Doğuma Hazırlık Degisik kiz isimleri?

• Konu Sahibi Konu Sahibi once
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
ben kızlarda rüya ismini çok beğeniyorum,Allah nasip ederde bi kızım olursa Rüya koycam inş

bende bebeğine zor ulaşanlardanım kızım olsaydı eğer LİYA koyacaktım
sabrın en güzeli demek :)

Ayris = ay isiginin kumsaldaki isiltisi
Yazel = günahsiz kul, yaz el
Kumsal
Masal
Begüm
Su
Eylül
Öykü

Allah nasip ederse ben ilerde kizima Öykü ismini koymak istiyorum :))

ben kızımın adını ecrin koydum.arabız köken olarak.arabça kökenlı bı ısımdır.anlamı allahın lütfu hediyesi.

Kızlar değişik isim koymak anlaşılabilir bir şey ama değişik derken şurda okudugum öyle isimler var ki herlade o çocuklar büyüdüğünde bir tanısma ortamında ismini söyleyecek ve ''Hangi ülkedensiniz'' diye sorulacak..
Değişik olsun, duyulmamış olsun diye de kullanmadığımız bir dilde alelade bir anlama sahip bir sözcüğü alıp da isim diye koymamak lazım bence
Hele ki kulağa hoş gelmesi tek basına nasıl yeterli oluyor anlamıyorum

Bir örnek vereceğim mesela 'tülbent' sözcüğü var ya bizim kullandıgımız, şimdi bu kulağa hoş geliyor diye bir de kendi memleketinde pek kullanılmıyor diye Arap alsa bu kelimeyi çocuguna isim yapsa... Ne bileyim bana tuhaf geliyor

Yine ne varsa eskilerde var gibi..
tebrik ederim aynı düşüncedeyim.dini isim olsun diye garip garip isimler konuluyor.bence çok komik.mesela yulet ismi.duada geçiyor evet ama her kelime isim olur mu .ne güzel türk isimleri var.ya da illa arapça olacaksa peygamberimizin kıznın adı zeynep mesela.örnek tabi bunlar.

berika ismi hoşuma gidiyor arapçada şimşek parıltısı demekmiş

ben yagmur ismini begeniyorum :51:

ecrin guzel..
ela naz..
ebrar...

hos bunlar :) :82:

bende ESLEM ismini beğeniyorum.bir sahabenin adı.rahat huzurlu gibi anlamları var.

ananlı babalı sağlıklı büyüsün , hayırlı bir evlat olsun inşalllah.
BERCESTE
1. Sağlam ve lâtif. 2. Seçilmiş, beğenilmiş. 3. Sanat değeri yüksek anlamlar taşıyan dize.

bunu duymustum ama benim pek hoşuma gitmedi siz değişik olsun diye yazmak istedim.

önemli değil canım..yakınlarımı,tanıdıklarımı uyarıyorum....ahirettede sorumluyuz çocuklarımza verdğimiz ismlerden.....
benm kardeşimin ismide irem bende bilmiyordum cennet bahçesi diye biliyordum ama öyle değilmiş öğrendğimde çok üzülmüştüm değiştirmeye karar vermiştik...çok sevdğim değerli bi öğretmenimle görüştüm bu konuyu oda bana 'sen bilmiyormışsun niyet önemli dedi' öylece kaldı
hevesleniyoruz,değişik olsun,güzel olsun istiyoruz ama öyle olmuyor işte iyice araştırmakda fayda var..
ben isimlerle ilgili bir site buldum ora ismin orjinal anlamını size veriyor,çok güvenilir bi site

allah nasip ederse benimde bir kızım olacak.benim için tek kriter vardır yarın ahrette yavrum baba adıyla çağrıldığında bizden davacı olmasın neden bana allahın sevmediği bu ismi koynuduz demesin.siteyi paylaşırsanız bende bi gözatmak istiyorum.sevgiler

arkadaşlar biz TÜRK değilmiyiz niye öz türkçe isimler aramak yerine başka isimler arıyoruz onlar türkçe isim koyuyorlar mı çocuklarına hatta kaç arap yada avrupalı türkleri seviyo:19:

arkadaşlar biz TÜRK değilmiyiz niye öz türkçe isimler aramak yerine başka isimler arıyoruz onlar türkçe isim koyuyorlar mı çocuklarına hatta kaç arap yada avrupalı türkleri seviyo:19:
arap ismi olunca sevap zannediliyor çünkü yeter ki anlamı güzel olsun kulağa hoş söylensin.illa arap ismi diyenler zaten hep aynı isimleri koyuyorlar sözde değişik.özenti böyle şeyler

Arkadaslar bildiginiz degisik kiz isimlerini yazabilir misniz? normalde duymaya alisik olmadigimiz isimler? arapca mesela. yeterki musluman isimler olsun. Elis diye bir isim duydum. Bu ismin anlami ne? Turkce bir isim mi yoksa arapca mi? Yardimci olursaniz sevinirim.:69:

ben ayris ismini çok beğeniyorum... düşün derim... çok da güzel bir anlamı vardı ama şu an aklıma gelmedi. Araştırmanı tavsiye ederim...

Back
X