Değersiz hissetmek

kurabiye123

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2017
1.949
2.459
133
Herkese merhabalar

Ben 20 yasında sosyoloji ogrencisiyim kendimi uzun zamandır değersiz hissediyorum. Ama bu değersizlik arkadaşlarım ailem değer vermiyo gibi degil de toplumda yer edinme olarak değersizlik.
Bölümüme cok severek isteyerek basladim hatta calisicagim yer de belli Ama kendimi bu konu da ise yaramaz hissediyorum sosyolog ne iş yapicak ki gibi doktorluk mühendislik pilotluk gibi meslek dallarına ozenmeye hatta kiskanmaya basladim.

Kendimi de geliştirmeye calisiyorum
Bilgisayar sertifikası aldim
Hızlı okuma kurşuna gittim
Ehliyete yazıldım
Seneye de ingilizce kursuna başlayacağım

Acaba diyorum param az olduğu icin mi böyle hissediyorum

Her türlü fikire açığım şimdiden yorum yapan herekese cok teşekkür ederim

Olabilir, o yüzden böyle hissediyor olabilirsin. Ama şu da gerçek ki öğrencilik yıllarında ancak çok çok ufak bir azınlık maddi olarak ta çok rahattır. O yüzden buna takılmayıp hem derslerin hem de ileride senin için gerçekten fark yaratacak konulardaki gelişimine odaklanmaya devam et. İnan ki şu birkaç yıl çok çok çabuk geçmiş olacak

Güzel yorumunuz için çok teşekkürler haklisiniz soylediklerinizi dikkate alıcam ☺

Ayrıca ben seni çok ta değerli buldum.

İmkanların az olmakla birlikte bilgisayar sertifikanı almışsın, çok önemli bir kurstur hızlı okuma, onu tamamlamışsın. Ehliyete başladım diyorsun. Seneye İngilizce kurs planın var. Bu en değerli yıllarını kendini geliştirmek ve bir fark yaratabilmek için özveri ile çalışarak değerlendiriyorsun. Seni cidden tebrik ediyorum.

Ay gerçekten mi beni cok mutlu ettiniz. Peki Baska neler yapabilirim gelişmek için

Ay gerçekten mi beni cok mutlu ettiniz. Peki Baska neler yapabilirim gelişmek için

Aslında İngilizce kursu seneye başlayacak bile olsa hemen şimdiden kendin çalışmaya başlayabilirsin. öncelikle intermediate seviyeyi halletmek için ciddi çaba göstermen gerekiyor. Netten, tv den daima İngilizce filmler, bulunduğun seviyenin bir level üstü Kitaplar, mesela hergün için 20 yeni sözcük öğrenme çalışması.. bunlar seni önümüzdeki kış gideceğin kursa şimdiden hazırlayacak. Uzun soluklu bir öğrenme sürecidir yabancı dil eğer çocuk yaşlarda başlanmadı ise. Ama senin kararlı, bilinçli olduğunu hissediyorum. O yüzden ilave edeceğim. Damla , çeliği bile eritir. Yani bunu başarabilirsin. Ayrıca konun sosyoloji ve çok güzel bir bölüm bu. Kendine hiç ilave masraf çıkartmadan gönüllü çalışmak isteyebileceğin STK ları araştırmaya başla. Çocukluğumdan beri inandığım bir söz var: Relationship is almost everything. Bu gerçekten de doğru. Herşey değil ama aslında yaşamında pekçok şey rölasyonlar sayesinde dönüşüyor. Kimleri tanıdığın önemli, nerelerde bulunduğun önemli. Mesela üniversite sonrasında yurtdışında Master hedefleyebilirsin. Ekonomik durum çok iyi olmasa bile eğer sen yabancı dile hakim duruma gelirsen ve üniversitede iyi ortalama yaparsan, biraz önce bahsettiğim STK kapsamında sayılır Unicef için şimdiden gönüllü olarak çalışmaya başlasan, transcriptin de uygunsa Unicef kanalı ile yurtdışında burs ta bulabilirsin. Seçeneğin o kadar çok ki.. Yeter ki iste bile demiyorum Zira satırlarından senin gelişmeye ve ilerlemeye ne kadar istekli olduğunu mesajını okur okumaz gördüm. Yolun açık olsun Yavrum.

Bu konuyu açman benim içinde yararlı oldu teşekkür ederim diğer arkadaşların yorumlarını okudukça mutlu oldum. Ben bu sene tekrar sınava girdim. En çok okumayı istediğim hedeflediğim bölümü okuyorsun ve ek olarak kendini geliştiriyorsun. Fakat kafanda kurduğun bu düşünceleri ve içinde bulunduğun çaresizliğe üzüldüm açıkçası. Bu hisleri sana çevrendeki insanların statü algısı vb. şeyler hissettiriyor olabilir. Zaman zaman bende hissediyorum çünkü bu şeyleri. Ben araştırdım baya. Sosyolog olmak zorunda değilsin bir çok iş seçeneği var. En basitinden örneklerle açıklarsam 2 sene psikoloji üzerine yüksek lisans yaparsan psikolog olabilirsin. Veya kursa gidip sertifika alıp aile danışmanı olabilirsin. En olmadı zor ama ales sınavına girip yüksek puan alıp ardından kpss girip PDR olabilirsin, atanması dert işte. Araştırdıklarım bu yöndeydi. Yanlış biliyorsam düzeltilirse sevinirim...

Merhaba,

Bence dünyaya gelmiş ve gelecek olan herkes varoluşsal açıdan değerlidir. Bizim kendimize kattıklarımız ya da bizden eksilenler değerimizi ne arttırır ne de azaltır.

Meslek, yetenek, güzellik, zayıflık, parasizlik vb bunların hepsi bir etiket. Bizim değerimizi bu etiketler belirlemez. Kendimizi neyle var edersek, kendimize ne üzerinden değer verirsek o şey elimizden gittiğinde kendimizi kaybolmuş, çaresiz ve değersiz hissederiz. Sıfatlar, etiketler gelip geçicidir. Bizim değerimizi belirlemez.

O sebeple artık kendimize bu tip etiketlerle değer biçmeyi bırakalım. Ayşe Fatma Zehra vb. olarak çok değerli varlıklar olduğumuzu kabul edelim. :)

Yaa verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim içimi aydınlattınız gerçekten ehliyet sınavından sonra ingilizce kelime ezberine başlicam ve diğer onerilerinize uymaya calisicam

Merhaba canım konunun senin için de faydalı olmasina cok sevindim. Ve cevrendekilerin statu algisi konusunda da haklisin .Ben aslinda sosyoloji okuduguma hic pişman değilim cok seviyorum bölümümü ve çok zevkli geliyo yani sana da tavsiye ederim okumanı. Benim aslında isim hazır babamın arkadaşının şirketinde calısıcam sorunum ıssız kalmak değil de kendimi geliştirip daha guzel konumlara gelmek istemek kendimi biraz aşağıda eksik görmek. Aslında bölümüm sosyoloji diyipte kimseden kotu.bi.yorum da almadım herkes guzel bölüm diyo.
Diğer sorularına da soyle cevao veriyim yüksek lisans yapip psikolog olunabiliyor. Sertifika alip aile danışmanı da olabiliyorsun. Hatta devletin ilerde sağlık ocağı gibi her bölgeye bir aile danışmanı projesi de var diğer is alanları hakkında bilgim yok ama. Başarılar dilerim

Insanı acıdan elbet değerleyiz ama toplumda da yer edinmemiz lazım :)

Mükemmel bir yorum..
Bende yorum yazacaktım ama bu yorumdan sonra yazmama gerek yok.
Konu sahibi Bu yorumu screenshot al ve arada oku.
Bilincinde sadece bir iki mesleği değerli diye kodlamissin.
Bu konuda kitaplar oku..

Valla bence sosyoloji çok havalı bir bölüm ve sosyolog olmak oldukca hos bi durum...
Türkiyede degeri bilinmiyor cidden ama sosyolog olmayı isterdim...
Toplum dinamikleri ile ilgilenmek vs bana cok hoş geliyor...
Hatta üniversitede sosyal psikoloji dersinde aldığım haz bambaşkaydı...
Sosyal psikoloji alaninda yüksek yapicam diye baya karar vermistim (icimde uktedir)

Ciddi misiniz.. sevindim bunları duyduğuna aslinda etrafimdakiler den hep sosyoloji okumak.isteyenelr var bolum de kesinlikle cok.eglenceli ama sizden duymak beni sevindirdi tesekkur ediyorum

İşim hazır demişsin hangi alanda çalışmayı planlıyorsun? Belki yöneleceğin alana yönelik eğitimler, sertifikalar almaya başlayabilirsin. Atıyorum ik düşünüyorsun, ingilizce bilmek ikcılar için iyi bir artı o cepte, yanında insan kaynakları uzmanlığı sertifikası alabilirsin. Belki sap ik modülünü öğrenebilirsin. İk departmanlarına staj için başvurabilirsin.

Düşününce sosyoloji, reklamcılık, dijital pazarlama, sosyal medya uzmanlığı tarzı alanlar için de güzel temel sağlayabilir. Bu alanlara yönelip kendini geliştirebilirsin.

Özgüvenin parayla dogrudan ilgusi de yok aslinda..doktor muhendis olmak özgüvenli olacağınıza garanti mi?

Çok teşekkür ederim Türkiyede sosyologluk çok bilinen bir meslek değil... Sosyoloji daha henüz okumuyorum ama okursam bende bu gibi sorunlarla karşılaşacağımı bildiğimden seni anlayabiliyorum. Halkımız tarafından fazla bilinen olmaması nedeniyle, gözlerinde bir doktorluk bir mühendislik bir mimarlık değil maalesef ve belkide bu algı yüzden kendini eksik hissediyorsun. Zaten çok yaygın bir meslek olsaydı toplumda yaşanan bir çok sorunu yaşıyor olmazdık neticede sosyoloji sadece toplum bilimi denip geçilebilecek bir meslek değil psikoloji nasıl bireyi kapsıyorsa sosyolojide kitleleri kapsayan bir meslek bence. Sonuç olarak bölümünden memnunsun severek ve zevk alarak okuyorsun ve ileride işinde kendi imkanların dolayısıyla hazır. Severekte yapabileceğin bir meslek. Eksik hissetmek için hiç bi sebep yok. İnanki işini sevmeyerek yapan bir doktor mühendis vs... olmandansa işini severek yapan bir sosyolog olman hem sana hemde herkese en faydalısı.

Aslında bunu daha konuşmadık 3. Sınıfa geçtim sence ne zaman konuşmalıyım? Reklam şirketi ve tarih üzerine şirket-i.var bana da ehliyet ogrenmemi ve yabancı dil soyledi babam yoluyla nasil sormam gerektiğini bilmiyorum ama söylediğiniz sertifikalara almaya.calisicam badka öneriniz var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…