Degersizligi yenmek?

missnunu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2014
2.184
856
248
Ben kendimi bu aralar degersiz hissetmeye basladim..neden bilmiyorum ama yanimda benden kucuk ama cok konusan biri varsa pasiflesiyorum yasi buyuksede farketmiyor isterse bos konussun ama konusan biri varsa ben ezik gibi hissediyorum kendimi..agzim niye laf yapmiyor diye kendime kiziyorum...noluyo bana??nasil yenerim bu duyguyuuu

Kendinizi öyle hissetmenize birşeyler sebep olmuştur muhakkak durduk yere olmaz, kendini güzel ifade etmek için kitap okumak bir numaralı kural bana kalırsa

herkesin zeka türü yetenekleri bilgi seviyesi her konuda aynı değil bunu kabul etmeli
sizdeki değersizlik psikolojisi gibi
konuyla alakasız ama aklıma getirdiniz görsel işitsel birde dokunsal zeka türleri varmış
görsel zekaya sahip olanlar akıcı ve hızlı konuşmada diğer zeka türlerine göre daha iyiymiş diye öğrendim
acaba gerçeklik payı nedir:KK64:

herkesin zeka türü yetenekleri bilgi seviyesi her konuda aynı değil bunu kabul etmeli
sizdeki değersizlik psikolojisi gibi
konuyla alakasız ama aklıma getirdiniz görsel işitsel birde dokunsal zeka türleri varmış
görsel zekaya sahip olanlar akıcı ve hızlı konuşmada diğer zeka türlerine göre daha iyiymiş diye öğrendim
acaba gerçeklik payı nedir:KK64:
Aslında çok fazla zeka türü var. Bunlardan biri de sözel zeka,benim bildiğim de sözel zekası yüksek olanlar bu dediğiniz gibi oluyor. Tabii bu zeka türleri öğrenmekle alakalı daha çok ama sözel zekası planlar kitap okumayı da sevdiği için olabilir bunun nedeni.

Cocugum oldugundan beri hep bi kosturma halindeyim..kitap okumak bu kosturmanin icinde olamadi tabi cocuk kitaplarini saymazsak...dogru soyluyorsunuz biraz kendime zaman ayirip kitaplara yogunlasmali..2yildir elime almadim acikcasi soylemeye bile utaniyorum en son ne okudum acabaa

Aslında çok fazla zeka türü var. Bunlardan biri de sözel zeka,benim bildiğim de sözel zekası yüksek olanlar bu dediğiniz gibi oluyor. Tabii bu zeka türleri öğrenmekle alakalı daha çok ama sözel zekası planlar kitap okumayı da sevdiği için olabilir bunun nedeni.
sözel zeka yada görsel zeka olayları fotoğraflar anında yansıtma özelliğine sahipmiş
mesala cem yılmazın ve onun gibi olayları akıcı birl dille aktaranların görsel zekaya sahip olduğunu okumuştum

Sessizliğinizle dövün o boş konuşanları. O zaman kimin özgüveni düşüyor görürsünüz.:KK48:

"Cahil insanın yanında kitap gibi sessiz ol"demiş Mevlana.Çok konuşanın yanında değil,dolu konuşanın karşısında kendinizi eksik hissediyorsanız bu daha sağlıklı bir tepki olur.Bu durumda da hangi konularda eksiklikleriniz varsa o konuda kitap okuyarak,belgesel seyrederek,tefekkür ederek kendinizi geliştirebilirsiniz.Ben artık ortamlarda bildiklerim hakkında bile konuşmuyorum,çünkü kimse gerçekten dinleme taraftarı değil.Boş konuşmaktan zevk alıyor insanlar.Bir şeyleri öğrenip öğretemiyorsak konuşmanın anlamı ne?

Ben kendimi bu aralar degersiz hissetmeye basladim..neden bilmiyorum ama yanimda benden kucuk ama cok konusan biri varsa pasiflesiyorum yasi buyuksede farketmiyor isterse bos konussun ama konusan biri varsa ben ezik gibi hissediyorum kendimi..agzim niye laf yapmiyor diye kendime kiziyorum...noluyo bana??nasil yenerim bu duyguyuuu
Ay canim ya kıyamam.Bu his cogu zaman insanlarda olur.Bazıları cabuk atlatir.Sana tavsiyem duzenli spor yap,kitap oku.Bebeginde varmis ama zaman ayirabildigin kadar kendinle ilgilen.

Back
X