• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

DEĞER GÖRMEK İSTİYORUM

Noktasina virgülüne katiliyorum, kitap cikar satin alalim.
yapay zeka yapıyor :) çılkını çıkarmasa ben konu açarken kullanıyorum sadece çünkü cümlelerim çok devrik oluyor ama yapay zekada iyi iş çıkarmış :)

yapay zeka yapıyor :) çılkını çıkarmasa ben konu açarken kullanıyorum sadece çünkü cümlelerim çok devrik oluyor ama yapay zekada iyi iş çıkarmış :)
Yok sana demedim canim, biprofenid'in taktikleri icin yazdim onu, cidden kusursuz ve nokta atisiydi.

bende şöyle oluyor yapıyorum yapıyorum çok iyi gidiyor sonra birden çok kötü patlıyorum
Bu birikip patlama olayı da çok önceden vermeniz gereken tepkiyi, sınırı koymadığınız için aslında. Haklıyken haksız duruma düşmemek için zamanında sınırı çizmek lazım.

Seni çok iyi anlıyorum, yazdıklarının çoğunu birebir yaşamış biri olarak söylüyorum. Şunu en başta net söyleyeyim: sorun iyi niyetli olman değil, iyi niyetini kontrolsüz ve sınırsız sunman. Bu ikisi çok karıştırılıyor.
Ben de eskiden “ayıp olmasın”, “kırılmasın”, “ben yapmazsam kim yapacak” diye diye hem maddi hem manevi çok kaybettim. Şunu fark ettiğim gün hayatım değişti:
İyi niyet, herkese her zaman açık bir kapı olmak değildir.
Üniversitedeki örneğin çok tanıdık… Orada yapılan şey yardım istemek değil, açık açık emek sömürüsü. Sen kötü biri değildin, o kişi de masum değildi. O noktada yapılması gereken şey “hayır” demekti ama bunu bize kimse öğretmedi. Biz hep “iyi kız” olmayı öğrendik.
“Hayır demeyi nasıl yapıyorsunuz?” kısmına gelirsek:
Ben şunu öğrendim → uzun açıklama yapmadan, savunmaya geçmeden hayır demek.
Mesela:
“Bu konuda yardımcı olamayacağım.”
“Buna vaktim yok.”
“Benim için uygun değil.”
Nokta. Açıklama yaptıkça karşı taraf pazarlık alanı buluyor.
Hayatından çıkaramayacağın insanlar (akraba, eş dost) için de şu çok işe yarıyor:
Mesafe + netlik.
Her şeyi anlatmak zorunda değilsin. Her isteğe cevap vermek zorunda hiç değilsin. Soğuk olmak değil bu, kendini korumak.
Sevdiğin insanların çevresindeki zararlı kişiler konusunda da şunu söyleyebilirim:
Orta yolu bulmak, susmak demek değil. Ama patlayarak değil, erken ve sakin uyararak sınır koymak. Senin dediğin gibi patlama yaşandığında haklıyken haksız duruma düşülüyor. Çünkü sınır çok geç konmuş oluyor.
Benim en büyük değişimim şu oldu:
“Beni rahatsız eden şeyi ilk anda, küçükken söylüyorum.”
O zaman kimse seni “yıkıcı” olarak etiketleyemiyor.
Son olarak şunu içtenlikle söyleyeyim:
Değer görmek için daha iyi, daha anlayışlı, daha fedakâr olmaya çalışmak işe yaramıyor.
Değer, sınırı olan insana veriliyor.
Bunu öğrenmek zor ama mümkün. Yalnız değilsin, gerçekten değilsin. 🌱
Bu orijinal zekayla mı yazıldı şimdi 🤣

Bu birikip patlama olayı da çok önceden vermeniz gereken tepkiyi, sınırı koymadığınız için aslında. Haklıyken haksız duruma düşmemek için zamanında sınırı çizmek lazım.
işte o tepkiyi nasıl vermeliyim önrk vereyim biri var sevdiğiniz birinin yakını onun işi için birde gezmek için bir yere gidiyorsunuz herseyi size ödetiyor ondan istendiğinde bahane buluyor bu kişi sevdiğiniz arkabası hem uazak durup ben bu kişiden nasıl korunursunuz en son yemekte bari sen öde dedi sevgişlim ya şurdan da sana para kaldı dedi anneme vereceğim dedi yan çizdi bu kişi sevgilim olduğu sürece hayatımda olacak ben de telefonda abin başta allahtan böyle yaptı ilerde onla iş yapılmazmış dedim oh be ssöyledim derdim bu

40 yaşındayım, değer görmek istiyorsan en fazla değeri kendine göstereceksin. Sınırların net olacak, istemediğin birşeyleri sırf kimse kırılmasın diye alttan almayacak veya yapmayacaksın. Bu demek değil ki insanlara karşı kötü ol, tam tersine herkese hakettiği kadar değer ver

sevdiğiniz birinin yakını onun işi için birde gezmek için bir yere gidiyorsunuz herseyi size ödetiyor ondan istendiğinde bahane buluyor
Öncelikle ben para hesabı yapmayı pek sevmiyorum. Çok da sosyal birisi değilim zaten. Kız arkadaşlarımla görüştüğümde ortak ödeme yaparız,bazen ben ısmarlayayım diyorum kızlara. Erkek arkadaşla görüşünce ise ödemeyi ben yapmak istesem bile karşı taraf buna müsaade etmiyor. Eski sevgilim de daha önce ben ödeme yapmak istediğimde
" ben burda varken senin ödeme yapmanı doğru bulmuyorum" demişti. Sevdiğim birinin yakını sürekli hesabı bana kitlese, söylememe rağmen ödeme yapmasa
( Gerçek hayatta ben söylemeye çekinirim açıkçası karşı tarafın düşünceli olmasını bekliyorum) görüşmeyi azaltır ya da tamamen keserim.
sevgişlim ya şurdan da sana para kaldı dedi anneme vereceğim dedi yan çizdi bu kişi sevgilim olduğu sürece hayatımda olacak
Bu kişi eğer sevgilimse sana para kaldı zaten diyip yan çizse ve sürekli bu şekilde davranıyorsa eski sevgilim olur.

40 yaşındayım, değer görmek istiyorsan en fazla değeri kendine göstereceksin. Sınırların net olacak, istemediğin birşeyleri sırf kimse kırılmasın diye alttan almayacak veya yapmayacaksın. Bu demek değil ki insanlara karşı kötü ol, tam tersine herkese hakettiği kadar değer ver
sevgilim abisinden bizi nasıl korurum kız kardeşi de aynı bizimle geliyor ama çok sömürücüler

Öncelikle ben para hesabı yapmayı pek sevmiyorum. Çok da sosyal birisi değilim zaten. Kız arkadaşlarımla görüştüğümde ortak ödeme yaparız,bazen ben ısmarlayayım diyorum kızlara. Erkek arkadaşla görüşünce ise ödemeyi ben yapmak istesem bile karşı taraf buna müsaade etmiyor. Eski sevgilim de daha önce ben ödeme yapmak istediğimde
" ben burda varken senin ödeme yapmanı doğru bulmuyorum" demişti. Sevdiğim birinin yakını sürekli hesabı bana kitlese, söylememe rağmen ödeme yapmasa
( Gerçek hayatta ben söylemeye çekinirim açıkçası karşı tarafın düşünceli olmasını bekliyorum) görüşmeyi azaltır ya da tamamen keserim.

Bu kişi eğer sevgilimse sana para kaldı zaten diyip yan çizse ve sürekli bu şekilde davranıyorsa eski sevgilim olur.
abisi kendi değil..... işte cümlelerim çok karmaşık anlatamıyorum

Her görüşmede sülalece mi geziyorsunuz, beraber baş başa yemeğe çıkmıyor musunuz hiç ?
bu bir geziydi abisinin işini de yaptık ama biz çıkarken kardeşide takılıyor bazen kız sorunlu ve ben artık tahammül edemiyorum sevgilimi de kaybetmek istemiyorum

bu bir geziydi abisinin işini de yaptık ama biz çıkarken kardeşide takılıyor bazen kız sorunlu ve ben artık tahammül edemiyorum sevgilimi de kaybetmek istemiyorum
Önemli olan bu durumda sevgilinizin tavrı nasıl? O neler yapıyor sizin için? Kaç yıllık sevgilisiniz?

Back
X