Değersiz hissetmek

Çok teşekkür ederim Türkiyede sosyologluk çok bilinen bir meslek değil... Sosyoloji daha henüz okumuyorum ama okursam bende bu gibi sorunlarla karşılaşacağımı bildiğimden seni anlayabiliyorum. Halkımız tarafından fazla bilinen olmaması nedeniyle, gözlerinde bir doktorluk bir mühendislik bir mimarlık değil maalesef ve belkide bu algı yüzden kendini eksik hissediyorsun. Zaten çok yaygın bir meslek olsaydı toplumda yaşanan bir çok sorunu yaşıyor olmazdık neticede sosyoloji sadece toplum bilimi denip geçilebilecek bir meslek değil psikoloji nasıl bireyi kapsıyorsa sosyolojide kitleleri kapsayan bir meslek bence. Sonuç olarak bölümünden memnunsun severek ve zevk alarak okuyorsun ve ileride işinde kendi imkanların dolayısıyla hazır. Severekte yapabileceğin bir meslek. Eksik hissetmek için hiç bi sebep yok. İnanki işini sevmeyerek yapan bir doktor mühendis vs... olmandansa işini severek yapan bir sosyolog olman hem sana hemde herkese en faydalısı.
Icimdekileri bu kadar güzel Ben bile anlatamadım inanki cok teşekkür ediyorum beni anladiginiz için ve haklisiniz da aslinda sözlerinizde icimi cok ferahlattiniz. Ve sizin gibi kendini guzel ifade edebilen ve özellikle de ANLAYISLI sosyologlara ihtiyaç var. Çünkü ülkemiz her geçen gün tahammulsuzlesiyo. Toplum ilerledikçe sosyolojiye verilen değerin artacağını inanıyorum. Insallah meslektaş oluruz :KK200:

Kendine değer veren her birey dışarıdan çok net anlaşılıyor sosyal statüsü her ne olursa olsun. Sevdiğiniz meslekte ilerlemek sizi ömür boyu eder ve mutlu insanlar değer görür bence algısal statüye fazla takılmayın. Hatta bana sosyologlar çok aydın ve farkındalığı yüksek geliyor keşke ikinci üni olarak okuyabilsem diye zaman zaman aklımdan geçmiyor değil.

Kendine değer veren her birey dışarıdan çok net anlaşılıyor sosyal statüsü her ne olursa olsun. Sevdiğiniz meslekte ilerlemek sizi ömür boyu eder ve mutlu insanlar değer görür bence algısal statüye fazla takılmayın. Hatta bana sosyologlar çok aydın ve farkındalığı yüksek geliyor keşke ikinci üni olarak okuyabilsem diye zaman zaman aklımdan geçmiyor değil.
Teşekkür ederim.yorum için 😊

Ah be yavrucum , ben en iyi universitelerden birinden mezunum , gittim yurtdisinda master yaptim ,17 senelik profesyonel is hayatim oldu ve en buyuk hayalim ne biliyor musun?
Sosyoloji okumak , benim veletler biraz buyusun , ilk isim tekrar universiteye baslayip sosyoloji okumak olacak
Bosver sen toplumu , bizim toplum kliseleri sever , egomuz yuksektir bizim , ayni zamanda pacalarimizdan cehalet akar , sosyolojinin ne oldugunu 100 kisiye sorsan 90'i bilmez

O yuzden kafanda kurma , zaten senin isin bu toplumu arastirmak , bu sorunlari irdelemek

Sahane bir meslek secmissin , lutfen guzelce oku , guzel isler yap , toplumun degismesi , gelismesi icin cabala , oncu ol

Ah be yavrucum , ben en iyi universitelerden birinden mezunum , gittim yurtdisinda master yaptim ,17 senelik profesyonel is hayatim oldu ve en buyuk hayalim ne biliyor musun?
Sosyoloji okumak , benim veletler biraz buyusun , ilk isim tekrar universiteye baslayip sosyoloji okumak olacak
Bosver sen toplumu , bizim toplum kliseleri sever , egomuz yuksektir bizim , ayni zamanda pacalarimizdan cehalet akar , sosyolojinin ne oldugunu 100 kisiye sorsan 90'i bilmez

O yuzden kafanda kurma , zaten senin isin bu toplumu arastirmak , bu sorunlari irdelemek

Sahane bir meslek secmissin , lutfen guzelce oku , guzel isler yap , toplumun degismesi , gelismesi icin cabala , oncu ol
Çok çok teşekkür ederim beni çok motive ediyorsunuz. Belki de insanların tepkilerinden bu düşüncelere kapılmışımdır cunku cok.isteyerek.geldim sosyolojiye kimse de bilmiyo gerçekten diyaliglar hep su sekilde
- ne okiyosun
- sosyoloji
- hıı iyiymis ... (iki dk sonra)sen bitirince ne olcan şimdi
Ya da
- ama sosyologlar işsiz kalıyoooo
Boyle yani 😄 bi.cogu da dediginiz gibi bilmiyolar bu arada ne bolumu mezunusunuz ve neden sosyoloji okumak istiyorsunuz merak ettim

Icimdekileri bu kadar güzel Ben bile anlatamadım inanki cok teşekkür ediyorum beni anladiginiz için ve haklisiniz da aslinda sözlerinizde icimi cok ferahlattiniz. Ve sizin gibi kendini guzel ifade edebilen ve özellikle de ANLAYISLI sosyologlara ihtiyaç var. Çünkü ülkemiz her geçen gün tahammulsuzlesiyo. Toplum ilerledikçe sosyolojiye verilen değerin artacağını inanıyorum. Insallah meslektaş oluruz :KK200:

Bende çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Ben ileride inanıyorumki toplumda ilerledikçe belki emekliliğimizde yaptığımız meslek çok saygı görecek tıpkı batılı ülkelerdeki gibi

Çok çok teşekkür ederim beni çok motive ediyorsunuz. Belki de insanların tepkilerinden bu düşüncelere kapılmışımdır cunku cok.isteyerek.geldim sosyolojiye kimse de bilmiyo gerçekten diyaliglar hep su sekilde
- ne okiyosun
- sosyoloji
- hıı iyiymis ... (iki dk sonra)sen bitirince ne olcan şimdi
Ya da
- ama sosyologlar işsiz kalıyoooo
Boyle yani 😄 bi.cogu da dediginiz gibi bilmiyolar bu arada ne bolumu mezunusunuz ve neden sosyoloji okumak istiyorsunuz merak ettim
Sosyoloji okumak istememin nedeni kadinlar kulubunde takilma nedenim ile ayni :)
İnsanlari merak ediyorum , bi ara psikolojiye merak salmistim ama onu kendi kendime cozdufumu soyleyebilirim , bol bol kitap okuyarak , gozlem yaparak vs vs
Son senelerde sosyoloji cok cezbediyor beni cunku cozemiyorum bizim toplumu
Neden bu kadar farkliyiz , neden yerlesik bir kulturumuz yok , neden diger ulkelerdeki tek kultur yapisi ile bizimki bu kadar farkli vs vs
Burada da bol bol insanlari gozlemliyorum , yeni seyler ogreniyorum , benim ve cevrem gibi olmayan insanlari taniyip anlamaya calisiyorum vs vs vs
Halam sosyoloji uzerine yuksek lisans yapti , xok keyif aldi ama master beni kesmiyor , ben 4 sene boyunca okumak istiyorum

Sosyoloji okumak istememin nedeni kadinlar kulubunde takilma nedenim ile ayni :)
İnsanlari merak ediyorum , bi ara psikolojiye merak salmistim ama onu kendi kendime cozdufumu soyleyebilirim , bol bol kitap okuyarak , gozlem yaparak vs vs
Son senelerde sosyoloji cok cezbediyor beni cunku cozemiyorum bizim toplumu
Neden bu kadar farkliyiz , neden yerlesik bir kulturumuz yok , neden diger ulkelerdeki tek kultur yapisi ile bizimki bu kadar farkli vs vs
Burada da bol bol insanlari gozlemliyorum , yeni seyler ogreniyorum , benim ve cevrem gibi olmayan insanlari taniyip anlamaya calisiyorum vs vs vs
Halam sosyoloji uzerine yuksek lisans yapti , xok keyif aldi ama master beni kesmiyor , ben 4 sene boyunca okumak istiyorum
Ne güzel bi.merak :) isteyerek okuyunca cok zevkli bölüm inanın ki dilerim çocuklarıniz büyüyünce okursunuz

sosyolojı candır:)
12 yıldır bankacılık yapıyorum ama hep içimde kalmıştı.2.üniversite kapsamından kayıt yaptırdım ıst.üniversitesi auzefe ve 3.sınıf bıtıyor ınsallah bu yıl..
sadece oku ezberle ve geç sisteminden öte,sosyoloji okuyanlar genelde okumayı araştırmayı düşünmeyi seven kişiler oluyor..şahsen niyetim seneye mezun olup aile danışmanlıgı alanında ilerlemek..
ınsanların paralarını yıllarca dogru degerlendırmelerı ıcın calıstım,artık evliliklerinde çözümsüz sorunları için 3.bir göz olup yardımcı olmak ıstıyorum:)

sosyolojı candır:)
12 yıldır bankacılık yapıyorum ama hep içimde kalmıştı.2.üniversite kapsamından kayıt yaptırdım ıst.üniversitesi auzefe ve 3.sınıf bıtıyor ınsallah bu yıl..
sadece oku ezberle ve geç sisteminden öte,sosyoloji okuyanlar genelde okumayı araştırmayı düşünmeyi seven kişiler oluyor..şahsen niyetim seneye mezun olup aile danışmanlıgı alanında ilerlemek..
ınsanların paralarını yıllarca dogru degerlendırmelerı ıcın calıstım,artık evliliklerinde çözümsüz sorunları için 3.bir göz olup yardımcı olmak ıstıyorum:)
Ne kadar güzel :) nasıl aile danışmanı olunabiliyor? Bana bilgi verir misiniz.
Bi de sizce düşüncelerim yersiz mi

Ben mühendisim, şuan açıktan sosyoloji okuyorum ve sosyoloji mükemmel bir meslek, bence kendini hiç aşağı veya kötü hissetme. Eğer kendini geliştirirsen bu şekilde eminim çok güzel yerlere gelebilirsin.

Herkese merhabalar

Ben 20 yasında sosyoloji ogrencisiyim kendimi uzun zamandır değersiz hissediyorum. Ama bu değersizlik arkadaşlarım ailem değer vermiyo gibi degil de toplumda yer edinme olarak değersizlik.
Bölümüme cok severek isteyerek basladim hatta calisicagim yer de belli Ama kendimi bu konu da ise yaramaz hissediyorum sosyolog ne iş yapicak ki gibi doktorluk mühendislik pilotluk gibi meslek dallarına ozenmeye hatta kiskanmaya basladim.

Kendimi de geliştirmeye calisiyorum
Bilgisayar sertifikası aldim
Hızlı okuma kurşuna gittim
Ehliyete yazıldım
Seneye de ingilizce kursuna başlayacağım

Acaba diyorum param az olduğu icin mi böyle hissediyorum :KK43:

Her türlü fikire açığım şimdiden yorum yapan herekese cok teşekkür ederim

öncelikle dünyaya gelişimiz bile her birimizi mucize yapar bunu sakın unutma... genceciksin yolunu nasıl çizmek istersen çizer en güzel yollarda yürürsün hayat senin ellerinde...kendini sevmeye biran önce başla ne olur değerini önce sen bil sonra gerisi gelir...para kazanılır yeterki sen varol...

Başlığa istinaden söylüyorum. Gerçek yazarların yazmış olduğu eserleri okuyan herkes, değerlidir benim için. Yirmi yaşında olup kendini geliştirmeye bu kadar istekli olduğunuz için de kutlarım. Bu azminiz hiç bitmesin inşallah...

Başlığa istinaden söylüyorum. Gerçek yazarların yazmış olduğu eserleri okuyan herkes, değerlidir benim için. Yirmi yaşında olup kendini geliştirmeye bu kadar istekli olduğunuz için de kutlarım. Bu azminiz hiç bitmesin inşallah...
Tesekkur ederim sağolsun. Dunya klasiklerinden mi bahsediyorsunuz

Back
X