‘DEAŞ’ı terör örgütü ilan eden ilk ülkeyiz’ diyen Davutoğlu, ABD ve Kanada’yı ‘unuttu’

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Suruç’ta resmi rakamlara göre 31 kişinin yaşamını yitirdiği IŞİD saldırısının ardından hükümete yönelen eleştirilere “DEAŞ’ı terör örgütü olarak ilk ilan eden ülke Türkiye’dir” karşılığını veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD ve Kanada’yı ‘unuttu’.

Zira Türkiye, 10 Ekim 2013’te IŞİD’i ‘terör örgütü’ ilan ederken, ABD 2004’te, Kanada ise 20 Ağustos 2012’de örgütü ‘kara liste’ye almıştı.

Duymak istemiyorlar, kulaklarını kapatıyorlar ama…
Davutoğlu, Suruç’taki saldırının ardından hükümetin Suriye’de rejime karşı savaşan cihatçı terör örgütlerinin sınırdan geçişine göz yumduğu ve lojistik destek sağladığı suçlamaları hakkında şunları söylemişti: “Çok açık ve net bir şekilde söylüyorum. Olay olduktan sonra gerek AK Parti, gerek hükümetimizi DEAŞ’ı desteklemekle itham eden ve bu konuda sosyal medyada sanal bir kampanya yürütenlere sesleniyorum. DEAŞ’ı terör örgütü olarak ilk ilan eden ülke Türkiye’dir. Bunu duymak istemiyorlar, buna kulaklarını kapatıyorlar ama bir kez daha söylüyorum. 10 Ekim 2013, daha DEAŞ yeni yeni oluşum sürecindeyken Türkiye Cumhuriyeti Devleti, DEAŞ’ı terör örgütü ilan etmiştir.”

ABD 2004’te, Kanada 2012’de listeye almış
IŞİD üzerinden hükümete yöneltilen eleştirilere karşı daha önce de aynı tezle karşılık veren Davutoğlu’nun bu iddiasına ilişkin dogrulukpayi.com’da yer alan Koray Kaplıca imzalı çalışmada, IŞİD’in 2004 yılından bu yana ABD’nin, 2012 yılından bu yana ise Kanada’nın terör örgütleri listesinde olduğu görülüyor.

abd-isid.jpg

IŞİD, ABD’nin terör örgütleri listesinde 2044 yılından bu yana yer alıyor.

kanada-isid.jpg

Kaynak: www.publicsafety.gc.ca/
http://www.diken.com.tr/deasi-teror...keyiz-diyen-davutoglu-abd-ve-kanadayi-unuttu/

bir de DEAŞ mı varmış, örgütler konusunda cahilim de ne yapar ne içer bu DEAŞ kuzum?