değer mi sizce ayrı kalmaya...

benim eşim tam 2.5 sene boyunca hafta içi başka bir şehirde idi.
yatılı çocuklar gibi pazartesi sabah çıktı evden cuma akşamı geldi.
zordu çok zor.
her iki taraf için de zor.
düzen bozuluyor, rahatlığa alışılıyor, özlem desen had safhada.

eşim işini çok sevdiği için ben kabul ettim.
geçen hafta geldi geri.
şimdi diyor ki, ne kadar zaman kaybetmişiz.
ne kadar yorulmuşuz farketmeden.

diyeceğim o ki eğer sizin de gidebilme ihtimaliniz var ise (ki benim yoktu. hem ben çalışıyorum hem de kızımız okula gidiyor) siz de gidin.
yoksa çok yıpranırsınız.

Son düzenleme:
Maddi açıdan olumlu olacağını düşünüyor olabilirsiniz.Ama iki ayrı şehir iki ayrı ev yine masrafınız olacak !!! (belkide eskisinden daha fazla)
Bence siz bu duruma meğillisiniz aileniz arkadaşlarınız tekrar iş hayatına dönebileceğinizin heyecanı sarmış
Bir taraftanda eşinizi kaybetmekten korkuyosunuz.
Evlilik hayatı beraber yaşayıp öğrenmek demektir bence...Maddi açıdan iyi olabilir ama maneviyat kısmı daha ağır basmalı düşüncesindeyim
Uzakta olunca paylaşımlar yaşanılanlar azalır soğukluk olur minicik bir bebeğiniz var .
Ben böyle bir şeyi kabul etmezdim ya beraber gidin ya da onaylamayın derim..

İnsanlar eşleri iş nedeniyle birgün eve gelmediğinde sahiplenme içgüdüsüyle tedirgin olup aklı kalırken...Sizin 2 yıl düşünmeniz kafa karıştırıcı ????
Bunun cevabı sizin duygularınızın yoğunlığuna bağlı ki bunu düşünme aşamasına geldiyseniz yoğun bir bağınız olduğu söylenemez

Ama eşinizeçok aşık değilseniz hayatınızda olup olmaması o kadar önemli değilse iş hayatına dönmek cazip gibi geliyorsa
Neden olmasın ??

iki kuruş az alsın ama birlikte güzel
saatleriniz olsun..geçim zor istanbul da
özellikle..fakat bir şekilde rayına oturuyor ..
sonrasında en güzel zamanlarda geçip
giden zamana yanıyor insan...bir dönem
babasız kaldım bende 2 yıl kadar..aklımdan
hiç mi hiç çıkmıyor...2,5-3 yaşlarındaydım..
hayırlısı olsun hakkınızda....

benim eşimede böyle bi teklif gelmişti....
ben müsade etmedim canım....
tabi bakışa göre değişir..
mutlu olacağına herşeyin daha güzel olacağına inanıyosan bu bi fırsat olabilir sizin için...

bu tür ayrılıklar sonunda araya soğukluk sokar, ilerdede ayrılmaya kadar gider.bu seferde ayyy keşke az para kazansaydıda huzurum olsaydı dersin. eğer kendi bütçenizi karşılayacak kadar para kazanıyo, kimseye muhtaçlığınız yoksa gereksiz ayrılıklar yaşamayın. eşler birbirinden ayrıldıkça araya soğukluk girer, huzursuzluk girer,
gereksiz ayrılıklara gerek yok. aile ortamınızı bozmayın...

eşim inşaat mühendisi yol yapı ile uğraşan bir firmada çalışıyor kayseride gideceği yer çok ıssız dağ başı sadece şantiyeleri ve ufak bir köy varmış merkeze çok uzak... benimde ailem o kadar okuttu kursaklarından kestiler bana para gönderdiler... babam çalışmazsan kendi ayaklarının üstünde durduğunu görmezsem gözüm açık gider dedi.. 20 aydır bebek için ara vermek zorunda kaldım ya istanbulda kalıp çocuğu kreşe verip işe devam etme planım vardı ama iş yerim ile evim arası 1 saat trafikle 1,5 saat... hamileyken çok zorlandım... vs.. vsss...

sanırım ist. de kalmaya devam edeceğiz

benim arkadaşım kocasının peşinden 6 aylığına dahi olsa beyaz rusyaya gitti. ben keza aynı sehir sehir geziyorum eşimle. daaha iyi iş bulunca şehir değiştircez şimdi konyaya napalım

yorumlarınız için teşekkür ederim
hemen hemen bütün arkadaşlarım bakış açınız aynı yani aklın yolu bir :))
amacım sadece artısıyla eksisiyle konuyu tartmaktı...

merhaba kızlar
size danışmak istediğim bir konu var, ben düşündüm karar veremedim..

biz 5 yıllık evli 20 aylık kızı olan ailesinden arkadaşlarından farklı şehirde (istanbul) yapayalnız yaşayan birisiyiz.
ben bursalıyım bu arada... eşime kayseriden iş teklifi geldi şuan aldığı maaşın iki katını alacak ve şartları çok güzel bizim için bir fırsat...
ama eğer kabul ederse ben bursaya yerleşeceğim ama bursaya gidersem ev alabileceğiz ayrıca ailemle arkadaşlarımla beraber olacağım ve çocuk için ara verdiğim iş hayatına dönebileceğim... ama eşimle ayrı kalma düşüncesi beni üzüyor.. 2 senelik bir iş ayrıca kış sezonlarında 3 ay çalışmıyorlarmış... siz olsanız ne yapardınız yada bu durumda olan arkadaşlar ne yapıyorsunuz??

ben şahsen pek dogru bulmuyorum ayrı durmayı ama sizin ki biraz farklı sonucta 2 yıllık bir iş ayrıca mevsimsel gibi kışın calısmıyorlarsa koca kış ne yapabıleceksınz kı..bence mantıklı dusunmussun zaten ayrı kalacagınız süre en fazla 6 ay kısın yanınıza gelir hem ailen var cocuk ıcın sıkıntı olmaz yani bişiyler elde etmek için bişiylerden fedakarlık etmek gerek hafta sonları gidersinz sonucta cok ta uzak degıl ama tabi bizim fikrimiz değil eşinin kararı önemli ama emınım sızın için en dogru kararı alacaktır

ben şahsen pek dogru bulmuyorum ayrı durmayı ama sizin ki biraz farklı sonucta 2 yıllık bir iş ayrıca mevsimsel gibi kışın calısmıyorlarsa koca kış ne yapabıleceksınz kı..bence mantıklı dusunmussun zaten ayrı kalacagınız süre en fazla 6 ay kısın yanınıza gelir hem ailen var cocuk ıcın sıkıntı olmaz yani bişiyler elde etmek için bişiylerden fedakarlık etmek gerek hafta sonları gidersinz sonucta cok ta uzak degıl ama tabi bizim fikrimiz değil eşinin kararı önemli ama emınım sızın için en dogru kararı alacaktır

eşim orda şantiyede kalacak tüm masraflarını şirket karşılayacak, ayrıca şirket ankara merkezli türkiyenin önde gelen firmalarından biri bu yüzden eşime çok karşı çıkamıyorum, ayrıca her ay 5 gün izin ve kış sezonu yok.. benim tek derdim şu borçlardan kurtulalım kendi hayatımıza bakalım...

eşim orda şantiyede kalacak tüm masraflarını şirket karşılayacak, ayrıca şirket ankara merkezli türkiyenin önde gelen firmalarından biri bu yüzden eşime çok karşı çıkamıyorum, ayrıca her ay 5 gün izin ve kış sezonu yok.. benim tek derdim şu borçlardan kurtulalım kendi hayatımıza bakalım...

daha ne o zaman eşinin orda özel ıhtıyaclar dısında fazla bır gideri olmıcak dolayısıyle para bırıktırmesı kolay ayda 5 gun ızın varmıs bence cok ta katlanılamayacak bi durum degıl yanı dayanabılrsın sanıyorum zaten sende tek olmayacaksın ailen var arkadasların en önemlısı cocugun

tek düşüncemiz kızımız, babasıyla birbirlerine aşırı bağlılar.. geceleri uyandığında babasına sarılır babasıda hiç üşenmez onunla oynar, uyutur, süt verir.. sabah erken kalkacağım diye düşünüp uyumaz... sanırım eşim gidemez ama ben karışmıyorum kararını kendisi versin

canım ben olsam bunu değerlendirirdim. bu sadece benim fikrim. eşimin oraya gitmesine izin verirdim. tabi bu ona olan güvenim ve aramızın bozulmayacagınada inandıgım için. kariyer, yatırım bunlar cok önemli hem sizin hemde cocugunuzun gelecegi için. fırsatı degerlendirmelisiniz bence. hem böylelikle eşin döndüğü zaman cok daha iyi bir yaşam standartınız olabilir.

7 senelik evliyim, 4,5 yaşında biz kızım var, ben çakılı kadroyum hiçbir yere tayinim çıkmıyor, eşim emniyet personeli, mecburi hizmeti şark görevi vardı, ve bizlerden uzun süre ayrı kalmamak için kendisi hakkariyi seçti (2 sene olduğu için, bazı iller 4-5-6 sene)

işten çıkmam mantıksız olurdu bende bir polis kadar maaş alıyorum, artı konut kredimiz var, ve kızımın okulu var.

geçen sene haziran ayında hakkariye şark görevine gitti, Allah nasip ederse 2013 haziranda geri dönecek.

tabiki zorlukları var, bizim burada ayrı bir evimiz, eşimin orada 3 bekar arkadaşı ile ayrı kaldığı bi lojmanı var. maddi olarak herşeyi çift ödüyoruz, elektrik, su, internet, mutfak masrafı vs.

ama şuna katılmıyorum, uzaklıklar araya soğukluk katmıyor, aksine evine, eşine ve yavrusuna hasret kalan ve daha fazla bağlanan bir eş oluyor.

yada benim eşim öyle bilemiyorum, mutlu, huzurlu bir evliliğimiz vardı (şükürler olsun) şimdi herşey daha da farklı. her 2 ayda bir 1 yada 2 hafta izine geliyor, kızımı başında söylemesi ayıptır benide kucağında gezdiriyor, gelmeden önce nişanlıyken insan nişanlısı ile buluşurken nasıl heyacanlıysa eşimde bende o derece heyecanlı oluyoruz.

bilemiyorum belkide orada imkanlar farklı, iş harici hiçbir şekilde hiç bir koşulda can güvenliği için dışarı çıkamıyorlar. belki onlarda etkendir.

eşini sen herkesten iyi tanıyorsun, bence düşün tart ona göre kararını ver, hakkınızda hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
7 senelik evliyim, 4,5 yaşında biz kızım var, ben çakılı kadroyum hiçbir yere tayinim çıkmıyor, eşim emniyet personeli, mecburi hizmeti şark görevi vardı, ve bizlerden uzun süre ayrı kalmamak için kendisi hakkariyi seçti (2 sene olduğu için, bazı iller 4-5-6 sene)

işten çıkmam mantıksız olurdu bende bir polis kadar maaş alıyorum, artı konut kredimiz var, ve kızımın okulu var.

geçen sene haziran ayında hakkariye şark görevine gitti, Allah nasip ederse 2013 haziranda geri dönecek.

tabiki zorlukları var, bizim burada ayrı bir evimiz, eşimin orada 3 bekar arkadaşı ile ayrı kaldığı bi lojmanı var. maddi olarak herşeyi çift ödüyoruz, elektrik, su, internet, mutfak masrafı vs.

ama şuna katılmıyorum, uzaklıklar araya soğukluk katmıyor, aksine evine, eşine ve yavrusuna hasret kalan ve daha fazla bağlanan bir eş oluyor.

yada benim eşim öyle bilemiyorum, mutlu, huzurlu bir evliliğimiz vardı (şükürler olsun) şimdi herşey daha da farklı. her 2 ayda bir 1 yada 2 hafta izine geliyor, kızımı başında söylemesi ayıptır benide kucağında gezdiriyor, gelmeden önce nişanlıyken insan nişanlısı ile buluşurken nasıl heyacanlıysa eşimde bende o derece heyecanlı oluyoruz.

bilemiyorum belkide orada imkanlar farklı, iş harici hiçbir şekilde hiç bir koşulda can güvenliği için dışarı çıkamıyorlar. belki onlarda etkendir.

eşini sen herkesten iyi tanıyorsun, bence düşün tart ona göre kararını ver, hakkınızda hayırlısı olsun.

yorum için teşekkür ederim

benim eşimle ilgili bir korkum yada problemim yok, arkadaşların çoğu aldatma potansiyelinin daha fazla olabileceğini düşünüyorlar ama ben aldatan heryerde aldatır kanısındayım... sadece kızım çok acı çeker mi babası uzakta olacak annesi işe başlayacak... tek derdimiz o... ama hayatımızı tamamen çocuğa endekslemek çok yanlışmış sabah tv de psikolog diyordu :) tesadüfen denk geldi..

yorum için teşekkür ederim

benim eşimle ilgili bir korkum yada problemim yok, arkadaşların çoğu aldatma potansiyelinin daha fazla olabileceğini düşünüyorlar ama ben aldatan heryerde aldatır kanısındayım... sadece kızım çok acı çeker mi babası uzakta olacak annesi işe başlayacak... tek derdimiz o... ama hayatımızı tamamen çocuğa endekslemek çok yanlışmış sabah tv de psikolog diyordu :) tesadüfen denk geldi..

BİR SÜRÜ ŞEY YAZDIM PC KİTLENDİ, YAZILANLARDA GİTTİ.

çocuklar illaki etkileniyorlar ki eşim çok ilgili bir baba, kızımda babasına aşık bir çocuk.

benim eşim geçen sene haziran ayında gitti. biz kızımıza güzelce anlattık, bütün polislerin gittiğini, sıranın babasında olduğunu, bizim gitmemiz gereken bir yer olduğunu, babasının çok güçlü olduğunu vs. vs.

eylül ayında da kızımızı özel bir kolejin anaokuluna yazdırdık, okul bizim kurtarıcımız oldu, okulunu çok seviyor, babasına olan özlemi biraz daha geri planlarda yaşamasına büyük bir katkısı var.

zaten 2 ayda bir geliyor babamız, gelmesini beklemekle, gidince alışmakla geçen zamanda 8 ayı sağlıkla geride bıraktık çok şükür.

birde ben düzenimizi hiç bozmadım, çantımı alıp annemin evine gitmedim, kızım alışık olduğu düzende, kızım evinde, onun için biraz daha rahat geçiriyoruz günlerimizi diyebilirim. hafta içi okul, hafta sonuda annennemizle gezerek günlerimizi tüketiyoruz.

zaman o kadar hızlı geçiyorki eşimden gün içinden yalnız kalmak hem beni hem onu üzüyor iş hayatı yüüznden ayrı yaşamak ikimize çok ters geliyor gerekirse bir ev tutarız iki çekyat alırız ama beraber oluruz derdik hep ama öyle bir şeye gerek yok kadrolu öğretmen ben oturup kızım ne çabuk büyüdü diye ağlarken kızınızı babasından ayırmanız bence gereksiz ben çoçuğum ve eşim sayesinde nefes alıyorum onlarsız ne arkadaşın nede evlerin ne hayatın anlamı yok size tavsiyem eşinizle çoçuğunuzla birlikte olun geçen bir dakika gelmiyor..

kayseri çok güzel bir sehir... kocanızı yalnız bırakmayın gidin onunla.... hem yeni bir sehir görürsünüz yeni insanlar tanırsınız... belli mi olur belki iş imkanı da bulursunuz kayser
de.... hem 20 aylık bir bebeği babasından da ayırmamış olursunuz... dünyanın binbir türlü hali var... eşinizin yanında olun bence....

Back
X