dayanamiyorum

ozleem_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2012
44
0
36
İstanbul
Tum cocuklugum+gencligim boyunca okuyup,muhendisligi bitirip sonunda ev kizi olmak cok ama cook agirima gidiyor. Benim dusledigim gelecek bu degildi. Bu kadar uzun surmeyecekti issizlik. Babam bana sen ev kizisin evin islerini sen yapacaksin her seyini bana soracaksin demicekti benim ekonomik ozgurlugum olacakti kendi ayaklarim uzerinde duracaktim kendi hayatim olacakti. Onca emegime karsilik biraz farkim olacakti hic okumamis ev kizi akrabalarimdan... Cok kirildim hem hayat hem ailem tarafindan.evde huzur yok kendimi bildim bileli, isim olunca surekli evde durma mecburiyetim de olmayacakti . Sirf kurtulayim bu huzursuz,gerilimli ortamdan diye yanlis insanla evleniyordum neredeyse...bir turlu cikamiyorum buradan,kendi yasam alanimi kuramiyorum!!!

Babamin umrunda degiliz,ilgi isteyince benim yapim bu sevme beni o zman diyebilen biri. Bir isimiz ciksa kendin hallet der karismaz...

Bi haftasonu kursum vardi kafami dagitabildigim,onu da yasakladi :( benim rizam olmadan hic bi yere gidemezsin sen ev kizisin evi temizle yemek yap vs vs diyip duruyor cildiricam ya ben ev kizi olmak istemiyorum ama bir Allahin kulu da beni ise almiyor ya! :(((

Neden böyle davranıyorlar canım, okuduktan sonra çalışmak isteyeceğini düşünmediler mi? Sormadın mı ev kızı olacaktım da neden okudum diye.

hayat senin hayatın, sen yönlerdireceksin.

tamam anneler babalar başımızın tacı ama onlar da her zaman bilinçli,mükemmel ebeveyn değiller, hatalı ve yanlış davranabilirler.

tek diyebileceğim alttan alttan bi iş bak, bulduğun an terket evi yurtta kalırsın bir süre,kafan rahat olur.

gençleri böyle pasif görmeye dayanamıyorum, hele böyle ebeveyn görmeye hiç dayanamıyorum.

Nasıl hissettiğini tahmin edebiliyorum....
Ben de yeni mezunum, şu an yüksek lisans yapıyorum ve her gün acaba iş bulabilecek miyim diye düşünüyorum...

İş başvurusu yapmaya devam et, benim arkadaşlarım bir sene sonra iş bulabildiler. Kimisi gerçekten güzel yerlerde, kimisi okuduğu bölümle alakasız yerlerde başladı.

Yapacağın tek şey, bir yerden hayata tutunmak, mesela iş başvurularını gözden geçir, ne eksik diye sor kendine..

Mesela yabancı dil?
Bilgisayar bilgisi ?
Deneyim?

vs.

Sonra bu eksikler üzerinden git, mesela deneyim mi yok, staj ara önce. Bilgisayar programları falan bilmiyorsan bilen birinden yardım iste. Yabancı dil bilmiyorsan, kursa gitmen gerekiyorsa, başka bir iş yapıp, kurs paranı çıkardıktan sonra tekrar başvurularına devam et vs.

Yarış o kadar büyüdü ki, artık at gibi peşinden koşturmaktan başka çaremiz yok. :(

2yildir is ariyorum bulamiyorum. Onlar da artik bu kadar suredir bulamayinca bari bi ise yarayayim mantigindalar. İs bulsaydim eve katkim olacakti o yuzden babam da istiyordu ama artik bulamayacagimi dusunuyor ve parasal katkim olmuyorsa madem bu evde yasiyorm temizligi yemeyi vs ben yapmaliymisim. Hic yapmiyor degilim anneme yardim ediyorum, bazen tamamen kendim de yapiyorum ama benim en cok agirima giden sey beni artik ev kizi olarak gormeleri :( ve kendimi evde fazlalikmisim gibi hissediyorum..

Son düzenleme:
3yildir is ariyorum bulamiyorum. Onlar da artik bu kadar suredir bulamayinca bari bi ise yarayayim mantigindalar. İs bulsaydim eve katkim olacakti o yuzden babam da istiyordu ama artik bulamayacagimi dusunuyor ve parasal katkim olmuyorsa madem bu evde yasiyorm temizligi yemeyi vs ben yapmaliymisim. Hic yapmiyor degilim anneme yardim ediyorum, bazen tamamen kendim de yapiyorum ama benim en cok agirima giden sey beni artik ev kizi olarak gormeleri :( ve kendimi evde fazlalikmisim gibi hissediyorum..

küçük bir yerde yaşıyorsan iş imkanları da kısıtlı olacaktır.

yakın şehirlerde de araştırma yapabilirsin,

bana baban biraz yararcılık peşinde gibi geldi, çalışsan para getirirsin diye istemiş, çalışmayınca da ev işlerini gördürme mantığında.

kişiyi kimse kendi kadar düşünemez,gönlünce bir iş çıar inşallah karşına.

Hiç bir gece yoktur ki gündüze dönmesin....
Öncelikle umudunu kaybetme ve iş aramaktan vazgeçme...
İş durumunu rayına tam manasıyla oturttuğun zaman ise, kendi evini tut, kendi yaşam alanını oluştur...

iş güç olayları çok zor ya okadar okuyorsun ne hayaller kuruyorsun sonra da ya iş bulamıyorsun yada uyduruk biyerde çalışmak zorunda kalıyorsun
kendini işe yaramaz hissedersin, milletin ee naptın iş bulamadın mı hala bilmem nereye başvursana diye bilip bilmeden akıl vermesine katlanırsın
ihtiyaçlarını alamazsın ailenden para istemeye utanırsın
arkadaşlarınla irtibatı kesersin
falan filan...

Baban destek olmuyor olabilir bari köstek olmasın:19:

Kpss düşündün mü?evde olduğun zaman bolca çalışıp iyi bir puanla atanabilirsin.:26:

Son düzenleme:
Arkadaşın dediği gibi kpss iyi bir çözüm olabilir.
Madem evdein iş bulana kadar, bir yandan iş aramaya devam et,
bir yandan kpss ye hazırlan.
Baban buna rıza gösterir herhalde.
Yada istediğin gibi bir bulana kadar idareten birşeyler bak.
İş işteyken bulunur derler.
En azından dışarı bir adım atmış olursun.

bence bol bol kpss ye çalış ve garantili bir işe gir. belki iş bulmak şans ama kpssden iyi bir puan almak da senin elinde

Gerçi düşünmüşsündür diye düşünüyorum ama malum bir kaç site var iş bulmayla ilgili, onlara başvurdun mu?

Ben şuan gazetecilik son sınıf öğrencisiyim ve yazın yaptığım başvurularda bile geri dönüş aldım. Umudunu yitirme bence. Sen bile kendine olan inancını kaybedersen kimse inanmaz, güvenmez sana. Kendini kimseyle bir tutma. Gün gelir sen öyle bir konuma gelirsin ki babacığın sana destek olmadığı için utanır. Güzel güzel, güzel olsun :)

kpss kastır, 90 al bakalım işe giriyormusun girmiyormusun :)
,özel sektör sıkıntı.izin alamassın haftasonun olmayabilir.vs.vs fikrin varmı araştırdınmı bilmiyorum ama kitlerden birine girersen 3 milyar civarı maaş alıyor mühendisler.
ikna et dersaneye yazıl.kimseye bakma kendini kurtarmaya bak.

Malesef aynı durumdayım ve insanların potansiyel evlenecek kız gözüyle bakmalarından nefret ediyorum artık. Tek bildikleri bir kızın işi yoksa evlenmesi. O küçük beyinleri sadece bunu algılayabiliyor.!

Yasadıklarının cok daha fazlasını yasamıs bırı olarak :

Asla ama asla hayatından hıckımse ıcın tavız verme ..
Ne olursa olsun hayatının soz sahıbı sen ol..
Anne - Baba bıryere kadar inan bana ..
Kimse kimsenin hayatında sonsuza kadar vaar olmuyor ..
Hayallerını ve soz hakkını kımseye verme , ılla kendı alanında değil farklı bır iş'e basla ..
Zamanla zaten kendını toparlayıp yukselıse gececeksındır.

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Dedem bana hep kpssye gir diyordu ama ben umursamıyordum çünkü benim bölümüm bilgisayar. Bilgisayar mühendisleri özelde de kolayca iş bulur hiç bulamasam da kendim bir program vs geliştirir kendimi kurtarırım diyordum ama öyle olmuyormuş.
Okulda çok gözde bir öğrenci değildim, orta durumdaydım. Şimdi bir türlü cesaret edemiyorum bir şeyler yapmaya kalkışmaya. Kabuğumu kırayım diye bir yerde işe başlayayım istedim hep. Ama bekledikçe daha da kalınlaştı kabuğum sanki daha kırılmaz görünmeye başladı...
Bir çok şeyi işte öğreneceğimi biliyorum. Okulda eskiden beri aynı şeyler anlatılıyor, ancak işe başladığında öğreniyorsun çoğu şeyi, o zaman mühendis oluyorsun.
Çok yere başvurdum, internetten de, araya tanıdık koyarak da... Ama olmadı hiç biri, çok görüşmeye gittim ama hep olumsuz olarak döndüler bana...
İşe alanlar öncelikle erkekleri istiyorlar, ikincisi de deneyimli birisi olsun istiyorlar ben ikisi de değilim...
Kpssye iyice kasıp hazırlanmayı düşünüyorum artık geç olsa da, ama o zamana kadar da elim biraz para tutsun artık istiyorum...ama nasıl?...

kpss kastır, 90 al bakalım işe giriyormusun girmiyormusun :)
,özel sektör sıkıntı.izin alamassın haftasonun olmayabilir.vs.vs fikrin varmı araştırdınmı bilmiyorum ama kitlerden birine girersen 3 milyar civarı maaş alıyor mühendisler.
ikna et dersaneye yazıl.kimseye bakma kendini kurtarmaya bak.

hiç araştırmamıştım canım bir bakayım teşekkür ederim

Deneyim istiyorlar demişsin, evet artık deneyim çok önemli...

Hatta bu okuduğumuz okullarda çok önemli değil, eğer deneyimin yoksa bir hiçsin. O yüzden okurken, staj yapmak gerekiyormuş. Benim için de artık çok geç. Yani daha iyi bir yerden direk başlamak için.

En iyisi staja başvur, direk iş başvurusu yerine.

1 yılını stajla geçir farklı yerlerde. Sonra bak nasıl iş buluyorsun.

Deneyim istiyorlar demişsin, evet artık deneyim çok önemli...

Hatta bu okuduğumuz okullarda çok önemli değil, eğer deneyimin yoksa bir hiçsin. O yüzden okurken, staj yapmak gerekiyormuş. Benim için de artık çok geç. Yani daha iyi bir yerden direk başlamak için.

En iyisi staja başvur, direk iş başvurusu yerine.

1 yılını stajla geçir farklı yerlerde. Sonra bak nasıl iş buluyorsun.

26 yasındayım beni staja alırlar mı ki? :/

Back
X