Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
tebrik ederim aynı düşüncedeyim.dini isim olsun diye garip garip isimler konuluyor.bence çok komik.mesela yulet ismi.duada geçiyor evet ama her kelime isim olur mu .ne güzel türk isimleri var.ya da illa arapça olacaksa peygamberimizin kıznın adı zeynep mesela.örnek tabi bunlar.Kızlar değişik isim koymak anlaşılabilir bir şey ama değişik derken şurda okudugum öyle isimler var ki herlade o çocuklar büyüdüğünde bir tanısma ortamında ismini söyleyecek ve ''Hangi ülkedensiniz'' diye sorulacak..
Değişik olsun, duyulmamış olsun diye de kullanmadığımız bir dilde alelade bir anlama sahip bir sözcüğü alıp da isim diye koymamak lazım bence
Hele ki kulağa hoş gelmesi tek basına nasıl yeterli oluyor anlamıyorum
Bir örnek vereceğim mesela 'tülbent' sözcüğü var ya bizim kullandıgımız, şimdi bu kulağa hoş geliyor diye bir de kendi memleketinde pek kullanılmıyor diye Arap alsa bu kelimeyi çocuguna isim yapsa... Ne bileyim bana tuhaf geliyor
Yine ne varsa eskilerde var gibi..
önemli değil canım..yakınlarımı,tanıdıklarımı uyarıyorum....ahirettede sorumluyuz çocuklarımza verdğimiz ismlerden.....
benm kardeşimin ismide irem bende bilmiyordum cennet bahçesi diye biliyordum ama öyle değilmiş öğrendğimde çok üzülmüştüm değiştirmeye karar vermiştik...çok sevdğim değerli bi öğretmenimle görüştüm bu konuyu oda bana 'sen bilmiyormışsun niyet önemli dedi' öylece kaldı
hevesleniyoruz,değişik olsun,güzel olsun istiyoruz ama öyle olmuyor işte iyice araştırmakda fayda var..
ben isimlerle ilgili bir site buldum ora ismin orjinal anlamını size veriyor,çok güvenilir bi site
arap ismi olunca sevap zannediliyor çünkü yeter ki anlamı güzel olsun kulağa hoş söylensin.illa arap ismi diyenler zaten hep aynı isimleri koyuyorlar sözde değişik.özenti böyle şeylerarkadaşlar biz TÜRK değilmiyiz niye öz türkçe isimler aramak yerine başka isimler arıyoruz onlar türkçe isim koyuyorlar mı çocuklarına hatta kaç arap yada avrupalı türkleri seviyo![]()
Arkadaslar bildiginiz degisik kiz isimlerini yazabilir misniz? normalde duymaya alisik olmadigimiz isimler? arapca mesela. yeterki musluman isimler olsun. Elis diye bir isim duydum. Bu ismin anlami ne? Turkce bir isim mi yoksa arapca mi? Yardimci olursaniz sevinirim.![]()