Değişebilir miyim?

Derinee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
2.680
517
163
Merhaba arkadaşlar eşimle iletişim.problemlerimiz var seviyor seviniyorum.ama esim konuşkan biri degil bende ortama göre sekillenirim.maalesef bugün dönüp baktığımda sessiz bir ev var yada bole kimini.bugün temizlik yaparken düşündüm acaba ben kendimi değiştiremez miyim değiştirmeye çalışsam mutsuz mu olurum.ben daha neşeli eğlenceli komik olsam belki herşey daha güzel olur.etrafimda bazı ile insanlar var yanından hiç ayrılmak istemezsiniz dert tasa kalmaz ah nasıl ozeniyorum onlara.Keske hep yakinimda ole insanlar olsa.bense hep necatigil hep duygusal hep korkak hep korkulu olmazki bole. Acaba kendimi değiştirmem mümkün mu?mesela ne yapıp evimidaha eğlenceli hale getirebilirim şimdiden teşekkür ederim

Yalnızlık Allaha mahsus evet doğru da insana bu kadar çok ihtiyaç duymak neden?
Evlisiniz,seviyor,seviliyorsanız,şükretmelisiniz. Yalnızlıkla boğuşan nice genç var.
Aileniz inşallah hayattadır.

Her insanın bir mizacı bir karakteri var ha diyinc neşeli, şen şakrak olamazsınız ki. Yaşınız kaç bilmiyorum ama bir yaştan sonra zaten insan değişmiyor, sadece törpüleniyor bazı davranışarı.

Ayrıca eşiniz sizi bu despotik olarak sevmiş evlenmiş neden değişesiniz ? Kimse için değmez değişmeye.

ben ilişkilerdeki heyecanın enerjinin erkeklerden kaynaklandığını düşünüyorum
yani benim eşimde konuşmaz hep benden bekler
ben 2 sene zor sabrettim olmuyor sohbet dönmüyor
en yakın olması gereken kişi ile iletişim eksikliği yaşıyorum

yani demem o ki siz kadar eşinizinde değişmesi lazım

Karakter sonradan değişmez.temel olan özellikler yani.yapsanızda yapmacık durur.ama evinize arkadaş davet edin.çıkın eşinizle gezin eğlenin. Yada evde basbasa bir film izleyin vs..sevip sevildikten sonra herşey hallolur..
Yalniz şu "Necatigil"kelimesini çözemedim. Kim onlar??)

Karakter sonradan değişmez.temel olan özellikler yani.yapsanızda yapmacık durur.ama evinize arkadaş davet edin.çıkın eşinizle gezin eğlenin. Yada evde basbasa bir film izleyin vs..sevip sevildikten sonra herşey hallolur..
Ya pardon bu akıllı klavyenin azizliği kendi kendine değiştiriyor negatiflik yazmıştım kendimce

Karekter değişmez ki. Bi insanın karakteri neyse o odur. Zoraki komik yada baska birsey olamazsinki.

Yapı gereği değişmez insan diye düşünüyorum ama negatif değil de daha pozitif ılıman olmak için çaba sarfedebilirsiniz sinirlendiğinizde sakinleşme kızarken ya da kötü düşüncelere kapıldığınızda bir de şöyle olsaydı ya da şu kısımda var diye düşünmek gerek:süslü:bende ciddiyimdir çok şen şakrak değilimdir evin içinde öyle şarkılar söyleyip kahkalar atmam ama bardağın dolu tarafından bakarım ve ortamı sakinleştirmeye çalışırım en azından bunları düzeltebilirsiniz Hoppa

Aslında zıt kutuplar birbirini çeker derler yani eşiniz konuşkan değilmiş,siz de değilsiniz sanırım. Bari biriniz olaydınız :)
Eve arkadaşlar davet etme,çevreyi genişletme konusuna ben de katılıyorum

Insan yedisinde neyse yetmisindede odur deniliyor ya hani bazi seyler oyle gercekten ben de hep icine kapanik sesiz biri olmaktan rahatsizlik duydum yillarca degismeye calisiyorum ama bos tik yok hep neseli espirili scak kanli guler yuzlu insanlara ozeniyorum ama kendim soguk nevale :((( en iyisi bu durumu kabullennip boyle mutlu olmaya calismak

Ben orayı direk herhalde Behçet Necatigil şiirleri okuyup duygusal moda geçiyor şeklinde yorumlamıştım :KK70: :KK70:

Bence negatiflik, olumsuz düşünceler psikolojik olarak size yapışan şeylerse kurtulabilir ve aşabilirsiniz. Kişisel gelişim kitaplarının faydası oluyor, kendinize uygun kitaplar bulup okuyun. Sizi mutlue den şeylere yönelin, içinizdeki mutluluğu çıkarın yani, bastırmayın.

Ama bazı insanların bu karakteridir, yani hiç dert keder olmasa da hep bi üzüntü, hep negatif hali vardır. Haaa bence bu da aşılır neden olmasın ama daha zordur.

Duygusallık, ağırbaşlılık bunlar aşılması gereken problem değil bence ama kötümserliği aşmak için çabala.

Haaa bir de herkes her yerde konuşup, milleti eğlendirecek değil, bir ortamda herkes böyle olsa o ortam çekilmez, birileri gülüp eğlenir/eğlendirir, birileri daha ağır olur dinler. Boş ver özenme yani, kimileri de duygusal ve ağır başlı insanlara özenir. Bu da güzel bir karakter yani...

Ben orayı direk herhalde Behçet Necatigil şiirleri okuyup duygusal moda geçiyor şeklinde yorumlamıştım :KK70: :KK70:

Bence negatiflik, olumsuz düşünceler psikolojik olarak size yapışan şeylerse kurtulabilir ve aşabilirsiniz. Kişisel gelişim kitaplarının faydası oluyor, kendinize uygun kitaplar bulup okuyun. Sizi mutlue den şeylere yönelin, içinizdeki mutluluğu çıkarın yani, bastırmayın.

Ama bazı insanların bu karakteridir, yani hiç dert keder olmasa da hep bi üzüntü, hep negatif hali vardır. Haaa bence bu da aşılır neden olmasın ama daha zordur.

Duygusallık, ağırbaşlılık bunlar aşılması gereken problem değil bence ama kötümserliği aşmak için çabala.

Haaa bir de herkes her yerde konuşup, milleti eğlendirecek değil, bir ortamda herkes böyle olsa o ortam çekilmez, birileri gülüp eğlenir/eğlendirir, birileri daha ağır olur dinler. Boş ver özenme yani, kimileri de duygusal ve ağır başlı insanlara özenir. Bu da güzel bir karakter yani...
İlk okudugumda bende aynen acaba Necatigilin şiirlerimi demiştim ama bağlantı kuramadım yinede:-)
Konu sahibi bence olduğun gibi olmaya devam et.Daha canlı bir evlilik istiyorsan eşinin de katkısı lazım. Onunla konuş. Eminim ikinizinde hoşlandığı ortak noktalar vardır. .

Back
X