Değişebilir miyim?

Selam hanımlar. Beni bu hayatta en çok yoran kendimim. Degismeyi çok istiyorum ama bunun mümkün olup olmadığını merak ediyorum. Kişisel gelişim kitapları, psikoloji alanında videolar vs elimden ne gelirse yapiyorum. Psikoterapiye de baslamayi düşünüyorum. Ben çok hassas bir insanim böyle olmayı hiç istemezdim. Ve adalet duygusuna çok takiğim. Bir yerde bir haksızlık oldu mu asla susamam. Benim mevzum olmasa bile kafaya takarim. Beklmedigim insanlardan vefasızlık gördüğümde yikilirim adeta. Aşmam biraz zaman alır. Romatizmam var hemen ağrı giriyor bir şeye üzüldüğümde bir haksızlığa uğradığımda. Dışardan bu kadar yumuşak durmasam da içim gereksiz yumuşak farkındayım. Bu fıtrat mi yoksa değişebilir mi sizce yorumlarinizi almak istedim

Biraz dozunda umursamaz olmayı çok istiyorum
hersey dozunda olursa güzel olur insaniz yanlisimizda olur dogrumuzda ne en ufak büyük vs olaylarda asiri etkilenip yikilalim enkazin altinda kalalim nede hakkini yedigimiz kirdigimiz insanlara karsi kati kalpli hicbirsey olmamis duyarsiz saygisizlik yapip zeytin yagi gibi su üstüne cikalim

Bende oyle idim kim ne olsa kostur kostur giderdim kendimi parçalardim evlendim bisiler koptu sonra 35 ten bi duruldum hele bosandim amannn bahannne modi geldi bu dunyada kimse sizden degerli değil siz iyi olacaksiniz ki etrafda iyi olsun zamanla öğreniyorsunuz konu sahibi yas aldikca
haklisiniz herzaman kostur yardim et bir kere yapma senden kötüsü olmaz

• Beğen
Reactions: Cac
Şahsen bende ezelden haksızlığa karşı asla susamayan biriyim. Fakat ülkedeki hatta dünyada ki tüm haksizliklari hak yiyenleri bizim gibi insanların üstüne yıkmak ne kadar doğru? Ben son 4 yık önceki ben asla değilim fakat merhamet vicdan haksizlik karşısında hala susmuyorum. Bide koca ülkedeki milyonları ilgilendiren meselelerde bireysel olarak ne kadar değişim yaptirabiliriz. Hayatıma dokunan yada sesimi duyurabildigim yerde aman banane demiyorum ama benim çıkan sesimle nasıl ülkedeki haksızlığı onleyebilirim onu da bilen söylerse üstümüze düşeni yapariz evelallah.
Yani bunu iddia eden ( ki ben de dahil ) çok fazla insan var .herkes hukuksuzluğa ,adaletsizliğe ses çıkarsa normallestirmese bu kadar olur muyduk emin degilim

Back
X