• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

değişikliğe ihtiyacım var çok uzun zamandan beri

nicki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2011
14
5
38
İstanbul
Kısılıp kalmış hissettiğim zamanlardan birindeyim yine ne yapsam da ne etsem de bu halimden kurtulsam artık diye düşünüyorum bugün de. Yanlış insanlara kapılıp, yalnızlıktan korkup da kendimi korumak için arasına düştüğüm insanlarla mutlu değilim çok uzun zamandır, mutsuzluğumu bastırmaya çalıştığım tek araçsa yemek yemek 4 yıldır. çikolata, cips, şekerli içecekler, makarna, pilav... kimseye yaklaşmamak için sığındığım bilgisayar bağımlılığım da var diğer yanda. hareketsizlik ve çok yemek bir araya geldiğinde ise 75 kilo bir insan oluveriyorsun anlamadan. insan demeye de bin şahit lazım ya neyse.
"aslında kilo versem güzel kızım ya", bu kandırmacayla kendimi kandıra kandıra yalanlarıma inanmaya başladım ve "aslında"dan sonrasındaki kilo verme eylemine geçmeye izin vermedi, vermiyor bilinçaltım. Evrene, beynimin derinlerine gönderdiğim sinyaller böyle cevapsız kaldı yıllarca işte. :ssz:
Yine karar verdim 15 kilodan kurtulmaya, 3 gündür öğle aralarında yürüyorum sahilde, 30dk-45dk-1sa diye arttırmaya çalışarak. Günlük yazmak yardımcı olur belki biraz da önce şu kilolarımdan sonra da beni engelleyen enerjimi tüketen insanlardan kurtulmama (bir de böyle deneyeyim).
Buradaki başarı hikayelerini okumamın da çok etkisi var aslında başaranlar var ben neden yapamayayım????????
:41:

Kısılıp kalmış hissettiğim zamanlardan birindeyim yine ne yapsam da ne etsem de bu halimden kurtulsam artık diye düşünüyorum bugün de. Yanlış insanlara kapılıp, yalnızlıktan korkup da kendimi korumak için arasına düştüğüm insanlarla mutlu değilim çok uzun zamandır, mutsuzluğumu bastırmaya çalıştığım tek araçsa yemek yemek 4 yıldır. çikolata, cips, şekerli içecekler, makarna, pilav... kimseye yaklaşmamak için sığındığım bilgisayar bağımlılığım da var diğer yanda. hareketsizlik ve çok yemek bir araya geldiğinde ise 75 kilo bir insan oluveriyorsun anlamadan. insan demeye de bin şahit lazım ya neyse.
"aslında kilo versem güzel kızım ya", bu kandırmacayla kendimi kandıra kandıra yalanlarıma inanmaya başladım ve "aslında"dan sonrasındaki kilo verme eylemine geçmeye izin vermedi, vermiyor bilinçaltım. Evrene, beynimin derinlerine gönderdiğim sinyaller böyle cevapsız kaldı yıllarca işte. :ssz:
Yine karar verdim 15 kilodan kurtulmaya, 3 gündür öğle aralarında yürüyorum sahilde, 30dk-45dk-1sa diye arttırmaya çalışarak. Günlük yazmak yardımcı olur belki biraz da önce şu kilolarımdan sonra da beni engelleyen enerjimi tüketen insanlardan kurtulmama (bir de böyle deneyeyim).
Buradaki başarı hikayelerini okumamın da çok etkisi var aslında başaranlar var ben neden yapamayayım????????
:41:

kolay gelsin canım ,başarılar diliyorum.

güzel bir söz var beni bu söz çok motive eder umarım şu ruh halinde kurtulmana da yardımcı olur sevgiler

ÇARESİZSENİZ, ÇARE SİZ SİNİZ

teşekkür ederim destekleyici yorumunuz için sizin aldığınız yol da inanılmaz tebrik ederim gerçekten :nazar:

bugün de yürüyerek gittim alışverişe filan epey bir yol yaptımdk kadar yürüdüm. kahvaltıda tost yedim akşam ise çorba iki dilim ekmekle. ama gofret ve kraker yedim film izlerken pc başında:50:.
diyet olarak bakmıyorum zaten olaya, hareketsizlikten bu hale geldim ben hareketsizliğin asıl nedeni de mutsuzluktu.
kendime vakit ayırarak, düşünerek, yürüyerek, hava alarak yaşadığımı hissetmeye çalışıyorum daha çok. :17:

hoşgeldiiin :D öncelikle kim üzdü seni bakıyım? kim üzdüyse salla gitsin sen ver o kiloları da ben çevrendekileri o zaman görürüm. Çünkü devir değişti.artık ye kürküm ye zamanı :/ o zamaaaan sık azcık kendini bak bakalım neler olacak :52:

hoşgeldiiin :D öncelikle kim üzdü seni bakıyım? kim üzdüyse salla gitsin sen ver o kiloları da ben çevrendekileri o zaman görürüm. Çünkü devir değişti.artık ye kürküm ye zamanı :/ o zamaaaan sık azcık kendini bak bakalım neler olacak :52:

haklısın, insanların bakışlarından çekinmeye başlayınca anladım ne büyük bir hata yaptığımı, iş yerinde bile kilona göre konuşmalar yapılıyor bir yerden sonra. kararlıyım ilk kez bu konuda kendime bile şaştım kaldım, beğenen böyle beğensinlerden kurtuldum sonunda ben kendimi beğenmiyorken başkaları neden beğensin ki hem :44:
aslında gaza geldim şimdi yine hazır enerji gelmişken 30dk kondisyon bisikleti ile çalışayım ben teşekkürler yorumun için :)

yazamadım 3 gündür ama kısa bir özet geçmek gerekirse;
pazar günü garip bir şekilde çıkmadım evden hatta hareket bile etmedim oturdum kitap okudum ama yemek de yemedim pek genelde sıvı takviyesi şeklindeydi.
pazartesi günü malum işe güce daldım öğlen havanın kötü olması ve de başımın ağrıması nedeniyle yürüyüşümü de yapamadım ama akşama kadar aç kaldım diyebilirim. ne kadar sağlıklı tartışılır elbet ama benim kilo verememe sorunum var diye düşünüyorum aç kalmadığım takdirde ne yaparsam yapayım olmuyor harekete geçiremiyorum kilo verme işini.
salı günü akşamı şehir dışına çıkacagımdan dolayı çok fazla yormadım kendimi ve öğlen aramda 2km kadar yürüdüm. akşam saat 22.30 gibi yemek yiyebildim ancak ama sanırım onu da fazla kaçırdım az. :31::55:

bugün ailemin yanındayım, kahvaltı yapamadım daha ama çok yemicem desem de anne yemeklerine dayanamayacağım diye korkuyorum. :18:

dün ve bugün tatil modunda hareket ettiğim için dikkat etmedim yediklerime hiç, çayın yanında kurabiye de yedim pide börek de.
ama hareketsiz kalmamaya çalıştım bütün gün yürümek için bahaneler yarattım kendime evde kapalı kalmamak içindi daha çok ama.
tartılmıyorum da inadına 2haftada bir tartılayım diye düşünüyorum. bakalım ne değişiklikler olacak ya da olmayacak :44:

Biliyor musun insan kilolu olunca daha da kapanıyor içine ben şu an memleketteyim tanıdık birini görürsem bu kilolarımla diye aklım çıkıyor... Ve işte kısır döngü böyle oluşuyor sosyalleşememe ve acısını en yakın arkadaşın ve sana keyif veren tek şey olan yemekten çıkarma...Bu döngü ne zaman bitecek kabus gibi:((

Hoşgeldiniz kulübümüze:) bende yeni üyeyim bende kendimî değiştîrmek için çok okudum ,buradaki kişilerin paylaşımlarını ,başarı öykülerinîn faydasını gördüm birde destek için yazı yazanlar daha etkilî oluyor hemen hemen aynı kilodayız 73 idim ama grip olunca diyeti bıraktım bugün dikkat etmeye başladım sende ailenin yanında iken tabiki güzel yemekleri yemişsin pişman olma bence yaz ayına kadar istersek bu kilolardan kurtulabiliriz yeterki isteyelim ben hergün ne yediğimi yazamıyorum kendi. Kafama göre takılıyorum hayırlı olsun günlüğün arada ziyaret ederim seni bakalım kaç kilo vericeksin merakla bekliyorum başarılar :))

Biliyor musun insan kilolu olunca daha da kapanıyor içine ben şu an memleketteyim tanıdık birini görürsem bu kilolarımla diye aklım çıkıyor... Ve işte kısır döngü böyle oluşuyor sosyalleşememe ve acısını en yakın arkadaşın ve sana keyif veren tek şey olan yemekten çıkarma...Bu döngü ne zaman bitecek kabus gibi:((

Hoşgeldiniz kulübümüze:) bende yeni üyeyim bende kendimî değiştîrmek için çok okudum ,buradaki kişilerin paylaşımlarını ,başarı öykülerinîn faydasını gördüm birde destek için yazı yazanlar daha etkilî oluyor hemen hemen aynı kilodayız 73 idim ama grip olunca diyeti bıraktım bugün dikkat etmeye başladım sende ailenin yanında iken tabiki güzel yemekleri yemişsin pişman olma bence yaz ayına kadar istersek bu kilolardan kurtulabiliriz yeterki isteyelim ben hergün ne yediğimi yazamıyorum kendi. Kafama göre takılıyorum hayırlı olsun günlüğün arada ziyaret ederim seni bakalım kaç kilo vericeksin merakla bekliyorum başarılar :))

bundan 1yıl kadar önce aldım bunca kiloyu işsizlikten ve moralsizlikten sürekli yedim ve neredeyse bilgisayar başında geçiyordu bütün günüm 7ay önce işe başladım fakat birikmiş o kadar çok kilom vardı ki düzenimi kurana kadar kendime özen göstermem mümkün olmadı. daha yeni yeni yürümelere ve az yemeye başladım. eve gelince herkesin zayıflamışsın demesi hoş oluyor fakat yine de yetmiyor yememek için çok tutmam gerekiyor kendimi, ailede de şeker hastalığı olmasından dolayı korka korka yemeye başladım bu sayede. çünkü görüntü olarak rahatsızlığı aşmış hareket yeteneğimi kaybetmeye başlamıştım yavaş yavaş. bugün yine çıktım attım kendimi dışarı evdeyim biraz uyuyayım yayılayım demedim, 45dk kadar yürüdüm sahil şeridinde. :82:

marien kendine zehir etme ama tatilini, memleketteyken de ol arkadaşlarınla korkma ama bu sefer kararlı olduğunu onlara da anlat ve göster. arkadaşlarına "yürüyüşe çıkıyorum gel istersen" de mesela. kendimize haksızlık etmemeliyiz bu süreçte bence iyimser olursak iyi şeyler de olur hem. kararlı olup kendimize söz verince oluyor bu iş galiba. hala tartılmadım ama annem bile (dalga geçerdi hep benimle; keşke böyle yapmasalar ama kulaklarımızı tıkamalıyız sanırım bir süre onların dalga geçmelerine yoksa hepten kahroluyoruz gömülüyoruz yemeğe.) zayıflamışsın dedi sonunda:124::126:

krep77 dilerim ki hepimiz istediğimiz kiloya geliriz ve sağlıklı bir şekilde devam edebiliriz hayatımıza. öyle gün gün ne yediğimi yazamıyorum ben de ama her şeyden yiyorum, yok ben diyetteyim yememeliyim demedim şimdiye kadar (2haftadır).
yarın bitiyor tatilim ve pazartesi de iş başı zaten. öğle araları yürüyüşlerime devam edicem inşallah, kararlıyım ilk defa bunu kendim için yapıyorum mutlu hissetmek için. güzel günler bizlerle olsun kızlar, bol bol hareket edelim ben bundan çok çektim yemin ederim. 1yıl önce annemle yürürken bile nefes nefese kalıyordum ama artık değil. oleeeyyyy :nazar::nazar::21:

Ne mutlu sana umarım "vayy müthiş görünüyorsun,nasıl bu kadar inceledin" v.b iltifatlarıda duyarsınız yakında. Benim olayım karamsarlık yada zehir etme değil aksine oldukça keyfiliğim,çünkü 8 aylık bebeğim var:))Ama kilo konusuna gelince eskiden oldukça hoş ve zayıfım şimdi ise 80kiloyum ve görüntüm gerçekten kötü..tanıdık birileri görsün istemiyorum elimde değil:(((Ama diyetede giremiyorum bi türlü, hayırlısı bakalım...

Ne mutlu sana umarım "vayy müthiş görünüyorsun,nasıl bu kadar inceledin" v.b iltifatlarıda duyarsınız yakında. Benim olayım karamsarlık yada zehir etme değil aksine oldukça keyfiliğim,çünkü 8 aylık bebeğim var:))Ama kilo konusuna gelince eskiden oldukça hoş ve zayıfım şimdi ise 80kiloyum ve görüntüm gerçekten kötü..tanıdık birileri görsün istemiyorum elimde değil:(((Ama diyetede giremiyorum bi türlü, hayırlısı bakalım...

Allah analı babalı büyütsün, siz ve bebeğiniz sağlıklı olun da görüntü halledilir biraz kararlılık ve biraz hareketle inşallah :) dediğiniz gibi hayırlısı olsun hakkımızda

bugun pazartesi olmasından mıdır nedir halsizlik bir yorgunluk vardı üzerimde. yemedim pek bişey ama pek hareket ettiğim de söylenemez yerimden. öğle arasında halletmem gereken iş vardı onun için yürüdüm çarşıya kadar o kadar 25dk anca yürümüşümdür.
akşama kadar bir bardak çay (tek şekerli) ve bir bardak 3ü1arada ile durdum. eve gelince pilav yapıp yedim bir tabak o kadar.
şimdi de elmamı yemek üzereyim. pirinc pilavının glisemik endeksi yüksek olduğundan acıkacağımı biliyorum ama nedense bugün canım pilav çekti. nefsimle bir savaşa girmedim sadece istediklerimi azaltmaya çalışıyorum diye düşünüyorum.:1:
bugünkü yürüyüş az oldu ama biraz kondisyon bisikletini kullansam iyi olacak gün bitmeden.:8:

eve gidip de kendimi unutmam pek iyi olmadı kilo vermek isterken 1.5 kilo aldım. aferin bana :43::50:

yürüdük ettik o kadar yemeden kıstık olmadı olmadı. o kadar yürüyüşün yapamadığını grip salgını yaptı. yakaladı beni öksüre öksüre, ateşlene ateşlene 6günde aldığım 1.5 kiloyu 3günde verdim. yeşilçaya başladım hastalık nedeniyle belki o da etkili olmuştur, bal-limon ikilisini de öksürük için yanımdan ayırmıyorum çay kaşığıyla içiyorum öksürdükçe. :2::2:

Daha Ocak ayında yazmışım bunları, aradan geçen onca zamanda almadığım kilo, kilolardan kurtulmak için yapmadığım egzersiz, diyet kalmadı... Çok zor bir yıl oldu özellikle kavgalar, ayrılıklar ve başarısızlıklarla iyice kopmuştum hayattan ve kendimden nefret etme seviyesine kadar ulaşmıştım. Mayıs sonu geldiğinde kendimi eşofmanlardan başka hiçbir kıyafete giremeyen 81 kg (46 beden giyiyordum) olmuş olarak gördüm otel odasının boy aynasında. İşte o an karar verdim artık kendim için yapacağım bunu diye.
Spora başladım, yediklerime dikkat ettim, kahvaltı etmeye başladım ne olursa olsun evden çıkmadan önce 1-2 dilim ekmekle peynir, yumurta ya da tereyağlı ballı ekmek yemeye çalıştım. Öğle araları yemekhanede az az aldım tabağıma, makarna ve pilav vazgeçilmezimdi artık almamaya başladım. Öğle yemeğinden sonra 30 dk yürüyüş yaptım. Evime servisle ya da arkadaşların arabasıyla değil yürüyerek gitmeye başladım. Evde eliptik bisiklet ile haftada en az 4 gün 40'ar dk çalışmaya başladım. Akşam yemeklerini bazen yemedim bazen de süt, yoğurt, kahve ile geçiştirdim. Bazen de dayanamayıp çikolata, cips yedim ama bunları yedikten sonra pişman olmadan ertesi gün 20-25dk daha fazla hareket ederek dengelemeye çalıştım.
Kurban Bayramı (Ekim ayına geldiğimizde) öncesine kadar 71kg olmuştum ve bayram tatiline çıkmadan bir hafta önce herkes bana ne kadar da güzel olduğumu, çok kilo verdiğimi ve çok yakıştığını söyleyip durdu. Bayramda da aynı şekilde akrabalar hep ne çok kilo vermişsin çok güzel olmuşsun deyip durdu sağolsunlar. Moralim oldukça yerinde artık, nefret etmiyorum ne kendimden ne de hayattan.

Aralarda sporu bıraktım, özellikle ramazan ayında oruç tuttuğum için eliptik bisikleti hiç kullanmadım. Çok kötü hissettiğim zamanlarda yine çok yedim çikolata, cips, şekerli içecekler, makarna gibi şeyleri ama dediğim gibi pişman olmadım, suçluluk duygusuna kapılmadım. İyi hissettiğim zamanlarda yürüdüm, eliptik bisiklet ile çalıştım her şey yoluna girdi böylece. Mesela Kurban Bayramı'nda da biraz fazla kaçırdım ve 72kg oldum tekrar ama bu 1 kiloyu vermek artık gözümde büyümüyor, daha fazla yürürüm, daha az yerim yine kilo verebilirim.

Hedefim 6-7kg daha verip 65-66'ları görmek. Boyum 165 olduğundan ve kemikli vücut yapımdan dolayı 65kg o kadar da fazla durmayacaktır ki 72kg olduğum halde 40-42 beden giyiyorum. 38-40 beden olduğumda da artık istediğim kıyafetleri alabileceğim ve en güzel elbiseleri giyebileceğim.
Kılık kıyafetten de öte kendime olan nefretim tamamen bitecek inşallah, haksızlık etmeyeceğim artık bedenime ve ruhuma.

slm 10 kilo vermen mükemmel
bende hep kilo vermek isteyen ama birtürlü yemeğe karşı koyamayan ve çok fazla yemek yiyen bi kişi olarak seni tebrik ediyorum
kalan 7 kiloyuda bu azimle devam edersen en kısa zamanda verebiliceğini biliyorum ve sakın vazgeçme

slm 10 kilo vermen mükemmel
bende hep kilo vermek isteyen ama birtürlü yemeğe karşı koyamayan ve çok fazla yemek yiyen bi kişi olarak seni tebrik ediyorum
kalan 7 kiloyuda bu azimle devam edersen en kısa zamanda verebiliceğini biliyorum ve sakın vazgeçme

teşekkür ederim durusude sen de istediğin kiloya sağlıklı bir şekilde gelirsin inşallah :KK66:

bu zamana kadar zor bir yolculuk oldu benim için ama kendime hiç diyetteyim ben bunu yiyemem şeklinde olumsuz ve emir kipli konuşmalar yapmadım. 4-4.5 ayda 10 kilo çok hızlı değil elbette ama sağlıklı kilo verdiğime inanıyorum. Az yemeyi öğrenmek en zor kısmı oldu benim gibi yemek yiyerek mutlu olmaya çalışan biri için... az yemeye başlayınca daha enerjik hissetmeye başladım, hareket etme isteği de geldi yediklerim ağır gelmediği için, yemeklerden sonra üzerime ağırlık çökmediği için sanırım.
7 kilo az değil ama 2-3 ay gibi bir sürede biraz dikkat ederek ve bolca hareket ederek neden olmasın ki :cool: olcak olcak :KK49:

inş olur cnm neden olmasın
bende hiç diyet yapmadım hayatım boyunca sadece dikkat edip biraz az yesem ve bolca su içsem bile bişeyler oluyo zaten birazda hareketi ekleyince tam oluyo ama o irade yok bende yemek yemeğe gelince herşey değişiyo bende

bu arada su bol bol su içmeyi sakın unutma

günde 1.5lt su içmeye çalışıyorum en az ama süt filan da çok içtiğim için yeterli olduğunu düşünüyorum.

bu aile yanına gelme işi hiç iyi olmuyor ama her yerde yenecek şeyler var ben de tutamıyorum kendimi bir yerden sonra yemeye başlıyorum. annemden uzaklaşmam gerek galiba iyi gelmiyor yemekleri 3 kilo almışım oysa bu 3 kiloyu verebilmek için 3 hafta çalışmam gerekmişti. offff çok moralim bozuldu ya yüzüm bile şişti hemen... :(

daha 1 hafta annemleyim bakalım sonum ne olacak... Allah'ım sen yardım et bu halime... offff :(

tatil bitsin artık diyeceğim hiç aklıma gelmezdi ama ailemin yanında 1 hafta daha kalırsam 80 kilolara geri dönmem işten bile değil :( yalnızken daha kolay sanki kontrolü kaybetmemek... imkanlar da kısıtlı aile yanında çıkıp yürümek istesen rahat edemiyorsun, evde spor yapmak mümkün değil kalabalıktan, bir an önce evime ve işime gitsem iyi olacak :oops:

Back
X