Dayanılmaz evlilik..

Kim ne düşünürse düşünsün
Kocanıza çok bayılanlar yaşasın onunla aynı evde de dayak yesinler
Boşver

Kızınızın da yaşı küçük.
Küçük çocuklar gerekli açıklamalar yapıldığında, boşanmayı daha kolay atlatırlar.

Çocuğum biraz daha büyüsün de boşanayımcıların yaptığı bir hata aslında.

Yanlis dusunuyosunhz bence. Bosanma da cocugun yasi cok etkilidir. Eger hangi tarafin yanlis yaptigini cocuk idrak etmeden ayrildiginizda o cocuk hayati boyunca anne ve baba arasinda gidio gelmekten yoruluyor maalesef. En anlasmali biten evlilikler bile boyle. Ayrica kotu de olsa bazen aile tek yasamaktan iyidir. Anne babanin olmadigi evde cocuklar kucukken normal ve anlayisla karsiliyor olabilirler ancak buyuduklerinde sikintilar ortaya cikiyor. Kendi ailemde bosanmisti ordan biliyorum

Kızlar hepinize merhaba.. şuan yazacagım sey cok uzun olcak...
Ben 5 yıllık evliyim 18 yaşında lise biter bitmez evlendim. Eşimle cok büyük aşkla evlenmedim sadece seviyordum bilemiyorum o aralar ne hissettiğimi bile düşünemiyorum artık... zaten hiçbişey düğün bile istedigim gibi olmadı...eşim cok iyi bir insandır merhametli herkes parmakla gösterir abdestli namazlı tertemiz düzenli tertipli eve herşeyi alır hiçbişeyi eksik etmez ama kendimi artık hizmetci gibi görüyorum yemek bulasık temizlik sadece eve malzeme almayla evlilik yürümüyor asla bişeyimi paylaşamam beni dolduruyosun der .bosanmaya kalksam eminim herkes suçu bende görür böyle adamı bırakıyorsun diye...Ama gelin görün ki asla anlasamıyoruz.benim yaptıgım hiçbişeyi onaylamaz begenmez illa bir kulp bulur surası şöyle burası böyle sürekli beni aşağılar. Herseyime karısır mutfaga yemege kıyafete yüzüme elime herşeye. Ayak ayak üstüne atma bunu yapma sunu yapma. Hiç kibar degildir cok kabadır ama sadece bana karsı. Kavga ederiz asla kavga edilmez bagırır cagırır ve döver 1 yaşında kızım var. Paraya cok düşkündür asla 1lira bosa harcansın istemez eve poaça bile alamam yemek için boşa para gidiyo der.en sonkavgamız evlilik yıldonumumzdu 3yıldan sonra ilk defa yemege gittik.menudeki yemegi 30lira görünce yüzü düştü kazık yiyoruz bilmem ne vsbi sürü sey kolayı cok severim ben kola içmek istedim kola 4 lira oldugu için benimle kavga etti içmeyeyim diye. Durumumuzda iyi ev ödüyoruz aylık 3800 maaşı var. Ben artık cok bunaldım kesin kararım ayrılmak. Cocugum var. Sonradan diledigi özür vs artık bişeyi seğiştirmiyoe onunla yaptıgım hiçbişeyden keyif almıyorum...suanki amacım bosanıp ailemin yanına gitmek tekrar okumak ama bu süreçte kızımın hali ne olur bilmiyorum babasına cok düşkün yardımlarınızı bekliyorum..

Boyle erkeklerden nefret ediyorum. Sorsan evi dusunuyodur. Ben lisedeyken hatirliyorum bi magazaya gitmistik. Kardesime mevsimlik mont alcaz. Mavi koton gbi bi magazaydi. Ve babam kasada pazarlik yapti. Baba yapilmaz boyle yerlerde etiket fiyati gecerlidir diye adam 5lora indirmedi diye kavga edip almamisti. Cok utanip cikmistim magazadan. Uzgunum ama boyle erkekler okuyup okumamakla alakasi yok. Ahlak egitimle ogrenilmiyo maalesef. Bi danisman yardimi alin dicem ama esiniz kendisinde suc bulmadigi icin seni sorunlu gosterip git der. Bi an evvel cozum bulmalisiniz cocugunuza yazik

Sizi çok iyi anlıyorum. Siz de şunu bilin ki, eşiniz sinir hastası. Fabrika ayarları bozulmuş, eskiden ruhunda eksik kalan ne varsa, o içinde kalmışlıkları, ego tatminini sizi ezerek gideriyor.

Devamlı aşağılayarak kendi içindeki özgüven eksikliğini kapatıyor. Ama bunu belli edemez tabi dışarıya. Anca sizi kendinizi sorgulayan, zayıf bir duruma düşürdükçe, sizin üzerinizde despotluk ihtiyacını giderdikçe mutlu olur.

Dışarıda çok parlak ve ikna edici görünür bu insanlar. Normalde iyi bir insan olabilir dediğiniz gibi. Pek çok iyi özelliği taşıyabilir ama ruhlarının bir tarafı bozulmuş ve onu bir tek Kendi özelinde belli eder.

Bir arkadaşımın eski eşi vardı. Adam profesördü yanlış hatırlamıyorsam ve arkadaştan 20 yaş büyüktü. Görücü usulü evlenmişti. O kadar ikna edici ve hoş bir adammış ki, aile kendisi vermiş kaç yaş büyük adama, kızımızın kıymetini bilir diye. Kız anlatıyordu yaşadıklarını. Yediği bir dayak, cama çıktığı ve karşı binadaki işçilerin ona baktığı içinmiş. O da 18 yaşında evlenmiş. O kadar güçlüydü ki diyordu, artık evet dövdü ama onu ben ittim, aslında çok haklıydı, benim yüzümden diye düşünüyordum.

Aile çok yakın oturuyor, bir akşam annesi çağırıyor. Ama ondan izinsiz çıkamaz ve telefonuna ulaşamıyor izin almak için. Annesi kızım gel, o arayınca söyleriz, eşin de gelir diye baskı yaptıkça kız dayanamıyor, ağlama krizine giriyor anne gelemem diye. Bunlar olduğunda 24 yaşında.

Annesi kızında bir gariplik olduğunu görüyor, hemen evine gidiyor. Sorguluyor, ve vücudundaki morlukları görüyor. Pislik hep dışarıda görünmeyecek yerlerine vurmuş. Kızını aldığı gibi hastaneye gidip darp raporu alıyor ve direk boşuyorlar. Sanırım kız bir daha adamı görmüyor o günden sonra. Türkiye de bu kadar hızlı mı bilmiyorum ama kanada da yaşadıkları için mahkeme kadına şiddete çok hassas. Anne baba çocuğa tek bir fiske vuramıyor, çünkü şikayet edildiğinde direk sosyal hizmetler çocuğu almakla tehdit ettiği İçin şiddet anında boşama sebebi.

Ben tanıdığımda aksanı ve diksiyonu çok iyi olduğu için sunuculuk gibi işlerle de uğraşan bir fizik öğretmeniydi.

Çok genç evlenmişsiniz, belki de kendinizi sorgular hale gelirsiniz. Çünkü her hareketiniz eleştiriliyor, fark etmeden en ince ayrıntıları aman bir şey demesin diye yaparken bulursunuz kendinizi. 23 çok genç bir yaş. Şu anda bir şey yapamazsanız,40 yaşında hiç hiç bir şey yapamazsınız.

Direk ayrılın diyemem. Ama önce kendinize sahip çıkın. Siz güçlendikçe o zayıflayacak. Terapiye gidin, iyi bir psikoloğa. Kendi düşüncelerinizi keşfetmenize yardımcı olur. Ya bir meslek edinin, ya bir okula gidin. Ya bir yerde çalışmaya başlayın. O olmadan kendinizi geçindirecek duruma gelin ve kararınızı verin.

Ömrünüzü tüketir bu adam. Devamlı sizi azaltır. Çünkü kendi tahakkümü azaldıkça, kendi acizliğini görmeye başlar ve buna katlanamaz. Sonrasında hemen özür dilemesi de bundan. Yaptığının yanlış olduğunu biliyor tabi ki ama ne olacak, kimse kendisinden daha değerli değil ki.

Siz ben çalışacağım, okuyacağım dedikçe, bir şekilde size engel olmaya çalışacak. Paranızı alacak, göndermiyecek, eksik kalmış bir işi bahane edip sorun çıkaracak..vs. Vs.

Güçlü olduğunuzu bilin. Siz zaten bir sinir hastasını idare edebiliyorsunuz. Ve kendinize imkan yaratın. Yaşınız çok genç, bulabilirsiniz bir yolunu. Kendinize yatırım yapın. İsmek gibi meslek edindirme kurslarını bile düşünebilirsiniz. Üniversite düşünebilirsiniz.

Allah yrıdmcınız olsun.

Haram yemez harama bakmaz çocuklarını cooook sever hasta olduklarında benden çok ilgilenir onlarin geleceği için çabalar çok çalışır tek sorunu cooook kıskanç bende onun huyundan gidiyorum artık napiyim kötü kusurlarını görmüyorum iyi huylarina odaklandim kötü olanı görmüyorum o yüzden eskisine bakara daha mutluyum sukretmeyi ogrendim bu da benim sınavım dedim sustum ayrılmak çok basit

Hayır, siz çaresiz ve cesaretsizsiniz.

Anneyi döven baba çocuğun suratını görmeyi haketmez bence.

Yahu bu kadar sorunlu bir adam nasıl çok iyi biri oluyor girişi öyle yapmışsınız da
ona şaşıyorum ben.
Kaba, ölümüne cimri, sürekli aşağılayan, döven biri nasıl çok iyi oluyor.

Davulun sesi uzaktan hoş gelir derler buda o hesap bence ben inandım çünkü böyle insanların huylarını gördüm

Ben 5 yıllık evliyim 18 yaşında lise biter bitmez evlendim. Eşimle cok büyük aşkla evlenmedim sadece seviyordum bilemiyorum o aralar ne hissettiğimi bile düşünemiyorum artık... zaten hiçbişey düğün bile istedigim gibi olmadı...eşim cok iyi bir insandır merhametli herkes parmakla gösterir abdestli namazlı tertemiz düzenli tertipli eve herşeyi alır hiçbişeyi eksik etmez ama kendimi artık hizmetci gibi görüyorum yemek bulasık temizlik sadece eve malzeme almayla evlilik yürümüyor asla bişeyimi paylaşamam beni dolduruyosun der .bosanmaya kalksam eminim herkes suçu bende görür böyle adamı bırakıyorsun diye...Ama gelin görün ki asla anlasamıyoruz.benim yaptıgım hiçbişeyi onaylamaz begenmez illa bir kulp bulur surası şöyle burası böyle sürekli beni aşağılar. Herseyime karısır mutfaga yemege kıyafete yüzüme elime herşeye. Ayak ayak üstüne atma bunu yapma sunu yapma. Hiç kibar degildir cok kabadır ama sadece bana karsı. Kavga ederiz asla kavga edilmez bagırır cagırır ve döver 1 yaşında kızım var. Paraya cok düşkündür asla 1lira bosa harcansın istemez eve poaça bile alamam yemek için boşa para gidiyo der.en sonkavgamız evlilik yıldonumumzdu 3yıldan sonra ilk defa yemege gittik.menudeki yemegi 30lira görünce yüzü düştü kazık yiyoruz bilmem ne vsbi sürü sey kolayı cok severim ben kola içmek istedim kola 4 lira oldugu için benimle kavga etti içmeyeyim diye. Durumumuzda iyi ev ödüyoruz aylık 3800 maaşı var. Ben artık cok bunaldım kesin kararım ayrılmak. Cocugum var. Sonradan diledigi özür vs artık bişeyi seğiştirmiyoe onunla yaptıgım hiçbişeyden keyif almıyorum...suanki amacım bosanıp ailemin yanına gitmek tekrar okumak ama bu süreçte kızımın hali ne olur bilmiyorum babasına cok düşkün yardımlarınızı bekliyorum..
Cok iyi bir insan demisin beni asagilar dover demisin bunlar zit karakterler eve herseyi alir paraya duskun bir pogaca bile alamam demisin bunlarda zit seyler anlamadim ben kusura bakma

Kızı eleştirenleri gereksiz yorum yapma ihtiyacınıza kaynaklandığını düşünüyorum . Her iyi insan iyi eş olmayabilir iyi eş de iyi insan olmayabilir. Çevresine karşı eşi saygılı ve sevilen bir insan abtsstinde namazında anladığım kadarıyla evinde farklı bir insan cirilikten kastettiği olay eve herşey alir ama özel bir kerelik yemek çanta lüzumsuz gördüğü seylere kızar demek.. canım ben işin çıkamadım 7 aylık evliyim bu sorunların bir kaçı bende de oldu.. annem hastaydı hep yanındaydım hastanede kaldım birşey demedi ama onu niye harcadı dan tartistigimiz oldu başlarım kredi kartına diyip kırmaya kalktım durdurdu şuan istediğim gibi harcıyorum banane ya o dusunsun

Aldığınız karar hepiniz hakkınızda hayırlı olur inşallah...aile buyukleri vs sozunu dinleyen saydigi biri yok mu?ama dayak isi buyuk sorun çözümü icin destek sart.
cozumu yoksa başka yol da kalmıyor sanirim.Okuyunca bile icim daraldı sizi düşünemiyorum o evin içinde...

Hiç kimsenin evliliği dört dörtlük değildir sorsanız herkesin farklı problemleri vardır ben 12 yıllık evliyim bende kaçarak evlendim eşim merhametli çocuklarına düşkün ailesine bağlı bana bağlı abdestli namazli insandır çok çalışır paraya önem verir evimin herseyini alır ama iki kusuru vardır cooook kıskanç annesine cooook düşkün işinden dolayı da sosyal hayatımız yoktur insan görmek istediğini görür eşimin kusurlarını gördükçe eşimden tiksindim uzaklastim ayrılmak istedim ama sonra düşündüm aslında eşimin okadar güzel huyları varmiski ben gormuyormussum Allah'a sukrettim ya daha kötüsüne raslasaydim içki içen kumar oynayan çocuklarimi sevmeyen ilgilenmeyen biri olsaydı arkadaşlar boşanmak kolay Allah hiç kimseyi sefa sürmek için yollamadi herkezin bir sınavı vardır önemli olan sabırla onu geçmek boşanmak çok basit ya o çocuk baba sevgisini arayacak cooook önemli baba çocuk için inan hesabını sorar ben babasız büyüdüm inan babam olsun çok isterdim Allah'a dua et o seni duyacak sabret bu arada tek başına bu devirde mücadele etmek çok zor dul olmak zor

kadın ddayak yiyor dayak iyi okudunuz mu konuyu
bıraksın da adam öldürsün mü
ne baba sevgisinden bahsediyorsunuz
şiddetçi baba olsa nolur olmasa nolur
çocuk büyüyünce ohh annem de ben de dayak yiye yiye yaşadık ama olsun babam var başımızda mı diyecek
biraz mantıklı olun yaa

Şiddet oldugu zaman öyle görünür olarak bişy yapmıyor bir yerim morarmıyor mesela kafama vuruyor bunları yazarken utanıyorum :KK43:
Instagram hesabınız varsa orada kadininfenni sayfası var bi de feyza altun var avukat kadın haklarıyla ilgileniyor.
O sayfalara bi mesaj atın bi danışın yardımcı olurlar hukuki süreçte en azından.
Bana da yazın özelden istediğiniz zaman yapabileceğim bir şey olursa yaparım.
Ayrıca siz utanmayin o insan musveddesi utansın.

Annemde anlicaktır zamanla sağlık okumayı düşünüyorum aynı zamanda calısmak eşim her yaptıgından sonra pişman oldugu ve beni inandırdıgı için hep bekledim düzelir umuduyla suan insanların burdan yorum yapması cok basit geliyor aslında bide düşününki 18 yasımda evlendim ve evlenir evlenmez bosanmak cok kolay bişy degil gibi geliyodu ki suanki kafamla olsaydım dk durmazdım
Evet sağlık okumak çok mantıklı iş garantisi daha yüksek bi bölüm.
Bi kadın isterse her şeyi başarır merak etmeyin .

kaba, bencil, cimri, fiziksel ve psikolojik şiddet uyguluyor ama iyi biri.
neresi iyi eşinin?

Bu hayatı yaşamaya mecbur değilsin. Yaşın çok genç. Tabi boşanmak ta zor bir süreç. Sonrası da sıkıntılı olabilir. Boşanmış biri olarak söylüyorum. Çocuğum da yok. Tüm zorlukları göze almalısın öncelikle. Tabi o zorluklara göğüs gerdikçe ve bazı şeyleri başardığını gördükçe daha da Mutlu olacaksın. Mutsuz da olabilirsin ama en azından Mutlu olma şansın da var. Böyle devam edersen ömür boyu mutsuz olacaksın. Gençsin karşına her anlamda fırsatlar çıkacak. İyi düşün kafanda bazı şeyleri netleştir. Her şey gönlüne göre olsun

Konunun girişinde yazdiklarinizla sonradan yazdikkarinizin arasında alaka yok.Malesef kötü bir evliliğin var sen de boşanmayı istiyorsun zaten.kizini bahane etme bence okumak istiyorsun ne güzel kendine yeni bir hayat kurabilirsin

Yorumlarınız için teşekkür ederim yazdıkların celişiyor diyenlerin yorum yapmak için yaptıgını düşünüyorum malesef buraya giripte yalan söylemek yani zaman kaybı neden böyle bişy yapayım? Bir srkadasım babasını anlatmış kasada pazarlık yaptı diye şimdi ona sorsan babası tabiki iyi der ama o huyu var kötü bende hem iyi hem kötü huylarını yazmaya çalıştım yani içkisi kumarı yok evden bişy esirgemez kendi alır getirir ama benim yaptıgım herşey batar gözüne anlatabildim mi?

Abdestli , namazlı eşiniz sizi dövüyor ????? Ya dövme kısmı yAlan ya diğer kısmı.. ikisi bir arada olmuyor benim kafada
Nam
Abdestli , namazlı eşiniz sizi dövüyor ????? Ya dövme kısmı yAlan ya diğer kısmı.. ikisi bir arada olmuyor benim kafada
ikiside yalan degil neden yalan söyleme ihtiyacı duyayım? Namaz kılan insanlar dövmez mi dövüyor işte belki siz etrafınızdan duymadınız bende eteafıma anlatamadıgım için gelip burada yazdım

Sizi çok iyi anlıyorum. Siz de şunu bilin ki, eşiniz sinir hastası. Fabrika ayarları bozulmuş, eskiden ruhunda eksik kalan ne varsa, o içinde kalmışlıkları, ego tatminini sizi ezerek gideriyor.

Devamlı aşağılayarak kendi içindeki özgüven eksikliğini kapatıyor. Ama bunu belli edemez tabi dışarıya. Anca sizi kendinizi sorgulayan, zayıf bir duruma düşürdükçe, sizin üzerinizde despotluk ihtiyacını giderdikçe mutlu olur.

Dışarıda çok parlak ve ikna edici görünür bu insanlar. Normalde iyi bir insan olabilir dediğiniz gibi. Pek çok iyi özelliği taşıyabilir ama ruhlarının bir tarafı bozulmuş ve onu bir tek Kendi özelinde belli eder.

Bir arkadaşımın eski eşi vardı. Adam profesördü yanlış hatırlamıyorsam ve arkadaştan 20 yaş büyüktü. Görücü usulü evlenmişti. O kadar ikna edici ve hoş bir adammış ki, aile kendisi vermiş kaç yaş büyük adama, kızımızın kıymetini bilir diye. Kız anlatıyordu yaşadıklarını. Yediği bir dayak, cama çıktığı ve karşı binadaki işçilerin ona baktığı içinmiş. O da 18 yaşında evlenmiş. O kadar güçlüydü ki diyordu, artık evet dövdü ama onu ben ittim, aslında çok haklıydı, benim yüzümden diye düşünüyordum.

Aile çok yakın oturuyor, bir akşam annesi çağırıyor. Ama ondan izinsiz çıkamaz ve telefonuna ulaşamıyor izin almak için. Annesi kızım gel, o arayınca söyleriz, eşin de gelir diye baskı yaptıkça kız dayanamıyor, ağlama krizine giriyor anne gelemem diye. Bunlar olduğunda 24 yaşında.

Annesi kızında bir gariplik olduğunu görüyor, hemen evine gidiyor. Sorguluyor, ve vücudundaki morlukları görüyor. Pislik hep dışarıda görünmeyecek yerlerine vurmuş. Kızını aldığı gibi hastaneye gidip darp raporu alıyor ve direk boşuyorlar. Sanırım kız bir daha adamı görmüyor o günden sonra. Türkiye de bu kadar hızlı mı bilmiyorum ama kanada da yaşadıkları için mahkeme kadına şiddete çok hassas. Anne baba çocuğa tek bir fiske vuramıyor, çünkü şikayet edildiğinde direk sosyal hizmetler çocuğu almakla tehdit ettiği İçin şiddet anında boşama sebebi.

Ben tanıdığımda aksanı ve diksiyonu çok iyi olduğu için sunuculuk gibi işlerle de uğraşan bir fizik öğretmeniydi.

Çok genç evlenmişsiniz, belki de kendinizi sorgular hale gelirsiniz. Çünkü her hareketiniz eleştiriliyor, fark etmeden en ince ayrıntıları aman bir şey demesin diye yaparken bulursunuz kendinizi. 23 çok genç bir yaş. Şu anda bir şey yapamazsanız,40 yaşında hiç hiç bir şey yapamazsınız.

Direk ayrılın diyemem. Ama önce kendinize sahip çıkın. Siz güçlendikçe o zayıflayacak. Terapiye gidin, iyi bir psikoloğa. Kendi düşüncelerinizi keşfetmenize yardımcı olur. Ya bir meslek edinin, ya bir okula gidin. Ya bir yerde çalışmaya başlayın. O olmadan kendinizi geçindirecek duruma gelin ve kararınızı verin.

Ömrünüzü tüketir bu adam. Devamlı sizi azaltır. Çünkü kendi tahakkümü azaldıkça, kendi acizliğini görmeye başlar ve buna katlanamaz. Sonrasında hemen özür dilemesi de bundan. Yaptığının yanlış olduğunu biliyor tabi ki ama ne olacak, kimse kendisinden daha değerli değil ki.

Siz ben çalışacağım, okuyacağım dedikçe, bir şekilde size engel olmaya çalışacak. Paranızı alacak, göndermiyecek, eksik kalmış bir işi bahane edip sorun çıkaracak..vs. Vs.

Güçlü olduğunuzu bilin. Siz zaten bir sinir hastasını idare edebiliyorsunuz. Ve kendinize imkan yaratın. Yaşınız çok genç, bulabilirsiniz bir yolunu. Kendinize yatırım yapın. İsmek gibi meslek edindirme kurslarını bile düşünebilirsiniz. Üniversite düşünebilirsiniz.

Allah yrıdmcınız olsun.
Konuya sizi cok iyi anlyorum diye girmişssinz allah sizden razı olsn duygularıma tercuman oldunuz burda bile insanları yargılama yalan söylüyosun diye cümleler insanı kırıyor bunları kafasan uyduracak kadar deli degilim herhalde... benim babamda bana göre mükemmel bir insandır cömerttir ama anneme gelin sorun ki dünyanın nen kötü insanı demek ki olabiliyor yani

Nam

ikiside yalan degil neden yalan söyleme ihtiyacı duyayım? Namaz kılan insanlar dövmez mi dövüyor işte belki siz etrafınızdan duymadınız bende eteafıma anlatamadıgım için gelip burada yazdım
Yalan kelimesini kinaye yapmak amaçlı kullandım. Bu adam hangi yüzle Allah'ın karşısında secde edebiliyor , eşine bu derece eziyet ederken. Umarım size yaptıkları fitil fitil burnundan gelir.

Back
X