Değişim...

1000 kitap okuyanlar var gunde 3 4 kitap bitirerek hedeflerine ulasan tabi malesef ben hedef koyuyorum 500 kitabi gecmek calisma ve evlilik hayatimdan önce basarirdim. Hizli okuma kursu almistim en son olctugumde dakikada 440-485 kelime arasi okuyorum. Normal okuysn egitim almamış bir insan dakikada 120 150 kelime okur. Eger ilginizi cekiyorsa ve meraklisiysaniz kursun adını ozelden atabilirim. Bildiginiz düz kitap bu arada 😅

şimdi düz kitap var düz kitap var ama

aynı yazarın bile her kitabı aynı hızla okunmaz ki

kitaplığıma baktım Sarah Jio lar var evet onları bir gecede okudum 250-300 sayfa ortalama

ama bir Zola o hızla okunmaz ya da Dostoyevski

sonra kitapların yazıldığı dil de, tercüme eden de önemli

nice okuması aylar süren Türkçe kitaplar var

yılda 1000 kitap okumak ise hedefim başka şey yapmadan yani yazar ya da akademisyen isem belki de günlük hayata ek akşam 10 dan sonra yapılacak aktivite için fazlası da zarar :)))

[

kitaplığıma baktım Sarah Jio lar var evet onları bir gecede okudum 250-300 sayfa ortalama

yılda 1000 kitap okumak ise hedefim başka şey yapmadan yani yazar ya da akademisyen isem belki de günlük hayata ek akşam 10 dan sonra yapılacak aktivite için fazlası da zarar :)))

Her tür kitabı okursun zorlasan birkaç saatte de nasıl okursun, ne okursun, ne kadar alırsın o kitabın verdiklerini, mesele o...

Bir de bütün zamanını bu kadar yoğun kitap okuyarak geçirirsen başka hiç bir şeye zaman kalmaz. Bir yönde çok gelişirsin belki ama diğer yönlerin eksik kalır. tek kolla ağırlık çalışmak gibi, orantısız. Okuyarak da her şeyi öğrenemez insan bence. Teorik olarak öğrenir belki de pratik eksik kalır. Bütün klasik müzisyenler üzerine okuyabilirsin mesela, müziğini dinlemedikten sonra ne işe yarar. Ya da yönetmenler hakkında çok şey bilebilirsin ama filmini izlemedikten sonra boş bilgi hepsi. Bir çiçeğin nasıl koktuğunu okuyabilirsin bir kitapta ama o çiçeği koklamadıysan asla tam olarak bilemezsin. Bana sağlıksız geliyor.

İyi bir okuyucu olduğumu düşünüyorum ama yılda maksimum 50-60 kitabım vardır. Çünkü hayata karışmak bir tık daha önde geliyor sanırım benim için. Arkadaşlarımla sohbet ederek geçireceğim zamanı kitap okumak için harcamam.

uzun zamandir kisa vadeli planlar yapiyorum ve onlara sadik kalmaya calisiyorum.

Kalamiyorsam plani degistiriyorum.

Su koronanin bize ogrettigi en onemli sey de sagligimiza, vucudumuza yaptigimiz yatirimin en onemlisi oldugu.

Sporumu yapiyorum,
is sosyal hayat dengesini gozetmeye calisiyorum.

bu kadar :nazar:

[

Her tür kitabı okursun zorlasan birkaç saatte de nasıl okursun, ne okursun, ne kadar alırsın o kitabın verdiklerini, mesele o...

Bir de bütün zamanını bu kadar yoğun kitap okuyarak geçirirsen başka hiç bir şeye zaman kalmaz. Bir yönde çok gelişirsin belki ama diğer yönlerin eksik kalır. tek kolla ağırlık çalışmak gibi, orantısız. Okuyarak da her şeyi öğrenemez insan bence. Teorik olarak öğrenir belki de pratik eksik kalır. Bütün klasik müzisyenler üzerine okuyabilirsin mesela, müziğini dinlemedikten sonra ne işe yarar. Ya da yönetmenler hakkında çok şey bilebilirsin ama filmini izlemedikten sonra boş bilgi hepsi. Bir çiçeğin nasıl koktuğunu okuyabilirsin bir kitapta ama o çiçeği koklamadıysan asla tam olarak bilemezsin. Bana sağlıksız geliyor.

İyi bir okuyucu olduğumu düşünüyorum ama yılda maksimum 50-60 kitabım vardır. Çünkü hayata karışmak bir tık daha önde geliyor sanırım benim için. Arkadaşlarımla sohbet ederek geçireceğim zamanı kitap okumak için harcamam.

işte konu sahibine de yazdım zaten kalıplarla yaşıyoruz

kitap okumak iyidir o zaman kitap okuyalım

şimdi kitap okumak iyidir de tüm hayatını kitaba vermek olmaz

ne bileyim işte burada yazışıyoruz

görmediğim duymadığım göremeyeceğim ya da yaşayamayacağım bir çok hayattan kesitler okuyorum

evet teknik olarak kitap mahiyetinde değil ama yaşamdan parçalar içeriyor

bazen eşim dedikodu sitesi diyor ama tanıdığın birisi ile bu dedikoduyu yapamazsın anlatamazsın ki

işte konu sahibine de yazdım zaten kalıplarla yaşıyoruz

kitap okumak iyidir o zaman kitap okuyalım

şimdi kitap okumak iyidir de tüm hayatını kitaba vermek olmaz

ne bileyim işte burada yazışıyoruz

görmediğim duymadığım göremeyeceğim ya da yaşayamayacağım bir çok hayattan kesitler okuyorum

evet teknik olarak kitap mahiyetinde değil ama yaşamdan parçalar içeriyor

bazen eşim dedikodu sitesi diyor ama tanıdığın birisi ile bu dedikoduyu yapamazsın anlatamazsın ki

Best seller olmuş ama bana hiç bir şey katmayan bir kitabı okumaktansa burda farklı hayatlar okumayı tercih ederim.

Gidip kitaplarla dertleşemeyeceğimize ya da çözüm önerisi isteyemeyeceğimize göre arkadaş sohbeti ya da kk büyüktür kitap 😂

Ayrıca dedikodu da insani bir ihtiyaç 😂😂😂

Bu insandan insana değişir mesela o kurslara katıldığınızda anlama düzeyiniz okuma hiziniza bagli artıyor. Ben cok memnun kaldım. Bence herkesin almasi gereken bir kurs. Oyle her elime gecen seyi okuyanlardan oldugumu dusunmuyorum. 1 kitabi asla 2 gunden fazla elimde gezdirmezdim... ama evlilik calisma hayati derken parcalara bolunuyorum kitaplari aktivite olarak göremem onlar benim yolum. 3 dil biliyorum ve genelde kitaplarin orjinal halini okumaya çalışıyorum. Eger okudugum bir din kitabi degilse kisa suruyor. Ayrica ayni anda ayni yazara ait birden fazla kitaba başlayabiliyorum. Yilda 1000 kitap okuyan tanidiklarim var sosyal hayatlari geregince aktiftir. Bazilari 8 saat uyur bazilari 4 saat aradaki fark bu.

Back
X