Merhaba hanımlar. Bu konuyu çok sevdiğim bir arkadaşım, aynı sınıfta okuduğum insan için açıyorum. Arkadaşımın ismi Ayşe olsun. Ayşe de benim gibi üniversite 4. sınıfta, okulunu bitirmek üzere olan 23 yasında genç bir insan. Biriyle tanışmış, benden fikir almak istedi. Tanıştığı kişi de Ali olsun. Ali 24 yaşında iyi bir çocukcağız fakat Ayşe ile arasında bazı farklar var. Ali daha şimdiden Ayşe'ye çok aşık olduğunu, ilerleyen zamanlarda onunla evlenmeyi falan istediğini söylemiş, evleneceğim kadın sen olursun muhabbetleri işte. Fakat bu çocuk 24 yasında ve hayatında oturtabildiği hiçbir şey yok. Tamam genç evet ama bişeyleri oturtmak üzere attığı bir adım da yok. Ailesiyle yaşıyor. Zamanında üniversiteye başlamış fakat 15 gün bile geçmeden bırakmış. Bu süre zarfı içinde ufak tefek bazı işlerde çalışmış ama hepsini de sıkılmış bırakmış ve daha sonra açık öğretime başlamış. AÖF okuyacak 2 yıllık sonra da dgs ile 4 yıllığa tamamlayacakmış falan, şu an aöf'ün de birinci sınıfında. Tabi askerlik deseniz o da yapılmış değil. Aöf okumasına rağmen herhangi bir işte de çalışmıyor, bütün gün evde yani. Ailesiyle de bu yüzden çok sorun yaşıyormuş zaten. İş yok diyor ve çalışmıyor, diğer bahanesi de okuduğu bölüm çok zormuş, iki işi aynı anda yapamadığı için hem çalışıp hem aöf okuyamazmış, öyle diyormuş. Ayşe bana bunu anlattığında ona direkt olarak "bence bu işi başlamadan bitir" dedim. Nedeni şu, bu kız okulunu artık bitirmek üzere, bir ilişki kuracaksa da bundan sonra muhtemelen ucunda evlilik olsun isteyecek. Ali ise daha okuyacak da, askere gidecek de, ölme eşeğim ölme yani. Beni asıl endişelendiren şey bu çocuk çalışkan biri değil ve başladığı şeyleri tamamlama gibi bir davranışı yok, belli yani. Yarın öbür gün bunlar sorun olur ve eminim arkadaşımın gözüne çok batar. Bu kız hayatındaki bir dönemi kapatıp iş hayatına girmek üzere. Şansı da yaver giderse işinde gücünde güzel bir şekilde ilerleyen, yükselen biri olacağına da eminim. Ben bu çocukla bir geleceklerinin olmayacağını düşündüğümü söyledim evet ama neticede ben de genç ve tecrübesizim. Buraya bu konuyu onun da iznini alarak açtım ki tecrübeli, özellikle yaşça bizden büyük olan üyelerden bu durum hakkında fikir almak için. Ayşe de duygusal anlamda bir yoğunluk yok fakat Ali duygusal anlamda çok yoğun olduğunu sürekli dile getiriyormuş. Ben arkadaşıma bir fikir verdim kendimce ama ne kadar doğru yönlendirebilirim bilmiyorum da açıkçası. (Bu arada lütfen arkadaş üzerinden kendi sorununu anlattın demeyin benim zaten bir ilişkim var ve erkek arkadaşım hayatını ve düzenini oturtmuş biri, sorun bana ait değil yani)