• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Değerlerime Bakar mısınız ?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

esraoztuna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2012
71
2
46
İstanbul
ben 5 yıllık evliyim.bir yıldır bebek istiyoduk.olmayınca eşimle doktora gittik.sperm testi yapıldı.fakat sonucunu doktora götüremedik henüz.nolur bana umut varmı yok mu söylermisiniz.değerleri yazıcam.ileri hareketli:%20
yerinde hareketli:%4...
hareketsiz:%76.
spermatozoa sayısı:7.000.000
total spermatozoa sayısı:11.270.000
toplam ileri hareketli sperm sayısı:2.254.000
yuvarlak hücre sayısı:800.000
defekt sayısı/defektli sperm sayısı:2.09
bu değerler canımı çok sıktı.bu kadar düşük olupta çocuk sahibi olabilen varmı merak ediyorum.benim bu çocuğa ihtiyacım var.umudum tükeniyo.nolur cevap bekliyorum...

bence bir an önce doktora gösterin. bu sayılarla çocuk sahibi olmanız zor ama sayılar tedaviyle takviyeyle 1-3 ayda artırılabiliyor.başlangıç için de çok çok kötü değiller. öncelikli hedefiniz 15 milyonun üstü olmalı.

tahmin ettiğim şekilde yani:((ama yükselebilir diymi.doktora gidicez.ama benim regli zamanımda bi tahlilim var onu yaptırıcam.bekliyorum.eşimin sonucunu alınca içim burkuldu.okadar anne olmayı istiyodum ki yaşadığım hayat şartları kayıplar bana evlat sahibi olma isteğini dahada çok aşıladı.

hiç endişelenmenize gerek yok bence. sperm sayısı hiç olmayanlara ne dersiniz. umarım eşiniz düzelir. takviyelerle 3 ayda düzeleceğine inanıyorum. ama ürolog uzmanına danışıp sperm üretimi için hormonları normal değerlerde tutabilmeniz için tıbbi ilaçlar yazabilir. daha sonrada takviyelerle 3 ayda düzelir eşiniz.

hiç endişelenmenize gerek yok bence. sperm sayısı hiç olmayanlara ne dersiniz. umarım eşiniz düzelir. takviyelerle 3 ayda düzeleceğine inanıyorum. ama ürolog uzmanına danışıp sperm üretimi için hormonları normal değerlerde tutabilmeniz için tıbbi ilaçlar yazabilir. daha sonrada takviyelerle 3 ayda düzelir eşiniz.

kaderimbu arkadaşımızla aynı fikirdeyim. sizin durumunuz inanın ehveni şer yani kötünün iyisi. inanın sayılarınız çok kötü değil. gönlünüzü ferah tutun gerek ilaçlarla gerek takviyeler/kürlerle muhakkak düzelecektir.

arkadaşlar çok teşekkür ederim...benim endişem sadece eşimin düzelme süreci.yaşım 31 ve benim çok zamanım yok.bu konuları bilmediğim içinde düzelme sürecinin yılları bulması tek korkum.o düzelene kadar benim yaşımın ilerlemesi...etrafımdada bilgi alabileceğim kimse yok.burayı buldum belki rahatlarım biraz diye..

kaderimbu arkadaşımızla aynı fikirdeyim. sizin durumunuz inanın ehveni şer yani kötünün iyisi. inanın sayılarınız çok kötü değil. gönlünüzü ferah tutun gerek ilaçlarla gerek takviyeler/kürlerle muhakkak düzelecektir.

Allah razı olsun biraz olsun rahatladım.zaten psikolojik bozukluğum vardı bir yıldır.tek umudum bebeğimin olması dedim.eşimin sonucunu görünce suya düştü hayallerim.yıkıldım.hayata tutunmak için anne olmak istiyorum.ne para ne pul ne mal.sadece anne olabilmek..rabbim nerde evlat için yanan varsa kucağına almayı nasip etsin..

sevgili arkadaşım..
kendini üzüp hırpalamanaboş yere yıpratmana hiiiiiç gerek yok..
sonuç olarak sizde sperm var...
değilmii..
var yanni vucut üüretiyor.
çeşitli bitkisel veya kimyasal ilaçla bu sayı milyonları bulur ve normal yoldan hamile kalırsın..
boşuna üzülme..
bunu ne kadar rahat söylüyorsun dersen biz 1,5 senedir azospermle mücadele ediyoruz.
azosperm yani sperm yokluğu..
eşimde hiç sperm yok yani..
Rabbime hamd olsun dün yaptırdığımız spermiyogramda 1 tanecik ölü spermimiz çıktı ve biz buna sevindikdemekki üretim var diye..
bunun bzim için anllamını bilemezsin..

o yüzden canımm sen hiç üzülme..
şu anda bizden çoook sanslısınız..
hiç olmazsa tüp bebek deneme ihtimaliniz var...

arkadaşlar çok teşekkür ederim...benim endişem sadece eşimin düzelme süreci.yaşım 31 ve benim çok zamanım yok.bu konuları bilmediğim içinde düzelme sürecinin yılları bulması tek korkum.o düzelene kadar benim yaşımın ilerlemesi...etrafımdada bilgi alabileceğim kimse yok.burayı buldum belki rahatlarım biraz diye..

ccanım ayrıca yaşın öyle çoook değil.
31 yaş neki..
eşinde en kısa zamanda düzelir Allahın izniyle..
tasalanma sen..

Allah razı olsun biraz olsun rahatladım.zaten psikolojik bozukluğum vardı bir yıldır.tek umudum bebeğimin olması dedim.eşimin sonucunu görünce suya düştü hayallerim.yıkıldım.hayata tutunmak için anne olmak istiyorum.ne para ne pul ne mal.sadece anne olabilmek..rabbim nerde evlat için yanan varsa kucağına almayı nasip etsin..

sevgili esra bakın kendiniz açık açık yazmışsınız, sorunlarım var hayata bağlanmak için çocuk istiyorum demişsiniz. kendi sorunlarınız varken, bir bebeğin sorumluluğunu üstlenmek doğru mu? üstelik de gerek hamilelik gerekse yeni doğmuş bir bebeğe annelik o kadar yıpratıcı ve zorken. ayrıca unutmayın ki mutlu bir bebek/çocuk ancak mutlu bir anneyle mümkündür. biliyorum söylemesi kolay diyeceksiniz ama bence öncelikle psikoloji sorunlarınızı çözmeye vakit ayırın. her şeyde hayır vardır demişler, eşinizin sorununun çözümü en az 3 ay sürecektir bu arada kendiniz için bir şeyler yapın. kendinizi olabildiğince daha mutlu bir birey haline getirip bebeğinize hazırlanabilirsiniz.

Son düzenleme:
merhaba tatlım benim eşimin sonuçları çok daha kötüydü ama kürlerle yükseldi ve ilk aşılamayla tedavinin ikinci ayında hamile kaldım çok şükür sende sakın ümüdini yitirme senin durumunda olup hamile kalan çok kişi var sonuç o kadar kötü değil bende hemen bir üroloji uzmanıyla görüşüp tedaviye başlamak inşallah güzel haberlerini alırım ümidini kaybettme.

sevgili arkadaşım..
kendini üzüp hırpalamanaboş yere yıpratmana hiiiiiç gerek yok..
sonuç olarak sizde sperm var...
değilmii..
var yanni vucut üüretiyor.
çeşitli bitkisel veya kimyasal ilaçla bu sayı milyonları bulur ve normal yoldan hamile kalırsın..
boşuna üzülme..
bunu ne kadar rahat söylüyorsun dersen biz 1,5 senedir azospermle mücadele ediyoruz.
azosperm yani sperm yokluğu..
eşimde hiç sperm yok yani..
Rabbime hamd olsun dün yaptırdığımız spermiyogramda 1 tanecik ölü spermimiz çıktı ve biz buna sevindikdemekki üretim var diye..
bunun bzim için anllamını bilemezsin..

o yüzden canımm sen hiç üzülme..
şu anda bizden çoook sanslısınız..
hiç olmazsa tüp bebek deneme ihtimaliniz var...

canım rabbim sizinde yar ver yardımcınız olsun...haklısın belkide ben kendimi biraz hırpalıyorum.dediğin gibi eşimde sperm var.ama ben azospermin ne olduğunu bile bilmiyodum.insan başına gelince öğreniyormuş.benim karamsarlığım birazda geçmişte yaşadıklarımdan kaynaklı.inan yaşamak için sebep arıyorum çünkü hayattan zevk almıyorum.geçen yıl annemi kanserden kaybettim.ona baktığım için erteledim çocuğu.onu kaybedincede evladımı kaybetmiş gibi oldum.herşeyede olumsuz bakar oldum.ama sonuna kadar haklısın.inşallah seninde güzel haberini alırım canım.hatta en yakın zamanda.inan hep dua edicem sanada..

merhaba tatlım benim eşimin sonuçları çok daha kötüydü ama kürlerle yükseldi ve ilk aşılamayla tedavinin ikinci ayında hamile kaldım çok şükür sende sakın ümüdini yitirme senin durumunda olup hamile kalan çok kişi var sonuç o kadar kötü değil bende hemen bir üroloji uzmanıyla görüşüp tedaviye başlamak inşallah güzel haberlerini alırım ümidini kaybettme.

Senin adına çok sevindim...rabbim tamamına erdirsin canım.moralim düzeldi cevaplarınızla.insan olumlu iki şey duydumu içine su serpiliyor...inşallah bende güzel haberi haykırarak yazıcam sizlere.çok saolun...

canım rabbim sizinde yar ver yardımcınız olsun...haklısın belkide ben kendimi biraz hırpalıyorum.dediğin gibi eşimde sperm var.ama ben azospermin ne olduğunu bile bilmiyodum.insan başına gelince öğreniyormuş.benim karamsarlığım birazda geçmişte yaşadıklarımdan kaynaklı.inan yaşamak için sebep arıyorum çünkü hayattan zevk almıyorum.geçen yıl annemi kanserden kaybettim.ona baktığım için erteledim çocuğu.onu kaybedincede evladımı kaybetmiş gibi oldum.herşeyede olumsuz bakar oldum.ama sonuna kadar haklısın.inşallah seninde güzel haberini alırım canım.hatta en yakın zamanda.inan hep dua edicem sanada..

Allah razı olsun canım güzel dileklerin için..
bizde başımıza gelmeden biilmiyordukki azospermin ne olduğunu.
hatta hep ben gittim doktorlara.
hiç şüphelenmedik bile.
ama ne yapalım bizim nasibimize bu sıkıntıyı çekmekte varmış.
bazen konuşuyoruzda eşimle belki az olsa üzülecektik azonun ne olduğunu bile bilmeyecektik diyoruz.
ama soonuç olarak durum bu canım..
Allah hepimizin yardımcısı olsun.,
ve annen içinde çok üzüldüm Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşAllah..
ama siz iyi bir ürolaga gidin ve kesinlikle moralinizi bozmayınn..
bizi düşünmniz bile yeterli olacaktır.
eşi azospermli olanlar burada dertleşelim diye bi topik var.
orada ne mucizler yaşanıyo bilsen.
eşinden ameliytla tek sperm bulup tüp bebkle hamile kalan arkadaşlarımız var..
sen bol bol dua et canım..
en kıa zamanda anne olman dileğiyle...:16::16::16::16::16::16::16::16:

sevgili esra bakın kendiniz açık açık yazmışsınız, sorunlarım var hayata bağlanmak için çocuk istiyorum demişsiniz. kendi sorunlarınız varken, bir bebeğin sorumluluğunu üstlenmek doğru mu? üstelik de gerek hamilelik gerekse yeni doğmuş bir bebeğe annelik o kadar yıpratıcı ve zorken. ayrıca unutmayın ki mutlu bir bebek/çocuk ancak mutlu bir anneyle mümkündür. biliyorum söylemesi kolay diyeceksiniz ama bence öncelikle psikoloji sorunlarınızı çözmeye vakit ayırın. her şeyde hayır vardır demişler, eşinizin sorununun çözümü en az 3 ay sürecektir bu arada kendiniz için bir şeyler yapın. kendinizi olabildiğince daha mutlu bir birey haline getirip bebeğinize hazırlanabilirsiniz.

canım biliyorum.zaten terapiye başladım ve doktorumda onayladı.beni neyin mutlu edeceğini benim düşünüp bulmam gerektiğini söyledi.son gittiğimdede anne olmak dedim.oda ozaman zaman kaybetme dedi.ama bir yıldır her ay testler negatif çıkınca sinirlerim bozuluyodu..ben abimin ikiz bebeklerini büyüttüm çalıştıkları için daha bekarken.onlar için işimden ayrıldım.inanın insan herşeyi unutuyor...bana halanne dedikçe inanın içim kıpır kıpır oluyor.şimdi 3.sınıfa başlıcaklar.emin olmasam inanın çocuğuma yararlı olamaycağımı düşünsem doğurmak istemem.ama biliyorum onunla yeniden doğacağım ben...

Allah razı olsun canım güzel dileklerin için..
bizde başımıza gelmeden biilmiyordukki azospermin ne olduğunu.
hatta hep ben gittim doktorlara.
hiç şüphelenmedik bile.
ama ne yapalım bizim nasibimize bu sıkıntıyı çekmekte varmış.
bazen konuşuyoruzda eşimle belki az olsa üzülecektik azonun ne olduğunu bile bilmeyecektik diyoruz.
ama soonuç olarak durum bu canım..
Allah hepimizin yardımcısı olsun.,
ve annen içinde çok üzüldüm Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşAllah..
ama siz iyi bir ürolaga gidin ve kesinlikle moralinizi bozmayınn..
bizi düşünmniz bile yeterli olacaktır.
eşi azospermli olanlar burada dertleşelim diye bi topik var.
orada ne mucizler yaşanıyo bilsen.
eşinden ameliytla tek sperm bulup tüp bebkle hamile kalan arkadaşlarımız var..
sen bol bol dua et canım..
en kıa zamanda anne olman dileğiyle...:16::16::16::16::16::16::16::16:

hiç etmezmiyim canım benim.bundan sonra dualarımda yer alacaksınız.dostlar saolsun canım.rabbim yinede daha kötü acılar yaşatmasın demekten başka çare yok..sizinde minik ama güzel haberinizi bekliyorum.çok saol

Back
X