• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Değişime Zor Adapte Olmak, Düzeni Bozulduğunda Çıldırmak.

Benim teyzem bu şekildeydi,mecburiyetten bir dönem onunla kalıyordum.Kaçacak delik arıyordum artık,normalde beni çooook sevdiğini biliyorum ama onun ev takıntıları yüzünden depresyona girmiştim.En sonunda halamın yanına taşındım da kurtuldum.Onu çok seviyorum,onun da beni çok sevdiğini biliyorum ancak birlikte yaşamak mı?Asla.Lütfen alınmayın ancak çocuk sahibi olmayı planlıyorsanız lütfen öncesinde tedavi görmeye başlayın zira bebek bildiğiniz üzere tüm düzeni bozuyor.Siz mutsuz olunca Bebek de mutsuz olacak ve bu bir kısır döngüye girecek.İnanın çözümsüz değil..

Benim teyzem bu şekildeydi,mecburiyetten bir dönem onunla kalıyordum.Kaçacak delik arıyordum artık,normalde beni çooook sevdiğini biliyorum ama onun ev takıntıları yüzünden depresyona girmiştim.En sonunda halamın yanına taşındım da kurtuldum.Onu çok seviyorum,onun da beni çok sevdiğini biliyorum ancak birlikte yaşamak mı?Asla.Lütfen alınmayın ancak çocuk sahibi olmayı planlıyorsanız lütfen öncesinde tedavi görmeye başlayın zira bebek bildiğiniz üzere tüm düzeni bozuyor.Siz mutsuz olunca Bebek de mutsuz olacak ve bu bir kısır döngüye girecek.İnanın çözümsüz değil..
Bebek fikrini erteleyip duruyoruz sürekli... Dediğiniz gibi profesyonel yardım almak lazım

Merhaba sevgili KK üyeleri 🤗
Derdim şudur ki : Değişimi kolay kolay kabullenemiyorum. Planladığımdan farklı şeyler olunca resmen çöküyorum kahroluyorum ... Basit olaylar için de öyle ciddi olaylar için de... Eşimin mesleğinden dolayı sürekli tayinciyiz son 3 yılda 2 3 şehir değiştirdik (hem benim memuriyete atanmam hem de eşimden dolayı). Bunu bir şekilde kabullendim öğrendim. Her an tayinimiz çıkacakmış gibi yaşamaya çalışıyorum.
Ama çok daha basit olaylarda bile istediğimden farklı bir şey olduğunda çıldırıyorum. Misal bugün akşam makarna yapacağım diye düşünüyorum yaa iki elim kanda da olsa ille de makarna yapacağım ola ki evde makarna mı yok hemen suratım düşüyor. Salak salak hareketler 🙈
Koltukların yeri oynamayacak mesela... Takıntı takıntı Ayyy annecim..
MESELA çocuk olunca napacağız diyorum her şey değişecek vs vs
Offf offf
Ben de öyleyim
Hep planlı düzenliyim
2 aylık bebeğim var
Hayatımın en kötü anları Doğumdan sonra muhtaç olduğumda evimi başkalarının çekip çevirmesine seyirci kalmamdı

Kötü bir huy
Çok ağlayan bir bebeğim var hala tek kolumda bebiş sağı solu düzenleme derdindeyim

Merhaba sevgili KK üyeleri 🤗
Derdim şudur ki : Değişimi kolay kolay kabullenemiyorum. Planladığımdan farklı şeyler olunca resmen çöküyorum kahroluyorum ... Basit olaylar için de öyle ciddi olaylar için de... Eşimin mesleğinden dolayı sürekli tayinciyiz son 3 yılda 2 3 şehir değiştirdik (hem benim memuriyete atanmam hem de eşimden dolayı). Bunu bir şekilde kabullendim öğrendim. Her an tayinimiz çıkacakmış gibi yaşamaya çalışıyorum.
Ama çok daha basit olaylarda bile istediğimden farklı bir şey olduğunda çıldırıyorum. Misal bugün akşam makarna yapacağım diye düşünüyorum yaa iki elim kanda da olsa ille de makarna yapacağım ola ki evde makarna mı yok hemen suratım düşüyor. Salak salak hareketler 🙈
Koltukların yeri oynamayacak mesela... Takıntı takıntı Ayyy annecim..
MESELA çocuk olunca napacağız diyorum her şey değişecek vs vs
Offf offf
Tebrikler okb hastasısınız. Acilen bir doktora görünün. Bende öyleydim. Çamaşır planladığım güne kadar kurumazsa ıslakda olsa toplar katlar kaldırırdım. Islak çamaşırı kaldıracak kadar sıyırmıştım sen düşün :) bu durum sosyal hayatı da etkiliyor düzenim bozuluyor diye eve kimseyi istemiyordum falan filan. Hafif bi ilaçla haloluyor.

Bende öyleyim malesef :( bi çözüm bulamadim bu huyuma huy da denemez aslında karakterimin bi parçası :( yarın bankaya gideceğim gitmeden önce dus alacam mesela sonra kahvaltı böyle planladım bozulursa huzursuz oluyorum hayatımın her alanında böyle 😔

Yazının bazı kısımlarında kendimi gördüm:halay:
Ve eş için çok zor oluyor, mesela eşim bana göre daha spontane yaşar ama ben hep planlı programlıyımdır. Son dakika misafir kabul etse yada bir yere gideceğimizi söylese deliririm çünkü önceden bilsem ona göre kendimi ayarlayacağım derim. Neyi ayarlıcan öğrendin şimdi der:KK76:
Ve nedendir bilmem hep de böyle mükemmeliyetçi insanlar tayinci oluyor eninde sonunda, ben o kadar plan program yapan biriyimdir hatta düğün dernek işlerimi kaç ay planladım ama son dakika eşim polis oldu her şey tepetaklak oldu ve nereye tayin olacağımızı bilmeden evlenmek zorunda kaldık :işsiz: Düğündeyken evim bile yoktu ortada yani,hatta herkes dedi tam da sana denk geldi kafayı yersin diye. Baktım ne plan yapsam sarpa sarıyor artık biraz daha salmaya başladım çok kafa yormuyorum . Çünkü ömür böyle geçmez kendimizi yıprattığımızla kalıyoruz .Simdi kendime günler belirledim temizlik için o günler dışında temizlik yapmıyorum. Yoksa insanın elinden bez düşmüyor:bicak:
Bir de nolur gelen misafirin önünden almayın tabakları :KK49: En sinir olduğum şey, ben yavaş yerim bir bakarım salata gitmiş tatlıdan istediğim kadar yiyememişim:KK48: özellikle ramazan sofralarında. İnanın içerde rahat oturmaktan çok o yemek masasında oturmak zevkli oluyor.

Ben de sizlerdenim:)))
Ben bir de her gün, yazılı olarak, sonraki günlerin programlarını yapıyorum.
Ve ertesi gün o planladığım işi yapıp bitirince de, hemen gidip programımın o kısmının üstüne çiziyorum. Çizerken de acayip mutlu oluyorum. Ama programımın bir maddesini gerçekleştiremezsem de çok canım sıkılıyor, yüzüm beş karış oluyor.

Tebrikler okb hastasısınız. Acilen bir doktora görünün. Bende öyleydim. Çamaşır planladığım güne kadar kurumazsa ıslakda olsa toplar katlar kaldırırdım. Islak çamaşırı kaldıracak kadar sıyırmıştım sen düşün :) bu durum sosyal hayatı da etkiliyor düzenim bozuluyor diye eve kimseyi istemiyordum falan filan. Hafif bi ilaçla haloluyor.
Yaaa peki ilaçların yan etkileri. Kilo alma vs... İlaç da geçici mi etki yapar acaba. Ahh ahh işte kafada çözmek lazım ama...

Yaaa peki ilaçların yan etkileri. Kilo alma vs... İlaç da geçici mi etki yapar acaba. Ahh ahh işte kafada çözmek lazım ama...
Ben bi yan etki görmedim düşük doz olduğu için. Ona kalırsa aldığımız her ilaçta yan etki var sinir hastalıklarının ilaçları daha yan etkili değil. Dozuna göre yan etki artar. Kilo aldırma konusuna gelince ben zaten tombul sayılırım. O yüzden hiç farketmedim

Bigbang theory de ki Sheldon'ı hatirlattiniz bana.
Uzun yıllar böyle devam ederse bünyenize aşırı yüklenip, hem ruhunuzu hem bedeninizi yorarsınız. Bence en azından bir terapiste danışın.

Back
X