değişir miyim ?

violin82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2011
18
0
36
Bursa
mrb arkadaşlar,kısa özet geçicem.2 yıllık bir ilişkim var evlenmeyi düşünüyoruz.2 yıl süresince ilişkimize ikimizde çok emek verdik.ciddi anlamda herşeyden kopmuş çevresince hep kötü bilinen aksi vb bir insanı ilişkimiz hayata bağladı..

şu anda benimle evlenmek istiyo ailenle konuş diyo,kendisi benden 5 yaş büyük şu an 28 yaşında yuva kurma zamanı geldi kendince...

veeeee aileme açtım konuyu..

tepkileri:sen üniversite okuyorsun o lise mezunu.sen öğretmen olacaksın o müzisyen..sağlam işi yok nerde akşam orda sabah..sen yapamazsın.mutsuz olursun hayatın mahvolur...istersen git evlen ama biz yanında yokuz....tarzında ve daha tahmin ecebileceğiniz nice cümle...

ben çok seviyorum.hiçbirşeyde şu an gözüm yok..ama ilerisini bilemiyorum.hayatın ne getireceği belli olmuyor.benden büyükler tecrübeli arkadaşlar bu konuda ne düşünüyor?
zaman geçtikçe şu an ki fikrim değişir mi?

aşk mı,mantık mı?

sizin de soylediginiz gibi gozunuz birsey gormuyor..
o yuzden olaya disardan bakanlarin yorumlarini daha dikkatlice anlamaya calisin.

bu üniversiteyiii bu kadar büyütüyolar ya anlam veremiyorum bende üni mezunuyum atanamadım iki yıldır ne geçti elime hiçbişey bnm nişanlım lise mezunu sıkıntı olmuyo degil oluyo erkekte müthiş komplex oluyo ama sewince zamanla aradan kalkar sorunlar... bence emek vermişsin karrsındaki kişiye güveniyosan dewam et dicem ama ailen biz yokuz demiş o da ayrı muamma ALLAH YARDIMCIN OLSUN

bence sorun universite okuyup okumamasi degil.
emin olun yine lise mezunu olup sabit bir isi olsaydi aileniz bu kadar karsi cikmazdi.
cunku evlilik askla yurumuyor,evlendiginizde de bunu cok gecmeden anliyorsunuz.

gözüm görmüyo değil,kör oldum değil olay...
hiç bişide gözüm yok yazdım,yani ailem maddi yönden korkutmaya çalışıyo,ilerde bizden destek görmiceksin vs vs...parasal......maddi durumu iyi ailemin.

gözüm kör olsa şimdiye çoktan evlenmiştim : D : D

ben kartvizite bakmıyorum umrumda da değil,okumuş ne eşekkler var...

ama işte,ana baba çiğnenmiyo..bir yıldır kendi kendime içimde hırpalanıyorum...sevgilime de açamıyrum,alınıcak diye..sonuçta ailem işinden ötürü sorun yapıyo..eğitimi fazla önemsemiyolar ,, müzisyenlik sağlam iş değil diyorlar...

Son düzenleme:
müzisiyenlerin hayatları pekte düzenli sayılmaz, ondna öyle diyorlardır

canım genelde ailesinden böyle uyarı alanlar sonraları ailem haklıymış diyor.
sevgilinin çalışma durumu nasıl?
aldığı parayı birktirebilen biri mi?
yoksa çarçur eden biri mi?
müzisyenlik bana uzun yıllar yapılabilecek bir meslekmiş gibi gelmiyor.
ilerleyen yıllarda da yapabilecek mi bu işi?

rica ederim, ne demek
bu müzisyen olayını biraz açarmısın?
nerde müzisyenlik yapıyor
hangi aleti çalıyor mesela
konservatuar okudumu

Son düzenleme:
Çok abes konular harici aileler haklı çıkıyor.
Aşk ve mantık aynı düzlemde olmalı sadece aşk veya sadece mantıkla bir yere varılmaz.
Ailenizi dinleyin şimdilik karşınızdaki kişiye şartlardan bahsedin kendini toparlayıp düzgün bir hayata geçtikten sonra tekrar ailenize konuyu açın.

hayır okumadı lise mezunu,klavye çalıyor..
bursa da işinden ötürü,eğlence yerlerinde çalıyor.bende okuyorum burada..

daha önce böyle bişi başına gelen var mı,o açıdan fikirlenizi paylaşın yazdım.

aşkın büyüsü gözleri kararttığında hep görmeyiz ya gerçekleri
onun peşinden giderizz
ama hep büyüklerr hakılı çıkar
sonraa ahh keşkee derizz....
bence biraz daha zaman verin kendinizee
iyi düşünün
pişman olacağınız bi yola girmeyin
ailenizi karşınıza almayın..

tatlım evli değilim bekarım
ama düşüncelerime gelince aşk önemli sevgi
önemli ama bence gelecek düşüneceksen işi
gücüde önemli yarın evlendiğinde o triplere
girecek işim yok gücüm yok sana bakacak işin
var sorun yapacak ...
bide aile bence herşeyden önemli olmalı onlar
snn için en iisi en güzelini düşünür
zor olcak snn için biliorum
kalbini dinlediğin kadar aklını mantığını da dinler
sen ileride pişman olmazsın diye düşünüyorum

hayır okumadı lise mezunu,klavye çalıyor..
bursa da işinden ötürü,eğlence yerlerinde çalıyor.bende okuyorum burada..

daha önce böyle bişi başına gelen var mı,o açıdan fikirlenizi paylaşın yazdım.

kaç yaşındasın?

pardon, 23 yaşındasın sanırım, şimdi gördüm
daha çok gençsin, bence acele etme

Son düzenleme:
mrb arkadaşlar,kısa özet geçicem.2 yıllık bir ilişkim var evlenmeyi düşünüyoruz.2 yıl süresince ilişkimize ikimizde çok emek verdik.ciddi anlamda herşeyden kopmuş çevresince hep kötü bilinen aksi vb bir insanı ilişkimiz hayata bağladı..

şu anda benimle evlenmek istiyo ailenle konuş diyo,kendisi benden 5 yaş büyük şu an 28 yaşında yuva kurma zamanı geldi kendince...

veeeee aileme açtım konuyu..

tepkileri:sen üniversite okuyorsun o lise mezunu.sen öğretmen olacaksın o müzisyen..sağlam işi yok nerde akşam orda sabah..sen yapamazsın.mutsuz olursun hayatın mahvolur...istersen git evlen ama biz yanında yokuz....tarzında ve daha tahmin ecebileceğiniz nice cümle...

ben çok seviyorum.hiçbirşeyde şu an gözüm yok..ama ilerisini bilemiyorum.hayatın ne getireceği belli olmuyor.benden büyükler tecrübeli arkadaşlar bu konuda ne düşünüyor?
zaman geçtikçe şu an ki fikrim değişir mi?

aşk mı,mantık mı?

bence değişir çünkü insanın bir anı bir anını tutmaz heleki yaşın gereği fikirlerin inanılmaz değişecek emin ol söz konusu bir evlilikse beklentilerinde çok çok değişecek zamanla sen daha oturmuş birhayat beklerken o insan sürekli kendini yenilemek zorunda olacak değişik mekanlar tarzı daha farklı insanlar siz bu değişikliklere uyabilecekmisiniz düşünün ve tabiki aile faktörü çok önemli zira onların dedikleri nedense hep doğru çıkıyor

Öğrenim durumuna bişey demiyorum.. Ben üniversite okuyorum eşimse ortaokul mezunu. Çok çok büyük sorunlar yaşamıyoruz bu konuda. çünkü insanın kendini geliştirmesi de önemli. Ailenin takıldığı yer mesleği ya hani. Onunla konuşsan böyle sabit bi iş bulamaz mı ikiniz için ? Yani mesleğine adamışsa kendini müziksiz ölürüm felan diyorsa böyle bişey teklif bile etmeyin ama öyle değilse en azından bi konuşun ağzını yoklayın derim ben :)

çok başarılı işinde deli gibi aşık müziğe resmen bunun için doğmuş diyebilirim.başka bi iş yapabileceğini hiç sanmıyorum,aklım beynim çok dolu bilmiyorm naparım ne ederim ama...şimdiden biriktirse diorum iyi para alıyo çünkü...bazen günlük 200tl buluyo aldıgı para... en az günlük 80 tl ama bunu biriktirdi diyelim hazıra dağ dayanmaz...sabit bi iş olmalı..onun ki dışa bağımlılık...
arkadaşlar öyle çok seviyorum ki,bu körlük değil aşkın verdiği körlük zamanı çoktan geçti.benim ki bi annenin evladına beslediği sevgi gibi oldu.resmen annesiyim.çünkü onun annesi bildiğiniz ilgisiz kadının teki...babası da öyle..kendi hallerinde ve başka şehirdeler....

garip çok garip bi durum..teşekkürler paylaşımlarınız için..ama bi anda arkamı dönmem çok zor.çünkü ben onu bırakırsam inanın bi insanı kaybetmiş olucak toplum...çünkü benden önce çok farklı bi insandı...yine yaşar ama zararlı herşeyle beraber ve kendine zarar veren şeylerle...

Back
X