Insanlarin isini kolaylastirmayarak. Bana boyle davraniyorsan beni kaybedersin, kendin bilirsin tavrinda olarak.
Ha ben de bunu 34 yasimda ogrendim
Somut ornek vereyim.
Plan yaparken uyuyakaldigi icin plani kaçırdı.
Bir daha seninle plan yapmayacağım, gorusmek istiyorsan sen ayarlarsin dedim. Ozur diledi.
Ertesi gun hadi gel 2 saat boslugum var goruselim dedi.
Ben 2 saate sıkıştırılmak istemiyorum, genis vakit ayirabilecegin baska bir gun gorusuruz dedim. Kabul etmedim.
Iki gun sonra tum gununu bana ayirabilecegi sekilde program yaptı.
Ben o iki saate okey deseydim çaba gostermeyecekti.
Insanlar sizin bir seylere tahammülünüz olmadığını, sınırlarınız olduğunu ve bunlar aşıldığında yaptirimlari oldugunu, sizi kaybedebileceklerini bildikleri surece size özen gosteriyor. Her an affetmeye hazir, ne yaparlarsa yapsinlar sineye ceken biri olursanız ciddiye almazlar.
Baska bir somut ornek vereyim su anki flortumle ilgili.
Ben cevap gerektiren bir mesajimin cevapsiz kalmasından cok rahatsiz oluyorum. Bunu soylemistim. Sonra bir kere cevap vermedi.
Bunu hatirlattim. Gecerli bir sebep olmadan bunu tekrarlanmasının hosuma gitmeyecegini soyledim.
Ertesi gun yazisiyorduk. Napiyorsun dedim, kosuya ciktim dedi. Kosarken bana cevap mi yaziyorsun dedim, evet, cevapsjz birakmak istemedim dedi

dedim manyak degilim yahu, o kadar da abartma.
Benim tepkimden cekinmese bu sınır ihlali tekrarlanacakti mesela. Ha simdi normale döndü, o kadar sacma zamanlarda cevap yazmaya uğraşmıyor ama olsun, gözü korktu ahshhd