Değişik bir durum

Wurstria

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.556
598
Merhaba hanımlar. Bu konuyu çok sevdiğim bir arkadaşım, aynı sınıfta okuduğum insan için açıyorum. Arkadaşımın ismi Ayşe olsun. Ayşe de benim gibi üniversite 4. sınıfta, okulunu bitirmek üzere olan 23 yasında genç bir insan. Biriyle tanışmış, benden fikir almak istedi. Tanıştığı kişi de Ali olsun. Ali 24 yaşında iyi bir çocukcağız fakat Ayşe ile arasında bazı farklar var. Ali daha şimdiden Ayşe'ye çok aşık olduğunu, ilerleyen zamanlarda onunla evlenmeyi falan istediğini söylemiş, evleneceğim kadın sen olursun muhabbetleri işte. Fakat bu çocuk 24 yasında ve hayatında oturtabildiği hiçbir şey yok. Tamam genç evet ama bişeyleri oturtmak üzere attığı bir adım da yok. Ailesiyle yaşıyor. Zamanında üniversiteye başlamış fakat 15 gün bile geçmeden bırakmış. Bu süre zarfı içinde ufak tefek bazı işlerde çalışmış ama hepsini de sıkılmış bırakmış ve daha sonra açık öğretime başlamış. AÖF okuyacak 2 yıllık sonra da dgs ile 4 yıllığa tamamlayacakmış falan, şu an aöf'ün de birinci sınıfında. Tabi askerlik deseniz o da yapılmış değil. Aöf okumasına rağmen herhangi bir işte de çalışmıyor, bütün gün evde yani. Ailesiyle de bu yüzden çok sorun yaşıyormuş zaten. İş yok diyor ve çalışmıyor, diğer bahanesi de okuduğu bölüm çok zormuş, iki işi aynı anda yapamadığı için hem çalışıp hem aöf okuyamazmış, öyle diyormuş. Ayşe bana bunu anlattığında ona direkt olarak "bence bu işi başlamadan bitir" dedim. Nedeni şu, bu kız okulunu artık bitirmek üzere, bir ilişki kuracaksa da bundan sonra muhtemelen ucunda evlilik olsun isteyecek. Ali ise daha okuyacak da, askere gidecek de, ölme eşeğim ölme yani. Beni asıl endişelendiren şey bu çocuk çalışkan biri değil ve başladığı şeyleri tamamlama gibi bir davranışı yok, belli yani. Yarın öbür gün bunlar sorun olur ve eminim arkadaşımın gözüne çok batar. Bu kız hayatındaki bir dönemi kapatıp iş hayatına girmek üzere. Şansı da yaver giderse işinde gücünde güzel bir şekilde ilerleyen, yükselen biri olacağına da eminim. Ben bu çocukla bir geleceklerinin olmayacağını düşündüğümü söyledim evet ama neticede ben de genç ve tecrübesizim. Buraya bu konuyu onun da iznini alarak açtım ki tecrübeli, özellikle yaşça bizden büyük olan üyelerden bu durum hakkında fikir almak için. Ayşe de duygusal anlamda bir yoğunluk yok fakat Ali duygusal anlamda çok yoğun olduğunu sürekli dile getiriyormuş. Ben arkadaşıma bir fikir verdim kendimce ama ne kadar doğru yönlendirebilirim bilmiyorum da açıkçası. (Bu arada lütfen arkadaş üzerinden kendi sorununu anlattın demeyin benim zaten bir ilişkim var ve erkek arkadaşım hayatını ve düzenini oturtmuş biri, sorun bana ait değil yani)

Sen arkadaşına doğru olanı söylemişsin zaten. Elini attığı işten çabuk sıkılan insan, evi nasıl geçindirsin?
Ben şahsen benden bir tık önde olan adam isterim,arkadaşın iyi düşünsün

Ali varya Ali o bence adam olmaz.Bir baltaya da sap olmaz.24 yaşında evde oturup dantel mi yapıyor,anasına mı yardım ediyor Ali?

ayşe aklını başına alsın.. çocuk daha tay tay çağında yürüyecekte okuyacakta askere gidecekte .. madem duygusal bir yoğunluğu yok hiç bulaşmasın ..

Arkadaşınızda madem duygusal olarak yoğunluk yok bu işe bir son versin. Adamın elinde işi gücü yok, askere ne zaman gideceği meçhul, üstelik daha ilk günlerden aşığım diye konuşuyor. Çok tehlikeli...

Evlilik ev gecindirmek esi aileyi idare etmek sorumluluk gerektiren birsey bu cocuk daha okul is sorunlulugunu yerine getiremiyo bi evin bir esin sorumlulugunu nasil ustlenicek .. Seni seviyorum asigim evlenicem demek kolay ama is ciddiyete binince Alinin bu durumlari arkadasinin gozune baticak eminim..

Ayrilsin hemen onunla gecirdigi vakitler tek kelime zaman kaybi .. İnsan yedisinde neyse yetmisinde de o dur . Can cikarms hiy cikmazmis hahahaaaaaaa atasozleri

Aysenin bulacagi adamın illa uni mezunu olmasina bile gerek yok ama caliskan olsun.

Ayse bu yasinda (aysenin yasinda bir sey yok halbuki ama iliski sartlari) yeni iliskiye baslayacaksa askerligini yapmis biriyle olsun. (Topa tutmayin, tam rahata erecegi zamanda asker beklemesin hatta hic asker beklemesin)

Ayse 18 yasinda liseden mezun olup da koskoca 6 sene kendine bile bir hayri dokunmamis adamdan hayir beklemesin.

Aysenin okudugu bolum iyiyse gozu acik bir sorumsuza kurban gitmesin.

Ayseye selamlar.

Benim görüşüm de şu: Benim (ve aynı zamanda Ayşe'nin) denginin altında olmasın da ne olursa olsun bu açıdan.

Dünyada erkek mi yok? Sorumsuz, tembel biriyle vaktini boşa harcamasın.
Ben de bunu söyledim. Çocuk hiç boş bırakmıyor tabi çok boş vakti var. Bizim hafta içi derslerimiz oluyor, yoğun geçiyor zamanımız, mesaj atıp duruyormuş sen bana niye yazmıyorsun falan diye. E bunun dışında ödevler oluyor yapılması gereken, bazen de dışarı çıkıyoruz. Kız boş zamanlarında da kitap falan okuyor. Çocuk istiyor ki bütün gün bişey yapmasın hep ona yazsın. Olmaz yani. Kendisi boş diye karşısındakinin halinden anlamıyor.

Ali varya Ali o bence adam olmaz.Bir baltaya da sap olmaz.24 yaşında evde oturup dantel mi yapıyor,anasına mı yardım ediyor Ali?
Soruyormuş bizim kız "napıyosun?" diye, uzanıyorum diyormuş.

ayşe aklını başına alsın.. çocuk daha tay tay çağında yürüyecekte okuyacakta askere gidecekte .. madem duygusal bir yoğunluğu yok hiç bulaşmasın ..
Aynen aynen, bu nasıl bişey ben de anlamadım. 24 yaşında elbette iş, güç, ev bark sahibi olmasını beklemiyorum ama en azından okulun son demlerinde olabilir insan, önünde yapması gereken şeyleri olur falan. Okul bile en fazla 25'e kadar olmalı (tabi sadece lisans eğitiminden bahsediyorum, yüksek lisans falan değil)

Diyormuş ki ailemin tavırlarından bunaldım, tecili bozup askere gideceğim... Ayşe de demiş ki AÖF'ü de bırakıp 1 sene askerlik yaparsan bu defa geri döndüğünde elinde meslek yok, eğitim yok, sen ne yapacaksın?

Şimdiden batmaya başlamış zaten, bana bile bu kadar battıysa ona daha çok batmalı bence. Ayşe de öyle boş, ot gibi yaşayan bir kız değildir yani.

Ayrilsin hemen onunla gecirdigi vakitler tek kelime zaman kaybi .. İnsan yedisinde neyse yetmisinde de o dur . Can cikarms hiy cikmazmis hahahaaaaaaa atasozleri
Bence de :)

Ayşe de benim gibi İktisat okuyor. Tamam mezun olduktan sonra işlerin bizi kapıda beklediği bir bölüm değil ama bu kız bu okulu sırf diploma için okumadı ki? Elbette onun alanında da yapılacak işler var. Bu ülkede artık avukatın, mühendisin bile hali eskisi kadar parlak değil. Bu kız kendini serip "iş yok" diye evde oturacak biri değil. Hiçbir şey yapamazsa oturur KPSS'ye hazırlanır yani. O diploma mutlaka işine yarar. Bu ülkede şu an evet üniversite mezunu olanın hali iyi olmayabilir ama hem elinde bir mesleği hem de üniversite diploması olmayan insanın hali daha da kötü. Üniversite denen şey almak isteyen insana çok şey katar. Ve Ayşe boş bir kız değil. Biz bu kızla oturup FED toplantısı öncesi, toplantıdan sonra alınacak olan kararların ülke ekonomisini nasıl etkileyebileceğini çekiştiriyoruz. Ben üzülürüm arkadaşım için bu çocukla devam ederse. Herkesin bir standardı olmalı, öyle değil mi? Zaten tembel insanı git KOÇ'a koy orada da tembel olur.

Aöf okuyan biri çalışmıyor yatıyor ise bir cacık olmaz ondan
Bence de. Ben yurtta kalıyorum, benim yaşımda gencecik kızlar KPSS için kendilerini paralıyorlar, ders çalışmaktan önlerini göremez olmuşlar, ne sosyal hayat kalmış ne bişey. Kimi öğretmenlik okuyor, atanabilmek için çalışıyor bunu. Kimi de hiç olmazsa memur olayım, işim ve maaşım garanti olur, belirsizlikle uğraşmam diye...
Bu erkeklere ne oluyor, ne bu tembellik ben anlamıyorum. Yarın öbür gün evlenmeye erkek bulamayacağız yani doğru düzgün.

Erkekler de haklı. Kendilerini böyle kabul eden kadınlar olduğu sürece neden çalışsınlar ki?

Her erkek böyle sorumsuz değil canım merak etme

Hanımlar, arkadaşım yani Ayşe bu çocukla iletişimine son verdi. Benim söylediklerim ve sizin de burada yazdıklarınız, zaten onun da kafasındaki mevcut düşüncenin üzerine eklendi ve çocukla bu işi başlamadan bitirdi. Duygusal anlamda da bir his olmadığı için sıkıntı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…