Doğuma Hazırlık Degisik kiz isimleri?

• Konu Sahibi Konu Sahibi once
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

once

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2010
444
4
0
İstanbul
Arkadaslar bildiginiz degisik kiz isimlerini yazabilir misniz? normalde duymaya alisik olmadigimiz isimler? arapca mesela. yeterki musluman isimler olsun. Elis diye bir isim duydum. Bu ismin anlami ne? Turkce bir isim mi yoksa arapca mi? Yardimci olursaniz sevinirim.:69:

Son düzenleme:
bide Esila ismini buldum.Kuranda geciyormus. Anlamida zeval vaktinden gurup vaktine kadar olan zaman demekmis. Bu ismede bayildim.

ben Efnan ismini seviyorum manasıda 'Cennetteki güzel gözlü kız' çok beğeniyorum bu ismi ve manasını :61:

Son düzenleme:
Efnan da guzelmis. Elfida nasil sizce? anlami Feda etme, gözden çıkarma, verme. ...

AAA Elizan da guzelmis. Gokteki ezan sesi)))))

FİRDEVS

Sure(ler)i Oku

Cennetteki altıncı bahçenin adı.

KEHF ve MÜ'MİNÛN Surelerinde Geçiyor.

HURİ

Sure(ler)i Oku

Cennet kızı, melek

VÂKI'A , RAHMÂN , TÛR , DUHÂN Surelerinde geçiyor.

İREM

Sure(ler)i Oku

Cennet / Şam ya da Yemende bulunduğu ileri sürülen eski ünlü bahçe

FECR Suresinde geçiyor.

KEVSER

Sure(ler)i Oku

Cennette bir akarsuyun adı.

Kur'an-ı Kerim'in 108. Suresini ismi - KEVSER SÛRESİ

HAVVA

Sure(ler)i Oku

Allah'ın yarattığı ilk kadın

TÂ HÂ Suresi'nde geçiyor

MELEK

Sure(ler)i Oku

Allah ile insanlar arasında aracılık yapan manevi varlık.

Toplam 98 ayette geçiyor.

NUR

Sure(ler)i Oku

Işık, parıltı aydınlık, Allah'ın gönderdiği ışık

Toplam 20 ayette geçiyor.

MERVE

Sure(ler)i Oku

Mekke'de bir dağın adı olup hacılar, Merve ile Safa arasında Sa'y ederler yani 7 defa gidip gelirler.

Bakara Suresi 158. Ayet'te geçiyor.

NİSA / NİSÂ

Sure(ler)i Oku

Kur'an-ı Kerim'in 4. Suresi.Sûre, özellikle kadın haklarından, onların hukûkî ve sosyal konumlarından bahsettiği için bu adı almıştır. “Nisâ” kadınlar demektir.

Kur'an-ı Kerim'in 4. Suresi.176 âyettir.

ARAPÇA İSİMLER

ECRİN : Allah’ın hediyesi anlamını taşımaktadır.
CEYLİN : Cennetin kapısı , cennete açılan kapı
EBRAR : 1. Hayır sahipleri. 2. İyiler, dindarlar, özü sözü doğru olanlar. Şeş Ebrar: Altı hayır sahibi, Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer, Hz. Osman, Hz. Ali, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin.
ELVİN : Cennet çiceği, Gökkuşağının her bir tayfına verilen isim, Sıcak

Liya... sabrin en guzeli demekmis.
Isra...1. Yürütme, geceleyin yürütme gönderme. 2. Hz. Peygamberin miraç gecesi. 3. Kur'anı Kerim'in 17. suresi. ...
Ezra...1. Pek fasih, sözü düzgün adam. 2. Beyaz kulaklı siyah at. ... Bunlarida sevdim

Behrem...Asfur çiçeği kırmızı gül. ...

Hazra...1. Yeşil, sebze, hadra. 2. Gökyüzü. 3. Türk musikisinde mürekkep bir makam. ...

arkadaşlar çocuklarımıza vereceğimiz ismi iyi araştıralım.....
irem_ Allahın varlığını ve birliğini inkar eden şeddat tarafından cennete karşılık yapılan bahçenin ismidir irem bağları diye geçer.
ceylin_ yengeç demektir
liya _ileride kızım olursa düşündüğüm isimlerden biriydi ama tamamen uydurulmuştur anlamı..avrupada kullanılan ibranice bir isimdir anlamı ben tanrıyla birlikkteyim(burada yahudilerin tanrısı kastediliyor)

Son düzenleme:
Afra : Ayak değmemiş ak toprak,Pembeye çalar beyaz.1. Ayın onüçüncü gecesi. 2. Beyaz toprak. Afra binti Ubeyde: Sahabe hanımlardan

irem_ Allahın varlığını ve birliğini inkar eden şeddat tarafından cennete karşılık yapılan bahçenin ismidir irem bağları diye geçer.
ceylin_ yengeç demektir
liya _ileride kızım olursa düşündüğüm isimlerden biriydi ama tamamen uydurulmuştur anlamı..avrupada kullanılan ibranice bir isimdir anlamı ben tanrıyla birlikkteyim(burada yahudilerin tanrısı kastediliyor)

bir ömür seninle anılacak... benim haziranda allhın izniyle kızım gelecek..ama henüz ismi yok..
ne olacak onuda bilmiyorum...daha çok fikir paylaşılsın bizim gibi bulamayanlar için...:1:

bir ömür seninle anılacak... benim haziranda allhın izniyle kızım gelecek..ama henüz ismi yok..
ne olacak onuda bilmiyorum...daha çok fikir paylaşılsın bizim gibi bulamayanlar için...:1:

Haziran diyince HAVİN geldi aklıma

ceylin_ yengeç demektir

Bilgilendirdigin icin tesekkur ederim. irem ve ceylin sik kullanilan isimler, anlamlarini bilmeden mi bu isimleri takiyorlar? Liya bende sevmistim.((

ŞehlA...1. Koyu mavi ela göz. 2. Hafif, tatlı şaşı. ...

Meram...Arzu istek. İçten tasarlanan niyet. ...

Selile...Yeni doğmuş ilk kız çocuğu. ...

Ahla...Çok tatı. Pek şivirusrin. ...

Bilgilendirdigin icin tesekkur ederim. irem ve ceylin sik kullanilan isimler, anlamlarini bilmeden mi bu isimleri takiyorlar? Liya bende sevmistim.((

önemli değil canım..yakınlarımı,tanıdıklarımı uyarıyorum....ahirettede sorumluyuz çocuklarımza verdğimiz ismlerden.....
benm kardeşimin ismide irem bende bilmiyordum cennet bahçesi diye biliyordum ama öyle değilmiş öğrendğimde çok üzülmüştüm değiştirmeye karar vermiştik...çok sevdğim değerli bi öğretmenimle görüştüm bu konuyu oda bana 'sen bilmiyormışsun niyet önemli dedi' öylece kaldı
hevesleniyoruz,değişik olsun,güzel olsun istiyoruz ama öyle olmuyor işte iyice araştırmakda fayda var..
ben isimlerle ilgili bir site buldum ora ismin orjinal anlamını size veriyor,çok güvenilir bi site

Mislina ....
yediuyurlardan birinin ismiymiş, Kuran-ı kerimde geçmesede halk arasında geçen isim buymuş.. benim çok hoşuma gitti. sevgiler..:)

Back
X