• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dayanmak, karar vermek çok zor geliyo:(

zaten az önceki konuya yorumumu beğenmişsiniz, orada bunu tam olarak açıklamıştım. üzerine gelmiş bunu bir işaret olarak kabul edin :1:
babanızın tek gerekçesi mesleği ise bence takılmayın. Anneyi dövmüş ve verem etmiş adam kızının mutluluğunu safiyane bir kalple düşünmez bence. Yarın yaşınız ilerleyecek, karşınıza dul çıkacak çocuklu çıkacak. O zaman astsubay beğenmeyen babanız bu adamın üçüncü evliliği mi olacaksın diyecek. Adamın çocuğu olsa senin kafan karışacak. Eğer düzgün bir adamsa, Sana kıymet veriyorsa ve en önemlisi ailesi düzgün insanlarsa bence tanı ve evlen. En önemlisi bol bol dua et. ama babana cok kulak asma bence. YAsın zaten 30. Biraz gerçekçi ol. bugun evleneyim desen bir yıl geçer. hemen hamile kalsan bir yıl da öyle. en iyi ihtimalle 32 yaşında anne olursun. Tüm bunları düşün. Ve en önemlisi de ışıklar sönüp de kapılar kapatıldığında başını yastığa yalnız koyan sensin. yarın kardeşin üniversiteyi bitirip evlendiğinde hayatta tamamen yalnız kalacaksın. Hakkında hayırlısı olsun...

şimdi babama desem ki, mesleğine rağmen ben genede evlenmek istiyorum, sonuçta gelip isteyecekler, bi ton düğün hazırlığı olacak o esnada hep bana surat yapacak, burnumdan getirecek, sözlü olarak hep iğneleyecek:( Nasıl dayanacam , bir kelimesi yetiyor beni ağlatmaya, sinirlerim o kadar yıprandı ki, bi kelimesi yetiyor yüzümdeki tebessümü soldurmaya, bir kelimesi yetiyor hayatla olan bağımı koparmaya:50:

nişan düğün arasını kısa tutun. Biz 6 haftada evlendik :1:

Cnm... bende bosanirken ailem karsi cikmisti ama banada su ogudu vermislerdi...

Bu hayati sen yasiyorsun.. ve 10 15 yil sonra baban oldugunde o tasini taragini toplayip gidecek...

Ve sen kalacaksin geride..

Ve arkadaslarinda dedigi gibi bugun bekari begenmeyen yarin cocuklu adamlari hic begenmeyecek...

Bu hayatta biraz bencil olmak gerekiyor cnm..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Babam evlenmeni istiyorum diyor, ilerde yalnız kalman zor olur diyor ama işi gücü düzgün biriyle evlen diyor, sanki siparişle oluyor:( öğretmen öğretmenle veya işi daha tehlikesiz biriyle evlenmeli mantığında
babana katiliyorum canim bu konuda bende ogretmenim sende benin gibi sevip sevilebilecegin bir ogretmenle evlensen senin icin daha guzel olur mesaileriniz tatilleriniz bir olur asker senin halinden anlamaz sen onunkinden bu arada ailesi nasil bahsetmeissin

zaten az önceki konuya yorumumu beğenmişsiniz, orada bunu tam olarak açıklamıştım. üzerine gelmiş bunu bir işaret olarak kabul edin :1:
babanızın tek gerekçesi mesleği ise bence takılmayın. Anneyi dövmüş ve verem etmiş adam kızının mutluluğunu safiyane bir kalple düşünmez bence. Yarın yaşınız ilerleyecek, karşınıza dul çıkacak çocuklu çıkacak. O zaman astsubay beğenmeyen babanız bu adamın üçüncü evliliği mi olacaksın diyecek. Adamın çocuğu olsa senin kafan karışacak. Eğer düzgün bir adamsa, Sana kıymet veriyorsa ve en önemlisi ailesi düzgün insanlarsa bence tanı ve evlen. En önemlisi bol bol dua et. ama babana cok kulak asma bence. YAsın zaten 30. Biraz gerçekçi ol. bugun evleneyim desen bir yıl geçer. hemen hamile kalsan bir yıl da öyle. en iyi ihtimalle 32 yaşında anne olursun. Tüm bunları düşün. Ve en önemlisi de ışıklar sönüp de kapılar kapatıldığında başını yastığa yalnız koyan sensin. yarın kardeşin üniversiteyi bitirip evlendiğinde hayatta tamamen yalnız kalacaksın. Hakkında hayırlısı olsun...

dürüst ve yalansız bir adam, namuslu, helali haramı biliyor, ailesinede değer veriyor, olabildiğince benimde kalbimi hoş tutuyor,mesleği zor, kolay değil farkındayım ama napıyım, hiçkimse dört dörtlük değilki:26::50:

babana katiliyorum canim bu konuda bende ogretmenim sende benin gibi sevip sevilebilecegin bir ogretmenle evlensen senin icin daha guzel olur mesaileriniz tatilleriniz bir olur asker senin halinden anlamaz sen onunkinden bu arada ailesi nasil bahsetmeissin

önceden öğretmen taliplerimde oldu, ama insanın içi karşılıklı ısınmayınca olmuyo ki, keşke olsa

Şimdi ben bu insandan ayrılıp, öğretmen talip mi bekleyeyim?Ayrılmamım sebebi olarakta mesleğini mi göstereyim

Son düzenleme:
baban üzerinde çok baskı kuruyor bu yüzden sinirlerin gerilmiş. düğün vs. sırasında yasayacakların gözünü korkutuyor ama çogu kişi bu zorlukları yasayarak evleniyor sonuçta da zaten bu süreç bitiyor. baban huysuzsa diğer kişilerde de aynı seyleri yapabilir. o evden uzaklasmak sanki senin için daha iyi olacakmış gibi. başka meslek olsa ve dediğin gibi yine ısınmasan, iyi birini bulana kadar zaman baya geçer. güçlü ol her lafı umursayıp da fazla üzülme çünkü fazla umursadın diye baban kendini düzeltmiyor demekki.
ama babandan uzaklaşmak için de ailesini karakterini iyice tartmadan evlenme.

baban üzerinde çok baskı kuruyor bu yüzden sinirlerin gerilmiş. düğün vs. sırasında yasayacakların gözünü korkutuyor ama çogu kişi bu zorlukları yasayarak evleniyor sonuçta da zaten bu süreç bitiyor. baban huysuzsa diğer kişilerde de aynı seyleri yapabilir. o evden uzaklasmak sanki senin için daha iyi olacakmış gibi. başka meslek olsa ve dediğin gibi yine ısınmasan, iyi birini bulana kadar zaman baya geçer. güçlü ol her lafı umursayıp da fazla üzülme çünkü fazla umursadın diye baban kendini düzeltmiyor demekki.
ama babandan uzaklaşmak için de ailesini karakterini iyice tartmadan evlenme.

umarım elime yüzüme bulaştırmam bu evlilik işini, umarım mutluluğu yakalayabilirim, babam sürekli: " sen evliliği kolay zannediyorsun, evlende bi gör bakalım, salya sümük ağlaya ağlaya kapıma gelirsen hiç şaşırmam" falan deyince çok kederleniyorum:43:beddua eder gibi konuşuyor her seferinde, ben babamın aksi ,huysuz, inatçı olduğunu düşünürken, babam da aynı şeyleri evleneceğim kişi hakkında düşünüyor.Anlaşamazsınız, zaten mesleğide işe yaramaz kendin et, kendin bul ben karışmayayım diyor

Dayanamıyorum artık, içimdekileri anlatıp paylaşacağım kimsem yok.O kadar mutsuz ve çaresiz hissediyorum ki, yaşayan bir ölüden farkım yok.Gücüm kalmadı artık, yok olmak istiyorum.Ölmek çare değil benim için, öbür dünyamında, ahiretiminde ne olacağı meçhul çünkü:2:
Nerden başlasam anlatmaya bilmiyorum.Çocukluğumdan beri ben hep böyle karamsar, çaresiz ve içe kapanığım.Annemi 12 yıl önce kaybettim.Şu an 30 yaşındayım.Babam aksi ve huysuz bir adam. Bir o kadar da dengesiz maalesef.Bi gün dünyanın en iyi adamı dersin, ertesi gün tersinden kalkar, dünyayı sana dar eder.Dışarda diğer insanlara karşı nazik kibar, anlayışlı, sevecendir, evde bize kan kusturur.Bi saati bi saatine uymaz.Arada alkol alır, küfretmeyi de pek sever. Bi gün başımı okşadığını, bana içten sarıldığını hatırlamam.Yıllarca annemi hastanelik edene kadar dövdüğü bile oldu, annem verem oldu, sonrasında bazı hastalıkları daha ortaya çıktı, dayanamadı genç yaşta öldü gitti.O ölünce ben ve küçük kardeşim yıkıma uğradık. Kardeşimde büyüdü artık, üniversiteye hazırlanıyor.Bendeiş güç sahibiyim, kendi yağımızda kavruluyoruz.Babam tekrar evlenmedi, ama bunu da kafamıza sürekli kakar durur. Ben ömrümü size adadım, üvey anne elinde büyümeyin istedim, nankörsünüz, hainsiniz der sürekli, en ufak tartışmada bu yaptığı fedakarlığı burnumuzdan getirmesini, küfürler savurmasını iyi bilir.Ne yaptığım yemeği, ne yaptığım temizliği beğenir, hep bu konulardan tartışma çıkarır,karşısında söz söyletmez.
Anlaşamadık bir türlü babamla, sevemedi gitti beni, evlilikten de hep korktum, Babam gibi birine denk gelirsem o da beni mutsuz eder, daha beter olursam diye 30 yaşıma kadar kimseyi hayatıma sokmadım. Çok çaresiz hissettiğim bir dönemde, bir akrabamız vasıtasıyla bir astsubayla tanıştım.Aşık oldum, deliler gibi sevdalandım diyemem ama cana yakın buldum onu.Allah korkusu olan, sevip sayabileceğim, dürüst ve güvenilir biri olarak gördüm. Evlenip gidiyim de babam benden kurtulsun, bende belki daha mutlu olurum diye düşündüm.Babama konuyu açtım.
Tanıştılar falan ama babam çok kızgın bana, bir astsubay parçasıylamı evleneceksin, doğu ilerde sürüneceksin, gün yüzü görmeyeceksin, inatçı, aksi bir adam bu, senin gözlerin kör olmuş, sen ne bilecen doğru seçim yapmayı diye hergün söyleniyor bana.Babamın onayı yok evlenmeme, yaşımda 30 oldu. Napim bilmiyorumki? Bu sevdiğim adamda değer veriyor bana, bu yaşıma kadar görmediğim ilgiyi gösteriyor, şefkati gösteriyor, herşeye rağmen baba rızası almadan da evlenmek istemiyorum.Çok korkuyorum temiz kalpli, insanları pek tanıyamayan, iyi ve kötü niyetliyi hemen çözemeyen biriyim:5:Özgüveni, özsaygısı olmayan biriyim, seçim yapmakta zorlanan, kendi içinde yaşayan biriyim. Evlenip daha beter olmakta var bu işin sonunda, bana bi akıl verin nolur!
Canm yaşadıkların zor ...ama bak ne olursa olsun babanın dediğini kulak ardı etme... emin ol eğer bişey diyorsa altında yatan bi sebep vardır. .

Canm yaşadıkların zor ...ama bak ne olursa olsun babanın dediğini kulak ardı etme... emin ol eğer bişey diyorsa altında yatan bi sebep vardır. .

Bir yıldan fazla oldu onunla tanışalı, oturduk, yedik , içtik,alışverişte yaptık, uzun sohbetlerde ettik, ben onun arkadaşlarıyla, o da benim arkadaşlarımla tanıştı, birbirimizin ailelerinide gördük, yani onu tanımak adına herşeyi yapmaya çalıştım.Evet o benim ilk erkek arkadaşım, erkekler konusunda belki çok tecrübesizim ama kişilik ve karakter olarak beğenmediğim bi tarafı yok, mesleğine bende zor diyorum , o konuda zaten babam haklı:44: Babamda oturdu konuştu erkek arkadaşımla, sevemedim diyor, insanlara üstten bakan bi tipi var diyor.Halbuki banada çok mütevazi geliyor.Çok fazla açık sözlü olmas ıda babamı rahatsız etmiş durumda, direk yalansız dolansız herşeyi dürüstçe anlatıyor,bu kendi zararına olsa da eksiklerini gizlemiyor.

Bir yıldan fazla oldu onunla tanışalı, oturduk, yedik , içtik,alışverişte yaptık, uzun sohbetlerde ettik, ben onun arkadaşlarıyla, o da benim arkadaşlarımla tanıştı, birbirimizin ailelerinide gördük, yani onu tanımak adına herşeyi yapmaya çalıştım.Evet o benim ilk erkek arkadaşım, erkekler konusunda belki çok tecrübesizim ama kişilik ve karakter olarak beğenmediğim bi tarafı yok, mesleğine bende zor diyorum , o konuda zaten babam haklı:44: Babamda oturdu konuştu erkek arkadaşımla, sevemedim diyor, insanlara üstten bakan bi tipi var diyor.Halbuki banada çok mütevazi geliyor.Çok fazla açık sözlü olmas ıda babamı rahatsız etmiş durumda, direk yalansız dolansız herşeyi dürüstçe anlatıyor,bu kendi zararına olsa da eksiklerini gizlemiyor.

bence en dogru kararı sen vereceksin
kişiyi tanıyan sensin çünkü
seviyorsan neden olmasın

geçen günde şey dedim kendi kendime, ben zaten babamın bu dengesiz, tutarsız, bi an iyi bi an kötü olan hallerini,beni sürekli eleştirişini, yani kısacası kişiliğini sevmiyorum...Dolayısıyla babama zıt, babamın beğenmediği birini bulmam gerek ki, mutlu olabileyim...Bu mantıkla yola çıkarsam, bu kişiyle evlenmem benim için hayırlı

umarım elime yüzüme bulaştırmam bu evlilik işini, umarım mutluluğu yakalayabilirim, babam sürekli: " sen evliliği kolay zannediyorsun, evlende bi gör bakalım, salya sümük ağlaya ağlaya kapıma gelirsen hiç şaşırmam" falan deyince çok kederleniyorumbeddua eder gibi konuşuyor her seferinde, ben babamın aksi ,huysuz, inatçı olduğunu düşünürken, babam da aynı şeyleri evleneceğim kişi hakkında düşünüyor.Anlaşamazsınız, zaten mesleğide işe yaramaz kendin et, kendin bul ben karışmayayım diyor
canım ama sen 30 yasında bir öğretmensin. kendi kararlarını alabilecek yastasın. evlilik evet zor ama mutsuz olanlar kadar mutlu olanlar da var. baban bence senin evden gitmeni istemiyor. okuyan kardesine, eve falan maddi anlamda destek oluyorsundur acaba o yüzden olabilir mi?

evlenince erkekler değişir diyenlerde çok, onları duydukça miğdeme kramplarda giriyor. Aynı eve girmeden nasıl yüzde yüz emin olacaam, ah bi bilsem:18:

Hiç bir zaman yüzde yüz emin olamazsınız.. Evlenmeden değişiyorlar zaten zaman içinde.. Evlenmeyi bile beklemiyorlar maalesef :ssz:

umarım elime yüzüme bulaştırmam bu evlilik işini, umarım mutluluğu yakalayabilirim, babam sürekli: " sen evliliği kolay zannediyorsun, evlende bi gör bakalım, salya sümük ağlaya ağlaya kapıma gelirsen hiç şaşırmam" falan deyince çok kederleniyorumbeddua eder gibi konuşuyor her seferinde, ben babamın aksi ,huysuz, inatçı olduğunu düşünürken, babam da aynı şeyleri evleneceğim kişi hakkında düşünüyor.Anlaşamazsınız, zaten mesleğide işe yaramaz kendin et, kendin bul ben karışmayayım diyor
canım ama sen 30 yasında bir öğretmensin. kendi kararlarını alabilecek yastasın. evlilik evet zor ama mutsuz olanlar kadar mutlu olanlar da var. baban bence senin evden gitmeni istemiyor. okuyan kardesine, eve falan maddi anlamda destek oluyorsundur acaba o yüzden olabilir mi?

ne kadar acı demi:5:30 yaşındayım ama hala acabalarla yaşıyorum, kesin net kararlar veremiyorum, anne baba onayı kesinlikle evliliklerde alınmalı, ama babam normal değil ki benim:43:ilk sayfada anlattıklarımı tekrarlamak istemiyorum ama babamla zaten hayat boyu hiç anlaşamadık, Ama ben hep alttan aldım, babamdır, büyüğümdür dedim saydım, kendimden hep ödün verdim,ama ne olursa olsun bedduasını alıp ta asla evlenmek istemiyorum

Maddi açıdan da kardeşime daima destek olacağımı biliyor

Back
X