- Konu Sahibi askimsin_99
-
Yorumlari okumadan yorum yapiyorum, biraz tepkili olabilirim size karsi ben yaslilar konusunda hassas birisiyim,
ayni syleri tipkisinin ayni seyler bizim ailede de yasandi
Bu insanlar neden bu kadar wicdansiz, nasil bu kadar cani olabiliyorlar anlayamiyorum
Annen de sende hakli olabilirsin, zorunuza gidiyor olabilir tek ewladi biz miyiz bizi enayi yerine koyuyorlar, bizi kullaniyorlar, onlar neden bakmiyor diye
dusuncelere kapilmaniz belki bir derece normal ama dusunce sekliniz bence yanlis
Teyzeleriniz wicdansizlik yapiyor diye sizde adamcagizi kapiya koyun o zaman hem bosuna dememisler
ana-baba yeri gelir 5 cocuga bakar buyutur ama
o 5 cocuk bir ana babayi barindiramaz, bakamaz diye:44:
Nacizane fikrim onlarin yaptigini siz yapmayin, birakin bakmasinlar aramasinlar sormasinlar,
siz sicak yuwanizi acin ona yasli diyorsunuz, bugun war yarin yok, fani dunya kimse kimseye yuk degil, yarin gocup gidecek
we herkesin yaptigi yanina kar kalacak, iste o zaman baslayacak wicdan azaplari, bireysel huzursuzluklar we sunu unutmayin ki herkes ektigini bicecek!
ama ben anneme cok üzülüyorum bel sorunu yasiyor ve emekli.. ve bence 12 yil yasadi bunlari karsiliginda birsey almayarak..
cok güzel dediniz o sözü.
bende bugün annemle bunu konustum ve inanki cok üzülüyoruz bu duruma
ama mesele onun zor olmasi degil sadece o kardeslerin hepsinin bunu yasamasi onca yil okadar laf hakaret...
biz ona kesinlikle bunu his ettirmemeye calisiyoruz.
neymiş, ''canım dedem'', ''çok güzel söz falan''
bunlar boş laflar, icraat yok
içten söylemiyosun sen bunları
siz sırf dedenizden kurtulmak istiyorsunuz, hiç bir duygunuz yok ona karşı, olsaydı bu konuyu burda açmazdın bile
bu şekilde konuşmak hiç hoş değil arkadaşım yaşlıya bakmak çok zor bir durum insan bi yaştan sonra çocuk gibi oluyor. ne laf dinliyor ne söz sende yaşlanıyorsun en nihayetinde tabiki insanın babası anansı canı ciğeridir ama bilip bilmeden karşı tarafı yargılayamazsın.
bu konu bana anneannemin annesi rahmetli ninemi hatırlattı.yıllarca köyünde yaşamış şehir hayatını bilmeyen kendi halinde ağzı var dili yok bir kadıncağızdı.çok da temiz titizdi.kocasını çok yılar önce kaybetmiş oğlunun yanında kalıyor evin işini yapıp çocuklarına bakıyordu.oğlu da ölene kadar bizimlesin burası senin evin demiş.ama yaşlanınca işler değişti tabi.anneannemler 7 kardeş.dayı, git biraz da diğer evlatlarında kal yıllarca ben baktım demiş.her ay bir evladında kalmaya başladı.hepsi de şehirde oturuyor.kadıncağız illa da köyüm derdi. hep camdan bakar ağlardı elimde bohçamla bu yaşımda oradan oraya geziyorum derdi.kendi işini yapar kimseye muhtaç değildi yardımı bile olurdu eve.oturup durmazdı. sonra ne mi oldu.dert ede ede kendine kanser oldu ve hastanede öldü.anneanemin dedesi de yıllar önce vefat etti.keşke yaşasalardı da sırtımda taşısaydım. ne yaparsanız kendinize. yok diğer kardeşlermiş, yok teyzelermiş herkes kendi yaptığıyla gidecek bu dünyadan.gerisi teferruat....
çok haklısınız
bir yaşlının ev ev doşalması çok kötü ya.
benim yengemin anaannesi öle olmuş. ayda 1 ev değiştiriyormuş, kolaymı ya bi yaşlı için..
Arkadaşın üstüne çok gelinmiş.Burada "kaynanam hep bizde kalıyor" diye bir başlık olsaydı herkes veryansın ederdi.Sırayla kardeşlerde kalsın diye.Makul birşey istiyor sonuçta,tabiki ev ev dolaşması bir yaşlı için zor,ama tek bir çocukta kalması da zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?