• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dayanılacak gibi değil

asla gocunmam.annemin evini temizlerim.ayrıca kaynanamın evini de temizlerim.ama haftada bir bile ev silmez .kırk yılda bir aklına eserse biz gideceksek o da yarım yamalak.ona bile razıyım aslında
.ama bir cenaze varsa kızı rahatsızsa torunu falan evi pis bir şekilde haftalarca bırakır yani.temizlesem işe yaramaz.ha önerileriniz önemli.en azından anlatıp rahatladım.

yani sen yap diyenleri de anlayamıyorum.çalışıyorum hangi ara yapayım ki.ev hanımı olsam gene arada sabahtan gider yaparım.hoş yapsam da bir işe yaramaz.tuvalete girer her yeri ıslatırlar.biriktirme huyları da var.aynı odada odun sobası elektrikli soba ve kullanmadıkları eski odun sobası var.inanılmaz degil mi.ama gerçek

Bazı yorumlar sacmasapan gercekten. Banane 50 yasindaki sapasaglam insanlarin tuvaletinden. Niye temizlemek zorunda olayim ya da niye temizlikçi tutayim.

Yetmis seksen yasinda kendi işlerini yapan onlarca insan var. Hic işimiz yok bide milletin temizligini yapalım.

yaparım vallahi yaparım birincisi uzagım.ikincisi yapsam saatler sürer.boşuna belimi sakatladıgımla kalırım.kışın çok soğuk onlar alışık hani ama o zaman temizleyemem çünkü sobanın yanı bile ılık yani.diğer odalar buz.yazın yapayım desem kızı gelıyor bahçede ne var ne yok koparmıyor bile annedi koparıyor alıp gidiyor bulaşık bile yıkamıyorken benim kendimi yormam ne kadar doğru

Asla yapmak zorunda degilsin. Senin görevin değil bu.

Oncelikle maaşları varsa iyiyse temizlikci tutsunlar. Eger durumları iyi değilse çocukları tutsun. O da olmuyorsa cocuklari temizlesin. Nedir bu herseyin sorunlulugunu "gelin"e yikmak yahu.

Ondan sonra kadın hakları, eşitlik şu bu diye konuşuruz. Kadınlar bile kayınvalidenin evini temizlemenin gelinin görevi olduğunu düşünüp kendi annen olsa yapardın demeye getirdikten sonra daha çok kadınlar eziliyor
demeye devam ederiz toplumca..

Konu sahibi ben fazla eleştirdim seni
Konuyu eksik okuduğumdan oldu bu
Kv 50 yaşında ve daha genç, temizliğini pekala yapabilir
Yaşlı başlı biri sanmıştım ben
Bu konuda kesinlikle haklısın temizlemek zorunda değilsin
Kızı da varmış üstelik,o gelip temizleyebilir annesine yardım edebilir
Kadının ruhunda temizlik yoksa yoktur
Zorlayamazsın

Canım benim kv de fazlası vardır eksiği yoktur. Aynı şehirde değiliz bayramlarda felan gittiğimizde 3 günlük fwlan tatilimiz temizlikle geçiyor gelecek misafirlerden utanıyorum yani. Bide çocuklar var çorapları elleri simsiyah oluyor yavrucakların. Bide bizimkinin gün geçtikçe evde çöp biriktirme hiç birşeyi atamana dışarda gördüğü herşeyide eve getirme üstüne bide alışveriş hastalığı car . Bir günümüzde kavfa döpüş içinde çöpkeri evden çuval çuval atmakla geçiyor. Evde temizlikçi istemiyor. Geçen sene zorla bir kadın soktum jadına temizlik yaptırmadı doğru dürüst benim mutfak dolaplarını silme zamanında çok para verdim şişerker yok kapılarımı silme bozulurlar vs vs .. sözde çok tasarruflu bi insan olduğu için çamaşır makinasını bile çalıştırmaz ve en kötüsü ben çok titiz bi kadınım ben böyleyim ben şöyleyim lafları da bitmez. Çare yok yani böylelerine hastalık sanırım.

Ayni durum bende de var kaynanam genc daha calisiyor ogleden sonra 4 de geliyor ama evi temizlemek yemek yapmk yerine akrabalarina gidip dedikodu yapiyor en son gittigimde bebegimle pislikten alerji oldum kalktim cocugu birakip evi temizlemeye kalktim ama temizlenmedi lekeler katran olmus resmen ah ah iki dedikodu yapacagina evini temizlese en sonunda hasta etcek evdekileri

çözüm üretmeyeceğiniz bir konuyu ne diye buraya açıyorsunuzki , bütün söylenen çözümlere yapamam edemem demişssiniz , sanırım sadece kaynananızın kötü yada eksik bir yönünü dedikodu için konu açmışsınız..

Canım benim kv de fazlası vardır eksiği yoktur. Aynı şehirde değiliz bayramlarda felan gittiğimizde 3 günlük fwlan tatilimiz temizlikle geçiyor gelecek misafirlerden utanıyorum yani. Bide çocuklar var çorapları elleri simsiyah oluyor yavrucakların. Bide bizimkinin gün geçtikçe evde çöp biriktirme hiç birşeyi atamana dışarda gördüğü herşeyide eve getirme üstüne bide alışveriş hastalığı car . Bir günümüzde kavfa döpüş içinde çöpkeri evden çuval çuval atmakla geçiyor. Evde temizlikçi istemiyor. Geçen sene zorla bir kadın soktum jadına temizlik yaptırmadı doğru dürüst benim mutfak dolaplarını silme zamanında çok para verdim şişerker yok kapılarımı silme bozulurlar vs vs .. sözde çok tasarruflu bi insan olduğu için çamaşır makinasını bile çalıştırmaz ve en kötüsü ben çok titiz bi kadınım ben böyleyim ben şöyleyim lafları da bitmez. Çare yok yani böylelerine hastalık sanırım.
haklısın o da öyle ama rahat edemiyorum.genelde yemek yiyemiyorum aç kalıyorum diye eşim dönüşte bana gider bir şeyler yaptırır.sagolsun düşünür yani.

50 yaşında , hasta olmayan bir insanın evini temizlemek zorunda değilsiniz. Kendi oğlu kızı dururken bunu kimse sizden bekleyemez.

Eşiniz bu duruma ne diyor ?

gitme o halde.gel diyorsa da ev temiz olmadığı için rahatsız oluyorum dayanamıyorum dersin.hem bu kadar pis bir aile madem, eşine nasıl temizlik eğitimi vermişler ? ve oraya gittiğinizde eşin şikayetçi olmuyor mu rahatsız olmuyor mu anne bu ev niye böyle demiyor mu? ya da siz abartıyorsunuz. tam aklıma yatmadı benim bu durum.

50 yaşında , hasta olmayan bir insanın evini temizlemek zorunda değilsiniz. Kendi oğlu kızı dururken bunu kimse sizden bekleyemez.

Eşiniz bu duruma ne diyor ?
eşimi mahçup etmek istemiyorum.evde benim temizlik alışkanlıklarımı bildiği için kalalım diye zorlamıyor.zaten kışın evleri çok soğuk çocuk için pek gitmiyoruz.ama bahar yaz aylarında gittiğimizde yetiyor yani.çok rahatsız oluyorum.tabiki yani önerileri dinlemiyorsun diyenler de bir alem yani.gitme esin gitsin falan mümkün mü yahu.ya da kadın tutsak kabul etmezler.ne yapayım yani.olmayacak şeye amin mi diyecegiz

gitme o halde.gel diyorsa da ev temiz olmadığı için rahatsız oluyorum dayanamıyorum dersin.hem bu kadar pis bir aile madem, eşine nasıl temizlik eğitimi vermişler ? ve oraya gittiğinizde eşin şikayetçi olmuyor mu rahatsız olmuyor mu anne bu ev niye böyle demiyor mu? ya da siz abartıyorsunuz. tam aklıma yatmadı benim bu durum.
eşim o ortamda büyümüş ona göre önemli değil yani ev pislik içinde de olsa rahatsız olmaz.hiç gitmemek olmaz yani.ama bahaneler uydurup daha az gidebilirim yani.

Konu sahibi ben fazla eleştirdim seni
Konuyu eksik okuduğumdan oldu bu
Kv 50 yaşında ve daha genç, temizliğini pekala yapabilir
Yaşlı başlı biri sanmıştım ben
Bu konuda kesinlikle haklısın temizlemek zorunda değilsin
Kızı da varmış üstelik,o gelip temizleyebilir annesine yardım edebilir
Kadının ruhunda temizlik yoksa yoktur
Zorlayamazsın
önemli değil de benden sağlıklı diyebilirim yani.ama temizliği gereksiz görüyor sorun bu.yapacak zamanım da gücüm de yok açıkçası.ev çok pis.sadece mutfak bir gün alır yani.

bide kalın diye ısrar ediyorlar ya deliriyorum.ev pis kışın buz her yer mikrop gelin gelin kalım diye ısrar ediyorlar.
dayımın eşi yetmiş yaşında nerdeyse evi bildiğin temiz düzenli üstelik çocuğu da yok.

eşim o ortamda büyümüş ona göre önemli değil yani ev pislik içinde de olsa rahatsız olmaz.hiç gitmemek olmaz yani.ama bahaneler uydurup daha az gidebilirim yani.
valla anlattığın kadar pislik içinde bir evse eşin bal gibi de rahatsız olur, tiksinir. ama eşin de rahatsız olmayacak kadar temizlik yoksunuysa senin evin nasıl temiz kalıyor onu pek anlamadım. yani bu durumda temizlik konusunda öncelikle aynı evi paylaştığın kocandan şikayetçi olman gerekirdi ayda yılda bir gittiğin insanlardan değil. o yüzden de abartarak anlattığını düşünüyorum.

Back
X