Dayıma sınav sonucumu söylemek istemiyorum!!

Canım benzer olayları yaşayan bi ablan olarak sana şunu söylemek istiyorum; olay annenden kaynaklanıyor
Beni ezmese demişsin zaten dayının sana bu kadar yüklenmesine müsade eden annen.
Sana bırakmadan ağzının payını verse o zaman kimse tek laf edemez..
Çok sinirleniyorum böyle anne babalara :47:
Evlatlarını el üstünde tutmak yerine ezdiriyorlar parçalayasım geliyor:57:
Ayrıca böyle kompleksli ve de etrafındakileri eleştirmeye meraklı insanları asla ve asla kafana takma sen kendi başarının peşinden koştur..
Böyleleri sonradan dibe vuruyor ve sen keyifle sadece izliyorsun:34:

Ablacım çok tşk ederim kendim bildim bileli o kadar çok çalıştımki sürekli bir yerleregelebilmek için uğraştım.Ki bunları söyleyen dayımın biri benden bir yaş küçük biri 2 yaş küçük iki çocuğu var.En basitinden lise dönemimi örnek vereyim.Her sene çalışırdım takdir belgesi alırdım,bahsettiğim kuzenlerim ya düz geçerdi ya da yazın yapılan sınavlarala sınıf geçerlerdi .Okuldan konu açılcak olsun hemen annem eda'da iş yok hiçbirşey yapamıyor,çalışsada düşük notlar alıyor vsvs ama annemde kendi yiğenlerini övmeyi çok sever onlara beni gösterip eda kaadar çalışsanız siz profesör olursunuz ama sizin kafanız basıyor zekisiniz çalışmıyorsunuz diye onları teselli ederdi kaldıkları için...Allaha havale ediyorum artık ne diyim..

Bir türlü emin olamadım dayın iyi niyetlimi kötü niyetlimi açıkcası amca dayı teyze olmak samimi olmaya yetmiyor ne yazıkki.Kendi çocuğuyla olan kıyaslamaları okuyuncada dayının samimiyetine çok inanmamaya başladım açıkcası ama tabiki yinede etkilemek istemem kimbilir.Kimin ne söylediği ne düşündüğü çokda önemli değil bence ama eğer bu laflar seni tam tersi kamçılamışsa ne mutlu sana

biraz alınganlık etmişsin bence,
dayının kurduğu cümlenin aynısını babacığım da bana söylemişti.
bende gülmüştüm ve seneyede kazanamazsam istediğim yeri zengin bir koca bulup evlenirim diye dalga geçmiştim hatta.

tweety_yteewt
bence dayin kotu niyetle soylememis seni dusundugu icin soylemis...
İnş bayanlar dayımın kötü niyeti yokturda ben alınganlık etmişimdir :43::43:

Bir türlü emin olamadım dayın iyi niyetlimi kötü niyetlimi açıkcası amca dayı teyze olmak samimi olmaya yetmiyor ne yazıkki.Kendi çocuğuyla olan kıyaslamaları okuyuncada dayının samimiyetine çok inanmamaya başladım açıkcası ama tabiki yinede etkilemek istemem kimbilir.Kimin ne söylediği ne düşündüğü çokda önemli değil bence ama eğer bu laflar seni tam tersi kamçılamışsa ne mutlu sana

Aslında bu laflar beni kimi zaman kamçıladı,bir gaz çalışmamı sağladı kimi zamanda yok ya dayım haklı ben yapamam deyip durmamı sağladı..

dayına bunları söyleten nasıl bi aşağılık kompleksi acaba???
ayyy bu işler öğrencinin işleri ,büyüklerin ilgili olması güzel de dozunda bıraksalar...Ben anne babamı çok taktir ederim bu konuda.ilgiyi alakayı eksik etmezler ama derslerle-geleceğimizle ilgiili konularda sen daha iyi bilirsin,senin hayatın derler..Tercih listeme karışmadılar,bi tek sosyoloji yazıcam dedim mahallenin bakkalı bile onaylamazken çok istiyorsan kazanırsın inşallah dediler...Şimdi ünvde 3. sınıfım hiç tek tek sormazlar notlarımı,iyi ya da kötü geçti derim...

Ama bizim de öyle bi akrabamız var,karı kocanın en büyük muhabbetleri hep eğitim sistemi üzerine,yapılan her değişiklerden haberdarlar,sınav döneminde beni ararlardı yeni sistemde söyle söyleymiş,bak geçen sene boğaziçi şundan kapatmış falan .kimin yeğeni kaç yapmış kimin akrabası kaç yapmış resmen notunu tutuyorlardı.Ben de onlara söylemek istemedim çünkü her ortamda milletin puanlarıyla kıyaslamalara girilsin istemedim.Akrabalar benim hangi psikolojiyle sınava girdiğimi,hayalim için kaç puana ihtiyacım odluğunu bilmez ki,ali 80 almış yengenç 60 almış demekki yengenç salak..Sınav zor olsa ali nasıl 80 yapsın falan..neden bu şekilde yaftalanmak isteyim ki??
süpriz olsun de kimseye söyleme .bu senin en büyük hakkın.Saçmalıyo derler ergen derler geçerler emin ol..

ya da emin olma..sende bu dayı varken tc kimlik numaranla kendi öğrenebilir bile

sınav sonucunda sürekli müdahele eden akrabalardan her daim nefret etmişimdir zaten ya hayat senin hayatın kazansan da kazanmasan da düşük veya yüksek alsan da herkes üzülür ve sevinir ama senin yaşadıkların kadar olamaz emin ol benden sana tavsiye söylemek istemiyorsan puanını söyleme böyle bir karar aldığını tercih sonucu gelince ent sonuç söylemek istediğini çünkü er görüşten etkilendiğini ve kimsenin karışmasını istemediğini tatlı bir dille açıkla yani puanın da iyi dediğine göre ki inşallah kazanırsın anca o sonucu söyle ama şimdiden söyleyim sana canım kazandığın yerden de hoşnut olmazlar böylesi çıkar birçok bahane felan yani sen hazırlıklı ol herşeye

Bu tiplerden benim sülalede de var malesef, halam...
Oğlunu durmadan benimle kıyaslayıp durur. Üniversiteye benden bir yıl önce girdi onun oğlu ben sonraki sene.
Ama ondan önce mezun oldum. O hala daha mezun olmaya çalışıyor. İkimizde meslek yüksekokulu okuduk. Dgs hazırlandım o süre içinde kırk kere aramıştır beni. Girecek misin, hazır mısın? Benim oğlum mühendislik düşünüyor. Ben onun üstüne mezun oldum, dgs de burslu olarak bölümler gelmişti ama bazı nedenlerden gidemedim. Hala daha beni başarısız oğlunu deha göstermeye çalışır. Kpss hazırlığındayım bana imalı imalı gülüp, kazanırsın diyor.
İnsanlar çok fesat. Çekemediklerinden kalp krizinden gidecekler bir gün :27:

eger soyledıgın zaman gercekten uzuleceksen soyleme ama konusmaları kafana takmayacaksan (kı bence bunu tercıh et sen uzulecegıne onları umursama bırak onlar aa bak bızı takmıyo dıyıp uzulsunler) soyle bence. bızım aıledede var boyle tıpler annemın kuzenının kızı var benım yasımda kız lıseydeyken her donem ya takdır ya tesekkur getırırdı benım karnelerde hep zayıf dolu olurdu:1::1::1: sonra unıversıte sınavları geldı ıkımızde ılk sene kazanamadık ıkıncı sene ıyı bı puan aldım ama gıtmek ıstemedım o zaten gıremıyodu ucuncu sene ben muhendıslık kazandım onun puanı anca ıkı yıllıga yetıyodu bıde o esıt agırlıkcı ben sayısalcıyım annemın kuzenı bana puanımı sordu soyledım dedıgı laf aynen su tolin nurdandan daha dusuk almıs o muhendıslık yazıyoda bızımkı nıe ıkı yıllık okuyo dıe:1::1::1: daha sıstemden haberlerı yok ama anca boş boş konuşuyolar işte şimdide hiç sormazlar oyle okul nasıl gıdıyo dıe kıskançlıklarından :3::3::3::3: yanı dıycem o ki kımseyı takma ya bosver ne soylerseler soylesınler sen sadece kendını gelecegını ve meslegını dusun :54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54:

Merhabalar bayanlar.Başlıkta da belirttiğim gibi dayıma ygs sonucumu söylemek istemiyorm.Nedeni mi geçen sene ygs de çok kötü bir puan almıştım(hatta konu açmıştım) lysde durumu toparladım 440 gibi bir puanla kaldım 2. seneye .(biraz annemin birazda benim isteğimle) ama dayım tercih sürecinde hergün aradı ''eda yapma muhakkak git,senin kapasiten bu kadar bu puandan ötesini alamazsın,500 lerde puan alanlar ne kadar zeki insanlar sen yapamazsın,başımıza ev kızı eda olarak kalacaksın''dedi b laflar bana o kadar dokundu ki normalde dayımı çok severdim ama artık gram sevgi kalmadı içimde.Fark ettimki ağzımla kuş tutsamda aferiin yiğenim demeyecek.Dayımın dayanağı annem aslında belki annem beni bu kadar ezmese o da ezmeyecekti.Ki yukarıda yazdıklarımı topluluk önünde söyledi.Bu senede az buçuk kaç puan geleceğini biliyorm.Düşük bir puan gelmeyecek ama ben dayıma söylemek istemiyorm ya da söylesemde bana söylediklerini bi şekilde ona söylemek istiyorm .Çünkü her konuşmamızda'' artık bu sene nere olursa gideceksin,mecbrsn gibisinden şeyler söylüyo'' Bayanlar şimdi siz söyleyin ne yapıyım sonçlar açıklanaınca :43::43:

canım bazı insanlar için motivasyon kaynağının nerden geleceği belli olmaz.. kimseyi takma herşeyi kendin iç yap deriz ama gerçek bambaşkadır.. ben de yıllar önce dershanede anadolu lisesi öğrencileriyle biz düz lisedekileri ayıran ve onlara daha zekilermiş gibi yaklaşan bi hocaya bilenerek bugünlere kadar geldim :) dayım kardeşim için garson olur bundan derdi...NASAlara layık gördüğü kızı şimdi parayla okuyor kardeşim de bilgisayar öğretmenliği okuyor..bazı insanların bizi üzen sinir eden lafları hayatımız için kilometre taşlarından biri olabilir.. bu sözleri düşündükçe umarım azmin artar..

telefonunu kapat ya da cevap verme

Gamze ben istediğim puanı almışım senin sonuç ne ? dayına söyleme bize söyle :1:

Ohoo bu da bir şey mi,
Benim teyzem kazandığım bölümü öğrendiğinde hadi yaa benim komşumun kızı bu bölümü çok küçük farkla kaybetti,sen girdin demek,çok üzüldüm demişti :)
Dış güçlerin moralini bozmasına izin verme,cevabını ösym yerleştirme belgenle ver
Lys'de başarılar dilerim....

Nasıl teyzeymiş o. :27:

bence dayin kotu niyetle soylememis seni dusundugu icin soylemis...

İyi niyetli olsa bu şekilde söylemezdi bence. Kıskançlık kokuyor. :27:

Canım benim kuzenlerim öyleler. Kendileri zengin koca diye kendilerini paralayıp evde kaldılar bütün dertleri ben oldum.:33:
Okuyo olsalar tamam ama bana neler neler söylüyolar bi bilsenn.
Ben İstanbul dışı tercih etmedim daha düşük puanda olan arkadaşlarım şehir dışında yerleşti ben de 12. tercihime yerleştim ki o bile iyi bi bölüm.
Bütün sülalede arkamdan saydırmışlar. :27:
Gerçi herkes herşeyin farkında. Neyin neden söylendiğini çok iyi biliyolar. :9:
Pek takmamak lazım ağzı olan konuşur. :ssz:
Söyle gitsin.
Sınav zamanı neden alakalı değilsinde sınav sonucumla bukadar alakalısın dersin.:34:
Sınav üzeri hiiiiçç takma.
Lys de başarılar.

Son düzenleme:
canım benim akrabalarım + öz babam böyle malesef
üniversite sınavına ilk girdiğim sene istediğim puanı tutturamadım
aynı sene hem amca oğlum hem hala kızım girdik sınava, yaşıtız.
malesef bizleri de yarıstırdılar benim cocugum kazanacak falanca soyle olacak vs vs ve benim annem babam bu konuda çooooook pasif kaldılar. ezdirdiler
halamın kızı için daha üniversiteyi kazanmadan "ayşegül ailesinden uzak yaşayamaz yakın yerleri yazdırırırz, ayşegül yurtta kalamaz, kazansın ev tutucaz hemen" falan derlerdi ben üzülürdüm :50:
3 ümüzde ilk sene istediğimiz puanı tutturamadık.
sınav sonuclarının açıklandıgı gün babam bütün akrabaların içinde bana ne dedi biliyo musun
senden bi b*k olmayacak belli, en iyisi seni bi bilgisayar kursuna gönderip bi bankaya falan yerleştirmek dedi
sonra dönüp hala kızıma da senide göndeririz kursa işe yerleştiririz artık evlenir gidersiniz ordan da dedi, o herkesin önündeki gurur kırıklıgını asla unutamam :50:

sonraki sene 2. kez girdik sınava.
yakın yerleri yazdırıp ev tutacakları hala kızım barajı bile gecemedi
amca oğlu iyi bir üniversitenin sonradan yazdıgına bin pişman oldugu çok da geleceği olmayan bir bölümünü kazandı.sırf üniversitenin adı için yazdırdılar o bölümü
bana ne mi oldu?
:1:
yüksek lisansımı gecen yıl bitirdim ve yüksek mimar olarak işime gücüme başladım :15:
hala kızı evli şimdi
amca oğlu hala aynı ünide lisansı bitirmeye çalısıyor
ve artık bana kimse bişey diyemiyor
diyemez
ailem zamanında beni koruma gereği görmedi ama artık kendimi kendim koruyorum.
herseye hepsine bir sınır çizdim ve o sınırı aşamayacaklarının bana oyle ağızlarına her gelen lafı söyleyemeyeceklerinin farkındalar

sükunetini koru. boyle insanlara vereceğin en büyük cevap icraatlarındır.
zamanı gelince basarılarını görünce onlarda susacaklar :)
Tabi bu süreçte Allah sabır versin canım

Son düzenleme:
Kesinlikle şunu gördüm ki ane babaların sahip çıkmadıkları ve akrabaların sürekli eleştirdiği akrabalar (akbabalar) sonradan ne yapacaklarını şaşırıyor...
Benim zamanında bana sürekli laf söyleyen sülalemi geç babam bile artık değerimi anlamaya başladı
Hayret ediyorum bu gelişmeyi görünce
Sabredin kızlar herşeyin bi zamanı var deyip geçin sonradan üzülüyorsunuz neden bu kadar takmışım kafama yazık diye:9:

Çook tşkler hepinize.Dayıma söyledim ''neyse geçen seneden yüksek almışsın,senden iyilerde var ama arkadaşlarımın çocuklarının çoğundan yüksek,bunada şükür barajıda aşamayabilirdin'' dedi.Kıyas kıyas kıyas.... Ben kendimi kimseyle kıyaslamıyorken dayım beni tutup tanımadığım kendi arkadaşlarının çocuklarıyla kıyaslıyor :36::36::36: Herşeyin hayırlısı,kendimi kimseyle kıyaslamıyorum inş herkes emeğinin karşılığını alır ama emek verip verip emeğimin görmezden gelinmesi,sadece ...yarışı için kullanılması beni bitiriyor:43::43:
Bu arada kızlar geçici bir süre net bağlantısı kesilecek.herkse çok tşkler vakit ayırıp yardımcı olduğunuz için :3::3:

Son düzenleme:
Back
X