yaşamanın ne zararı olabilir ki...

Cnm ne denirki bilemedim.
Benzer sorunlar demeyeyimde, annemle babam arasindaki sorunlardan bizde payimiza duseni alirdik zamaninda.
Biraz daha sabretmen gerekiyor.
Cunku suanki kizginligin o evden ayrildiginda, hatirina bile gelmiyor.
Ailenle iliskilerine cok farkli olmaya basliyor.
Sana sdc diyebilecegim, asla cvp verme.
Haklida haksizda olsan asla cvp verme.

Yapmanız gereken sadece ekonomik özgürlüğünüzü aldıktan sonra o evden çıkmanız olur ancak...

Üniversite eğitiminize sımsıkı sarılın; onları elde değil ama hoş görmeye çalışın. Yanlış bir eğitim veriyorlar ama kendilerince doğru olduğunu sanıyorlar...

Ne yazık ki insanları değiştirme lüksümüz yok,ama biraz bakış açısı ve tavır değiştirerek biraz olsun kendimizi rahatlatabiliriz.

Bu arada bu yaşınızda duygusal ilişkiler yaşamak elbette normal,kendinizi bu kadar cendere altına sokmayın.

Aklı başında ne yaptığını ve istediğini bilen bir insan olduktan sonra,seçimlerinizi düşünerek yaptıktan sonra duygusal bir ilişki yaşamanın ne zararı olabilir ki...

Zaten bende egitimim icin ugrasiyorum. Cok zorlandim zamanlar oluyo ama egitimim olamdan ekonomik ôzgûrlmde olmicani biliyorum.
Duygusal ilsikiye gelince. Bu konuda cok cekiniyorum. Hem annemlerin arkasindan is cevriyomus, cok kôtû birsey yapiyomusum hemde kendimi suclu gibi hissediyorum:S deneyimsiz oldum icinde dahada cekiniyorum. Begendim birisi oldunda asiri heycan yapiyorum, kendime gûvenmiyorum, kenimi yetersiz gôrûyorum. Cekiniyorum iste...

Cnm ne denirki bilemedim.
Benzer sorunlar demeyeyimde, annemle babam arasindaki sorunlardan bizde payimiza duseni alirdik zamaninda.
Biraz daha sabretmen gerekiyor.
Cunku suanki kizginligin o evden ayrildiginda, hatirina bile gelmiyor.
Ailenle iliskilerine cok farkli olmaya basliyor.
Sana sdc diyebilecegim, asla cvp verme.
Haklida haksizda olsan asla cvp verme.

Bende zaten sabirli davranmaya calisyorum. Onlara nekadar kizsamda gene onlari dûsndûm icin gidemiyorum. Cok ûzûlûrler kaldiramazlar diye. Eskiye bakarak susuyorym ama beliide hic cvp vermemem lazim

Zaten bende egitimim icin ugrasiyorum. Cok zorlandim zamanlar oluyo ama egitimim olamdan ekonomik ôzgûrlmde olmicani biliyorum.
Duygusal ilsikiye gelince. Bu konuda cok cekiniyorum. Hem annemlerin arkasindan is cevriyomus, cok kôtû birsey yapiyomusum hemde kendimi suclu gibi hissediyorum:S deneyimsiz oldum icinde dahada cekiniyorum. Begendim birisi oldunda asiri heycan yapiyorum, kendime gûvenmiyorum, kenimi yetersiz gôrûyorum. Cekiniyorum iste...

Aslında çekingenliğinizin, kendinize olan güvensizliğinizin,yetersiz görmenizin sebebi nedir biliyor musunuz...

Sizin yetiştirilme tarzınızdan kaynaklanıyor bu. Aileler katı bir disiplinle,yasaklarla,korkutmalarla koruyuculuk ebeveyn görevlerini yerine getirdiklerini sanıyorlar.

Elbette aile koruyucu olmalı ama bunun dengesi olmalı. Oysa ki kendisine güveni olmayan,cesaretsiz bireyler yetiştirdiklerinin farkında değiller.

İş hayatına atıldığında sudan çıkmış balığa dönüyor bu sefer insanlar...Ya da evlilik/sosyal yaşam vs gibi alanlarda.

Bende bir dönem sizinki kadar olmasada bu aşamadan geçtim,kısmen benzeyen yanlarımız var.Sonradan benzer sorunları (kendine güvenmeme,suçluluk duygusu vs) kendimde yaşadım.

Ve bunu binbir zorluklarla aşan biri olduğum için size önerim, eğitiminizle kurtarabilirsiniz ancak.Hayatınızı bu şekilde kurmalısınız.

Hepimiz insanız sonuçta;hepimizin hataları olabilir,yanlış seçimleri olabilir,sevebiliriz,sevilebiliriz,üzülebiliriz...Bunlar hayatın getirdiği olağan duygular.Böyle öğreniyoruz yaşamı zaten.

Ama siz hata yapma özgürlüğünü kullanmadan,denemeden hayata karşı hazırlıklı olamazsınız.Bunlar bizi olgun kılar.

Elbette saldım çayıra mevlam gayıra demeyi kastetmiyorum;sizin şu an çözmeniz gereken primer konunuz kendinizle ilgilenmek. Zayıf yönlerinizi güçlendirmek.

Ne yazık ki eksik yada yanlış yetiştirilme tarzından kaynaklanan sorunları bizler çözüyoruz,kendi kendimizi eğitiyoruz.Ne kadar ironik değil mi...

Ama emin olun yine de sizi koruyan,kollayan,size zarar gelmesinden korkan bir aileniz var.Bunun için bile şanslısınız.

Dediğim gibi;bakış açınızı ve tavırlarınızı değiştirin.Zor,ama olmayacak birşey değil...

Aslında çekingenliğinizin, kendinize olan güvensizliğinizin,yetersiz görmenizin sebebi nedir biliyor musunuz...

Sizin yetiştirilme tarzınızdan kaynaklanıyor bu. Aileler katı bir disiplinle,yasaklarla,korkutmalarla koruyuculuk ebeveyn görevlerini yerine getirdiklerini sanıyorlar.

Elbette aile koruyucu olmalı ama bunun dengesi olmalı. Oysa ki kendisine güveni olmayan,cesaretsiz bireyler yetiştirdiklerinin farkında değiller.

İş hayatına atıldığında sudan çıkmış balığa dönüyor bu sefer insanlar...Ya da evlilik/sosyal yaşam vs gibi alanlarda.

Bende bir dönem sizinki kadar olmasada bu aşamadan geçtim,kısmen benzeyen yanlarımız var.Sonradan benzer sorunları (kendine güvenmeme,suçluluk duygusu vs) kendimde yaşadım.

Ve bunu binbir zorluklarla aşan biri olduğum için size önerim, eğitiminizle kurtarabilirsiniz ancak.Hayatınızı bu şekilde kurmalısınız.

Hepimiz insanız sonuçta;hepimizin hataları olabilir,yanlış seçimleri olabilir,sevebiliriz,sevilebiliriz,üzülebiliriz...Bunlar hayatın getirdiği olağan duygular.Böyle öğreniyoruz yaşamı zaten.

Ama siz hata yapma özgürlüğünü kullanmadan,denemeden hayata karşı hazırlıklı olamazsınız.Bunlar bizi olgun kılar.

Elbette saldım çayıra mevlam gayıra demeyi kastetmiyorum;sizin şu an çözmeniz gereken primer konunuz kendinizle ilgilenmek. Zayıf yönlerinizi güçlendirmek.

Ne yazık ki eksik yada yanlış yetiştirilme tarzından kaynaklanan sorunları bizler çözüyoruz,kendi kendimizi eğitiyoruz.Ne kadar ironik değil mi...

Ama emin olun yine de sizi koruyan,kollayan,size zarar gelmesinden korkan bir aileniz var.Bunun için bile şanslısınız.

Dediğim gibi;bakış açınızı ve tavırlarınızı değiştirin.Zor,ama olmayacak birşey değil...

dedniz gibi belki yetistirmeyle alakalidir. evin disina ciktimda bile zorlaniyorum. sürekli bilinc altinda bi hata yapma korkusu yapiyorum. herkesin yaninda konusduna dikkat et, hareketlerine dikkat et.aman hata yapicam aman rezil olucak korkusuyla yürüyorum. cok sacma geliyo olabilir ama kendimi sosyal ortamlarda rahat hissetmiyorum. sanki herkes beni izliyo hissine kapiliyorum. birinin bana baktini görünce hemen en kötüsünü düsünüyorum. ne yanlis yaptimda bakiyo bana diye. öyle olmadini biliyorum aslinda, kendime kiziyorumda,ama bi türlü vaz gecemiyorum bu düsüncelerden.
duygusal iliski konusundada söyle bi sorun yasiyorum. egerki birini begeniyosam,ondan hoslaniyosam, o kisi gözümde okadar yüceltiyorum ve 4 dörtlük görüyorumki,sonunda ben kendimi yetersiz hissediyorum ve hic cesaretim kalmiyo. neden özgüvenim bukadar eksik anlamiyorum. cevremde herkes beni iltifat yagmuruna tutuyo.yani biliyorum cirkin bi kiz degilm, ne güzel okuyorum, calisiyorum ve basariliym ama sorun nerde? herkes milleti elestirir ben sürekli kendimi elestiriyorum.
evet ailmele sorunlarimiz var, bazen tahamül edemiyorum ve hatta ayri eve cikmayi düsünüyorum ama bu demek degilki onlari sevmiyorum. ama onlar beni koruduklarini düsünürken bana cok fazla zarar veriyolar. biraklmiyolarki kendi ayaklarimin üzerinde duruym,kendi yolumu ciziym,kendi kararlarimi veriym...
ben dürüst oldukca, onlara herseyi oldu gibi söyledikce,onlarin güvenini kirmamak icin habersiz hic birsey yapmadikca üzerime geliyolar. bazen diyorum bumu karsiligi? eger hala agizlari acilinca okumakla adam olunmuyo sen bi adam ol, bencilliklerinden vaz gec.... gibi seyler söyleyince cok zoruma gidiyo. bazen diyorum öylede böylede gözlerinde hicbirseyim bari kafama göre yasayimda yedim fircalara, ettikleri hakaretlere degsin ama yapamiyorum.cünkü ben öyle bi yapiya sahip degilm...

bakis acimi ve tavirlarimi degistirmemi söylemizsiniz.nasil yani? sizce ne yapmaliyim?

zor durum gerçekten allah yardım etsin..
ayrı ev fikri güzel iyi hoş ama işte çok çok zor genç bi kızı tek yaşaması..
üstelik öğrencisin tam anlamıyla bi mesleğin sanıyorumki yok...
sabretmen lazım biraz..
okul bitsin önce...
bide hayatına birisini alabilirsin bence...
sana değer veren ve seninde sevdiğin biri sana kendini daha iyi hissettirebilir...

Son düzenleme:
sabır sabır başka çaren yok

okulu bitir iş bul başka eve taşın..

tabi bırakırlarsa...

zor durum gerçekten allah yardım etsin..
ayrı ev fikri güzel iyi hoş ama işte çok çok zor genç bi kızı tek yaşaması..
üstelik öğrencisin tam anlamıyla bi mesleğin sanıyorumki yok...
sabretmen lazım biraz..
okul bitsin önce...
bide hayatına birisini alabilirsin bence...
sana değer veren ve seninde sevdiğin biri sana kendini daha iyi hissettirebilir...

amin!

evt malesef henüz bi meslegim yok, okuyorum. ve sabrila okulun bitmesini beklemeye calisiyorum. buaralar zaten öyle birine cok ihtiyacim var ama karsima henüz güvenebilicem biri cikmadi. bu yaslardada malesef bi cok erkek sadece gezip tozup gönül eglendirme pesinde! belkide var ama benim karsima cikmadi. birazda ben cok mesafeli oldum icin öyle birisiyle tanisabilicem bi ortam olmadi. bilmiyorum... öncede yazdim gibi bu konularda kendime pek güvenmedim icin cesaretim yok. birinden hoslandim zaman onunla konusmakta bile zorlaniyorum.karsimdaki bunu fark ediyomu bilmiyorum ama benim icin zor bi ortam oluyo yani.

Back
X