• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Değişimler..

Hayallperesttt

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
306
Puanlar
18
Merhabalar. Hayatımda 1 yıl içinde büyük değişimler oldu. Evlendim 1 yıl sonra eşimin isteği ile boşandık. Bu dönem kendimi yetersiz ve başarısız görmeme sebep oldu. 1 yıl içinde 3 kez iş yeri ve şehir değiştirmek zorunda kaldım. Artık yoruldum, kendimi toparlayamıyorum, işime odaklanamıyorum sabah uyanmak dahi istemiyorum. Tembellik değil kesinlikle,tükenmişlik. Bu durumları nasıl aştınız başından böyle süreçler geçen var mı?

var ben :) insan kendını yavaş yavaş onarmalı çok çalkantılı 6 aylık evlilik geçirdim fiziksel şiddet aldatılma baya kötüydü ama sonrasında küllerinden yenıden doğuyorsun kendını bırakma çabala salma hep bir uğraşın olsun kafanı hayatını hep meşgul tut

var ben :) insan kendını yavaş yavaş onarmalı çok çalkantılı 6 aylık evlilik geçirdim fiziksel şiddet aldatılma baya kötüydü ama sonrasında küllerinden yenıden doğuyorsun kendını bırakma çabala salma hep bir uğraşın olsun kafanı hayatını hep meşgul tut
Sizin bu süreci atlatmanız ne kadar sürdü? Tabiki her insan farklı bu süre de değişiklik gösterir

Merhabalar. Hayatımda 1 yıl içinde büyük değişimler oldu. Evlendim 1 yıl sonra eşimin isteği ile boşandık. Bu dönem kendimi yetersiz ve başarısız görmeme sebep oldu. 1 yıl içinde 3 kez iş yeri ve şehir değiştirmek zorunda kaldım. Artık yoruldum, kendimi toparlayamıyorum, işime odaklanamıyorum sabah uyanmak dahi istemiyorum. Tembellik değil kesinlikle,tükenmişlik. Bu durumları nasıl aştınız başından böyle süreçler geçen var mı?
Senin bu konuyla ilgili birçok konunu gördüm
Destek alıyor musun hem terapi hem ilaç gibi?

Bana kalırsa üzülmeni gerektiren hiçbir şey yok mesleğin var, atanmış hemşiresin, ülkede çoğu insanın hayali böyle bir işe sahip olmak, kötü bir insanla yolun kesişmiş 1 yıl gibi kısa bir sürede kurtulmuşsun, üstelik çocuğun da yok.
Ama burada ne dense boş bunları senin fark etmen lazım bunun için de destek alman lazım.

Sizin bu süreci atlatmanız ne kadar sürdü?
Senin bu konuyla ilgili birçok konunu gördüm
Destek alıyor musun hem terapi hem ilaç gibi?

Bana kalırsa üzülmeni gerektiren hiçbir şey yok mesleğin var, atanmış hemşiresin, ülkede çoğu insanın hayali böyle bir işe sahip olmak, kötü bir insanla yolun kesişmiş 1 yıl gibi kısa bir sürede kurtulmuşsun, üstelik çocuğun da yok.
Ama burada ne dense boş bunları senin fark etmen lazım bunun için de destek alman lazım.
Aslında kötü bir insan değildi ama biz birlikte bir hayat yürütemedik birbirimize iyi gelmedik. Yoksa kendisi gerçekten iyi biriydi. Şiddet, aldatma Allah korusun kimsenin başına gelmesin böyle şeyler yaşamadığım için belkide kolay atlatamıyorum

Aslında kötü bir insan değildi ama biz birlikte bir hayat yürütemedik birbirimize iyi gelmedik. Yoksa kendisi gerçekten iyi biriydi. Şiddet, aldatma Allah korusun kimsenin başına gelmesin böyle şeyler yaşamadığım için belkide kolay atlatamıyorum
kolay atlatman için böyle şeyler yaşamana gerek yokki bazı şeyleri kafanda bitirmekle alakalı bana kalırsa durum

kız neresi iyi sana kalmasın diye düdüklüyü bile geri istedi ya

10 tane konunuz var 10uda boşanmak üzerine tek boşanan siz değilsiniz yahu bıraz silkelenin herkes neler neler yaşıyor bu kadar kafasına takmıyor biraz kendinize gelin cidden insanlar mutlu mesut yaşıyor siz yerlerde sürünün Allahtan reva mı saf mısınız? yapmayın lütfen

10 tane konunuz var 10uda boşanmak üzerine tek boşanan siz değilsiniz yahu bıraz silkelenin herkes neler neler yaşıyor bu kadar kafasına takmıyor biraz kendinize gelin cidden insanlar mutlu mesut yaşıyor siz yerlerde sürünün Allahtan reva mı saf mısınız? yapmayın lütfen
Herkesin yapısı farklı ben zorlanıyorum hep böyle olmasaydı diyorum ama elden bir şey gelmiyor. Dediğiniz gibi herkes hayatına bakıyor

Bi söz var elin derdi ele masal gelirmiş.hakkaten keyfine bak boşver .çalisiyomussun zaten arta kalan zamanin varsa seni mutlu edecek kafani dagitacak seyler yap.Boyle düşünmeye devam edersen ilerde bide bu zamanlarina üzülürsün.

Psikolog olduğum için ota boka terapi diyormuşum gibi oluyor ama vallahi de terapi billahi de terapi. Önemli yaşam olayı/krizi sonrasında gelişen bir depresyon tanımlıyorsunuz. Terapinin en sık kullanıldığı alanlardan biri zaten bu. Hatta gerek varsa (depresyon orta ağır ilerliyorsa) ilaç+terapi. İlaç tek başına da iyi gelir/geliyor tabi ama etkisi tamamen kimyasal, bilişlerine bir müdahalesi yok (yetersiz ve başarısız hissetmek gibi şeylere yani) o yüzden ilacı bırakınca nüksedebiliyor. Terapi de tek başına iyi gelir/geliyor ama o da eğer depresyon ağır ilerliyorsa hasta çok düşük hissediyorsa kendisine ulaşmak terapinin başlarında zor olabiliyor (çok tükenmiş hisseden bir insanla iletişim kurmak ilgisini çekmek onu motive etmek zordur ve terapi aktif katılım gerektirir). O yüzden ilaç+terapi birlikte çok iyi bir kombo. İlaç beyin kimyanı/hormonlarını düzenleyecek, fiziksel olarak enerjini toparlayacak, terapi de bilişlerine ve onların sonucunda gerçekleştirdiğin davranışlarına müdahalede bulunacak, sorunlarını çözmene destek olacak. bitti gitti. İçindeyken çok düşük hissettirse de dermansız bir şey değil yaşadıklarınız

Yaşadığınız şeyler hayatınızda büyük yenilikler getirmiş baktığınızda, ben olsam kötü tarafından değil iyi tarafından bakardım.

Back
X