değer mi sizce ayrı kalmaya...

miniminibon

Can Parçam.. Doğa'mm..
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2011
500
13
318
İstanbul
merhaba kızlar
size danışmak istediğim bir konu var, ben düşündüm karar veremedim..

biz 5 yıllık evli 20 aylık kızı olan ailesinden arkadaşlarından farklı şehirde (istanbul) yapayalnız yaşayan birisiyiz.
ben bursalıyım bu arada... eşime kayseriden iş teklifi geldi şuan aldığı maaşın iki katını alacak ve şartları çok güzel bizim için bir fırsat...
ama eğer kabul ederse ben bursaya yerleşeceğim ama bursaya gidersem ev alabileceğiz ayrıca ailemle arkadaşlarımla beraber olacağım ve çocuk için ara verdiğim iş hayatına dönebileceğim... ama eşimle ayrı kalma düşüncesi beni üzüyor.. 2 senelik bir iş ayrıca kış sezonlarında 3 ay çalışmıyorlarmış... siz olsanız ne yapardınız yada bu durumda olan arkadaşlar ne yapıyorsunuz??

miniminibon, ben eşlerin ayrı kaldığı iş hayatına olumsuz bakıyorum.

Gelen para ne biriktirilebiliyor nede o hasrete değiyor. Siz ayrı harcayacaksınız, eşiniz ayrı harcayacak.

Çocuğunuz babadan ayrı iki yıl geçirecek.

Ya beraber gidin ya da gidilmesin.

Siz Bursa'da, eşiniz kayderi'de..Görüşme zamanlarınız kısıtlı..

Hayırlısı olsun ama bence olmamalı.

Maddi acıdan iyi bir fırsat olabilir sizin icin ama manevi acıdan cok zor bir durum hem esinizden ayrı kalmak hemde cocugunuzun babasından uzak olması yıpratıcı olur bence cnm.​

miniminibon, ben eşlerin ayrı kaldığı iş hayatına olumsuz bakıyorum.

Gelen para ne biriktirilebiliyor nede o hasrete değiyor. Siz ayrı harcayacaksınız, eşiniz ayrı harcayacak.

Çocuğunuz babadan ayrı iki yıl geçirecek.

Ya beraber gidin ya da gidilmesin.

Siz Bursa'da, eşiniz kayderi'de..Görüşme zamanlarınız kısıtlı..

Hayırlısı olsun ama bence olmamalı.

çok haklısın, şimdiye kadar hiç ayrı kalmayı düşünmedim bende çok saçma geliyordu banada..
ama nereye gidersek yalnızım...
acaba dedim bursaya gidersem iyi olur mu benim için..

Bizde eşimle evlenirken tayin için 6 ay bekledik..tayinim olana kadar ne nişan ne düğün istemedim...
çok arkadaşım vardı,evlenip,düğününü yapıp,farklı şehirlerde hayatlarına devam eden..böyle olmak hiç istemedim..Allahta gönlüme göre verdi çok şükür..
banada doğru gelmiyor..az kazanalım beraber olalım...:12:

Bence elinizdeki imkanla yetinmeyi bilin.. aksi halde, araya ayrı kalmak girecek diyorsunuz. olası bir soğukluk girerse araya çooook vurursunuz kafanızı duvarlara... bence bu konuda düşünmeyin bile...

Sizin de eşinizle gitme şansınız yok mu?

Evleri ayırıp çift harcama yaptıktan sonra iki katı maaş çok işinize yaramaz bence, manevi stresi de cabası.

merhaba kızlar

biz 5 yıllık evli 20 aylık kızı olan ailesinden arkadaşlarından farklı şehirde (istanbul) yapayalnız yaşayan birisiyiz.
ben bursalıyım bu arada... eşime kayseriden iş teklifi geldi şuan aldığı maaşın iki katını alacak ve şartları çok güzel bizim için bir fırsat...
ama eğer kabul ederse ben bursaya yerleşeceğim ama bursaya gidersem ev alabileceğiz ayrıca ailemle arkadaşlarımla beraber olacağım ve çocuk için ara verdiğim iş hayatına dönebileceğim... ama eşimle ayrı kalma düşüncesi beni üzüyor.. 2 senelik bir iş ayrıca kış sezonlarında 3 ay çalışmıyorlarmış... siz olsanız ne yapardınız yada bu durumda olan arkadaşlar ne yapıyorsunuz??

bizde 2 sene önce istanbuldan antalyaya iş dolayısıyla taşındık. şimdi başka iş buldu eşim 1 ay sonrada konyaya taşınıyoruz. aklımdan hiç ailemin yanında kalayımda o gitsin orda calışsın fikri gecmedi. 2 sene az değil. ben kendimden vazgectim ama kızım asla babasız kalamaz. sende o 20 aylık cocuğun en guzel gunlerini babasından ayrı gecirmesine izin verme.

merhaba kızlar

bnce 2 yııldan bıseycık olmaz :) hem bırazcık bırbırınızı ozlemıs olursunuz :)

merhaba kızlar

Kesinlikle ayrı kalma.. manevi açıdan yıpranırsın..

konu sahibi yok ama ben cvp vereyim. darılmaca yok konu sahibi buyuk ihtimalle bursada cumbuş var kayseride yok tabi. haklısın bişehri tanımaya uğraşmakla gececek vakit. ama bide soyle duşun eşini yanlız bırakacaksın. sonra gelecek sene bi konu daha acılacak belki eşim telf. cvp vermiyo acaba beni aldatıyomu ?

Valla ben eşimden ayrılmazdım canım .
Özlerim kız ben. Sen özlemez misin ?
Hem biliyor musun benim eşim yok.
Eşim yokken, düşündüm de, özlerim yani :) Hehehehe​

siz neden eşinizle gitmiyorsunuz?

eşim inşaat mühendisi yol yapı ile uğraşan bir firmada çalışıyor kayseride gideceği yer çok ıssız dağ başı sadece şantiyeleri ve ufak bir köy varmış merkeze çok uzak... benimde ailem o kadar okuttu kursaklarından kestiler bana para gönderdiler... babam çalışmazsan kendi ayaklarının üstünde durduğunu görmezsem gözüm açık gider dedi.. 20 aydır bebek için ara vermek zorunda kaldım ya istanbulda kalıp çocuğu kreşe verip işe devam etme planım vardı ama iş yerim ile evim arası 1 saat trafikle 1,5 saat... hamileyken çok zorlandım... vs.. vsss...

sanırım ist. de kalmaya devam edeceğiz

benim gönlüm hiç razı olmazdı ama şartlar neyi gösterir bilinmez.mümkünse hiç ayrı kalmayın her dakikanın kıymetini bilin çok para olup araya koskoca 2 yıl girmiş neye yarar.sıcacık yuvanız akşam beraber yenecek yemekleriniz olsun ama beraber olsun.yavrunuz babamı özledim diye gözlerinizi yaşartmasın
:43:.evinizin reisi başınızda olsun Yüce Rabbimde paralarımıza bereket bolluk versin inşallah.

Eşinizle evlerinizi ayırmaya,onca ayrılığa, hasrete,araya giren aylara,yollara siz belki dayanabilirsiniz,ne de olsa sayılı gün..
Ama;20 aylık bi bebeğin babasından ayrılmasının onda yapacağı manevi tahribata dayanamazsınız..Az buz değil,2 sene.
Bu duygu öyle ağır gelir ki size..Bence ayrılmayın sıcacık yuvanızdan..
Herşeyin üstünde çünki bi çocuğun anne/babasıyla birlikte büyümesinin verdiği mutluluk..

kendimi koydum da sizin yerinize ben olsaydım kabul etmezdim. elbetteki para önemli ama aile daha önemli bence. bırak 2 yılı, yarına çıkacağımızın garantisi var mı? ne araya soğukluk girsin ne de aileniz yıpransın para yine kazanılır. sevdiğin insanla aynı yastığa baş koymanın huzuru parayla kıyaslanamaz bence ..

Elimden gelse onla sanayiye bile gitcem derdim tesadüf yarın onla sanayiyede gidiyorum :))
Heleki para gibi basit bi mevzu için aile birliğinizi bozmatyın arkadaşım.. Evlilik çok başka bişey bence..

Back
X